Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
knedla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od knedla »

Yuris píše:Nevíte proč mi nejde nainstalovat utilitka EasyTune 5? Setup.exe se objeví ve spuštěných procesech, ale nic víc. Čekám 5 minut a furt nic.
Myslím si, že Easy Tune nefunguje na žádné desce DS3 a DS4. Mě na DQ6
jede.
TiborM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TiborM »

knedla píše:
Yuris píše:Nevíte proč mi nejde nainstalovat utilitka EasyTune 5? Setup.exe se objeví ve spuštěných procesech, ale nic víc. Čekám 5 minut a furt nic.
Myslím si, že Easy Tune nefunguje na žádné desce DS3 a DS4. Mě na DQ6
jede.
S novym Biosom F6 Easy Tune 5 funguje aj na DS4.
Treglis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Treglis »

TiborM píše:
knedla píše: Myslím si, že Easy Tune nefunguje na žádné desce DS3 a DS4. Mě na DQ6
jede.
S novym Biosom F6 Easy Tune 5 funguje aj na DS4.
Funguje i na DS3 (s BIOSem F7 prinesl funkcnost smartfanu). Jen jsem si vsiml ze kdyz mam EasyTune spusteny, tak mi to ve hrach v urcitych intervalech skube, kdyz ho vypnu je to ok.
CPU: Intel Core 2 Duo E6300@2.33GHz 1.25V, Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 PRO, MB: Gigabyte P965-DS3 (F10), NB Cooler: Noctua NC-U6, Case: CoolerMaster Centurion 520, Power Supply: LC Power LC6550G-v2.0 550W, RAM: Geil 2x1024MB DDR2 800@1000, VGA: Leadtek Winfast PX7900GT TDH Extreme 256MB, TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, Audio: Creative Sound Blaster Audigy 4 @ GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA300 16MB cache, Maxtor DiamondMax 10 120GB ATA133 8MB cache, Drives: DVDRW Lite-ON SOHW 1273S, Monitor: Samsung SyncMaster 205BW, Keyboard: Chicony KBP-0108 Multimedia Keyboard, Mouse: MS Wirelles Optical Mouse Tilt Wheel, OS: Micorsoft Windows Vista Business 32bit
Olda_V
Nováček
Nováček

Vypínání PC

Příspěvek od Olda_V »

Zdravím,
mám také tuto desku a až na jeden problém jsem s ní spokojen. Problémem je to, že při zapnutí počítače se počítač občas samovolně vypíná a po té zase zapíná. Ten interval je asi 5s dlouhý, takže se nedostanu ani do biosu (ten mám F6, ale dělalo to i u předchozích verzí). Nevypadá, že by to dělal zdroj, protože když PC během těch 5s vždy resetuju, tak se PC nikdy nevypne a během té doby běží všechny větráčky, diody svítí..
Vypadá to tak, že se všechno spustí, pak jako by to neprošlo nějakou diagnostikou a vypne se to a tak pořád dokola než to vypnu na tvrdo. Pak to někdy už jde a někdy ne. Je to tak 1-2x na 10 zapnutí. Jsem z toho dost zmatený, nevím jestli bych měl reklamovat desku, nebo třeba i ten zdroj a nebo něco úplně jiného. Prosím o pomoc.
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo 6300 RAM: 2x1024 MB DDR2 Transcend 800MHz VGA: point of view nv 7900gs HDD: WesternDigital 250GB (7200rpm, SATA2) DVD-RW: LG GSA-H10N Zdroj: Fortron 400W Case: Thermaltake Swing Monitor: 19'' LCD Philips 190S
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

mas nejake OC??me tohle same delala deska MSI K8N Neo4 Platinum,kdyz jsem mel jeste A64 3000+ s.939,delalo to vysokym OC
Olda_V
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda_V »

h4__ píše:mas nejake OC??me tohle same delala deska MSI K8N Neo4 Platinum,kdyz jsem mel jeste A64 3000+ s.939,delalo to vysokym OC
Ne OC nemám, když jsem ho ale zkoušel, tak se to po té stránce vypínání chovalo stejně - tedy úplně náhodně.
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo 6300 RAM: 2x1024 MB DDR2 Transcend 800MHz VGA: point of view nv 7900gs HDD: WesternDigital 250GB (7200rpm, SATA2) DVD-RW: LG GSA-H10N Zdroj: Fortron 400W Case: Thermaltake Swing Monitor: 19'' LCD Philips 190S
Olda_V
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda_V »

Zkoušel jsem oddělat úplně všechno kromě desky, CPU a zdroje, pak jsem to zapínal a vypínal a výše popsaný problém se několikrát objevil. Je to tedy někde mezi těma 3 komponentama. Taky jsem si všiml, že při jednom zapnutí (právě po tom co se to nezávisle na mé vůli vypínalo) se objevila verze biosu F3 a po dalším restartu (mezitím jsem pracoval ve windows - verze biosu potvrzena z aktualizačního programu) se opět vrátil bios F6, který jsem měl instalován jako poslední. Zatím mám nejvíc v podezdření desku, co myslíte?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

podivej se,jestli nemas treba spatne zapojenej 24 pin kábl,treba jestli nedoseda,pa se jeste podivej,jestli nemas spatne upevneny CPU v socketu...
Olda_V
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda_V »

h4__ píše:podivej se,jestli nemas treba spatne zapojenej 24 pin kábl,treba jestli nedoseda,pa se jeste podivej,jestli nemas spatne upevneny CPU v socketu...
To jsem se už díval, všechno pěkne dosedá a je zacvaknuté. Nejhorší na tom právě je ta nepředvídatelnost, kdyby se to stalo pokaždé, tak je pak jednoduché najít příčinu, ale takhle...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

nemas treba nestalou elektrickou sit??
Olda_V
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda_V »

h4__ píše:nemas treba nestalou elektrickou sit??
To nedokážu objektivně posoudit, ale myslím si že ne, protože nemám v celém domě problémy že by vypadávaly spotřebiče.
A taky je divné, že mi počítač nevypadl za chodu, když je maximálně vytížený.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

mno nechci delat predcasne zavery,ale mozna bude treba neco s napajenim CPU na desce...opravdu me nic nenapada
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

