Gothic III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Je to fakt zajímavý.Že bys byl za hranicí,kde to stíhá i jednojádrovej procák...?Další věc - na X1900XT si nemůžu hi-res textury dovolit,na medium a ještě na hovno....fakt zvláštní,nicméně užívej.Já holt čekám na patch.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jeste mi to ani 1 nespadlo pod 25FPS :) v prirode mam prumerne 40Fps a ve meste kolem 30.V oblivionu mi padali fps i na 10.Todle je podle me daleko min narocny.
To shadow: v oblivionu jsem odehral tusim 300hod?A dostal jsem se tusim na 36LVL.Ale ta hra me nechytla.Sekalo seto a ktomu ten dmntni system levelovani potvor..
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

HEAD ma nvidii kartu a tusim ze na zacatku instalace nebo nekde tam bylo nvidio logo tak treba to na geforskach jede lepe ... nebyl bych proti kdyby to tak bylo :D
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

HEAD: no, dobře, jenže v oblivionu jsi měl, pokud si to pamatuju, zaplé ty Tree Canopy Shadows, a to byl FPS killer. Moc jsem se v Gothicu 3 zatím neohřál, nicméně dovolím si odhadnout, že třeba tyto stíny Gothic 3 nemá, nebo ano?

edit: Lamac: evidentně logo nVidie je jen dobrá a opravdu zřejně dobře zaplacená reklama, neb já mám také nVidii a je to hrůza.

Zřejmě je to opravdu věc té ochrany, kde hraje dominantní roli CPU.
show must go on..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

zejtra si to jdu koupit rano, tak pak reknu jak se to hraje v nasledujicich nastavenich

1. Velmi rychle Core 2 (4Ghz) + 1x X1950XTX
2. Velmi rychle Core 2 (4Ghz) + 2x X1900 Crossfire
3. Velmi pomale Core 2 (1.8Ghz) + 2x X1900 Crossfire

Tim zcela dokazu vliv vykonu CPU na hru, ve velke vetsine dnesnich her se moc CPU neuplatnuje a i na 1.8Ghz si s dobrou grafikou zahrajes maximalne dobre, testem vyloucim nestihajici grafiku a potvrdim nebo vyvratim vysoke zatizeni CPU ochranou. Jsem sam zvedavej jak to dopadne.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ale všechno jsou to DC ... chtělo by to i test na SC
Goldnoob team proud member!
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Thellwin píše:Ale všechno jsou to DC ... chtělo by to i test na SC
SC neni, ale mohu to zaemulovat, manualne spustit vsechno na jednom jadre ..., pokud se to podari.
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Mám malinký dotaz. Malej bratr, kterej naprosto miluje celou sérii Gothic si koupil s nadšením sběratelskou edici Gothic 3. Na starym kompu (P4 Northwood 1,8GHz 512DDR 266MHz noname a 9600XT) to běhá sotva na 800*600 na low detaily, což se dalo čekat. Otázka je jestli si myslíte, že pomůže giga paměti navíc a nějaká lepší grafika do AGP (tipuju 7600GS nebo X1650) natolik, aby hra byla hratelná alespoň na nějaké medium detaily (bez vyhlazování) a dáli Bůh tak rozlišení 1024*768? Vím, že minimální konfigurace je 2GHz procák, 1GB paměti a alespoň 128MB grafárna, ale jen by mě zajímalo, jestli se vyplatí investice cca za 5k alespoň na "hratelné" hraní nebo bude procák natolik velká brzda, že mu ani paměti s grafárnou nepomůžou? THX
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Emulgathor píše:....aby hra byla hratelná alespoň na nějaké medium detaily (bez vyhlazování) a dáli Bůh tak rozlišení 1024*768.....
Ty jsi necetl tu diskuzi? U Gothicu 3 musis mit skoro hi-end i na stredni detaily!!!!

CPC ma pomalej, ramky alespon 2GB, grafika je pomala....to nema cenu upgradovat. Musi koupit celej novej comp.
Na starym kompu (P4 Northwood 1,8GHz 512DDR 266MHz noname a 9600XT) to běhá sotva na 800*600 na low detaily
nekdo rika sotva pri 30fps a nekdo rika sotva pri 5fps..ja patrim do te prvni skupiny.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

tak sem to taky zkusil..... gf6600gt oc A64 3200+ 768ram. 1024*768 na medium.... uvodni bitka se celkem ale nebylo to zas tak strasny hlavne dis furt swapoval mel sem kolem 14-17fps. a v prirode to uz slo v poradku nad 30 nikam sem se nedostal tak nevim..... v nakym velkym meste to bude urcite sekat vic...... ale potom co se tady psalo to myslim bylo jeste hratelny kdybych prikoupil ramky.
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Butch píše:nekdo rika sotva pri 30fps a nekdo rika sotva pri 5fps..ja patrim do te prvni skupiny.
Hm, to si mě moc nepotěšil :( . No 30fps to neběhá ve městě ale mimo jo, v městě, nebo teda u tý úvodní bitky to jelo tak 20. Problém je, že se to dost často pravidelně zasekává na pár sekund - vinim paměti...

