Tip na koupi disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

bkf.1
Začátečník
Začátečník

Tip na koupi disku

Příspěvek od bkf.1 »

Jsem teďka sháněl disk pro známýho tak se o to podělím i s ostatními. Podle testů na 250GB disky vychází výborně WD2500KS;) Pročetl jsem si všechny konkurenty a tenhle vychází opravdu nejlíp aspoň pro mě;) Do větších disků (300GB, 320GB...) bych zatím nešel, ještě ta výroba není moc zajetá se mi zdá. Ještě připomenu, že jsem takovej více-méně zarytej WéDéčkář, protože s WéDéčkama mám nejlepší zkušenosti. Ale musel jsem vždycky ty WéDéčka dost probrat, oddělit zrno od plev :) Něco jako se starým Siemensem, kterej dělal kupu mobilů, ale muselo se to taky dost přebrat, protože většina se vysírala :/ Ale když se přebralo, tak zbyly jenom ty nejlepší telefony;) Tak to možná bude i u Seagate a jiných, ale s těma mám zrovna špatný zkušenosti. Jo a ten WD2500KS je SATA1/2, takže i když máte starší desku, tak není problém;)

PS: Ještě možná detail... k chlazení... jestli se vám disk hřeje, tak se vys*rte na nějaký vrtulky a kupte si pasivní chlazení (PRIMECOOLER HDB-P) ;) Nic nikde nehlučí, nemusíte se o to vůbec starat a disk to v pohodě uchladí;) Teda pokud nemáte nějakej nejvíc brutální pekáč :D
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Tak napsal jsi tu zrovna jedinej typ WD kterej je opravdu tichý a kvalitní, takže jinak od WD nic. Já mám 320GB verzi, a je to hnus. Včera jsem si do PC dal Seagate 10 320GB a 250GB a jsou perfektní. Pořád jsem tomu nechtěl věřit protože to ještě nebylo zcela ověřeno, a tak jsem rovnou vzal dvě různé kapacity aby to zase nebylo jen u jedné jako u WD, a oba jsou dokonalý. Tichoučklo, dokonce mě překvapilo že i s teplotou jsou na tom dost dobře. Takže doporučuji jednoznačně jakoukoli kapacitu Seagate 10, nebo 250GB WD250KS
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

vyroba neni zavedena...hmmm...to urcite.ale jinak bych kupoval toho seagate 7200.10 ve 320GB,si myslim ze te tech 500kc za 320gb verzi nezabije.ma kolmy zapis,je tichy a nicmoc nehreje
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

ZdenekSveda píše:Tak napsal jsi tu zrovna jedinej typ WD kterej je opravdu tichý a kvalitní, takže jinak od WD nic. Já mám 320GB verzi, a je to hnus. Včera jsem si do PC dal Seagate 10 320GB a 250GB a jsou perfektní. Pořád jsem tomu nechtěl věřit protože to ještě nebylo zcela ověřeno, a tak jsem rovnou vzal dvě různé kapacity aby to zase nebylo jen u jedné jako u WD, a oba jsou dokonalý. Tichoučklo, dokonce mě překvapilo že i s teplotou jsou na tom dost dobře. Takže doporučuji jednoznačně jakoukoli kapacitu Seagate 10, nebo 250GB WD250KS
jj to 320GB WDecko je fakt spatny :( ta 250ka je idealni;)
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

amd.21 píše:vyroba neni zavedena...hmmm...to urcite.ale jinak bych kupoval toho seagate 7200.10 ve 320GB,si myslim ze te tech 500kc za 320gb verzi nezabije.ma kolmy zapis,je tichy a nicmoc nehreje
Ne jeste to neni zajety... aspon u WD... a ja klidne 70GB ozelim hlavne kdyz mi disk nechcipne a je relativne rychly;) A kdyz je tichy a moc nehreje tak je to samozrejme taky fajn;)
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

bkf.1 píše:...
no u wd mozna ne ale taky bych se divil kdyz uz maji 500GB,ale seagate uz to zavedene ma
//citace
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

