MPEG2 zkomprimovat

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Cole Sullivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MPEG2 zkomprimovat

Příspěvek od Cole Sullivan »

Zdravím, nevíte prosím Vás jak převést MPEG2 soubory do nějakého AVI ?
Hodil by se mi nějaký šikovný software. Díky
Sapphire Atlantis ATI Radeon X800GTO2 256MB[odemknutá, nataktovaná na X850PE] + Arctic Cooling VGA Silencer 5 ATI rev. 2,
AMD OPTERON 144 socket 939[288FSBx9násobič=2600Mhz] + Zalman 7700Cu, EPoX EP-9NPA+ Ultra,
4x Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, Maxtor MaXLine Plus III 7L250S0 - 250GB 16MB SATA,
Hitachi Deskstar T7K500 - 320GB 16MB, NEC ND3550A, Samsung SyncMaster 740N, Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse, Fortron FSP400-60THN S 400W
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: MPEG2 zkomprimovat

Příspěvek od Dzin »

Cole Sullivan píše:Zdravím, nevíte prosím Vás jak převést MPEG2 soubory do nějakého AVI ?
Virtualdubmod!!!
avi je jen kontejner....mysliš DivX treba? tak ten VDM je fakt super...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Cole Sullivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MPEG2 zkomprimovat

Dzin píše:
Cole Sullivan píše:Zdravím, nevíte prosím Vás jak převést MPEG2 soubory do nějakého AVI ?
Virtualdubmod!!!
avi je jen kontejner....mysliš DivX treba? tak ten VDM je fakt super...
Popravdě tohle zrovna není můj obor, ale z VHS kazety jsem si pracně naripoval věci do PC v mpeg2 s bitratem 10000Mb/s a je to jako dost rozměrný tak to chci zmenšit třeba do divX atd, nejlépe bez ztráty kvality protože už tak to není zrovna z VHSka nejlepší.Díkes
Sapphire Atlantis ATI Radeon X800GTO2 256MB[odemknutá, nataktovaná na X850PE] + Arctic Cooling VGA Silencer 5 ATI rev. 2,
AMD OPTERON 144 socket 939[288FSBx9násobič=2600Mhz] + Zalman 7700Cu, EPoX EP-9NPA+ Ultra,
4x Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, Maxtor MaXLine Plus III 7L250S0 - 250GB 16MB SATA,
Hitachi Deskstar T7K500 - 320GB 16MB, NEC ND3550A, Samsung SyncMaster 740N, Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse, Fortron FSP400-60THN S 400W
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Postupuj dle meho navody pro DivX....
každá komprimace ubere na kvalite...ale mužes si vyhrát s filtry...
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=17273
Fukso
Nováček
Nováček

...

Příspěvek od Fukso »

10000 Mb/s je na video z VHS vela. 4-6 tis. ty pri kvalitnom kodeku musí stačiť. Komprimácia bez straty kvality? Nonsens, ale ak máš kvalitný a dobre nastavený kodek, moc nestratíš. S DivX-om už síce nerobím, ale stále nedám dopustit na verziu 3.20. A na rozdiel od dnešných verzií (aj ked tento rok som DivX nerobil) je jednoduchý aj pre laika...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od Dzin »

Fukso píše:10000 Mb/s je na video z VHS vela. 4-6 tis. ty pri kvalitnom kodeku musí stačiť. ale stále nedám dopustit na verziu 3.20. A na rozdiel od dnešných verzií (aj ked tento rok som DivX nerobil) je jednoduchý aj pre laika...
No radeji pri grabovani vice....
ale 3.2 nestači na 5 tkovou řadu ani náhodou.....
Provadel sem hodne pokusu...
Fukso
Nováček
Nováček

Re: ...

