Dilema: Chladič alebo vetrák [viac možností]
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Ovca
- Začátečník

-
Dilema: Chladič alebo vetrák [viac možností]
čaute
tak mám Via KT333/KT3V/MS-6712(v1.X), athlon xp 1800
Hučí to ako krava, rozmýšľaľ som na pasívom ale nič tam nedám, lebo tam dám masimálne 82mm vetrák kvôli zdroju.
Tak rozmýšľam nad:
CHLADICOM:
Arctic Cooling Cooper Silent 2 M (med, hliník)
Thermaltake Extreme Volcano 12 A1745 (med, hliník)
alebo na stávajúci AL pasív dám 80 mm fan:
Thermaltake Smart Case Fan II A2178
Arctic Fan Pro 2 L
Silverstone FM82
Proste chcem, aby to bolo tiché, prečítal som veľa recenzí, for, niekto vravel, že Thermaltake Smart Case Fan II A2178 je tichý, niekto hlučný, to isté sa opakovalo pri ostatných fanov, či chladičov.
Takže neviem či by stačil dať na to fan a nechať to tak na 1/3 výkonu aby som to moc nepočul
DIK ZA DARU
tak mám Via KT333/KT3V/MS-6712(v1.X), athlon xp 1800
Hučí to ako krava, rozmýšľaľ som na pasívom ale nič tam nedám, lebo tam dám masimálne 82mm vetrák kvôli zdroju.
Tak rozmýšľam nad:
CHLADICOM:
Arctic Cooling Cooper Silent 2 M (med, hliník)
Thermaltake Extreme Volcano 12 A1745 (med, hliník)
alebo na stávajúci AL pasív dám 80 mm fan:
Thermaltake Smart Case Fan II A2178
Arctic Fan Pro 2 L
Silverstone FM82
Proste chcem, aby to bolo tiché, prečítal som veľa recenzí, for, niekto vravel, že Thermaltake Smart Case Fan II A2178 je tichý, niekto hlučný, to isté sa opakovalo pri ostatných fanov, či chladičov.
Takže neviem či by stačil dať na to fan a nechať to tak na 1/3 výkonu aby som to moc nepočul
DIK ZA DARU
- Woyta
- Středně pokročilý

Jak mas chladic ted? Jake jadro procesoru?
Pokud mas pasiv 8*8cm a Jadro thorouhbred tak velmi dobre postaci jen dokoupic AC Fan Pro 2 (TC - umoznuje po uprave mit cidlo v chladici a automatickou regulaci otacek)
Pokud mas Palomino tak to dost hreje.
Pokud mas pasiv 8*8cm a Jadro thorouhbred tak velmi dobre postaci jen dokoupic AC Fan Pro 2 (TC - umoznuje po uprave mit cidlo v chladici a automatickou regulaci otacek)
Pokud mas Palomino tak to dost hreje.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Ovca
- Začátečník

-
Mám thorouhbred.
Chladič mám boxovaní hliník s vetrákom 80x80.
No chcel som niečo s manuálom, lebo že s tou termoreguláciou bývajú problémy, resp. stále mení otáčky.
Len ja chcem niečo tak, aby to šlo na čo najnižších otáčkach, pri teplote CPU tak 45°C v kľude. Aby to bolo tiché, tak neviem či ten hliník+fan bude stačiť, alebo mám rovno kúpiť CU+AL+FAN s M reguláciou.
No chcel som niečo s manuálom, lebo že s tou termoreguláciou bývajú problémy, resp. stále mení otáčky.
Len ja chcem niečo tak, aby to šlo na čo najnižších otáčkach, pri teplote CPU tak 45°C v kľude. Aby to bolo tiché, tak neviem či ten hliník+fan bude stačiť, alebo mám rovno kúpiť CU+AL+FAN s M reguláciou.
- jessie.james
- Začátečník

- Ovca
- Začátečník

-
Mám thorouhbred.
A ešte mám dotaz mám grafiku FX 5200, je tam pasív, ale nestačí uchladiť jadro, proste zamŕza, tak som tam šupol nejaký FAn, vrčí ako krava, tak že aj tam bud dám nejký pasív: zalman ZM-NBF47 alebo PrimeCooler PC-NB1 Northbridge Heatsink, alebo aktívny PrimeCooler PC-VGAC+-Na VGA je z CU.
A ešte mám dotaz mám grafiku FX 5200, je tam pasív, ale nestačí uchladiť jadro, proste zamŕza, tak som tam šupol nejaký FAn, vrčí ako krava, tak že aj tam bud dám nejký pasív: zalman ZM-NBF47 alebo PrimeCooler PC-NB1 Northbridge Heatsink, alebo aktívny PrimeCooler PC-VGAC+-Na VGA je z CU.
- Ovca
- Začátečník

-
Mám zdroj nad CPU, reps. ked dám case na bok tak je vlastne veľa CPU, na výšku nieje problém len na šírku k zdroju je len 1 cm miesta, je tam 80x80 FAN na pasíve a je tam ešte tak 1cm miesto.jessie.james píše:jakou mas case? jeste takovou tu starou, co ma zdroj naproti chladice CPU?
No proste hore a tam je Fortron 120 FAN a ťahá teplo.
Na 4 CD/DVD mechaniky
- jessie.james
- Začátečník

taky zalezi, kolik do toho chces investovat, ale jestli tam das neco s 80 mm vetrackem, tak to bude hucet vzdycky. jedine bys tomu snizil pres potenciometr nebo napajenim odporu otacky, ale to bys ten CPU zase neuchladil. ja mam na starsim compu na ASUS A7N8X a 2600+ Bartonu tento chladic http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34936 a po dvou hodinach Prime95 mam 49 stupnu. na tom pasivu mam 120 mm vetrak na 5V, coz neslysis a chladi to velmi solidne.
- Ovca
- Začátečník

-
- jessie.james
- Začátečník

jak nalezato? ty mas takovouhle case: obrazekOvca píše:Myslíš, že to vydá? A ten fan by sa tam isto nevošiel.
Ked je case na ležato z pravej strany je tam len 1 cm miesta
Naposledy upravil(a) jessie.james dne ned 8. říj 2006, 18:40, celkem upraveno 1 x.
- Ovca
- Začátečník

-
- jessie.james
- Začátečník

jo, uz chapu, jestli by jsi mel dost mista mezi tim chladicem a zdrojem. no jestli tam mas 1 cm mista, tak se ti tam nevleze. me tam zustal tak ten necely centimetr po instalaci. vychazi to docela tak tak. musel by sis to promerit. ten pasiv ma rozmery VxSxH - 130x98x96.Ovca píše:No dám si bednu na bok, dosku normálne leží, na pravo je CPU potom 1cm miesta a potom zdroj.
Vlastne ked case stojí, tak od spodu PCI, AGP, dsoť miesta, CPU, 1cm miesta,ZDROJ, vrch case.
- Ovca
- Začátečník

-
- jessie.james
- Začátečník

- Ovca
- Začátečník

-
- jessie.james
- Začátečník

- Ovca
- Začátečník