Co říkáte na tuto sestavu?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

No já to mam v součástách a dostanu to na vánoce.Chci si to totiž složit sám,hrozně mě to baví :)
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

vikicek píše:No já to mam v součástách a dostanu to na vánoce.Chci si to totiž složit sám,hrozně mě to baví :)
No, to chápu. Asi si budeš muset počkat na výsledek. Jinak, jak se tak dívám, tak spotřeba tvého PC bude kolem 330 W - záleží i na počtu větráků, atd., což může a nemusí ten zdroj utáhnout (většinou mají tyhle zdroje výkon kolem 80% té hodnoty, kterou mají uvedenou tzn. zhruba 360W).
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Super díky za info :)
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

F1l1p píše:No, to chápu. Asi si budeš muset počkat na výsledek. Jinak, jak se tak dívám, tak spotřeba tvého PC bude kolem 330 W - záleží i na počtu větráků, atd., což může a nemusí ten zdroj utáhnout (většinou mají tyhle zdroje výkon kolem 80% té hodnoty, kterou mají uvedenou tzn. zhruba 360W).
330W?
CPU 65 W
VGA 60 W
RAM 20 W
HDD 20 W
DVD 20 W
MB: 40 W
Teoretická špičková spotřeba je cca 225 W, reálná maximální spotřeba komponent bude nějakých 180 W max.
Větráčky se spotřebou 3 W to vážně neroznodí ani když jich bude 10.
Že ten EC při maximálním zetížení asi vyhoří je pravda, ale proč by měl vydržet zrovna 80 % výkonu co udává? Je někde nějaký test, kde to je zmíněno?
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Tak sem se koukal a vybral bych asi tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39592

Stačil by?

To Rentigo: Opravdu, F1I1p má pravdu.Koukal sem se na netu a spočítal sem kolem 321 W.....
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bandolier.wz »

bude stacit,tady ho maji jeste levnejsi:
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=44448#
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

johny.last píše:bude stacit,tady ho maji jeste levnejsi:
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=44448#
To je nějakej podezřelej...maj tam "FSP400-PNF (FORTRON)" a vedle logo FSP...hmmm a taky trochu nechápu tohle: "Velmi kvalitní a ekonomický 400W zdroj, který je po instalaci do PC umístěn přímo nad CPU. Tato pozice umozňuje zdroji nejefektivnejsí možný odvod teplého vzduchu z procesoru a celé PC skříně a to i při nižších otáčkách ventilátoru zdroje."
Zdroj je nad CPU? No já nevim,já mam u svýho PC zdroj vzadu skříně a CPU někde uprostřed :D
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

vikicek: tak povídej jak si počítal. Já sem svoje sepsal a to jsou maximální teoretické hodnoty. Fakt nevím co by těch 150 W ještě sežralo.
Podívej na toto:
Obrázek
To je příkon (!) zdroje u přetaktované high-end sestavy (Core 2 DUO na 3,6 GHz, 2GB RAM, X1950XTX, 2x raptor). Počítám účinnost zdroje 20 %, pak je spotřeba komponent cca 270 W. A tvá sestava má méně žravé komponenty, tak vážně nevím kde chceš vzít ještě vyšší spotřebu. :roll:
Ten forton je dobrej, ber ale GLNko. Má vyšší účinnost, je to novější koncepce která se používá v Epsilonech.
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To je nějakej podezřelej...
je to ten samy jak z czechcomputer
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Rentigo píše: 330W?
Těch 330W jsem spočítal na nějaké internetové stránce ( http://www.extreme.outervision.com/index.jsp ), kde zadáš pc komponenty a on ti vypočítá teoretický příkon. Jinak o těch 80% jsem někde četl, ale už si opravdu nevzpomínám kde.
Naposledy upravil(a) F1l1p dne pon 23. říj 2006, 21:39, celkem upraveno 2 x.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

johny.last píše:
To je nějakej podezřelej...
je to ten samy jak z czechcomputer
JJ promiň,teď sem si taky všim...překvapilo mě že to forton tam má jako v závorce a napsaný FSP :oops: sorry...
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

vikicek píše:Tady je ta stránka... http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
Chce to číst. Na té stránce se nespočítá příkon ani výkon, ale píše ti to tam "Recommended PSU Wattage", tedy doporučený počet wattů, které má mít zdroj ;-).
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Rentigo píše:
vikicek píše:Tady je ta stránka... http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
Chce to číst. Na té stránce se nespočítá příkon ani výkon, ale píše ti to tam "Recommended PSU Wattage", tedy doporučený počet wattů, které má mít zdroj ;-).
Hmm máš pravdu,ale tak nějaká rezerva musí být a taky všude na netu doporučujou na takovýhle sestavy od 400W vejš,tak sem z toho jelen.. :oops:
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

jo k tomu zdroji radsi si priplat za FSP400-60THN
http://www.barbone.cz/index.asp?stiid=5 ... 400W%20ATX
stoji max o 200 vic a je ucinnejsi :wink:
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

stoji max o 200 vic a je ucinnejsi
maji stejnou ucinnost = 70 procent
ale PNF ma vic amper na vetvich, asi o 3A
popikos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popikos »

