Otevreni odkazu v textu fora v novem okne...

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
pnowak
Nováček
Nováček

Otevreni odkazu v textu fora v novem okne...

Příspěvek od pnowak »

Kdyz otevru lib odkaz v textu fora a chci jej otevrit v novem okne (v mem prohlizeci Shift+click), tak se sice v novemotevre, ale soucasne se otevre i ve starem, coz je opruz. Co s tim ?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Čo tak napísať aký máš prehliadač ?
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Otevreni odkazu v textu fora v novem okne...

Příspěvek od Teuzz »

pnowak píše:Kdyz otevru lib odkaz v textu fora a chci jej otevrit v novem okne (v mem prohlizeci Shift+click), tak se sice v novemotevre, ale soucasne se otevre i ve starem, coz je opruz. Co s tim ?
vlastnost fóra, nic s tím neuděláš, viz. zdrojový kód
Burn in hell.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já nic takového ve Firefoxu (rulez) nepozoruju :)
show must go on..
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ani mne to nerobi preto by mohol napísať aký má prehliadač.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

shadow píše:Já nic takového ve Firefoxu (rulez) nepozoruju :)
A neotviras okno koleckem na mysi? Minimalne ff 1.5.0.6 a nizsi verze to delaji - je to zdrojakem. miho to kdysi vysvetloval
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

sheriff.wiggum píše:
A neotviras okno koleckem na mysi? Minimalne ff 1.5.0.6 a nizsi verze to delaji - je to zdrojakem. miho to kdysi vysvetloval
to je úplně jedno. když v IE, FF nebo opeře klepnu na odkaz levým tak se otevře v novým okně/tabu a prostředním to samé ale na pozadí když shift + levé tak totéž co levým. pnowak by měl napsat co má za prohlížeč protože u mě je všechno v pořádku :roll: 8-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

karf píše:
sheriff.wiggum píše: A neotviras okno koleckem na mysi? Minimalne ff 1.5.0.6 a nizsi verze to delaji - je to zdrojakem. miho to kdysi vysvetloval
to je úplně jedno. když v IE, FF nebo opeře klepnu na odkaz levým tak se otevře v novým okně/tabu a prostředním to samé ale na pozadí když shift + levé tak totéž co levým. pnowak by měl napsat co má za prohlížeč protože u mě je všechno v pořádku :roll: 8-)
Není to prohlížečem, nevíte, co mluvíte. Je to tím, že máte vypnutý JavaScript.

<td class="row1" width="100%" OnMouseOver="this.style.backgroundColor='#FEFEFE'; this.style.cursor='hand';" onMouseOut=this.style.backgroundColor="#F9F9F9" onclick="window.location.href='viewtopic.php?t=71733'">
<span class="topictitle">
<a href="viewtopic.php?t=71733" class="topictitle" >zoznam oblubenych tem</a>
</span>
<span class="gensmall"> (autor: <a href="profile.php?mode=viewprofile&u=13873">jcdenton12</a>)<br />
</span></td>

Když na to kliknete, používáte nejen odkaz, ale i JavaScript pro buňku...

//edit: vypni JS, takze s tim neco udelas. pokud nechces vypnout JS, pouzivej kontextove menu
Burn in hell.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

sheriff.wiggum píše:
nevím teda, jestli dělám to samé co Vy, ale než jsem odpověděl, tak jsem to zkusil všemi třemi způsoby - kolečkem i "open link in new window" i "open link in new tab". A nepozoruji nějaké "duplicitní otevření".

Mám FF 1.5.0.6

edit: a normálním left clickem to otevře normálně nové okno, stránka, kde se klikalo na odkaz, zůstává beze změny.

edit: javascript mám zapnutý.
show must go on..
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

shadow píše:bla bla bla
FF 2.0 beta to dělá taky, možná by se měli vyjadřovat ti, kteří vědí, o co jde... :roll:
Burn in hell.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Teuzz píše:
shadow píše:bla bla bla
FF 2.0 beta to dělá taky, možná by se měli vyjadřovat ti, kteří vědí, o co jde... :roll:
Já možná nejsem tak znalý ve WWW záležitostech, nicméně žádný problém, výše vyřčený, skutečně nepozoruju. Možná bys to tedy mohl více vysvětlit, i nám neznalým, abychom se tedy dostali více do obrazu :).