amd.21 píše:
bkf.1 píše:...
no u wd mozna ne ale taky bych se divil kdyz uz maji 500GB,ale seagate uz to zavedene ma
//citace
Abysme si rozumneli... nerikam ze WD nevyrabi 300GB disky nebo i vetsi ale jde o to ze ty disky nejsou nic moc... neco jak 1GB pameti do tech bych taky jeste zatim nesel jeste obcas slysim ze jsou s nima problemy ale tak myslim ze do pul roku uz to bude vychytany;)
Limoto
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Limoto »

bkf.1 píše:
amd.21 píše:no u wd mozna ne ale taky bych se divil kdyz uz maji 500GB,ale seagate uz to zavedene ma
//citace
Abysme si rozumneli... nerikam ze WD nevyrabi 300GB disky nebo i vetsi ale jde o to ze ty disky nejsou nic moc... neco jak 1GB pameti do tech bych taky jeste zatim nesel jeste obcas slysim ze jsou s nima problemy ale tak myslim ze do pul roku uz to bude vychytany;)
to snad nemyslíš vážně, se 128MB paměťama je asi stejně problémů jak s 1024MB :roll:
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak tie pamate ma dostali :lol:

no tak tiez mam seagate 7200.10 320GB a som velmi spokojny zatial ho pouzivam ako 2 disk na uskladnenie dat pretoze moj samsung je uz plny cca...

este by som doporucil WD2500KS vacssi nie a kedze uz seagate ma konecne poriadny disk v ponuke tak by som siel do seagatu ja som tak spravil a som spokojny
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

Rikam jeste se objevili celkem nedavno tri lidi co meli problemy s gigovkou pameti :/ Kdezto s 512kou jsem o problemech neslysel tak rok a pul mozna dva;)
To MATOOO:
Jak rikas "...a kedze uz seagate ma konecne poriadny disk v ponuke..." tak tim myslis ze predtim je nemeli?
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

2bkf.1: ano jasne seagate nemal lepsi disk ako konkurencia naj co seagate kedy vyrobil boly barracuda IV, V, 7200.7 vyssie serie ako 7200.8 prepadak :lol: seria 7200.9 u tej sa to trosku zlepsilo hlucnost aj vykon ... ale aj tak boli lepsie disky na trhu si myslim, zmenilo sa to az prichodom 7200.10 tento je fakt brutalny disk
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

Ahoj koupil sem si taky tu WD2500KS a je to dobrej disk až na to že hřeje, mam ho přitom v Silentmaxx-HDD odhlučnění, Rev. 2.0 a jsem okolo 50 C.
Jinak ani neřve a jsem s nim spokojenej.

:roll:
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

Zornicka píše:Ahoj koupil sem si taky tu WD2500KS a je to dobrej disk až na to že hřeje, mam ho přitom v Silentmaxx-HDD odhlučnění, Rev. 2.0 a jsem okolo 50 C.
Jinak ani neřve a jsem s nim spokojenej.

:roll:
No nevim Silentmaxx bych rekl je spis na odhlucneni a na chlazeni bych radsi bral ten pasivni Primecooler;)
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

matooo píše:2bkf.1: ano jasne seagate nemal lepsi disk ako konkurencia naj co seagate kedy vyrobil boly barracuda IV, V, 7200.7 vyssie serie ako 7200.8 prepadak :lol: seria 7200.9 u tej sa to trosku zlepsilo hlucnost aj vykon ... ale aj tak boli lepsie disky na trhu si myslim, zmenilo sa to az prichodom 7200.10 tento je fakt brutalny disk
Tak nevim ale co jsem videl testy na nejaky disky za poslednich tak 5 let tak Seagate byl vepredu co se tyce vykonu. Ale ja jsem do Seagate nikdy nesel protoze od te doby co se zacli delat 7200 se mi vsechny za cas vy*raly a znami meli taky podobny problemy. Zatim co jsem koupil WD tak jsem nemel problem ale rikam hodne jsem prebiral nesel jsem do prvniho WD co bylo nekde v recenzi;)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

