ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

asysman píše:Doporucoval bych novy kabel :o) Otazka je jestli to neni spatny napajeci konektor, chtelo by to zkusit s jinym kabelem. Hele co to tam mas za utilitku co ti zobrazije informace o taktech a teplotach??
everest
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Jaktoze ti tam jde nastavit do toho OSD tolik parametru, me tam jde jen teploty desky, CPU, GPU, GPU prostredi a HDD :? Ale v nastaveni mam zaklikle vsechno.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

asysman píše:Jaktoze ti tam jde nastavit do toho OSD tolik parametru, me tam jde jen teploty desky, CPU, GPU, GPU prostredi a HDD :? Ale v nastaveni mam zaklikle vsechno.
mám Ultimate edition 2006
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Mno to ja mam taky :wink: Nechapu to.
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Máte někdo nějaké zkušenosti s chladícími podložkami? Pač mě by se pod tento notebook docela hodila :(
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Připojení AP Mode

Příspěvek od T-y-g-r-i-k »

Dobrej,

koupil jsem si PCMCIA kartu od T-mobile 4G. Mně internet funguje bez starostí, ale chci ho sdílet i s dalším notebookem! Proto jsem si nastavil v ASUS WLan card settings na AP mode, do Internet jsem si přetáhnul 4G PCMCIA a vypnul ICS, ale mrkněte, co mi to hlásí!

WARNING: Depending on the speed of your computer, applying ICS and bridge settings may take a few minutes.

Dám OK a:

Obrázek

Už opravdu nevím jak. Další PC najde síť, přidělí IP i masku, ale nefaká.

Děkuji za každou radu...

Tiger
IntEx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IntEx »

Měl bych další dotaz na majitele tohohle notbeooku a to ohledně nabíjení. Take se Vám stává, že když máte notebook na nabíječce, tak se baterie vybíjí? Ńotebook mám povetšinu ćasu doma na stole, kde setrvává na nabíječce. Když se ale kouknu do stavu nabití baterie, jen zřídka se stává, že by byla na plných sto procentech. Když hodnota nabití spadne v mém případě pod 95 procent, notebook začně nabíjet a dotáhne baterku zase na 100 procent. Jakmile se donabije, zase hodnota postupně padá (1-3 procenta/den) na onu mezní hranici. Vysvětluji si to tím, že notebook do baterie nepouští stále napětí (ono žádné baterii by se to asi dlouhodobě nelíbilo) a tímto počínáním ji udržuje pro maximální životnost. Chová se Váš notebook podobně? Díky!
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

IntEx : jj chova se stejne (i u ostatnich booku)
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

Mel jsem smulu na vadny kus. :sad:

Opticka mechanika nefunguje:
- nekdy disk precte, jindy ne
- vypalovani na prepisovatelne CD/DVD disky je nemozne, na zapisovatelne jsem to zatim nezkousel

Pevny disk je vadny:
- pri testu mi to hodilo -> "System Windows nahradil chybne clustery ..."
- vcera nechtel ani nabehnout system, protoze byla vadna jedna DLL knihovna, kterou se mi nakonec podarilo smazat a OS ji nahradil, ale porad neco pribyva :evil:
- pri kopirovani vetsich objemu dat notebook zkolabuje (vytuhne) a nezalezi na tom, odkud se kopiruje (z opt. mechaniky, z LAN site, z jednoho diskoveho oddilu na druhy)
- stále to po startu haze chybu: "Některý ze souborů obsahujících data registru systému bylo třeba obnovit pomocí protokolu nebo alternativní kopie. Obnovení bylo úspěšná"

A jeste ke vsemu to stale haze chyby typu: "Instrukce na adrese 0x500e67be odkazovala na adresu paměi 0x504544e4. S pamětí nelze provést operaci: read ...."

(zvláštní jsou ty chyby v českém překladu -> "paměi" misto "paměti" nebo viz vyse -> "úspěšná" misto "uspěšné"; nejdriv jsem myslel, ze je to nejaky "lokalizovany" virus :razz: )

SETKAL SE S TIM NEKDO Z VAS?

