Pinnacle studio sem zvladnul a co dal?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pinnacle studio sem zvladnul a co dal?

Příspěvek od pavel.tenista »

Ahoj! Ted striham priblizne trictvrte roku, zacal sem s Movie Makerem od toho sem se po chvili uspesne presunul k Pinacle Studiu 10.6, nejdriv sem strihal jenom takovy ty rodinny zalezitosti, ted uz za mnou zacinaj chodit lidi, ze mi za sestrihani zaplatej, tak bych se to chtel trosku aspon naucit... zacalo me to docela bavit tak bych se chtel poradit jak se da pokracovat dal?? Zacal sem strihat na vecech co se valeli po baraku, takze je mi jasny ze nektery veci bude asi potreba zmenit, ale nez zacnu vyhazovat penize za HW, tak bych rad zjistil co se da a neda delat.. Rad bych o tom s nekym pokecal, vybral nejakej dalsi strihovej program s kterym se naucit apod. Nejdriv treba pres ICQ a pak bych potreboval detailnejsi instruktaz at se s tim zas neucim pul roku... Idealne kdyby si na me nekdo udelal vykend-samozdrejme ne zadarmo-protoze platit 15 000 za jednodenni kurz s Premiere se mi fakt nechce...

takze dotazy:
a) zaznam-pouzivam pekne starou jednocipovku Sony TRV 11E, je to jedna z prvnich DV kamer, co se delali-doufam ze s ni jeste chvili vydrzim...
-k tomu zaznamu by me spis zajimalo kde se da naucit "spravne" tocit?? je k tomu nejaka prirucka nebo kde se to da naucit? by me zajimalo co je dobre, co je spatne...

b)zaznam
taham to pres Fire-Wire, ale potreboval bych poradit jak dostat do PC i "starsi veci" treba takovy Hi8, nebo VHS-jak na to? kdyz pak potrebuju sestrihat i nejaky takovyhle "archivni" veci

c)strihaci masina-to budu muset zmenit-ted to stiham u segry na pc a uz me to stve :-( je to uz 2 a pul roku stary-v ty dobe to byla celkem spicka

Deska: MSI K8 Neo-nejsem si 100% jistej
CPU: A 64 3000+
VGA: Ati Raedon 9800PRO 256MB
Disky: 2x SATA WD 160GB
1x Seagate 80GB
1x Maxtor USB 200GB
Pamet: 2x 512 Corsair frekvenci z hlavy nevim-sem na jinym pc

no to je fuk-stejne do budpucna planuju neco jinyho....
ale jde o to co? co je potreba na dobry strihovy pc? sou treba programy ktery si poradej s dvouprocesorovou masinou?? jak by jste postupovali pri vybirani komponent (obecne)??? Nevim jestli neco koupit ted hned (penize by i byly) a nebo pockat az vylezou Visty a ty ctyrjadrovy Pentia... no nejdriv bych se chtel naucit tocit a strihat nez zacnu utracet nejak moc za nejakej HW-momentalne si myslim ze to neni HW co me az tak moc limituje....To budu asi ja :oops:

d) Stihovej program-Jak sem rek ted delam v Pinacle Studiu a chtel bych se posunout nekam dal, nechci to mit plny pripitomelejch prechodu apod.. Tak nevim co vybrat a abych pak za 2mesice uceni nezjistil ze existuje neco co je 10x lepci... Idealne kdyby si nekdo chtel prividelat a za vikend me s necim naucil...

Fuj to je clanek.... Tak za vsechny rady budu moc rad....
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Zo soft. ti mozem odporucit Sony Vegas. Pouzivam ho od verzie 4 aktualne je vo verz. 6. Fakt dobre. Pinnacle pri nom vyzera ako detska hracka... :)
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ja abych pak zas za tejden neresil ze budu oprechazet na neco novyho a budu se ucit s necim novym...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak on Pinnacle umí taky hodně vecí ale když něco profi tak Vegas :)
Ale videl sem hodne tkzv. střihačů co dělali v Premieře a Vegasu a pritom to vypadalo jak Movie Markru :)))
Ale je jasnýže Vegas i dle ceny umí víc než Pinnacle ale i v něm udělaš super práci a zvažit jestli ty obrovské tisíce za Vegač :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Takhle, první soft, který má smysl pro nějakou rozumnou práci, je Vegas. O něco schopnější je Premiéra Pro, ale má jinou filozofii ovládání (resp. abych byl korektní, Vegas má jinou filozofii ovládání, než ostatní softy), takže ten přechod nebývá úplně bezproblémový. Premiéra je nabitá fíčurama, ale mně osobně se v ní moc dobře nedělá. Já používám kombo Canopus Edius 4 a Vegas. Edius na střih (když se člověk naučí klávesové zkratky, nepotřebuje sahat na myš :)), a Vegas na titulky, vkládání grafiky a podobné ptákoviny, páč to tam jde příjemněji, než v Ediusu. No a na špici je pak AVID, ale ač nás ve škole nutí to používat, tak je to podle mně soft pro sebemrskače. Brát za to prachy, tak se to naučím, ale zadarmo do toho fakt nejdu. :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