bkf.1 píše:Tak nevim ale co jsem videl testy na nejaky disky za poslednich tak 5 let tak Seagate byl vepredu co se tyce vykonu. Ale ja jsem do Seagate nikdy nesel protoze od te doby co se zacli delat 7200 se mi vsechny za cas vy*raly a znami meli taky podobny problemy. Zatim co jsem koupil WD tak jsem nemel problem ale rikam hodne jsem prebiral nesel jsem do prvniho WD co bylo nekde v recenzi;)
Takze co se tady resi?! Pripada mi to jako nejaka komedia - co mam ja je nejlepsi
Pevne disky od WD jsou ty nejlepsi protoze sem si ho koupil ja - konkurence je spatna protoze se kazi. Radsi ozelim 70gb a koupim si pomalejsi,hlucnejsi,tepelne vic narocny WD. Ach jo koukni se na sebe a precti si denik PC stourala na PCT magazinu. Urcite se tam nekde najdes

1GB ramku si nekoupim protoze ja mam 512mb a co mam ja je nejlepsi.
1GB moduly maji jedinou nevyhodu a to horsi casovani nez 512mb, ale to je tak vse. Problemy nejsou zadne a pokud narazis na spatny modul - od toho tu je zaruka,to same se ti muze stat i u 512mb modulu. Rozhodne si poridim na praci ve windows XP 1gb ,protoze to ten OS to pri me praci vyuzije a rad ozelim swapovani

priste sve tvrzeni necim podloz a ne tim znamy mi rikal, jinak radim te mezi neuznale lamky :razz:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=54
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

To MIKE:
Co blbnes?! Rikam jaky mam zkusenosti nikomu to necpu nerikam "je to tak a tak" rikam "radsi udelam to a to" a je to muj nazor kdyz ma nekdo podobnej nebo stejnej tak fajn kdyz ne tak co kazdej ma nejaky zkusenosti a muzou se lisit;) Jinak neridim se tim "kamos rikal" kdyz to nemam vyzkouseny. Jinyho je neco jak kdyz si treba 4 lidi koupi treba grafiku od stejne firmy (nebo ze stejnyho obchodu) a vy*ere se jim tak to radsi jdu neceho jinyho nemusim bejt ten patej na to nemam prachy :D S tema pametma proste jeste nevim ale stejne jak budu mit prachy na pamet coz nebude hned tak uz pujdu do gigovky.
Jinak jeste jednou zopakuju kdybys treba patril k tem nechapavejsim... :)
Nikomu nic necpu nerikam "co mam ja je nejlepsi" rikam jenom jaky mam zkusenosti a jsem otevrenej jinejm nazorum a zkusenostem. Jinak asi rad lidi nekam zarazujes co? :D To je nejakej konicek nebo tak neco? :D
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

bkf.1 píše:Tak nevim ale co jsem videl testy na nejaky disky za poslednich tak 5 let tak Seagate byl vepredu co se tyce vykonu. Ale ja jsem do Seagate nikdy nesel protoze od te doby co se zacli delat 7200 se mi vsechny za cas vy*raly a znami meli taky podobny problemy. Zatim co jsem koupil WD tak jsem nemel problem ale rikam hodne jsem prebiral nesel jsem do prvniho WD co bylo nekde v recenzi;)
tak vacssiu sprostost som este nepocul za poslednych 5 rokov :lol:
seagate bol v predu s modelmi ako barracuda IV, V, 7200.7 ale velku rolu hralo to ze tie disky boli tiche vykon bol az 2rady ale aj tak to bli dostatocne vykonne disky, tu to aj skoncilo pretoze seria 7200.8 bola katastrofa ... 7200.9 sa trosku zlepsil vykon aj hlucnost predchadzajucej ale aj tak boli lepsie disky na trhu setko sa zmenilo az prichodom 7200.10 cize asi tolko
spomeniem este nejake disky ktore boli lespie ako ponukal seagate
hitachy 7k250
maxtor DM10 - rychli ale brutalne hlucny :lol:
hitachy T7k250
samsung sataII 200GB (tichy bez vybracii ale vykon horsi ako 250GB verzia), SP2504C 250GB rychli ale produkuje vybracie inak perfektny nehreje!!!
WD2500KS - skoro to iste ako samsung len tichsi a bez vybracii, rychlejsi +-... overeny vela spokojnych uzivatelov, moznost kupit seriu YD urcenu pre raid s 5rocnou zarukou
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