Poslu ho na reklamaci. Doufam, ze vyrizeni bude kladne a rychle.
PC 1:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 w/Arctic Coolig Freezer7, MB: Gigabyte P35 DS-4, RAM: 2GB DIMM DDR2 800 Patriot CL4, VGA: MSI 8800GTS 320MB OC, DVD: Samsung S203B, HDD: 2x Seagate 250GB SATAII NCQ 7200.10 (RAID0) Zdroj: Fortron Epsilon 600W, Case: CoolerMaster Centurin 534 Light, Zvuk: Creative X-Fi XtremeGamer, LCD: Samsung 931BW 19"

PC 2:
CPU: AMD Sempron 64 2800+@3400+ w/Arctic Coolig Freezer64 Pro, MB: Gigabyte K8N-S, RAM: 2GB DIMM DDR 400 CL2,5, VGA: MSI X1950 Pro 256MB, DVD: Lite-On SOHW-1693S, HDD: Western Digital 250GB SATA2 Zdroj: Fortron 400W, Case: Eurocase :-! , CRT: Hyundai ImageQuest F790D
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Koukam, ze v nem mas 2GB RAM, kolik si dal za tech dalsich 1GB? A je to znat na rychlosti? Diky
Tofo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tofo »

asysman píše:Koukam, ze v nem mas 2GB RAM, kolik si dal za tech dalsich 1GB? A je to znat na rychlosti? Diky
Dal jsem za to navic asi 3200,- Kc (objednaval jsem to jeste pred zdrazenim pameti) a popravde to ani moc znat neni (i pri hrani Oblivionu je stale 1 GB pameti volny a to mam nastavene max textury). Ale nemel jsem moznost to vyzkouset jen s 1GB, pac jsem nouta zakoupil rovnou se 2GB.
Samozrejme by mela byt propustnost pameti dvojnasobna (pokud teda opravdu jedou v DUALu).
PC 1:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 w/Arctic Coolig Freezer7, MB: Gigabyte P35 DS-4, RAM: 2GB DIMM DDR2 800 Patriot CL4, VGA: MSI 8800GTS 320MB OC, DVD: Samsung S203B, HDD: 2x Seagate 250GB SATAII NCQ 7200.10 (RAID0) Zdroj: Fortron Epsilon 600W, Case: CoolerMaster Centurin 534 Light, Zvuk: Creative X-Fi XtremeGamer, LCD: Samsung 931BW 19"

PC 2:
CPU: AMD Sempron 64 2800+@3400+ w/Arctic Coolig Freezer64 Pro, MB: Gigabyte K8N-S, RAM: 2GB DIMM DDR 400 CL2,5, VGA: MSI X1950 Pro 256MB, DVD: Lite-On SOHW-1693S, HDD: Western Digital 250GB SATA2 Zdroj: Fortron 400W, Case: Eurocase :-! , CRT: Hyundai ImageQuest F790D
Tubarog
Začátečník
Začátečník

Stylus?

Příspěvek od Tubarog »

Dotaz sice patri spise na jine misto, ale protoze mam tenhle notebook a mozna tuto funkci narozdil od ostatnich podporuje, tak se zeptam primo.
Je mozne aby se touchpad choval jako dotykova plocha, napriklad jako plocha pro elektronicke pero? s podporou nejakeho softwaru aby zaznamenaval pohyb dotyku a prevadel signal na pismena, slova... zkratka jestli se da psat pomoci dotykového pera na touchpad notebooku?
prsk
Nováček
Nováček

Příspěvek od prsk »

Jak jsem kdysy pred dvema mesici psal o problemech s timto noutem. Nesel za studena zapnout mrcha.
Tak jsem ho dal do SILu a az po dlouhem mesici bez pocitace mi napsali, ze je konecne opraven. Byl to skutecne vadny kousek, protoze mel v hajzlu zakladni desku na kterou servismani pak mesic cekali od vyrobce.
Ted funguje nout uplne perfektne. :-D
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vypalování

Další nečekaná situace a tentokrát s vypalovačkou. Kdo vlastní tento notebook, zkuste si vypálit CD/DVD třeba na poloviční rychlost. Rarita je to, že pokud vypaluju nejvyšší rychlostí, tak všechno super, ale jakmile dám třeba poloviční, tak CD/DVD můžu zahodit, protože nějaký soubory prsotě nejde přečíst...zkoušel jsem již několik druhů značek a všechny to dělají. To je celkem velký problém, poněvadž když chcete na dlouho uložit nějaká data, tak to máte pálit na poloviční rychlsot...co vy nato?
fanatic1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanatic1 »

