Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC
Moderátor: Don
- jv14
- Nováček

-
Zdravim,
postupoval sem podle navodu na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0 a dosel sem uspesne az na konec druhe casti, ovsem dale uz se mi nedari prinutit cokoli mezi kompama sdilet a pripojit druhy prostrednictvim prvniho na net.
Situace je takovato:
PC1: w2000prof, firewall (zkousel sem vypnout), 2 sitovky (1x pripojen net, 1x spojeni s PC2)
PC2: winXPsp2, 1 sitovka
na PC1 sem nastavil 192.168.1.1.
na PC2 192.168.1.2.
spojeni tam je, zkousel sem ping
na PC1 sem na sitovce pripojeny na net zkousel nastavit Povolit sdileni pripojeni, ale k nicemu to nevedlo
pokud by mi nekdo mohl poradit jak dosahnout cile, tedy hlavne zprovoznit net i na PC2, byl bych mu moc vdecny.
moc diky!
postupoval sem podle navodu na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0 a dosel sem uspesne az na konec druhe casti, ovsem dale uz se mi nedari prinutit cokoli mezi kompama sdilet a pripojit druhy prostrednictvim prvniho na net.
Situace je takovato:
PC1: w2000prof, firewall (zkousel sem vypnout), 2 sitovky (1x pripojen net, 1x spojeni s PC2)
na PC2 192.168.1.2.
na PC1 sem na sitovce pripojeny na net zkousel nastavit Povolit sdileni pripojeni, ale k nicemu to nevedlo
pokud by mi nekdo mohl poradit jak dosahnout cile, tedy hlavne zprovoznit net i na PC2, byl bych mu moc vdecny.
moc diky!
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli W2000 dokáží sdílet Internet.jv14 píše:Zdravim,
Situace je takovato:
na PC2 192.168.1.2.
moc diky!
Toshiba Satellite
- Hoonzooid
- Začátečník

Zdarec lidi, potřeboval bych poradit....
Když má někdo připojení přes kabelovou televizi (KELInet), dá se toto připojení normálně sdílet po síti, aniž bych si musel kupovat programy?
Děkuji
Když má někdo připojení přes kabelovou televizi (KELInet), dá se toto připojení normálně sdílet po síti, aniž bych si musel kupovat programy?
Děkuji
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hej lenze ja ked chcem v Miestach v sieti zobrazit Pocitace v skupine tak mi vyhodi toto:pavduf píše:Zapnout sdílení souborů a tiskáren v síťovém nastavení a u složek, disků apod. zapnout taky sdílení.Othrondir píše:mam 2 PC a na kazdom USB Wi-Fi Adapter uz som ich dokazal sietovo spojit ale neviem teraz ako mam medzi nimi zobrazovat adresare a zlozky a pod. pls help

a este som dal vyhladat cez Windowsacke vyhladavanie pocitace v sieti a naslo len moj cize z mojho PC sa na druhy PC cez siet neviem dostat ale opacne to funguje. Pritom z mojho PC ide na ten druhy net a funguje uplne v pohode... tak sa pytam
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak zkus spustit znovu Průvodce připojením. I několikrát. Nemáš zastavené nějaké procesy?Othrondir píše:hej lenze ja ked chcem v Miestach v sieti zobrazit Pocitace v skupine tak mi vyhodi toto:pavduf píše: Zapnout sdílení souborů a tiskáren v síťovém nastavení a u složek, disků apod. zapnout taky sdílení.
a este som dal vyhladat cez Windowsacke vyhladavanie pocitace v sieti a naslo len moj cize z mojho PC sa na druhy PC cez siet neviem dostat ale opacne to funguje. Pritom z mojho PC ide na ten druhy net a funguje uplne v pohode... tak sa pytamWTF...
Toshiba Satellite
- spirit64
- Mírně pokročilý

Mě by zajímalo jak sesíťovat problémové chello -
Mám registrovanou jednu mac adresu (moje pc). Koupil bych [url=http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... int-server]router[url], zapojil dvě pc. Slyšel jsem že potřebuju router co umí klonovat mac adresy, tzn přidělí každému portu stejnou, je to tak ?
Mám registrovanou jednu mac adresu (moje pc). Koupil bych [url=http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... int-server]router[url], zapojil dvě pc. Slyšel jsem že potřebuju router co umí klonovat mac adresy, tzn přidělí každému portu stejnou, je to tak ?
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Buď nahlásíš chellu změnu MAC adresy a potom nepotřebuješ clonovat nebo koupíš s mořností clonování a MAC tvého PC zapíšeš do clonu routeru.spirit64 píše:Mě by zajímalo jak sesíťovat problémové chello -
Toshiba Satellite
- daw_T
- Nováček

-
WINDOWS 95 a zdielanie internetu
chcem pouzit stare PC ako router na ktorom bude windows 95
da so nejako zdielat pripojenie na net ako na XPcku ?
da so nejako zdielat pripojenie na net ako na XPcku ?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- miso23
- Začátečník

