Mám v plánu si vyrobit kompresorové chlazení CPU,GK (GPU,M),chipset
a proto mám pár otázek a hledám někoho kdo již má nějaké zkušenosti
s instalací tohoto druhu chlazaní do PC.Možná se vám zdá že výroba tohoto chlazení je dost složitá ale jelikož studuji druhým rokem obor
Mechanik elektrotechnických zařízení se zaměřením na chladírenskou a
klimatizační techniku tak už o kompresorovém chlazení něco vím+můj děda je "opravář ledniček (klimatizací)"
Ale ještě nikdy jsem se nesetkal s tímto druhem chlazení v PC a proto hledám někoho s více zkušenostmi.
Pár otázek:
Už dříve jsem viděl na nějakém zahraničním fóru podobný projekt (mám pocit že to bylo http://forums.vr-zone.com ale teď to tam nikde nemůžu najít).Proto prosím o odkazy na fóra či stránky s podobnou tématikou.
Dále jaké chladivo by bylo nejvhodnější k použití?
Jak jsem si to naplánoval:
S výrobou chlazení bych si rád postavil i kompletně vlastnoručně vyrobenou case,který bude mít asi dvě patra:ve spodním bude kompresor a kondenzátor (s ventilátorem a bude otvorem z case mířit ven a odvádět teplo)a v druhém patru v první části disky a mechaniky a v druhé části položená MB.Ze spodní části povedou měděné trubky až k CPU->chipsetu->GK všechno měděné a hlavně zaizolované (kromě samozdřejmě stykových ploch na čipech) kvůli kondenzaci vodních par.Celá tato část tedy i trubky z jednoho čipu na druhý bude fungovat jako výparník.Rád bych doplnil i nějaké ilustrace plánů ale zatím jsem se do toho nepouštěl.
Prvním krokem (a taky nejtežším) bude udělat výparník,tedy bloky na čipy+trubky aby to na sebe dobře sedlo protože vše musí být zhotoveno z trubek měděných a ne jako u WC ze silikonových hadiček.(Mimochodem WC mám teď kompletně po domácku vyrobené)
To je asi zatím vše a chtěl bych tedy slyšet názory,rady či tipy vás ostatních.Děkuji.Postupně budu o projektu informovat...