Tak ja takyto problem nemam, ci napalujem DVD 4xalebo 8x rychlostou tak po napaleni je uplne v pohode citatelne, neviem v com moze byt u teba problem, ake media pouzivas? Ja som napaloval na BenQ 8x, Verbatim 16x a Imation 16x a nebol problem. A napaloval som dakedy 4x a dakedy 8x.
Tubarog
Začátečník
Začátečník

Re: vypalování

Příspěvek od Tubarog »

T-y-g-r-i-k píše:Další nečekaná situace a tentokrát s vypalovačkou. Kdo vlastní tento notebook, zkuste si vypálit CD/DVD třeba na poloviční rychlost. Rarita je to, že pokud vypaluju nejvyšší rychlostí, tak všechno super, ale jakmile dám třeba poloviční, tak CD/DVD můžu zahodit, protože nějaký soubory prsotě nejde přečíst...zkoušel jsem již několik druhů značek a všechny to dělají. To je celkem velký problém, poněvadž když chcete na dlouho uložit nějaká data, tak to máte pálit na poloviční rychlsot...co vy nato?
Nemam tento problém, vypaluji prevazne AudioCD na 16x a i velmi narocna sestava v aute dokaze CD precist bez problemu. Coz nemuzu rict o vyssich rychlostech, to je CD od druhe poloviny neprehratelne :x
Tofo
Začátečník
Začátečník

Re: vypalování

Příspěvek od Tofo »

T-y-g-r-i-k píše:Další nečekaná situace a tentokrát s vypalovačkou. Kdo vlastní tento notebook, zkuste si vypálit CD/DVD třeba na poloviční rychlost. Rarita je to, že pokud vypaluju nejvyšší rychlostí, tak všechno super, ale jakmile dám třeba poloviční, tak CD/DVD můžu zahodit, protože nějaký soubory prsotě nejde přečíst...zkoušel jsem již několik druhů značek a všechny to dělají. To je celkem velký problém, poněvadž když chcete na dlouho uložit nějaká data, tak to máte pálit na poloviční rychlsot...co vy nato?
Jak uz jsem tady psal, mam problemy s mechanikou od zacatku. Vubec mi nechtela palit na CD/DVD RW. Vypalovaci programy hlasili, ze disk neni urcen k zapisu. CD jsem palil jen jedno a to jeste k tomu jen 1,5MB a DVD vubec, pac mam asi vadny disk a nout se furt kouse, jsou vadna data, pri kopirovani klekne a test disku ukazuje "fatal errors".

Nout je nyni v servisu na reklamaci (btw: uz tyden a dneska mi rekli, ze se na nej jeste NIKDO NEDIVAL!!! :evil: )
PC 1:

PC 2:
mirďa 2
Začátečník
Začátečník

Display

Příspěvek od mirďa 2 »

Tak jsem dnes noťas zapnul,a ejhle,asus byl posunutýv pravo,display najel v prokládaném režomu 37hz,obraz rozhozený,tak to vidím taky na brzkou reklamaci,ach jo, obnovovácí frekvenci 60hz grafika vůbec nenabízí,za to rozlišení přes dva tisíce ano,tak nevím,co myslíte?Dík
ASUS A6T-AP017 15.4WXGA, TurionIITL52, nV7600, 1024DDRII, 120HDD, DVDSupM
T-y-g-r-i-k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení AP Mode

T-y-g-r-i-k píše:Dobrej,

koupil jsem si PCMCIA kartu od T-mobile 4G. Mně internet funguje bez starostí, ale chci ho sdílet i s dalším notebookem! Proto jsem si nastavil v ASUS WLan card settings na AP mode, do Internet jsem si přetáhnul 4G PCMCIA a vypnul ICS, ale mrkněte, co mi to hlásí!

WARNING: Depending on the speed of your computer, applying ICS and bridge settings may take a few minutes.

Dám OK a:

Obrázek

Už opravdu nevím jak. Další PC najde síť, přidělí IP i masku, ale nefaká.

Děkuji za každou radu...

Tiger
Tak nakonec vyřešeno, sice dial-up nemá jít přemostit, ale jde...udělal jsem to přes Kerio WinRoute, sice to byly nervy, ale faká to!
nomadm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nomadm »

kde ho ted sezenu?
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“