TES4 : Oblivion - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Muul Falam
- Začátečník

- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No pojede...jakž takž 
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- Muul Falam
- Začátečník

- Butch
- Středně pokročilý

Spis tak 1024x768 bez HDR a na stredni detaily aby ti fps nejak vyrazne nekolisalo dolu.Muul Falam píše:Cože? Já myslel alespoň na 1280x1024 a HDR + střední detaily .. upgarduji z GF 6600GT 128
ta karta je vykonove jako moje byvala x800xt a to nebylo pro Oblivion nic extra.
1024x768 + stredni detaily + hdr se budes pohybovat kolem 20-25fps
Coz nic moc...ale u hry tohoto typu to neni zase tak hrozny.
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2746&p=6
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- artus.l
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ma nekdo zkusenosti z hranim Oblivionu na Notebooku?
jestli to pojede s touhle sestavou
Asus A6T
AMD Turion™ 64 X2 1.6 GHz / 2 x 512 KB L2
1024 MB DDR2-667 (2x512MB Modul)
100 GB HDD 5400 rpm (Seagate ST9100824A)
NVIDIA® GeForce™ Go 7600 256 MB (+256MB si muze vzit z ram)
LCD 15.4" 1280x800
Jestli to pojed v jakym rozliseni asi na jaky detaily.
A co ten sirokouhli displej da se sehnat patch aby to jelo 16:10 a nebo je to pouze pro 4:3
Predem dik za odpoved
jestli to pojede s touhle sestavou
Asus A6T
AMD Turion™ 64 X2 1.6 GHz / 2 x 512 KB L2
1024 MB DDR2-667 (2x512MB Modul)
100 GB HDD 5400 rpm (Seagate ST9100824A)
NVIDIA® GeForce™ Go 7600 256 MB (+256MB si muze vzit z ram)
LCD 15.4" 1280x800
Jestli to pojed v jakym rozliseni asi na jaky detaily.
A co ten sirokouhli displej da se sehnat patch aby to jelo 16:10 a nebo je to pouze pro 4:3
Predem dik za odpoved
PC: AMD Phenom 960T 3Ghz@3,4Ghz, Gigabyte GA-MA790X-DS4, Ram: 6GB, GPU ATi HD6770, HDD 640Gb+500Gb+320Gb, Forton 500W, 3x 24" LG
- H3ko
- Nováček

-
- Wuuduu
- Středně pokročilý

NEH3ko píše:mam takovy dotaz rozchodil bych oblivion aspon na strednich detailech s Nvidia 5600 256MB P4 2.4Ghz 512MBram ?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- DEXTER507
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- PetoS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kava
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Rajče
- Mírně pokročilý

Tak so moj ínovou sestavou si to konečně můžu dát na vyšší detaily
X1800XT 256MB to stejně ale nedá naplno 1024*768 HDR vše na max...respektive se to dá hrát, ale v noci mi to klesne třeba i na 18FPS, což už mi vadí, takže mám povypínaný stíny trávy a canopy shadows + snížený dohledovost stromů a už to jde...v nádherném lese, plném trávy, od 20fps do 45fps s tím, že na těch 20 to klesne jen velice zřídka a jen na chvíli - většinu času to jede mez 28-35 fps... což už je pro mě snesitelné...zkoušel jsem porovnat 1024*768 HDR s vyšším rozlišením s bloom a přiklonil jsem se k HDR, protože s tím je to opravdu nádhera...
Co mě trápí je občasné markantní snížení výkonu při přechodu z interiéru do exteriéru...prostě hraju dvě hodiny a najednou vylezu z nějakýho baráku ven, kde jsem předtím měl fps řekněme 25 a mám fps 12...a řešit se to dá jen uložením a znovu načtením, což je dost otravné...Ve FAQu na www.elderscrolls,com jsem se dočetl, že se to u některých sestav děje a zatím nei řešení, dokud se nevydá patch - má to co dočinění s paměťma
Takže teď si to dávám od začátku znova jen kvůli hezčí grafice (a taky jsem to chtěl zkusti za zloděje) ...
Co mě trápí je občasné markantní snížení výkonu při přechodu z interiéru do exteriéru...prostě hraju dvě hodiny a najednou vylezu z nějakýho baráku ven, kde jsem předtím měl fps řekněme 25 a mám fps 12...a řešit se to dá jen uložením a znovu načtením, což je dost otravné...Ve FAQu na www.elderscrolls,com jsem se dočetl, že se to u některých sestav děje a zatím nei řešení, dokud se nevydá patch - má to co dočinění s paměťma
Takže teď si to dávám od začátku znova jen kvůli hezčí grafice (a taky jsem to chtěl zkusti za zloděje) ...
- shadow
- Středně pokročilý

