Gothic III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Hosenfeld píše:Možná, že se to tu už řešilo, ale jde na Radeonech X1xxx zapnout AA? Já jsem ho zapnul v ovladačích a ve hře se to nijak neprojevilo...
mě to funguje v pohodě, máš nejnovější ovladače + patche? a používáš CCC? já mám jen drivery a na obsluhu ati tray tools a funguje mi normálně, možná je ještě nutný nastavit to i ve hře
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Gr8 Vivec píše:
Hosenfeld píše:Možná, že se to tu už řešilo, ale jde na Radeonech X1xxx zapnout AA? Já jsem ho zapnul v ovladačích a ve hře se to nijak neprojevilo...
mě to funguje v pohodě, máš nejnovější ovladače + patche? a používáš CCC? já mám jen drivery a na obsluhu ati tray tools a funguje mi normálně, možná je ještě nutný nastavit to i ve hře
Používam Catalysty 6.11 s CCC a ve hře jde nastavit myslím jenom AF, AA jde jenom v ovladačích. Vyzkoušim teda ATi Try Tools a uvidíme.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
TimTaylor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak jsem se taky pridal k majitelum tehle hry a...

Příspěvek od TimTaylor »

Tak jsem si to tuhle hru nedavno nadsene koupil a nastalo velke …. zklamani. Na mé sestavě to běží velmi mizerně, mam sice v prumeru 25-45FPS , pak ale 2-3 vteriny skub skub a zase 30vterin plynule, pak zase skub skub a zase 30 vterin jede. Ve vysledku to ale natolik kazi zážitek ze hry, že je to ničem.

Jestli mam detaily na plno/stredni/male nemá skoro vliv, udela to jen minimální rozdil poctu FPS. To samy shadery (verze 2 nebo verze 3).

Zkousel jsem to i opatchovat, zatím tedy jen prvnim patchem (1.07) ale nevidim v tom moc rozdil. Skoda, mohli ten svet prece rozdelit třeba na 3 casti, bylo by to urcite min narocny…a zas tolik by mi ten loading nove casti sveta (jako bylo v Gothic 2) nevadil.
Takze to odinstaluju a vytahnu za rok na novem PC, grr…

Dotaz. Pomohly Vam nejak ty další patche, co se tyce plynulosti hry? Mam ted jen pomalej internet, tak abych tech 100MB netahal zbytecne… diky
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

už to tu bylo 100x, bez dvoujádra nemáš šanci...ani patch ti nepomůže
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Gr8 Vivec píše:už to tu bylo 100x, bez dvoujádra nemáš šanci...ani patch ti nepomůže
:down: Nesouhlasim :down:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

HEAD píše:
Gr8 Vivec píše:už to tu bylo 100x, bez dvoujádra nemáš šanci...ani patch ti nepomůže
:down: Nesouhlasim :down:
no dobře, ty jsi jedinej vyjímka jinak to všem bez DC jede na p**u
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Kdyz si prectes nazory na Gothic foru zjistis, ze je tam dost lidi s jednojadrem a jede jim to naprosto v plynule.
Viz.

SESTAVA:
PROCESOR: AMD Athlon 64 3700+ (2.21MHz, skt.939 San Diego)
PAMĚŤ RAM: KINGSTON HYPERX 2GB (Kit 2x1GB,DDR CL2,400MHz)
DISK: WD (250GB,SATA2,7200ot.)
GRAFICKÁ KARTA: MSI NVIDIA (NX7800GTX,256MB DDR3 1200MHz)

NASTAVENÍ:

ROZLIŠENÍ: 1024x768 75Hz
DOHLED: Max
SHADER MODEL: 3.0
DETAILY TEXTUR: Max
DETAILY MODELŮ: Max
DALŠÍ NASTAVENÍ : Všechno na max

HODNOCENÍ:
PLYNULOST HRY: Naprosto plynule bez jediného záseku. Smile

Ma prakticky stejnou sestavu jako ja jen bez OC.Me to taky beha plynule i bez OC procesoru. :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ach jo, zase znova

co je "PLYNULOST HRY: Naprosto plynule bez jediného záseku"?
to má výpovědní hodnotu jak ...

ono hlavně "kamarádi" z Gothic fóra maj hru staženou s vyplou ochranou tak to jim to pak frčí

víš, pak je dost divný když někdo s výkonější grafárnou jak ty, ale s defacto stejnym procákem a taky 2GB ram tvrdí že se mu to škube :roll:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Taky zalezi jak kdo ma vyladenej komp ze.Ja ho mam vyladenej na max. Tzn v BIOSU nastaveni a latence pameti na max.Samotny celkem brutus OC( ale de to plynule i bez OC cpu).To udela celkem dost.Samozrejmosti je take pred spustenim hry vypnout picovinky tipu antivirus,firevall a podobne :wink: .Kdyz ma nekdo nevyladenej komp a ktomu mu na pozadi bezi milion kravin at se potom nedivy :) .
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Kamarádi z Gothic fóra určitě nemají hru staženou a vyplou ochranu, protože se tam občas vyskytuju, tak plno lidí jí mělo hned ten den co to vyšlo.