Opakuji, JS mám zapnutý.
show must go on..
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

me to dela v IE, javascript nevim nikdy sem IE nepouzival :D
v opere ok JS zapnuty
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

shadow píše:
Teuzz píše: FF 2.0 beta to dělá taky, možná by se měli vyjadřovat ti, kteří vědí, o co jde... :roll:
Já možná nejsem tak znalý ve WWW záležitostech, nicméně žádný problém, výše vyřčený, skutečně nepozoruju. Možná bys to tedy mohl více vysvětlit, i nám neznalým, abychom se tedy dostali více do obrazu :).

Opakuji, JS mám zapnutý.
Výborně, vyložil sis to tak, jak jsem čekal. Pokud daný problém nepozoruješ a nevíš, co se mu při kliknutí děje, nemůžeš mu nijak pomoci. Pokud daný problém nemáš, není pomoci ani tobě. V tom případě opravdu nevím, co tu děláš, ale to sem až tak nepatří, zřejmě ses v admin sekci zabydlel až moc.

Klikne na odkaz, přičemž drží levý shift. Za normálních okolností by tedy měl daný odkaz být otevřen v novém okně, přičemž v okně původním zůstane obsah původní. Vzhledem k výše citovanému kódu phpBB však dojde k tomu, že se obsah okna původního přepíše, neboť jakýmkoli klikem, třebaže s tlačítkem shift, se provede akce definovaná pro OnClick, v tomto případě tedy změna lokace dokumentu. Přeloženo do řeči čeké, požadovaná stránka se mu načte jak v okně, ve kterém klikal, tak v novém okně.

Ano, vidím, slyším, JS máš zapnutý. Mám několik vysvětlení:
- klikáš na libovolný odkaz, jak to definoval autor, což je mylné, platí to pouze pro seznam threadů (možná i sekcí).
- nějaké další nastavení FF
- další chyba v tomto prohlížeči (tentokrát ne záměrná, touto se FF nijak IE nepřiblíží).

Byl bych pro, abychom se k tomu už nevyjadřovali, než se vyjádří autor threadu a řekne nám, co má za prohlížeč. Do té doby je další diskuse bezpředmětná.
Burn in hell.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

2Teuzz: pnowak napsal
Kdyz otevru lib odkaz v textu fora a chci jej otevrit v novem okne (v mem prohlizeci Shift+click)
což chápu tak, že když je v postu odkaz tak ten mu zlobí. to co popsal se u mě děje (jak jsem teď vyzkoušel) pouze v IE6 při výběru sekce na hlavní stránce. nikde jinde a v žádném jiném prohlížeči to takhle (správně - jak jsem z tvýho postu pochopil) nefunguje.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

teuzz: ano, mě se v této sekci asi libí, asi proto, že je hned nahoře, a tak se do ní podívám jako do první , tedy druhé :).

řešení je podle mě úprava kódu o "return false":
Zrušení kliknutí

Dost častý problém u odkazů je ten, že chci, aby po kliknutí spouštěly nějaký skript a aby nenutily prohlížeč přejít na jinou stránku. Kdyby totiž prohlížeč přešel na jinou stránku, tak je ten provedený skript většinou na nic. Zrušení navigace se provede pomocí klauzule return false, čímž jakoby odkazu řeknu, že nebyl prokliknut:

<a href="někam_úplně_jinam" onclick="něcoUdělej(); return false">Odkaz</a>
tedy doplnit "return false"

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/udalosti.html

Využití události onclick

V zásadě se jedná o jediný přijatelný způsob, jak javascriptem + odkazem otevírat nová okna. Zápis je:

<a href="adresa.html" onclick="window.open('adresa.html','',''); return false">odkaz</a>

Proč je tam to href="adresa.html"? Zdá se totiž, že je to zbytečné. Není. Je to tam kvůli klientům, kteří nepodporují javascript (zejm. Google robot).