Možná bys mohl více začít hrát a méně sledovat FPSRajče píše:Tak so moj ínovou sestavou si to konečně můžu dát na vyšší detailyX1800XT 256MB to stejně ale nedá naplno 1024*768 HDR vše na max...respektive se to dá hrát, ale v noci mi to klesne třeba i na 18FPS, což už mi vadí, takže mám povypínaný stíny trávy a canopy shadows + snížený dohledovost stromů a už to jde...v nádherném lese, plném trávy, od 20fps do 45fps s tím, že na těch 20 to klesne jen velice zřídka a jen na chvíli - většinu času to jede mez 28-35 fps... což už je pro mě snesitelné...zkoušel jsem porovnat 1024*768 HDR s vyšším rozlišením s bloom a přiklonil jsem se k HDR, protože s tím je to opravdu nádhera...
Co mě trápí je občasné markantní snížení výkonu při přechodu z interiéru do exteriéru...prostě hraju dvě hodiny a najednou vylezu z nějakýho baráku ven, kde jsem předtím měl fps řekněme 25 a mám fps 12...a řešit se to dá jen uložením a znovu načtením, což je dost otravné...Ve FAQu na www.elderscrolls,com jsem se dočetl, že se to u některých sestav děje a zatím nei řešení, dokud se nevydá patch - má to co dočinění s paměťma![]()
Pokud vylezeš do exteriéru ve dne, kde je plno mluvících NPC a začneš se rozhlížet sem tam, tak to obvykle pár krát trhne, ale za chvíli už to je ok.
Co se týče té noci, tak to nějak nechápu, protože v noci je framerate naopak obvykle větší. Méně světelných jevů a především méně NPC.
Co se týče HDR, tak ten je někdy v dungech až takový nehezký, je to takové vše moc až nepřirozeně přesvětlené - hlavně v Ayleid Ruinách, a když k tomu máš louči nebo si zakouzlíš light a pár dalších spellů, tak už vůbec. To pomalu není nic vidět. A když k tomu dáš chamelon spell, tak nevidíš už vůbec nic /svoji zbraň a případný štít/. Proto u mě HDR off. Pak jsou s HDR tak nějak divně hnusně žlutě zbarvená pozadí veškerých menu ve hře včetně mapy, do které se leze často, což mě dost vadilo. Aspoň na NVIDII.
Já preferuji na NVIDII jen 2x FSAA a případně bloom. ALe ten to jakoby rozmazává a to také nějak moc nemusím. Navíc přeci jen to s ním není tak svižné.
Jinak sestavu máš papírově o třídu výš než já, ale v praxi rozdíl, jak to tak čtu, asi moc nebude
Nemáš ještě nějaké upravované ini z dob předchozí grafiky a sestavy? To může být kotraproduktivní.
show must go on..
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No přesně to samý se mi stávalo, když sem měl nastavený textury na LARGE...Když sem přepnul na MEDIUM, tak už to nedělalo. A ten rozdíl ve kvalitě zase tak hrozně velkej neni.Co mě trápí je občasné markantní snížení výkonu při přechodu z interiéru do exteriéru...prostě hraju dvě hodiny a najednou vylezu z nějakýho baráku ven, kde jsem předtím měl fps řekněme 25 a mám fps 12...a řešit se to dá jen uložením a znovu načtením, což je dost otravné...
2 Rajče: Nemáš zač...Pak dej vědět, jestli to fakt zabralo
Naposledy upravil(a) Delarge dne stř 23. srp 2006, 20:50, celkem upraveno 1 x.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- Rajče
- Mírně pokročilý

2 shadow: neboj, Oblivion už jsem hrál dost a dost, i když je v tom světě tuna věcí, které jsem ještě nezkusil...ale teď jsem si to nainstaloval hlavně proto, abych si s novou (rozuměj: mojí novou, ale jinak mainstreamovou) sestavou užil nějakej ten pěknej pohled do krajinky
, to snad pochopíš
...když už jsem ty peníze za to dal...ale jak píšu : chci to teď zkusit i za zloděje...
Jinak co se týče toho přechodu z int do ext : vím, co myslíš tím cukáním, jenomže tohle je opravdu něco jiného....chodím po městě, vlezu do krčmy, vylezu z krčmy a venku mám najednou 10fps na ulici, ne které jsem předtím měl 30 a není to postavama a hlavně se to ani po několika vteřinách, ani minuťe už nerozjede - prostě pořád okolo 10fps konstatně - hru uložím, naloaduju a hle opět 30fps...jak říkám na FAQu na fóru k Elder scrolls je ten problém popsanej bez nějakýho konkrétního řešení...
Co se týče tý noci, tak u mě je framerate stejnej, nebo o trošku horší, než za dne...a to už vůbec nemluvím o tom, když vytáhnu louč - ta je mi schopná ubrat i 8fps....
.ini mám zatím neupravovaný - na to se teď chystám...
A neboj - vím, o čem je RPG a když mě to chytne, tak mě nějaká grafika nezajímá - já si teď prostě jen ulítávám na lepší sestavě, kterou mám zhruba týden
Ono mě to za chvíli přejde
...
OT : teď nám má vyjít NWN2
EDIT : 2 Delarge : dík, za tip - zkusím to
EDIT2 : 2 shadow : a co se týče toho HDR uvnitř Ayelidských ruin - uznávám, že občas je tam některá zeď naprosto něpřirozeně "rozsvícená" a vypadá to divně...ale venku je pro mě HDR co se týče celkového dojmu daleko dál, než vyšší rozlišení s AA a Bloomem...taková procházka po hřebeni zalesněného kopce při západu slunce