bkf.1 píše:Jinak jeste jednou zopakuju kdybys treba patril k tem nechapavejsim... :)
Nikomu nic necpu nerikam "co mam ja je nejlepsi" rikam jenom jaky mam zkusenosti a jsem otevrenej jinejm nazorum a zkusenostem.
Ja se ptam? Rikas teda neco vubec?! Nejenze si protirecis ve vete ,ale proc si vlastne zakladal tento thread? Kdyz se nechces chvalit?!
bkf.1 píše:Jinak jeste jednou zopakuju kdybys treba patril k tem nechapavejsim... :)

Jinak asi rad lidi nekam zarazujes co? :D To je nejakej konicek nebo tak neco? :D
Uchlyka. A neurazej... neuznala lamko :crazy:

// Dobra ihned jsi jdu zalozit thread do sekce AMD procesory a vykladat jim jak muj morgan 1ghz je dobrej CPU. A ze vlastne ani rychlejsi nepotrebuji. Nejsou tak odladene a spolehlive... omg to tento thread vsichni zerou nebo co? Cekal bych vic negativnich prispevku.

///seagate poskytuje na sve disky 5letou zaruku ,narozdil od jinych vyrobcu - to o necem svedci :wink:
matooo píše:tak vacssiu sprostost som este nepocul za poslednych 5 rokov :lol:
seagate bol v predu s modelmi ako barracuda IV, V, 7200.7 ale velku rolu hralo to ze tie disky boli tiche vykon bol az 2rady ale aj tak to bli dostatocne vykonne disky
ehm nemuzes to tak globalizovat ,v pc mam 2x7200.7 a ticho to teda neni. Ale vykon slusny :wink:

vsechny serie barracuda XX byly strasne tiche(prakticky nesli slyset ,ale teplota byla pri aktivnim chlazeni kolem 45°C
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

To MIKE:
Tento thread jsem zakladal proto, kdyz nekdo bude kupovat disk a nevi jakej tak at ma od ceho se odrazit;) Nerikam "tenhle disk je nejlepsi a hotovo" rikam ze stoji za to o nem uvazovat;) A kdyz nekdo pripoji nejaky vlastni zkusenosti jako MATOOO tak jsem jenom rad;)
[CZ]mike píše: ///seagate poskytuje na sve disky 5letou zaruku ,narozdil od jinych vyrobcu - to o necem svedci
To nemusi svedsit vubec o nicem;)

[CZ]mike píše: // Dobra ihned jsi jdu zalozit thread do sekce AMD procesory a vykladat jim jak muj morgan 1ghz je dobrej CPU
Jo to muzes, ale tezko si ho dneska nekdo koupi. Ja se bavim o celkem aktualni komponente ne o necem, co pamatuje jeste P3ky :) Chlapce ty ses uplne pryc :D Nechces jit taky pryc z tohodne threadu? :D Proc tu vubec ses? Dival ses vubec na tenhle disk? Zjistoval sis o nem neco? Muzes vubec necim uzitecnym prizpet do diskuze? Jinak vidim, ze ses peknej komediant :D to tady delas porad takovej cirkus? :D
Naposledy upravil(a) bkf.1 dne úte 18. črc 2006, 18:23, celkem upraveno 2 x.
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

matooo píše: tak vacssiu sprostost som este nepocul za poslednych 5 rokov :lol:
No taky jsem nevidel vsechny testy;) ale ty, co jsem videl tak tam byl Seagate vepredu. No jinak jsi teda s tim WDeckem spokojenej? Jinak s chlazenim jsem mel taky problemy ale jak rikam vyresil to ten pasiv od Primecoolera;)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“