ja myslel ten JAR..... ale i tak te mohlo napadnout co ten krepak udelaWoyta píše:Kdo mluvi o korozi. Mluvim o zrnickach usazene barvy. Kdybych mel trochu jineho vodnika tak bych homel docela ucpaneho.
Vodní chlazení - diskuze
- myom
- Středně pokročilý
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Vivec
- Středně pokročilý
tak mě dneska čekalo opravdu nemilé překvapení, netušim co to způsobilo ale z bloku sem vylil takovou šedou břečku, usazeniny na všech hadicích, čerpadlo totálně zasraný šedym povlakem, řikám si kua čim to? koroze? imho ne, mám v okruhu jen měď a mosaz, možná by to mohla bejt rozmočená teflonová páska, nevim, má někdo nějakej nápad?
ale jinak už mi jede D4, po zavěšení za provázek aby se nedotejkala case je tichounká a ten výkon sem fakt nadšenej
ale jinak už mi jede D4, po zavěšení za provázek aby se nedotejkala case je tichounká a ten výkon sem fakt nadšenej
- Woyta
- Středně pokročilý
Rozpusti se ve vode a chrani proti rasam. Nic zeleneho ve vode neplavalo.
Spis si myslim ze se barva uchytila na nejake zbytky vodniho kamene v 17 let nepouzivanem radiatoru. ktere jar postupne uvolnoval.
Zbytek tehle smesi mam v lahvi a usazeniny v ni nejsou. (ted jsem se dival)
Sedej povlak byl v hadicich kdyz my prisly s blokama. Mysel ljsem ze to je rozpustnej elox. Teflonova paska se nerozpousti.
Spis si myslim ze se barva uchytila na nejake zbytky vodniho kamene v 17 let nepouzivanem radiatoru. ktere jar postupne uvolnoval.
Zbytek tehle smesi mam v lahvi a usazeniny v ni nejsou. (ted jsem se dival)
Sedej povlak byl v hadicich kdyz my prisly s blokama. Mysel ljsem ze to je rozpustnej elox. Teflonova paska se nerozpousti.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Jája
- Čestný člen
Takže k tomu Aqua airplex XT - na JSC mají špatnej obr. na cesemodding je to správně viz. http://www.aqua-computer-systeme.de/shop-index.htm
Zkoušel sem hledat nějaký testy ale na nic sem nenarazil.
Rozměry jsou cca stejný jako u nexos extreme 2, respektive jako u "nového" Black ICE-Xtreme II http://www.alphacool.de/product_info.ph ... me-ii.html
opět jsou ale psaný jiný rozměry v EN verzi stránek než v DE
Můžete sem pls někdo hodit přesný skutečný rozměry extreme II, kterej byl nedávno kupovanej?
Zkoušel sem hledat nějaký testy ale na nic sem nenarazil.
Rozměry jsou cca stejný jako u nexos extreme 2, respektive jako u "nového" Black ICE-Xtreme II http://www.alphacool.de/product_info.ph ... me-ii.html
opět jsou ale psaný jiný rozměry v EN verzi stránek než v DE
Můžete sem pls někdo hodit přesný skutečný rozměry extreme II, kterej byl nedávno kupovanej?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Woyta
- Středně pokročilý
pokud ti staci pul roku starej extreme II tak 272*122*44
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Jája
- Čestný člen
Ok dik, to mi stačí, mě šlo hlavně o tu šířku, jestli je větší než u mýho Pro3, teď je mi jasný že to dělají všechno stejně, na některejch fotkách byl totž extrem širší než větrák - asi stará verze.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- kupca
- Začátečník
Taky jsem o tom neco hledal a nic jsem nesehnal co se tyce testu, jinak vypada opravdu tak jak na casemoddingu, dostanete ho v takove cerne leskle papirove krabici, ale opravdu by me zajimalo jak je na tom co se tyce vykonu, protoze je levnejsi nez xtreame III, a je cely s medi tak si myslim, ze by mohl byt i lepsi..Jája píše:Takže k tomu Aqua airplex XT - na JSC mají špatnej obr. na cesemodding .....
edit: tak si tak brouzdam po netu, zvazuji ktere cerpadelko vzit, a narazim na PRIMECOOLER PC-AQPUMP1 , ktera ma celkem zajimave parametry Napájení: 12.0 V Výkon: 9.4W Průtok: 600L/H Výtlak: 3.5M , tak jestli s ni mate nekdo nejake zkusenosti tak sem snimy..
ps. radiator jsem objednal ten Aqua, tak pak dam vedet ja to snim vypada..
edit2:nasel jsem jednoho, kdo ma to cerpadlo, tu je jeho citace:
Mám tohle čerpadlo: PRIMECOOLER PC-AQPUMP1
Všem mohu jedině vřele doporučit, protože má napájení z 12V, tím pádem odpadajá starost spínání,má zároveň i expanzní nádobu, vrčení čerpadla opravdu nulové, pouze vibrace. Ovšem čerdalo má v sobě "o-kroužek" na kterém stojí, který působí jako silentblok.Takže vrčení, nebo jakékoliv vibrace jsou nulové.