Problém tam je spíš v tom, že 15 FPS je pro některé plynulost :)
Goldnoob team proud member!
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Thellwin píše:Problém tam je spíš v tom, že 15 FPS je pro některé plynulost :)
Heh, co já bych za to dal, aby mi 15 fps přišlo plynulé :) Ušetřilo by mi to v budoucnu trápení, které se dostaví s vydáním Crysisu a ostatních novinek :D
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

nechce se nekdo pridat a Gothic3 hru si objednat z Ameriky. OBR TADY zalozil thread o tom, ze ma moznost poslat/privest zbozi z Ameriky. vyslo by nas levneji postovne. vyhody US vezre jsou ty, ze ma narozdil od EU ochranu Securom7, tedy je daleko mene narocnejsi na vykon CPU (co jsem procital fora, tak pry dokonce az 3-4x mene narocna). mel by tedy nekdo zajem? Gothic3 vyjde v USA na nejakych 35 dolaru, cca. 700 Kc + naklady na postu.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jsou někde popasné zkušenosti a porovnání EU vs US verze ? To 3x až 4x méně náročnější jsi vyčetl kde ?
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Thellwin píše:Jsou někde popasné zkušenosti a porovnání EU vs US verze ? To 3x až 4x méně náročnější jsi vyčetl kde ?
vycetl jsem to, noooo, rikejme tomu treba "jedno nejmenove forum, orientujici se na veci, zde ne-tolerovane" :). asi nikdo ti neporovna US a EU verzi hry primo (teda alespon ne z lidi tady v CR), protoze 99% lidi v CR ma EU verzi a k US se nedostnou a zase naopak. ti za morem nemaji potrebu se zabyvat EU verzi. kazdopadne, EU verze je chranena kombinovanou ochranou Tages+XProt (ochrana principielna zalozena a podobna SF). paradoxne tak samostatna hra neni tak narocna na vykon CPU, jako prave ty dve ochranny, a to proto, ze Xprot neustale pocita v realnem case stovky vektorizacnich vypoctu. US verze je chranena jen Securomem7 s minimalni narocnosti na CPU. z toho take ja sam usuzuji, ze bude podstatne mene narocna na vykon. jestli je to 3-4x, to samozrejme nemuzu podtvrdit, protoze jsem to sam nezkousel (hru nemam), takhle o tom hovorili dotycni na danem foru (majici pristup k obema verzim. jak EU, tak take US). EU verze, at uz vysla v anglii, nemecku nebo u nas, tak vsechny evropske verze maji ochranu Tages+XProt.
sam jsem si chtel hru nezavisle na nekom druhem objednat z USA a nechat si ji poslat, jenze zadny US e-shop ti tuhle hru do evropy neposle, protoze to maji zakazano od distributoru.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já vím, jak je to s ochranou u EU verze, to jsi rozepisovta nemusel, jenom mě zarazila ta čísla 3x až 4x méně náročnější :)

Chtělo by to nějaký objektivná testík na nějaké slabší sestavě ...
fobos
Začátečník
Začátečník

RE:

Příspěvek od fobos »

HEAD píše:Taky zalezi jak kdo ma vyladenej komp ze.Ja ho mam vyladenej na max. Tzn v BIOSU nastaveni a latence pameti na max.Samotny celkem brutus OC( ale de to plynule i bez OC cpu).To udela celkem dost.Samozrejmosti je take pred spustenim hry vypnout picovinky tipu antivirus,firevall a podobne :wink: .Kdyz ma nekdo nevyladenej komp a ktomu mu na pozadi bezi milion kravin at se potom nedivy :) .
Ze vyladený BIOS :lol: ak nemáš DC a riadnú grafiku + 2Gb RAM tak si možeš ladit BIOS ako len chces aj tak ti bude cukat..... :lol:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Meles kraviny :wink: .Klidne ti natocim video.
TimTaylor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vyladeni PC

Příspěvek od TimTaylor »

no me osobne prijde divny, ze mi beha treba datadisk k FEARu na full detaily s AA, Oblivion taky s AA na 1280x1024. Jen ten Gothic 3 fakt nejede, kdyz jsem si vcera hral s nastavenim detailu (vypnul stiny, mirne ubral dohled atp.) tak to slo hrat, ale plynuly to rozhodne nebylo. Frekvecne "skubani" se snizila tak jednou za minutu dve, ale stejne je to bida. Uvazuju se nekde stahnu USA verzi hry, protoze tohle me fakt toci...
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

Neví někdo pls co s tím? http://img173.imageshack.us/img173/5496 ... ktyjo2.jpg
Nemám nic nataktované, nedávno jsem přeinstaloval win.
Ovladače mám Catalyst 6.12.

Dík za rady.
Zamek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zamek »

U me je bohuzel Gothic 3 nehratelny, proste mi to dela to samy jako TimTaylorovi, zkusil jsem vsechno mozny (formatovani, ovladace, patche az po 1.09, zrusit taktovani) a nic.Mel jsem zakoupenou originalku, kterou jsem musel vyreklamovat.Delalo to i s X1950XTX.Byl jsem uz tak mrzutej ze jsem to vzdal.Mam hafo brouku v hlave proc mi to dela.Jestli je to Ati cipsetem? Asi blbost.Diskem? Dalsi blbost. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“