No i tak díky za reakci, asi to risknu, k Vánocům mu koupim novou grafárnu a paměti a aspoň si plynule zahraje na nejnižší detaily.
Fireball
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fireball »

Tahle hra jede tak pomalu vite proc? Ja vam to povim, neni to ani spatnou optimalizaci ani nulovym betatestem, je to ochranou X-Prot, vsechny dosud vydane hry ktere obsahovaly tuhle ochranu mely velke potize s hratelnym fps, protoze realne pocitani vektorizacnich kvocientu (az nekolik set najednou) ochrany Tages+X-Prot je tak narocne na vykon CPU ze ten bohuzel nestaci na hru samotnou. Uplne stejna hra s ochranou SecuROM ktera vyjde za mesic v USA bude behat 2x rychleji a svizneji i na slabsich strojich. Toto je proste dan za “piratsky” region Evropy, kde hra sice vyjde drive ale ma tak narocnou ochranu ze to skoro brani si ji zahrat …

EDIT: vsechny Evropske verze maji ochranu Tages+X-Prot, tudiz i Nemecka. Jedina vyjimka bude USA verze ktera bude s beznou ochranou SecuROM a nebo uplne bez ochrany. Dle meho je lepsi si pockat na tu US verzi a koupit ji pak na netu.

Toto je skopirovane z jednoho nejmenovaneho blogu...a ja bych tomu aji veril...zda li us to tady je tak se omlouvam :-D
Msi k8n-neo4 2gb ram 3ghz procak asus 7600gt
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Fireball píše:Tahle hra jede tak pomalu vite proc? Ja vam to povim, neni to ani spatnou optimalizaci ani nulovym betatestem, je to ochranou X-Prot, vsechny dosud vydane hry ktere obsahovaly tuhle ochranu mely velke potize s hratelnym fps, protoze realne pocitani vektorizacnich kvocientu (az nekolik set najednou) ochrany Tages+X-Prot je tak narocne na vykon CPU ze ten bohuzel nestaci na hru samotnou. Uplne stejna hra s ochranou SecuROM ktera vyjde za mesic v USA bude behat 2x rychleji a svizneji i na slabsich strojich. Toto je proste dan za “piratsky” region Evropy, kde hra sice vyjde drive ale ma tak narocnou ochranu ze to skoro brani si ji zahrat …

EDIT: vsechny Evropske verze maji ochranu Tages+X-Prot, tudiz i Nemecka. Jedina vyjimka bude USA verze ktera bude s beznou ochranou SecuROM a nebo uplne bez ochrany. Dle meho je lepsi si pockat na tu US verzi a koupit ji pak na netu.

Toto je skopirovane z jednoho nejmenovaneho blogu...a ja bych tomu aji veril...zda li us to tady je tak se omlouvam :-D
To jsem napsal ja tady na tohle forum, pred nekolika dny ....
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Podle me staci A64 2,7Ghz a vys na maximalni detaily plynule :)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

HEAD píše:
Podle me staci A64 2,7Ghz a vys na maximalni detaily plynule :)
Coz je pomerne smutne vemem-li v uvahu ze nejvykonejsi (bezne dostupny) sc amd je taktovan na 2,4Ghz
0118 999 881 999 119 7253
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

tak ja nevim jaky mate PC me to jede VSE na FULL a PLYNULE
mam 1GB ram a sem tam to pri loadingu sekne ale kamos mi pozical dalsi 1GB a jede bez jedineho seku takze ja si kupim 1GB a kamosovi vratim jeho :)
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Nerboard píše:tak ja nevim jaky mate PC me to jede VSE na FULL a PLYNULE
mam 1GB ram a sem tam to pri loadingu sekne ale kamos mi pozical dalsi 1GB a jede bez jedineho seku takze ja si kupim 1GB a kamosovi vratim jeho :)
Kecáš :wink: S 1GB Ti to nemůže jez PLYNULE jak říkáš.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Fireball
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fireball »

treba to pari v mensim rozliseni nes je 640 na 480 :lol:
Msi k8n-neo4 2gb ram 3ghz procak asus 7600gt
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

Nordir píše:
Nerboard píše:tak ja nevim jaky mate PC me to jede VSE na FULL a PLYNULE
Kecáš :wink: S 1GB Ti to nemůže jez PLYNULE jak říkáš.
citaj cele prispevky kamos mi pozical docasne dalsi 1GB takze mam 2GB kym si kupim svoj 1GB modul :wink:
hurrican
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hurrican »

No ja mam opterona@2.83Ghz a 1900xtx 2GB a swapuje to teda poriadne na plne detaily 1280x1024 :(
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“