Ano to samozřejmě, ale kolik je fotografií 4:3 a kolik 3:2? Řekni mi kolik uživatelů fotí zrcadlovkou... Já se nezastávám 4:3, je jasné že WS je pro mnoho účelů perfektní volba, ale nemůžu souhlasit s tím, že WS má jen výhody. Viz právě fotky, ale třeba i hry (např. RPG kde chceš vidět i dopředu a ne jen do stran).Mac Manar píše:Kdo se opravdu zajímá o focení , tak nefotí 4:3 kompaktem, ale ve formátu 3:2 zrcadlovkou. A tomuto formátu rozhodně sluší widescreen.
Výhody/Nevýhody widescreen lcd
Moderátor: maXXmilian
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
2 Lukke:
Jsem rád, ze v tom hanění wide nejsem sám
RPG je krom RTS presne ten další případ, kde se desim dne, kdy bude na trhu vyber LCD omezen jen a pouze na wide screen. Je to desne moderní, všude se o tom píše, ale nektery hry na tom proste vypadaj hůř a to se dá zmenit jen tak, že si na to človek zvykne.
Takovy NHL me na tom wide taky moc nebralo.
Jsem rád, ze v tom hanění wide nejsem sám
Takovy NHL me na tom wide taky moc nebralo.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Neviem ako ty a Sent, ale ja, ked napr bezim v Oblivione, mam horizont asi v 2/3 obrazovky, nie pri hornej hrane obrazovky, takze JEDNOZNACNE ocenim SIRSI UHOL POHLADU ako vacsiu oblohu a viac oblakov (kedze 99,99999999% monsterov v hre sa pohybuje na urovni horizontu) - nemyslite ze zemsky horizont je hlavne o sirke?Lukke píše:...např. RPG kde chceš vidět i dopředu a ne jen do stran...
Ano, ak by som cumel na zem pred seba - asi meter, vtedy by mi vyska monitora chybala, ale tak asi nehra nikto.
Ale skuste si pustit napr. Morrowind na widescreene, parada. Hlavne okno s inventarom a mapou...
Detto rozlozenie paletiek v Everquest2, ktory teraz hravam... je stavane hlavne do sirky, pretoze kazda paletka (vlastnosti, zakladny inventar, kuzla, spellbook...) su stavane na nejaku vysku vysku, ktoru netreba viac natahovat, ale co pri otvoreni viacerych zacne chybat je sirka plochy monitora. Navysku by bolo aj tych 1200 malo, keby som to mal stosovat naseba, ale vedla seba je to prirodzenejsie a hlavne prehladnejsie.
NHL je zase jasne o vyske obrazu, pretoze aj ihrisko je vlastne NAVYSKU, nie?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- zark
- Nováček

-
ale to je stejne dementni nazor jako ze auto ma smysl jenom porsche ptz takova skodovka nedokaze jet 250radekhulan píše:Widescreen má smysl od 24" nahoru, takové 20" widescreen monitory jsou nahovno, mají úděsně malou výšku, na úrovni 17" 4:3, a člověk není schopen ani pořádně editovat dokument ve Wordu. Pod 24" jednoznačně 4:3, nejlépe 20" 1600x1200, a pokud má člověk více cashe, poté 24" 1920x1200, či 30".
proc z kazdyho tvyho postu musi bejt takovy honeni?? ano vsem je nam jasny ze hulan ma ASPON 24" diky uz zase muzes jit na svuj blog
wide ma vyuziti treba pri prehravani DVD 16:10 je precijenom lepsi nez 4:3
u her urcite taky(vetsi prehled o mape, scene atd)
s tema dokumentama to taky nebude tak zhavy(17 palcove monitory se v kancelari pouzivaji naproste bezne a ve vetsine)
jasne ze je lepsi 24" ale urcite je ptakovina ze 20" je na hovno pro vetsinu lidi bude nahovno spis ta 24 ci 30 ptz stoji 40 litru
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
2Wuuduu: Psal jsem hlavne o RPG, kde je postavička videt zezhora (Titan Quest a podobne), tam mi wide opravdu nevyhovuje. U FP RPG je to neco jinyho, vsak jsem psal, ze na FPS hrach to využití wide vidim - nevadilo mi to a zvyknul jsem si rychle, prece jen tak vidí človek i v realu, tak je to u FPS "přirozeny".