Jinak fotky mého řešení můžete vidět ZDE. Jedná se o betavezi, na úplném dořešení budu pracovat po návratu do ČR.
- Cujo
- Mírně pokročilý
- Vivec
- Středně pokročilý
Nexxos je taky celoměděnej, imho výkon bude podle mě +- stejnejkupca píše: Taky jsem o tom neco hledal a nic jsem nesehnal co se tyce testu, jinak vypada opravdu tak jak na casemoddingu, dostanete ho v takove cerne leskle papirove krabici, ale opravdu by me zajimalo jak je na tom co se tyce vykonu, protoze je levnejsi nez xtreame III, a je cely s medi tak si myslim, ze by mohl byt i lepsi..
hmm známe kvalitu primecooleru, sem k tomu dost skeptickej, na druhou stranu jsem ho nikde neviděl (i když i to může o něčem vypovídat)edit: tak si tak brouzdam po netu, zvazuji ktere cerpadelko vzit, a narazim na PRIMECOOLER PC-AQPUMP1 , ktera ma celkem zajimave parametry Napájení: 12.0 V Výkon: 9.4W Průtok: 600L/H Výtlak: 3.5M , tak jestli s ni mate nekdo nejake zkusenosti tak sem snimy..
- azgard
- Začátečník
-
rocket
Prosim vás neví někdo jakej pruměr hadic to má?http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... 011-rocket
//edit :díky Cujo
//edit :díky Cujo
Naposledy upravil(a) azgard dne čtv 16. lis 2006, 19:26, celkem upraveno 1 x.
- Vivec
- Středně pokročilý
tak konečně jsem otestoval pořádně thermochill a D4, takže současný okruh je cpu zern, NB erty, GPU EK, 2x HDD blok erty, thermochill PA120.2 a D4, na radu jsou 2x nexusy, ve zdroji jeden na 5V
sestava C2D @3,2Ghz, deska Gigabyte DS4, X1800GTO2 na 1,4V 2,1V takty 740/1750 a dva disky
při fanech na radu na 12V idle 36°C, burn krásnejch 44°C
při fanech na 5V idle 42°C a burn 53°C
ve zdroji konstantě na 5V, jiný větráky už nemám
sem zvědavej co s tim udělá druhej thermochill PA120.3
bohužel až k vánocům ale
sestava C2D @3,2Ghz, deska Gigabyte DS4, X1800GTO2 na 1,4V 2,1V takty 740/1750 a dva disky
bohužel až k vánocům ale
- kupca
- Začátečník
- Cujo
- Mírně pokročilý
- Jarynek
- Nováček
Tak uz konecne mam vodnika v provozu. Chybi jeste poradna expa a zatim to mam v testovacim provozu. Pouzil jsem HPPS a CPU+GPU Viscool, radiator o kterym jsem tu psal a expa je ve vyrobe
Potrebuju poradit co pouzit jako antikorozni prisadu. Stacil by antifreeze? Silikonovy hadice to pry lepta?
Potrebuju poradit co pouzit jako antikorozni prisadu. Stacil by antifreeze? Silikonovy hadice to pry lepta?
Athlon II X4 630, Asus M4A78T-E, 4GB Patriot Viper DDR3 1600CL7, Powercolor HD4870@800Mhz, WD 640GB + Seagate 250GB, Fortron Epsilon 600W, LG GSA-H10N, Viscool CPU+GPU, HPPS, homemade HDD + radiators + expa
MSI GX600
Veterán IBM Thinkpad 240 10,6"
Dell D420
Compaq N400c
MSI GX600
Veterán IBM Thinkpad 240 10,6"
Dell D420
Compaq N400c
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Inhicor TJarynek píše:Tak uz konecne mam vodnika v provozu. Chybi jeste poradna expa a zatim to mam v testovacim provozu. Pouzil jsem HPPS a CPU+GPU Viscool, radiator o kterym jsem tu psal a expa je ve vyrobe
- KLON
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
no, ja bych to videl na lehkej overkillGr8 Vivec píše: sem zvědavej co s tim udělá druhej thermochill PA120.3
bohužel až k vánocům ale
jinak kdyby ses pak rozhod si nechat jen tu 120.3 tak se urcite ozvy, pokud ho do ty doby nebudu mit tak bych od tebe vzal tu 120.2
2Jája: otacky nevim, jelo to pres redukci z molexu
ad.antikoroze - jiz zminenej inhicor, a nebo zerex, ale netusim jestli se u nas da sehnat
EDIT: nebo jeste petosin
Naposledy upravil(a) KLON dne pát 17. lis 2006, 12:21, celkem upraveno 2 x.
- Luděk
- Začátečník
-
a mas case zavrenou nebo otevrenou ?Gr8 Vivec píše:tak konečně jsem otestoval pořádně thermochill a D4, takže současný okruh je cpu zern, NB erty, GPU EK, 2x HDD blok erty, thermochill PA120.2 a D4, na radu jsou 2x nexusy, ve zdroji jeden na 5V
bohužel až k vánocům ale
- Vivec
- Středně pokročilý