Zostření obrazu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

Zostření obrazu

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
koupil jsem z důvodu nákupu LCD novou grafiku (stará neměla DVI) a zatím jsem na ní připojil svůj starý trinitron (Sony E400). Mám pocit, že oproti starší grafice (MSI GeForce2 MX 32MB) je obraz z té nové (Leadtek GeForce 6200, 128MB) i na tom starém vyjetém trinitronu ostřejší. Takže jsem se chtěl zeptat, jestli je to možné. Samozřejmě to nemohu přímo porovnat, je to čistě subjektivní. Mám pocit, že Microstar není špatná značka, že by ta stará grafika musela být horší. Nebo je to jenom tím, že v průběhu času se kvalita zhoršuje?
A pak jsem se chtěl zeptat, jak je to se způsoby časování. Ten Leadtek jich nabízí několik. Mám to nějaký vliv na CRT?

Díky.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Kvalita výstupních filtrů na všech GF/GF2 za moc nestála a na MXkách obzvlášť. A to MSI patřil k výrobcům, jejichž MXky měly obraz nejlepší.

Takže to, že má nová grafika ostřejší obraz, je téměř samozřejmý :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Díky za odpověď. rozdíl je zcela zásadní :-) Ostrost v rozích, která za moc nestála je najednou skoro OK. Kdyby ten monitor nebyl malej a neměl ujetý barvy, tak ostrost by určitě nebyla důvodem k výměně. :-)

A jak je to s tím časováním? V ovladači můžu nastavit GTF, DMT, CVT, časování pevného poměru stran nebo automatiku. Má to nějaký vliv na CRT? A jak to budu mět nastavit na LCD přes DVI (nebo tam to roli nehraje?). Ty zkratky mi nic neříkají.
Díky
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“