Ale wide screen neni ultimatní kvalita zobrazení ve vsech pripadech, o to mi jde - jsou situace kde je to opravdová tragedie.
Ten dojem uzkosti obrazu mi na ty 21" co jsem mel vadil natolik, ze jsem ji vyhodil (prodal) - takze na nazoru RH neco bude, na nejaky 24" uz by to mohlo bejt jiny, i kdyz porad tam bude ten do očí bijící nepomer stran, o tom wide proste je
Ale wide screen neni ultimatní kvalita zobrazení ve vsech pripadech, o to mi jde - jsou situace kde je to opravdová tragedie.
Ten dojem uzkosti obrazu mi na ty 21" co jsem mel vadil natolik, ze jsem ji vyhodil (prodal) - takze na nazoru RH neco bude, na nejaky 24" uz by to mohlo bejt jiny, i kdyz porad tam bude ten do očí bijící nepomer stran, o tom wide proste je
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zark: Tvůj post je úplně mimo (hlavně to, že 17" se používaj v kanceláři běžně a bereš to jako nějaký argument). Musím říci, že zde má Radek pravdu a mám přesně ten samý názor. Práce s dokumenty je na výšce 1050 pixelů opravdu na hovno. Každý by si měl rozmyslet co jemu více vyhovuje. Zda čumí na filmy a paří střílečky, nebo potřebuje displej s celkově vyšším rozlišení, a tím 4:3 1600x1200 je. Pro mě je to na práci lepší a tudíš si stále stojím za tím, že WS nemá pouze jen výhody, jak tu někdo psal.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
- Wuuduu
- Středně pokročilý

tymto stylom sa pomaly dopracujeme k tomu, ze vsetko pod 30" je nahovno, vlastne, nie je nahovno vsetko pod 50"? 
...ono ani tych ubohych 50" nie je nic a ze sa take nerobia? Neva.
...ono ani tych ubohych 50" nie je nic a ze sa take nerobia? Neva.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja myslim, ze se tim dostanem spis k jadru pudla tohodle sporuWuuduu píše:tymto stylom sa pomaly dopracujeme k tomu, ze vsetko pod 30" je nahovno, vlastne, nie je nahovno vsetko pod 50"?
PS: OT dotaz na moderatory k zarkove panicke a agresivni reakci, bez zjevneho duvodu - neni to aspon na napomenuti, kdyz uz ne zlutou?
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Wide je samozřejmě dobře, ale co není dobře, je 900 či 1050px na výšku. To je prostě výsměch a návrat do roku 2000, kdy LCD začínalo. Ono není 20" jako 20", takových 20" 1600x1200 poskytuje mnohem větší a lepší podívanou pro filmy, práci, hry, než 20" 1650x1050. Jediná výhoda těchto widescreen je, že jsou levné, téměř sociálně levné, ale poprosil bych toto nezaměňovat za slovo "vhodné".
Slušná výška začíná až od 24" wide, tedy 1920x1200... Pod tímto rozlišením prostě wide stojí za*ovno, a je téměř bez výjímek lepší kupovat 4:3, tedy 1600x1200.
Slušná výška začíná až od 24" wide, tedy 1920x1200... Pod tímto rozlišením prostě wide stojí za*ovno, a je téměř bez výjímek lepší kupovat 4:3, tedy 1600x1200.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Amen..Antonín Chromý píše:WIDE i 4:3 maji sve opodstatneni. Kazdy je vhodnejsi pro trochu jine oblasti.
A o tom to je, wide proste neni všelék a ideal bude vlastnit asi 2 LCD
Jeste mi to nedá - neni nad super - dee - duper LCD na noteboocích 15,4 1280x800 - to už je uplne zoufaly a prodavam to ted kde komu, protože wide je moderní, wide je super. Na tomhle delat, to je za trest. Jediny využití je opravdu na ty filmy ..