Uz mam strasne nervy,tak dufam ze mi pomozete....Mam 2 PC a na obidvoch chcem mat net,cize ho chcem zdielat.Nastavil som na prvy(kde je net) IP 192.168.0.1 a na druhy 192.168.0.2 .Branu a DNS som dal IP adresu modemu(je to dobre???)...Subory zdielat mozem,aj pripojenie na net vidim na druhom pc,ale stranku mi nezobrazi.Myslim ze je to firewallom.Mam ZoneAlarm,v nom som nastavil sietovku na "trusted" ...Poradte pls co je zle...
PS:ak sa to tu uz riesilo tak sorry
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2.5-4-4-8 ) ,VGA: Gainward 7600GS Golden Sample 256MB @ 530/750
Zdroj: FORTRON 350W 12PNF
Zdroj: FORTRON 350W 12PNF
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ak si myslíš že je to firewallom tak ho nachvíľu vypni ak to pôjde bez FW tak sa pozri či tam v tom FW nemáš nejakú možnosť že povoliť NAT, gateway alebo zdielanie.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bránu a DNS musíš dát IP toho PC, kde je net přiveden - tedy 192.168.0.1miso23 píše:Uz mam strasne nervy,tak dufam ze mi pomozete....Mam 2 PC a na obidvoch chcem mat net,cize ho chcem zdielat.Nastavil som na prvy(kde je net) IP 192.168.0.1 a na druhy 192.168.0.2 .Branu a DNS som dal IP adresu modemu(je to dobre???)...Subory zdielat mozem,aj pripojenie na net vidim na druhom pc,ale stranku mi nezobrazi.Myslim ze je to firewallom.Mam ZoneAlarm,v nom som nastavil sietovku na "trusted" ...Poradte pls co je zle...
Toshiba Satellite
- NSRider
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim Vás,
mám jeden malej dotaz, mám 1PC připojený na internet přes LAN a koupil sem si notebok a potřebuju ho taky připojit na net. A chci se zeptat jestli potřebuju switch mezi přípojku na internet a PC a notebok připojit každý zvlášť nebo jestli existuje jenom nějaká jednoduchá rozdvojka na LAN kabel.
Díky za odpověď.
mám jeden malej dotaz, mám 1PC připojený na internet přes LAN a koupil sem si notebok a potřebuju ho taky připojit na net. A chci se zeptat jestli potřebuju switch mezi přípojku na internet a PC a notebok připojit každý zvlášť nebo jestli existuje jenom nějaká jednoduchá rozdvojka na LAN kabel.
Díky za odpověď.
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli máš od poskytovatele 2 IP adresy, tak můžeš použít switch. Jestli ne, tak buď router nebo sdílet připojení do notebooku z toho stolního PC.NSRider píše:Zdravim Vás,
Díky za odpověď.
Toshiba Satellite
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jinak ještě bych doplnil, že k tomu sdílení internetu jsou potřeba 2 síťovkypavduf píše:Jestli máš od poskytovatele 2 IP adresy, tak můžeš použít switch. Jestli ne, tak buď router nebo sdílet připojení do notebooku z toho stolního PC.NSRider píše:Zdravim Vás,
Díky za odpověď.
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- baf2
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mam tenhle Ovislink http://www.ovislink.cz/product.jsp?artno=NETO6599 a potreboval bych vedet jestli do toho druheho Ethenetového portu můžu připojit druhej kompl.
Momentálně to funguje nejspíš jako Bridge, příjímá to signál Wi-Fi,který mění na Ethernet, mám od providera jednu IP.
Jo a ještě bych potřeboval vědět jak si mám změřit signál na wifině, když k tomu ovislinku nemám přístup, neboť mi to provaider neumožňuje i když sem si ho musel koupit, nedá se to nějak resetovat nebo něco, aby to zapomnělo jeho heslo???
Momentálně to funguje nejspíš jako Bridge, příjímá to signál Wi-Fi,který mění na Ethernet, mám od providera jednu IP.
Jo a ještě bych potřeboval vědět jak si mám změřit signál na wifině, když k tomu ovislinku nemám přístup, neboť mi to provaider neumožňuje i když sem si ho musel koupit, nedá se to nějak resetovat nebo něco, aby to zapomnělo jeho heslo???
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tento ovslink už umí s nynějším firmwarem mod WISP, takže můžeš mít víc PC na jednu IP od poskytovatele. Musí to být ale nastavené v tomto režimu.baf2 píše:Mam tenhle Ovislink http://www.ovislink.cz/product.jsp?artno=NETO6599 a potreboval bych vedet jestli do toho druheho Ethenetového portu můžu připojit druhej kompl.
Pokud ho máš v režimu klient, tak nemůžeš připojit najednou 2 PC.
Dá se zresetovat, ale potřebuješ od poskytovatele údaje k nastavení:
SSID, zabezpečení - WEP(WPA)...
Toshiba Satellite
- jerka
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, potřeboval bych poradit s nastavením domácí sítě, abych mohl sdílet připojení k internetu pomocí WiFi na ostatní PC. Mám internet přiveden do hlavního PC na jednu síťovou kartu (zde nastavení IP,MP,VB a DNS serverů-internet zde funguje)a druhá síťová karta vede k AP Edimax. A zde bych potřeboval poradit jak nastavit AP a připojované PC. Zabezpečení pomocí MAC adres se mi nastavit podařilo, ale potřeboval bych pomoc s nastavením DHCP serveru na AP, tak aby šel sdílet internet a síťovek na ostatních PC.
Děkuji za jakoukoli radu.
Děkuji za jakoukoli radu.