No neviem ci to bude akurat tento pripad ale skusim sa podelit o moje skusenosti:
Ked som skladal pc secko slo ok.Akonahle som vsak zapol tak sa mi hned vypol a potom znova zapol.Pc nabehol len ked bola bedna nalezato.Akonahle som ju chel postavit tak sa hned vypol...Mal som ine nervy vtedy.Potom vsak prisiel kamarat a zistili sme ze tam bude skrat.Ja som dal totiz pod dosku a par "podloznych skrutiek" viac.Akonahle som ich vybral a nanovo posklal pc secko slo ok.
Mam tak isto DS4 a dokonca aj bednu Swing.Na tu dosku treba dat len tolko podloziek kolko je v nej dier... Cize tak.Dufam ze som niekomu pomohol :)
Olda_V
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda_V »

Ghost_svk píše:No neviem ci to bude akurat tento pripad ale skusim sa podelit o moje skusenosti:
Ked som skladal pc secko slo ok.Akonahle som vsak zapol tak sa mi hned vypol a potom znova zapol.Pc nabehol len ked bola bedna nalezato.Akonahle som ju chel postavit tak sa hned vypol...Mal som ine nervy vtedy.Potom vsak prisiel kamarat a zistili sme ze tam bude skrat.Ja som dal totiz pod dosku a par "podloznych skrutiek" viac.Akonahle som ich vybral a nanovo posklal pc secko slo ok.
Mam tak isto DS4 a dokonca aj bednu Swing.Na tu dosku treba dat len tolko podloziek kolko je v nej dier... Cize tak.Dufam ze som niekomu pomohol :)
To je zajímavé, myslíte takové ty červené papírové podložky? Těch jsem měl málo a pod některé šroubky držící desku jsem je tedy nedal..
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Ja nemam ziadne papierove podlozky ja som mal na mysli presne tie kovove srobky pod dosku.Dal som proste skoro vsetky, ktore som mohol dat do bedne a myslel som si ze sa doska lepsie vystuzi ale niekde tam bo proste skrat a vypinalo sa to.....
krucinal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krucinal »

Zdravím.Taky jsem jejím čerstvým,šťastným :) majitelem.Potřeboval bych poradit s tím do jakého(SATA 1,2,3,4)mám lupnout konektor od HDD WD 2500YS a jestli tam nebude vadit prozatím i IDE 60Gb HDD.Mám při sestavování premiéru,tak mě nekamenujte :razz: .A ještě,jestli záleží na pořadí zapojení(CPU,HDD,RAM.....).Děkuju.
Naposledy upravil(a) krucinal dne ned 22. říj 2006, 10:41, celkem upraveno 1 x.
MB : Gigabyte 990FXA-D3
CPU : AMD Phenom II X6 1090T
CPU Fan : COOLER Noctua NH-C14
GPU : NVidia 275 GTX Gigabyte
RAM : Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9
HDD : SSD Kingston HyperX, SATA III - 120GB, upgrade kit (system)
HDD : Samsung SpinPo​int F3 - 1TB
PSU : OCZ ZX Series - 1250W, 80+, 140mm fan
Case : NZXT H2
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Konecne poriadna recenzia:
http://www.ddworld.cz/zakladni-desky/gi ... -4500.html
Hovoril som ze sa tesim na ocenenia ktore ziska a hla:
Obrázek Obrázek
imatrix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od imatrix »

Nazdarek, chci se zeptat jestli je normalni ze mi jede Core 2 Duo E6400 na 3,2 GHz i pri podvoltovani na 1,300V stabilne v prime. Mam teploty v klidu 50C a pri zatizeni 68C v Core temp samozrejme.
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

imatrix píše:Nazdarek, chci se zeptat jestli je normalni ze mi jede Core 2 Duo E6400 na 3,2 GHz i pri podvoltovani na 1,300V stabilne v prime. Mam teploty v klidu 50C a pri zatizeni 68C v Core temp samozrejme.
Podvotovanie na 1,3V? No neivem ja mam 1,15 - 1,2V (cpu-z) Cize ty mas asi jemny overvoltage :)
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Bartek píše:Smart fan funguje. Ale proste ta hlaska v biose me stari. Z napajenim se nic nestalo. Ale ty mas Fortona tak to skus. Treba ta hlaska je kvuli LC Poweru.
Mne to tiez hlasi v BIOSe ale to bude asi koli tomu ze som pridal 0,2v na RAMkach a doska si chce vsetko nastavit sama.To bude proste len varovanie.
Inac napatie v CPU-Z sa mi meni od 1.15V -> 1.28V v zatazi.Je to normalne?
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“