Sundání/leštění IHS u C2D

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sundání/leštění IHS u C2D

Příspěvek od Satiriasis »

Chci se zeptat, jestli se už někdo pokoušel sundavat, nebo případne jen vyleštit IHS na tomto CPU a jak se mu to v reálu projevilo na teplotě CPU.
Tady jsou nějaký stránky:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... hlight=77c
http://www.vr-zone.com/print.php?i=3878
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... 834&page=4
zas moc dobře anglicky neumím,ale co jsem tak pochopil tak by mělo stačit IHS zahřát na 80st a mělo by to jít krásně dolu. Co si o tom myslíte
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

tu mas po cesky otom:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... atspreader
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... hlight=ihs
tu je to spomenute konkretne s C2D
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... hlight=ihs

EDIT: ak by si daval dole IHS, musis prerobit pravdepodobne aj chladic, lebo jadro procesora bude pod urovnou ramiku na sockete ked ho zavres. inak dava sa to dole len orezanim ziletkou kolom dokola, to je len take makke lepidlo po obvode.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ok diky,ale stejne na tech odkazech se resi jen A64 nebo P4..Je to u C2D opravdu stejny?. A tO jde sundat tak "snadno"? S tim chladicem vim jak bych si poradil. Ale nezda se mi, ze by to slo sundat jen timhe zpusobem.To IHS je urcite nejak prilepeny k cipu.. Nekde jsem prave cetl ze povoli pri 80st
Naposledy upravil(a) Satiriasis dne čtv 30. lis 2006, 14:35, celkem upraveno 1 x.
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

no na tej stranke co si ukazal ty, tvrdili, ze to orezal ziletkou a lepidlo na chipe povolil tou teplovzdusnou pistolou, inak podla mna je to standardne lepidlo ako na inych cipoch (napr. GPU) teda bolo by ovela pohodlnejsie orezat to dokola, dat zamrazit a lepidlo povoli tiez. akurat to moc netahaj radsej a keby to nechce ist, tak uz len zahriat.

btw: na opterone je len pasta, ziadne lepidlo, ide to dat dole rukou, neviem preco to na C2D prilepili.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jasny... O Opteronu jsem slysel,ale cim to zahrat abych to nespalil? Koukal jsem ze na to meli sikovnou vec,ale zase kolik takova sranda stoji.. Asi zustanu jen u toho lapovani.. Jakej smirgl mi na to muzes doporucit? Cetl jsem ze nejakej jemnej vodni... Ale kde ho sezenu? Aby to ten smirgl spis nerozedrel...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

heatspreader je na C2D přivařenej, hodně lidí už na XS fóru zařvalo při sundavání ale jde to, jen se pak nediv že ho sundáš i s jádrem

a šmirgl na lapování od nějakýho 800 po 2000 pod vodou a pak zubní pasta
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

a stojí to pro těch pár stupňů za to ?
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

privarenej? sak na tom fore v prvom poste to dal dole, pouzil teplovzdusnu pistol a tam mal len nejake lepidlo.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše: a šmirgl na lapování od nějakýho 800 po 2000 pod vodou a pak zubní pasta
Jak myslis to pod vodou?? Jako treba koupit 1500 smirgl a namocit ho do vody? Nebo jak?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jo. smirgl na brouseni pod vodou. ty se normalne prodavaj, ale ja osobne jsem mel problem v praze sehnat zrnitost nad 800. kdyz jsem lapoval chladic, pouzival jsem i 2400. 3600 a vys jsem uz nesehnal. pak jeste prisla na radu brusna pasta, lestici pasta+hadr;)

//na tech smirglech je napsano "waterproof" tusim
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ok dik moc
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

sem zvedavej jak dopadne cpu ktery budes rachat ve vode. u c2d byc se na to vyprdnul, a nebo bych to upnul a udelal to na cnc-cku. to je asi nejlepsi varianta jak neponicit jadro. teplovzdusnou pistoli bych to nedoporucoval a hrubou silou...jak uz bylo psano... je mozne ze ti na hs zustane jadro...
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

podle myho je to taky blbina. nevim sice co to udela s C2D ale dycky kdyz jsem cet o nejakych pokusech na sundani HS, tak z toho vyplynulo ze ten rozdil nema cenu....(zaruka, malej az nemeritelnej rozdil teplot)

jinak pokud ho nebude do socketu strkat mokdej tak by se nemelo nic stat IMHO....ja uz parkrat CPU drhnul vodou :roll:
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

srna píše:podle myho je to taky blbina. nevim sice co to udela s C2D ale dycky kdyz jsem cet o nejakych pokusech na sundani HS, tak z toho vyplynulo ze ten rozdil nema cenu....(zaruka, malej az nemeritelnej rozdil
to by me zajimalo, kde jsi tohle cetl? cenu to ma. trebu u takove X2 athlona ti po sundani IHS klesne teplota o vic jak 10°C se vzduchovym chladicem. nevim jak pro tebe, ale pro me je to docela vyznamny teplotni ubytek. nereknu nejake lapovani a pokles teploty o 3°C, ale sundani IHS podle mne vyznam ma. a souhlasim s Flegym. taky se mi CNC jevi jako nejlepsi moznost, jenze se k nemu 95% lidi nedostane, ale jinak je to asi nejlepsi volba. horkovzdusnou pistoli a silou bych si na to netroufl.
lapovat to pod vodou je nesmysl, jedine tak navlhcit smirkovy papir, CPU uchopit vzhuru nohama a lestit jej o nej (vysledek je ve hvezdach :(). nedovedu si predstavit pustit na CPU vodu a drhnout jej smirkem.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No kdo taky rika, ze se do toho budu poustet? Chtel jsem vedet vase nazory, pripadne zkusenosti... O lapovani jsem vazne uvazoval a o tu vodu bych se nebal... Dal bych to jak rikal jassie vzhuru nohama a navlhlcil jen smirkl papir... Ale asi to nakonec necham byt. Mozna tak za rok. Me hlavne stve, ze mam nejspis spatne nasazeny IHS na CPU od vyroby.. Mam na jednom jadre v zatezi o 8st vic nez na druhym.. Jeste budu kupovat BigTyphoona,tak uvidim jak na tom pak budu.
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

ja sem na mojim procaku v podpisu lestil ihs nejdriv smirglem 2500 pod vodou a pak lestil...protoze na tom byly ty obrabeci ryhy....ja sem ale myslel ze ihs je z hliniku ale je to pomiklovana med...no nic,teplota sla dolu myslim asi tak o 2 stupne :(
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“