Nove disky - rychlost čtení/zápis jen cca 3MB/s !!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
horecky
Nováček
Nováček

Nove disky - rychlost čtení/zápis jen cca 3MB/s !!

Příspěvek od horecky »

Zdravim, mam dva disky Seagate 250GB (I. 8MB cache, II. 16MB cache). Po 1. naformatovani mi nejdrive hlasily chyby a po peclivem formatu v PQMagic - NTFS mi konecne nabehly, ale jejich rychlost zapisu/cteni je kolem 3MB/s (hruuuza !)
Pripada mi, jako by to slo pres CPU.
Pritom systemovy disk 80GB taktez Seagate naprosto v pohode.
Vse i po vymene ksand, prehozeni pozic, atd.
System mam WINXP SP1, CPU AMD 1800 Mhz, deska MSI K7N2 Delta2

Jeste dodam: I. disk bezel pred formatem v pohode, zadna zmena v BIOSU neprobehla
System jsem instaloval novy na zvlastni 80GB disk, vyse uvedene mam jako datove a zalozni
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

predpokladam ze to jsou ATA. zkontroluj v systemu a biodu ze ti jedou v UDMA modu jelikoz to vypada ze tam mas PIO mod. nejlepe to najdes ve vlastnostech IDE radice ve spravci zarizeni
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Neexistuje, aby dobré disky po formátování hlásily chyby. Partition Magic neformátuje "lépe" než WXP. Klidně ti mohou běžet v PIO módu, ale pak je to stejně sekundární problém. Chyba je nejspíš v nastavení - jumperech, kabelu nebo řadiči.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“