- Wuuduu
- Středně pokročilý

nemas pravdu, pretoze DVD filmy sa robia nasirku, takze 1680 je viac ako 1600 a na tom nic nezmenis. Matematika nepusti.radekhulan píše:...takových 20" 1600x1200 poskytuje mnohem větší a lepší podívanou pro filmy...
ciastocne mas pravdu, ale na tom sme sa tu uz zhodli, kazdy ma inu pracu a kazdemu teda sadne iny pomer stran, tj 1600x1200 vs. 1680x1050radekhulan píše:...takových 20" 1600x1200 poskytuje mnohem ...pro ...práci, hry, než 20" 1650x1050...
ciastocne mas pravdu, ale nemyslim, ze napr. moj AS-IPS NEC20WGX2 je socialne LCD, detto napr. EIZO S2110W - nepripada mi ani ten "socialne lacny". Ale inak, poriadne sa nam rozmnozili TN-kove wide 20" pod 10k, to je pravda.radekhulan píše:Jediná výhoda těchto widescreen je, že jsou levné, téměř sociálně levné, ale poprosil bych toto nezaměňovat za slovo "vhodné".
Suhlasim, ze je tato plocha ovela lepsia ako 1680x1050, ale skus tvoj nazor vysvetlit rovnako, neuraz sa, "sebavedomemu narcistovi" ako si ty, co ma doma aj v praci minimalne 30" LCD. Nemyslim, ze bude tvrdit, ze je 24" slusna velkost, ale bude mat uplne rovnaky nazor, ako mas ty na 20" wide LCD - cize MALEEEEE a NIIIZKE.radekhulan píše:...Slušná výška začíná až od 24" wide, tedy 1920x1200...
- BlackJack
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Len tak okrajovo:
wide 20'' - 27,1cm x 43,3cm
normal 20'' - 30,6cm x 40,8cm
každému ale vyhovuje niečo iné..ja osobne som mal FS S-20 a teraz mám LG L2000C a to LG sa zdá opticky väčšie..viac mi vyhovuje klasika
ale čo je vlastne cieľom tejto diskusie? každý ma na to iný názor, lebo používa PC na niečo iné....
wide 20'' - 27,1cm x 43,3cm
normal 20'' - 30,6cm x 40,8cm
každému ale vyhovuje niečo iné..ja osobne som mal FS S-20 a teraz mám LG L2000C a to LG sa zdá opticky väčšie..viac mi vyhovuje klasika
ale čo je vlastne cieľom tejto diskusie? každý ma na to iný názor, lebo používa PC na niečo iné....
MB Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 Duo E2140@2700MHz 1,376V real, CPU cooler Scythe Mine + Xilence 120mm, GPU MSI RX2600XT 512MB DDR3, RAM A-DATA Vitesta EE 2x1024MB 800+@899MHz 5-5-5-15 2V , HDD Maxtor DiamondMax10 300GB S-ATA, mechaniky hp dvd840i, Sony DW-D22A, zvukovka Audigy SB 4, krysa Logitech G5, klávesnica Genius KB-29e, repro 5.1 Elta 8880 CLS, sluchátka Icemat audio white siberia, case Aerocool ExtremEngine 3T BBA, zdroj Enermax Liberty 500W, LCD 20'' LG L2000C BF
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Cílem je naznačit lidem, kteří se rozhodují mezi WS a 4:3, že WS nemá jen výhody, jak tu někdo výše prezentoval... Že je třeba si rozmyslet na co bude displej používat a poté se rozmyset. Když si ale přečteš první stránku, objevují se názory, že nemá žádné nevýhody, s čímž ale nemohu souhlasit (viz právě fotky, kancelářská práce - word, či nějaké hry).BlackJack píše:ale čo je vlastne cieľom tejto diskusie? každý ma na to iný názor, lebo používa PC na niečo iné....
- Maxtor
- Začátečník

-
..ne, to nechci..Streethawk píše:Hmmmmm![]()
Aha, takze ty si chces kupit tento novy Samsung???A to ho chces pripojit na tu grafiku co mas v popise???![]()
![]()
![]()
To len tak, trosku OT![]()
..rozhodne nejsi ten pravy, kdo by mohl posuzovat, co si muzu nebo nemuzu dovolit, to mi ver..Streethawk píše:Aj tak si myslim ze si kupis lacnejsi model, pretoze vyhodit 40-50litrov za monitor si moze dovolit tak nejaka firma a nie "bezny" uzivatel PC
..no a jinak zpet k tematu.. obecne s RH souhlasim na plne care.. proste WS jedine velky.. jinak je to ztrata penez.. obecne si myslim, ze tahle manie ohledne WS monitoru je jen paradne vyhypovana reklamni kampan a reklamni tlak na zakazniky..