o penize za programy mi az tolik nejde.... to bych taky potreboval videt-film od nekoho jinyho-abych videl jak to ma vapadat.... to by me spis zajimalo tedka i vic-jakym stylem tocit a jakym stylem strihat...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No taky je dobry koupit třeba
ShutlePRO
líp se stím dělá :)
Jak točit a stříhat? No to záleží hlavně na Tobě a stale si uvedomovat že film je umění střihu :) šetřit materialem, zoomovat jen když je třeba, netrhat kamerou, plynule přecházet...a hlavně používat co nejvíce stativ ale nápady, to je to co z tebe dělá originál, to je jako ptat se malíře jak malovat....hlavne ne stejně jako on :)
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak uz jsem si sehnal Sony Vegas a Ediu s uz je na ceste, tak se s tim zacnu nekdy behem vikendu ucit :-) no s tim tocenim se snazim nejaky takovejhle rad rad drzet-alespon trochu...

Tak dalsi otazky:

Jak obecne vybirat pc na strihani co je dulezity pri vyberu? Ja si musim stejne v dohledny dobe koupit nejaky PC tak at to pak zas zbytecne neprekopavam...

S kolika procesorama ty strihaci programy umej praciovat-kdyz si ted koupim Dual Core bude to umet vyuzivat obe dve jadra? nebo kdyz si pockam na tu ctyrjadrovou potvoru?

Ja bych to videl asi takhe zatim:
Deska: no tak to by me zajimalo jakej mate nazor na znacky desek :-) protoze ja netusim co :-) libej se mi ty asusky ze maj super vybavu ale co sem cet ted testy tak je docela zdrbli...
procesor: nejaky to dualcore-uvidime kdy to budu kupvat a jaky budou ceny
RAM:4GB s tim ze idelane 1066
Disky:no to by me taky zajimalo jestli ma cenu utreacet za 10 000ot disky nebo jestli je lepci dat ty samy penize ale mit vic mista....
videl bych to na 5x 320GB (2x2 320Gb v Raidu + 1x 320GB na system)
Grafika: tady asi nema moc smysl to nejak prehanet ne? neco kolem 7000 ne?
no a pak bych to chtel co nejefiktevnejc chladit-to taky jeste nejsem rozhodnutej jestli klasicky nebo koupit nejakej vodni kit?

z periferii-pouzivate nejaky specialni na ovladani? nejaky takovy ty kolecka a takovy blbinky? me treba u Pinnacle Studia strasne stvala ta absence klavesovejch zkratek protoze kdyz sem pred tim sedel treba 10h/den tak uz sem nadaval proc se s tim proste neda pohnou o jeden snimek abyh moh ten strih udelat presne a proc to musim porad delat mysi... i blbej movie maker to umel :-(

tak sem zvedavej na vase nazory...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Odkaz nad tebou sem daval na střihací pomucku ;)
Jinak je dobry investovat do co nejrychlejšího Hdd, to poznáš ano obě jádra využiješ a RAM taky...u me byl dost velky rozdil i mezi CL3 a CL2 hlvene při pohybu na timeline....
Obecně platí co nejrychlejší sestava, a hlavně čisté win!!!
To se pak pracuje dobře :)
pavel.tenista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dzin píše:Odkaz nad tebou sem daval na střihací pomucku ;)
a hlavně čisté win!!!
To se pak pracuje dobře :)
tak presne tyhle dve veci mi chybej :-)

ta strihaci pomucku-sem slepej jak patrona-promin-nevite o nejaky primitivnejsi-nechce se mi vyhodit 4500 za "ovladac" :-( nepotrebuju tam milion tlacitek.... ale urcite je to super vec, ktera mi dost chybi, takze pokud nesezenu nejakou levnejsi a treba min profi tak proste zainvestuju do tyhlety potvory :-( nevite o nejakym ekonomictejsim reseni?

a jeste se vratim k tem diskum-jakej je rozdil ve vykonu? prave premejslim jestli se mi to vyplati misto 2x 2 320GB a jeden 320GB na system nedat 2 150GB 10000 ot/min a 1x 2 320GB 7200 ot min a 1x 150gb 10 000ot/min na system- nevim no jakej je vykonovej rozdil-takhle by to cenove vyslo skoro na stejno jenze bych mel vyrazne min mista..
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“