Drsnej problém s diske Maxtor DiamondMax Plus 9 60GB ATA/133

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Drsnej problém s diske Maxtor DiamondMax Plus 9 60GB ATA/133

Příspěvek od MartinFALCON »

Mám problém s tímhle diskem.
Včera jsem instaloval jeden program a při instalaci se mě sekl počítač,
tak jsem udělal tvrdej reset a při bootovaní mi to napsalo disk fail.
Bylo to na bráchově počítači a nemá tam disketovku a boot cd jsem neměl po ruce. Vrazil jsem ten disk do svého počítače a nechal naběhnout win, našlo to na tom disku nějaký chyby a opravilo(snad)
jenže se na ten disk nedalo vůbec dostat, byl rozdělen na dvě partition 15a 45GB.(obě NTFS) Počítač při otevírání disku jakoby zamrzl. Použil jsem program get data back a zkopíroval jsem všechny data co na disku byly, zdá se, že jsou nepoškozena. Následně jsem použil program testdisk a zapsal jsem fat. Druhá partition 45GB se zapsala, ale ta první ne. Na ni se nedá pořád dostat, zformátovat se nedá, protože to vždy napíše, že došlo k chybě. Zkoušel jsem partition smazat pomocí instalačky winXP,ale je problém, že tam se taky nedokončí formát.
V partition magicu 8.0 jsem zkoušel odmazat partition,ale ta první prostě nejde. Pak jsem zkusil utilitku powermax, ale ta mi nahlásí nějakou chybu de99cf6d ,a že s tím mám kontaktaktovat maxtor.
Tak co teď??????
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Skús čo na to povie gparted - http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Ale já nemám linux, ale XP. Takže tu utilitu nemůžu použít.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

MartinFALCON píše:Ale já nemám linux, ale XP. Takže tu utilitu nemůžu použít.
To je aj ako 30MB live CD. Ten odkaz čo som postol konkrétne.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Prohlížel jsem to ve speedfanu a pokaždý když dám načíst informace o disku tak to ukáže něco jinýho. Jinak bych sem vložil obrázek,ale nevím jak.
[/img]
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Potřeboval bych nějakej program co je schopnej projít všechny sektory a označit vadný aby se pak už třeba nepoužívaly. Nebo prostě něco co je třeba dokáže opravit nebo tak.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

MartinFALCON píše:Potřeboval bych nějakej program co je schopnej projít všechny sektory a označit vadný aby se pak už třeba nepoužívaly. Nebo prostě něco co je třeba dokáže opravit nebo tak.
Zkus tohle.
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Tenhle program jsem už zkoušel, ale bohužel to nic nespraví jen to napíše, že disk má být vyměněn a mám kontaktovat maxtor a napsat jim tuto chybu: de99cf6d ,ale co tomu je to nenapíše.
Zkoušel jsem pak ještě seatools a discwizard startes edition, ale tyhle nějak moc dobře nefungujou.
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Poradí mi někdo?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

MartinFALCON píše:... že disk má být vyměněn a mám kontaktovat maxtor a napsat jim tuto chybu: de99cf6d ....
Neboli je asi kaput. :sad:
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

No nevim, v jednom programu mě to hlásí vadný sektory, potřeboval bych něco co je dokáže buď opravit nebo vyřadit, ale něco co jsem ještě nezkoušel, teďka zkouším na disk zapsat samý nuly,ale je to práce tak ještě na 3hodiny.
kminek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kminek »

MartinFALCON píše:Potřeboval bych nějakej program co je schopnej projít všechny sektory a označit vadný aby se pak už třeba nepoužívaly. Nebo prostě něco co je třeba dokáže opravit nebo tak.
zkousels tady tento program HDD regenerator ten by mel umet opravit vadne sektory.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

kminek píše:zkousels tady tento program HDD regenerator ten by mel umet opravit vadne sektory.
Vadné sektory na HDD neopraví ani "PánBůh"... ;-)
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Proč ne? Ten hdd regenerator to umí, sice ne, že by je nějak opravil, používá k tomu nějaký fígle, ale funguje to.
Jinak jsem ten program chtěl použít jenže ještě před tím se stalo, že se disk přestal hlásit jako 60GB, ale je jen 30GB a to se ukazuje i v biosu, co se s tím dá dělat?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

MartinFALCON píše:Proč ne? Ten hdd regenerator to umí, sice ne, že by je nějak opravil, používá k tomu nějaký fígle, ale funguje to...
"Fígl" je v tom, že označí vadné sektory -> nejsou potom používány OS -> zmenší se kapacita HDD, ale firmware HDD je stejný (neboli HDD se hlásí v BIOSu stejně).
MartinFALCON píše:...že se disk přestal hlásit jako 60GB, ale je jen 30GB a to se ukazuje i v biosu, co se s tím dá dělat?
Asi pouze reklamovat... :sad:
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Tak to nepůjde, je totiž už tři roky starej...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“