Jinak co se týče toho přechodu z int do ext : vím, co myslíš tím cukáním, jenomže tohle je opravdu něco jiného....chodím po městě, vlezu do krčmy, vylezu z krčmy a venku mám najednou 10fps na ulici, ne které jsem předtím měl 30 a není to postavama a hlavně se to ani po několika vteřinách, ani minuťe už nerozjede - prostě pořád okolo 10fps konstatně - hru uložím, naloaduju a hle opět 30fps...jak říkám na FAQu na fóru k Elder scrolls je ten problém popsanej bez nějakýho konkrétního řešení...
Co se týče tý noci, tak u mě je framerate stejnej, nebo o trošku horší, než za dne...a to už vůbec nemluvím o tom, když vytáhnu louč - ta je mi schopná ubrat i 8fps....
.ini mám zatím neupravovaný - na to se teď chystám...
A neboj - vím, o čem je RPG a když mě to chytne, tak mě nějaká grafika nezajímá - já si teď prostě jen ulítávám na lepší sestavě, kterou mám zhruba týden
OT : teď nám má vyjít NWN2
EDIT : 2 Delarge : dík, za tip - zkusím to
EDIT2 : 2 shadow : a co se týče toho HDR uvnitř Ayelidských ruin - uznávám, že občas je tam některá zeď naprosto něpřirozeně "rozsvícená" a vypadá to divně...ale venku je pro mě HDR co se týče celkového dojmu daleko dál, než vyšší rozlišení s AA a Bloomem...taková procházka po hřebeni zalesněného kopce při západu slunce
- Search.mod
- Začátečník

-
- shadow
- Středně pokročilý

už jsem na to tady odpovídal:Search.mod píše:Mám problém s oblivionem když hraji tak do 10min se to vypne dělá to jenom u týhle hry hraji na 1280/1024+HDR a default details
Normálně si je dej vyhledat přes třeba Total Commander.Co se týče padání, tak se podívej jestli nemáš někde na HDD, a to zejména ve Windows\system32\ codec "mpeg2data.ax", pokud ano přejmenuj ho např. na "mpeg2data.ax.old".
Popř. to samé i se souborem mpeg2dmx.ax.
show must go on..
- CyberDeath
- Začátečník

Pouzij nejaky nastroj pro obnovu smazanych souboru a dofej ze se ti netihly ty novjejsi savy prepsat a ze je budes moct obnovit to jeasi jedina moznost ajk ty sav obnoitKava píše:Neviete mi poradit ale zrazu sa mi vymazali vsetky saves tejto hry a vsetkych co sa mi ukladaju do mojich domumentov a ja som ich určite nevymazala to by som bola nacisto blba kedyze to spravim
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- Amon-Ra
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nevíte prosím vás, proč se mi postava po chvíli zasekne na místě a nejde se pohybovat - mimo otáčení? Vše funguje dál, jen nejde chodit!? Mám pluginy: Natural Environments 2.1.2 a ten na vylepšení vykreslování vzdálené grafiky.
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
- Search.mod
- Začátečník

-
- shadow
- Středně pokročilý

Čeština ještě nevyšla, vyšel jen nějakej patvar projetej translatorem či co, bez záruky na správný chod. Jinak to vyšlo lokalizované snad jen v němčině a francoužštině (v tomto případě jen BETA), ale to nevím jistě - vycházím jen z odlišných patchů pro tyto verze.Search.mod píše:A hraješ to s nějakým překladem nebo originál angličtina?
Zkus něco vyhodit třeba si příliž těžký?
Jinak to s tíhou, to bude zřejmě ono
You are encumbered
Prostě příliš věcí v inventáři, než uneseš Amon-Ra, jinak si to nedokáži vysvětlit. Cestou ven je zvýšení "strenght" , tj., síly, popř. zakouzlení spellu "Feather" http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Feather (opakem je kouzlo "burden")
Popř. mít na to speciální předměty s constant effectem, jako Boots of the Thrall - myslím, že 105 pts feather constant effect.
show must go on..