Hodim to sem, at nevytvarim stejny topic 2x...

Co rikate na tuhle sestavu?

Intel Core 2 Duo E6400
GIGABYTE 965P-DS4
ATI RADEON X1950Pro GB 256MB
DIMM DDR2 1024MB 667MHZ GoodRam
Samsung SyncMaster 960BF
ENERMAX LIBERTY 500W
HD SEAGATE 250 GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200.10 (NCQ)
CASE THERMALTAKE VB6000BWS SWING
Genius SP-HF2.0 1250W black
LOGITECH MX1000 Laser Mouse
Canon IP4200 - PIXMA-9600x2400
ZALMAN VF900-CU
THERMALTAKE CL-P0257 Blue Orb 2

Vychazi mi 48.000, nechci prekrocit 50K.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

popikos píše:Hodim to sem, at nevytvarim stejny topic 2x...

Co rikate na tuhle sestavu?
Je to celkem ok. Možná bych jen vyměnil paměti...s paměťmi GoodRam nemám žádné zkušenosti.
A ještě bych možná vyměnil myšku - jestli to máš PC na hraní, tak to není úplně optimální - mám Logitech MX610 (mají mít stejný senzor) - na práci je ok, ale na hraní jsou jiné, lepší. Nejhorší je na těchto myších, že komunikují s USB jen rychlostí 125 Hz (8 ms) a trochu i váha - ty baterie je dělají pro někoho trochu až moc těžké.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

popikos píše:
Intel Core 2 Duo E6400
GIGABYTE 965P-DS4
ATI RADEON X1950Pro GB 256MB
DIMM DDR2 1024MB 667MHZ GoodRam
Samsung SyncMaster 960BF
ENERMAX LIBERTY 500W
HD SEAGATE 250 GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200.10 (NCQ)
CASE THERMALTAKE VB6000BWS SWING
Genius SP-HF2.0 1250W black
LOGITECH MX1000 Laser Mouse
Canon IP4200 - PIXMA-9600x2400
ZALMAN VF900-CU
THERMALTAKE CL-P0257 Blue Orb 2

Vychazi mi 48.000, nechci prekrocit 50K.
Pekne,LCD monitory,tam sa sice dost neorientujem,ale Samsung ma dobru povest. :wink:

Ale urcite by som vymenit Pamate,dal by som tam nejake 800Mhz,najlepsie Geily,G-Skill,alebo Corsair.Celkom zaujimave su aj A-Daty Extreme Vitesta 1000Mhz.Podla toho co maju v obchodoch v okoli,to zober. :wink:

Chladic na CPU by som radsej vsadil na nejaky heatpipes chladic Arctic-Cooling Freezer 7 PRO alebo Scythe,Noctua,podla toho kolko chces do toho dat.

A zostatok je dobry. :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
popikos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popikos »

BubakB píše:Pekne,LCD monitory,tam sa sice dost neorientujem,ale Samsung ma dobru povest. :wink:

Ale urcite by som vymenit Pamate,dal by som tam nejake 800Mhz,najlepsie Geily,G-Skill,alebo Corsair.Celkom zaujimave su aj A-Daty Extreme Vitesta 1000Mhz.Podla toho co maju v obchodoch v okoli,to zober. :wink:

Chladic na CPU by som radsej vsadil na nejaky heatpipes chladic Arctic-Cooling Freezer 7 PRO alebo Scythe,Noctua,podla toho kolko chces do toho dat.

A zostatok je dobry. :wink:
No problem je v tom, ze tam jde si to necham stavet, nemaj jiny pame nez noname a prave GoodRam. Ale jeste se jich zkusim zeptat, jestli by je nebyli schopni sehnat...

Monitor nechavam jeste otevrenej, vzdycky kdyz nejakej vyberu, tak na nej posleze vyjde recenze kde ho za neco zdrbou (treba 971p)...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“