Příspěvek od Fukso »

Dzin píše:
Fukso píše:10000 Mb/s je na video z VHS vela. 4-6 tis. ty pri kvalitnom kodeku musí stačiť. ale stále nedám dopustit na verziu 3.20. A na rozdiel od dnešných verzií (aj ked tento rok som DivX nerobil) je jednoduchý aj pre laika...
No radeji pri grabovani vice....
ale 3.2 nestači na 5 tkovou řadu ani náhodou.....
Provadel sem hodne pokusu...
Zvyšovanie bitrejtu je od určitej hranice zbytočné. Na kvalite nepridá, akurát zvyšuje velkosť súboru. Čo sa týka DivX-u, pri základnom nastavení sa 5ková rada nechytá. Odborník si dokáže otestovať a nastaviť proces kompresie, ale amatér má smolu.
PS:Pána prstenov som mal v 3.2kovej verzii cca 2GB súbor. Prvé 2 diely krásne vošli na DVD v nádhernej kvalite podobnej orginálu. Kamarát skúšal 3. diel dostať na jedno DVD. Mechci vedieť, aká tam bola kvalita. :lol: Šachovnica je málo kockatá.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

2 Fukso: 5tková řada i na default je o hodne lepši než 3ková řada....
zkus a uvidiš.
Ano na polovični pal co je VHS je dost i klidne 5000kbps ale nic nezkazil když tam dá vic, jestli bude mit u 1h filmu 1GB nebo 1,4GB už takovou roli nehraje..
Ale máš pravdu zase se to nesmi přehánet jinak to je samá kosta, ono záleži nejen na delce filmu ale i na složitosti sceny, rozlišení, kolik průchodů použijes a hlavne verzi kodeku...
Fukso
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fukso »

Neudem sa hádať, ale mám s tým svoje skúsenosti. Robil som aj s 5kovou verziou, ale ak som potreboval niečo fakt kvalitne a nemal som velkostný limit, tak so to robil s 3.20tkou. Myslím že Fast motion a z defaultných 750 som to dal na cca 1500-2000. A ako som už písal hore, Pán prstenov mal 2 GB, a obraz ako orginál...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Fukso píše:Neudem sa hádať, ale mám s tým svoje skúsenosti. Robil som aj s 5kovou verziou, ale ak som potreboval niečo fakt kvalitne a nemal som velkostný limit, tak so to robil s 3.20tkou. Myslím že Fast motion a z defaultných 750 som to dal na cca 1500-2000. A ako som už písal hore, Pán prstenov mal 2 GB, a obraz ako orginál...
Jak říkam je to vec hlavne konkretního kousku videa já sem delal test všech verzi kodeku DivX zakladnich řad a Xvid, stejny bitrate, dtejne video...
a 3.2 se nechytal ani náhodou ale treba Ti to šlo pohoda :)
Cole Sullivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ok díkes, já to zkusím teda podle toho návodu s tou verzí 5(když je v základu lepší). A ten bitrate je mi jasný že je to moc, ale myslim si že jsem s tim když jsem to plánoval zdivxovat nic nezkazil:), a tim abych neztratil kvalitu jsem se asi špatně vyjádřil, myslel jsem abych téměř neztratil kvalitu. Z odkazu kterej mi dal Dzin jsem vyčetl že bude asi dobrej VirtualDubMode. Tak to zkusim a pak se ozvu s tim co mi nepůjde ;)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Cole Sullivan píše:Ok díkes, já to zkusím teda podle toho návodu s tou verzí 5(když je v základu lepší). A ten bitrate je mi jasný že je to moc, ale myslim si že jsem s tim když jsem to plánoval zdivxovat nic nezkazil:), a tim abych neztratil kvalitu jsem se asi špatně vyjádřil, myslel jsem abych téměř neztratil kvalitu. Z odkazu kterej mi dal Dzin jsem vyčetl že bude asi dobrej VirtualDubMode. Tak to zkusim a pak se ozvu s tim co mi nepůjde ;)
jo klidne se ptej....dej minimalne 1200kbps na video pri 2pruchodovem kodovani a 128min na audio do mp3:)
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“