Pokud je adresa dlouhá, dá se to napsat stručněji pomocí vlastnosti this.href, která má hodnotu hrefu odkazu:

<a href="dlouha_adresa.html" onclick="window.open(this.href,'',''); return false">odkaz</a>

Proč je tam to return false? Aby odkaz neprokliknul a v původním okně aby zůstala původní stránka. Ještě lepší je to napsat takhle:

<a href="adresa.html" onclick="return !window.open(this.href,'','');">odkaz</a>

Je to kvůli blokovačům nových oken. Kdyby se nové okno náhodou zablokovalo, tak to proklikne aspoň do normálního okna.
http://www.jakpsatweb.cz/nove-okno.html
Osobně mám příkaz window.open nerad, ale chápu, že jej někteří autoři potřebují. Nejčastěji se otevření nového okna váže k nějakému odkazu <a> a události kliknutí onclick.

<a href="stranka.html" onclick="window.open('stranka.html'); return false">

Odkaz normálně míří na stránku stranka.html, ale při kliknutí se stranka.html otevře v novém malém okně. Protože by se normálně stránka načetla i do aktuálního okna (což dejme tomu nechceme, proč ji totiž zobrazovat dvakrát?), je třeba k onclick doplnit o return false, což způsobí, že se vlastní odkaz nespustí (jako bychom nakonec řekli: kliknuto = nebylo).
Kdysi tady next_ghost napsal, že schopný programátor se pozná, hlavně tím, že umí číst podklady, tak jsem si je přečetl :).

Jestli sem píšu opravdu debility, tak se skutečně upřímně omlouvám a u6 sem nic nenapíšu :).

V FF to někomu dělá možná proto, že používá nějaké tab extension pluginy, já mám jen ad-block, flashblock a flashgot...

edit: resp. možná to bude právě tím mým ad-blockem, že mi to nedělá problém, podívám se do něj,co vlastně blokuji :oops:
show must go on..
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

shadow píše:30 radku neceho
Tak, milý shadow, stěhuj se. Napsal jsi opravdu blbost. Přidání return: false by způsobilo to, že se vykoná JS, ale odkaz nebude fungovat. Tedy kromě toho, že by se to nové okno vůbec neotevřelo by se stále měnil obsah v onom okně.

Dobrý programátor, čemuž se tak u HTML neříká, se pozná také podle toho, že nastudovaným materiálům rozumí ;-)
Naposledy upravil(a) Teuzz dne čtv 10. srp 2006, 22:36, celkem upraveno 1 x.
Burn in hell.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak jako tak autor threadu prvně musí napsat, v čem to tady prohlíží, protože takováhle diskuse nemá smysl. v Opeře, FF ani IE nicméně problém nepozoruju :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

zombux píše:tak jako tak autor threadu prvně musí napsat, v čem to tady prohlíží, protože takováhle diskuse nemá smysl. v Opeře, FF ani IE nicméně problém nepozoruju :?
Pozorujes spatne.
1)Jdi treba na http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=22
2)nasledne se zamer zrakem na thread "Informace o deni na PCT foru"
3)pote podrz levej shift a klik na ten thread /odkaz.
4)melo by se stat to ze by se odkaz mel otevrit do noveho okna, zaroven se ale otevre aj v soucasnem okne/tabu, coz je neprijemne.

Jinak testovano na opere9/ff 2.0b1/IE7B3 a vsude chovani +/- stejne
0118 999 881 999 119 7253
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

cool.user píše: Pozorujes spatne.
1)Jdi treba na http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=22
2)nasledne se zamer zrakem na thread "Informace o deni na PCT foru"
3)pote podrz levej shift a klik na ten thread /odkaz.
4)melo by se stat to ze by se odkaz mel otevrit do noveho okna, zaroven se ale otevre aj v soucasnem okne/tabu, coz je neprijemne.

Jinak testovano na opere9/ff 2.0b1/IE7B3 a vsude chovani +/- stejne
aha tak beru zpátky, klávesnici při browsení nepoužívám, jen myš :oops: prostřední tlačítko to jistí
ignorelist: kremrole a dezoláti
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Přesně tak, prostřední to jistí :) a když dovolíte, přesunu to do příslušné sekce...
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“