..na druhe strane mi neda nereagovat na predchozi post.. zminnovane nevyhody ohledne office ale resi moznost wide otocit.. pak se zase dostavame do jine roviny.. samozrejme pokud to monitor podporuje..
- Alessandro
- Nováček

PC mám a používám zhruba 15 let kdy jsem začínal na monochromu
Pak samozřejmě 14"-15"-17"-19" CRT. Dva měsíce zpět jsem koupil ke druhému PC Samsung 205BW 20" 1680x1050.
Tohle PC je využíváno na:
1) sledování filmů kde je wide plusem pokud to podporuje i film
2) psaní dokumentů a prohlížení www stránek kde je taky plusem ale chvilku trvalo než jsem přišel na všechny výhody kdy mohu mít vedle sebe dvě okna a ještě panel mirandy atd.
3) hraní her kde si netroufnu říct zda je to plus nebo mínus, ale je to na širší rozvedení a zabývání se typem hry atd... například CMR Rally v nativním rozlišení 1680x1050 je naprostá pecka, pak hraju UO kde mi více místa po stranách plně vyhovuje a jsem za něj rád no a pak je tady část her většinou starších které wide nepodporují a tam je to otázka jestli je to tak velké mínus kdy mám na monitoru po stranách 2 pruhy popřípadě přepnuto na jiné rozlišení které není tak čisté, ale při hrách to většinou člověk stejně moc nevnímá takže pro mě osobně je to malé mínus, které ale časem vymizí, protože 99% nových her má 16:10 rozlišení standartně v nabídce...
Tohle PC je využíváno na:
1) sledování filmů kde je wide plusem pokud to podporuje i film
2) psaní dokumentů a prohlížení www stránek kde je taky plusem ale chvilku trvalo než jsem přišel na všechny výhody kdy mohu mít vedle sebe dvě okna a ještě panel mirandy atd.
3) hraní her kde si netroufnu říct zda je to plus nebo mínus, ale je to na širší rozvedení a zabývání se typem hry atd... například CMR Rally v nativním rozlišení 1680x1050 je naprostá pecka, pak hraju UO kde mi více místa po stranách plně vyhovuje a jsem za něj rád no a pak je tady část her většinou starších které wide nepodporují a tam je to otázka jestli je to tak velké mínus kdy mám na monitoru po stranách 2 pruhy popřípadě přepnuto na jiné rozlišení které není tak čisté, ale při hrách to většinou člověk stejně moc nevnímá takže pro mě osobně je to malé mínus, které ale časem vymizí, protože 99% nových her má 16:10 rozlišení standartně v nabídce...
- crim
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- RainMakeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ten samsung maj v alzači za 9 tisic.a važně o něm uvažuji.ted mam v praci 17" lcd(misto staryho crt) a toje fakt pecka!!!!opravdu ikdyž to je tn technologie tak ty novější typy lcd na tom nemužou byt zas tak špatně.a když jsem viděl několik screenu z klasickyho monitoru a widescreenu tak bych šel už jedině do ws 
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
- Alessandro
- Nováček

Je to samozřejmě individuální pocit, ale já jsem s ním spokojen velmi, jedu na ASUS GF6600GT 128 DDR2 RAM a v pohodě, hraju hlavně CMR Rally a odezva super pokud máte někdo nějakej benchmark nebo něco podobnýho na odezvu dejte sem link otestuju a dám report. K pozorovacím úhlům, není to špatné, udávaných 160° je viditelná hrana šmouhcrim píše:Jak si s tim monitorem spokojen ? Hlavně mě zajímají úhly, odezva a podsvícení. Já o něm vážně uvažuji z důvodu pomětu výkon= cena. Vím že TN není to nejlepší ale nechce se mi za monitor dávat 15.000.
Dá se koupit i za 8180,- (+-) i s PPL atd. až domů co jsem teď koukal... snad nebude vadit když sem dám link? Není na konkrétní firmu...RainMakeR píše:ten samsung maj v alzači za 9 tisic.a važně o něm uvažuji.ted mam v praci 17" lcd(misto staryho crt) a toje fakt pecka!!!!opravdu ikdyž to je tn technologie tak ty novější typy lcd na tom nemužou byt zas tak špatně.a když jsem viděl několik screenu z klasickyho monitoru a widescreenu tak bych šel už jedině do ws
http://zbozi.seznam.cz/searchScreen?q=2 ... &maxPrice=