Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
supec
Začátečník
Začátečník

Re: DS4 - problem

Příspěvek od supec »

Onion píše:
supec píše:teplota jader podle everestu a speedfanu, mam ac freezera v tunelu (AVANCE terminator case), na kazdy strane tunelu 12cm ventilator na nizky otacky...
serou me ale ty pameti, zda se mi to dost malo, tech 850MHz na tak velky casovani (a na +0.2V napeti), zkusim jeste potaktit... procesor se vubec nehřeje, ten by šel ještě o hodně vejš...
a co cekas s pametma A-DATA :lol: ...
jasne, jsou to srajdy, ale bylo podle me lepsi zainvestovat do prociku s vyssim nasobicem, nicmene sem necekal tak malo...
mozna je zkusim jeste vymenit...
co treba tyhle?
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00036851
DDR II 1024MB, PC800MHz, CL4, Kingston HyperX
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00036944
DDR II 2048MB, PC800MHz, CL5, (KIT 2x1024MB), Geil
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

je nějaký velký rozdíl jestli k DS4 nebo čemukoli jinému koupim RAM třeba 2x512 MB nebo 1x1024 MB?
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Bzuker píše:je nějaký velký rozdíl jestli k DS4 nebo čemukoli jinému koupim RAM třeba 2x512 MB nebo 1x1024 MB?
Jo. Mene volnych slotu na dalsi RAM.
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

takže jednokusovky:)
supec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supec »

[CZ]Airwolf[OC] píše:
Bzuker píše:je nějaký velký rozdíl jestli k DS4 nebo čemukoli jinému koupim RAM třeba 2x512 MB nebo 1x1024 MB?
Jo. Mene volnych slotu na dalsi RAM.
no ale hlavne dualchannel
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

supec píše:
[CZ]Airwolf[OC] píše: Jo. Mene volnych slotu na dalsi RAM.
no ale hlavne dualchannel
k čemu to?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

dual channel = za jeden cykl pristup do obou modulu, tzn. vyssi propustnost (teoreticky 2x - 2x bssbernice)

jestli chces 1GB ram, tak urcite 2x512MB, jestli nechces v nejblizsi dobe prikupovat dalsi moduly
exot
Nováček
Nováček

Re: DS4 - problem

Příspěvek od exot »

supec píše:
supec píše:cus, nejdou mi spustit nektere setupy z CD od gigabyte, jsou v seznamu procesů, ale prostě neběžej... zrejme pomuze update BIOSu, ale:

navic mi pak při pokusu o restart a nebo vypnuti spadne komp do bluedeath:( to samy, kdyz sem se pokusil spusti prime95 2x pre .bat soubor, abych ho nemusel spoustet rucne s parametrem A1:(
nevite nekdo co s tim sakra je?trochu mi to pripada jako problem s vypinanim disku pri restartu jak se tu resil pred casem, az na tu MODROU SMRT... bohuzel si nepamatuju co tam bylo za chybu:( doplnim zitra...

mam fortrona 400W, E6400, X1900GT...

diky moc
s.
tak ta chyba byla BAD POOL CALLER...

tak to zatim snad vyresil update BIOSu, zatim zadna MODRA SMRT...
o kolik procent je pomalejsi ta IDE emulace radice HDD? premejslim o reinstalu xp, nechci RAID, slysel jsem že SATAII je v některejch případech pomalejší než SATA...
Já to měl blbě nainstalovaný taky - rovněž IDE, používal jsem 2 PC naráz a v tom druhým měl prakticky stejný disk - sice jiná deska ale na SATAII a divil jsem se proč to je na ty Gigabytce nějaký líný - na cokoliv počítač reagoval s mírným zpožděním. Po reinstalu s nastavením AHCI už je to v pohodě - skutečně je to znát - doporučuju.
DFI LanParty nF4 Ultra-D; Opteron 165; SCYTHE SCNJ-1000 Ninja Cooler; 2x1024MB
Kingstone KHX3200AK2/2G; Sapphire Radeon X800GTO2 256 MB DDR; Hitachi 160GB SATA + Seagate 7200.10 320GB SATA; NEC ND-4550; SB AUDIGY 2 Platinum Ex Enermax Liberty 500W; CoolerMaster Centurion 5 CAC-TA5, Eizo Flexscan S1910, Logitech LX7
Onion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onion »

Jednoznacne 2x512MB ... dual channel zvysi propustnost pametoveho subsystemu klidne o 20-30% (ohledne toho dvojnasobku o kterem se pise nademnou bych byl lehce skepticky)
Vice o dual channelu zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_channel
supec píše:jasne, jsou to srajdy, ale bylo podle me lepsi zainvestovat do prociku s vyssim nasobicem, nicmene sem necekal tak malo...
mozna je zkusim jeste vymenit...
co treba tyhle?
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00036851
DDR II 1024MB, PC800MHz, CL4, Kingston HyperX
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00036944
DDR II 2048MB, PC800MHz, CL5, (KIT 2x1024MB), Geil
Mam Corsair TWIN2X1024A-6400 a muzu vrele doporucit, bez nejmensiho problemu sli az na 980MHz pri casovani 5-5-5-15 a napeti 2.1V :wink:
CPU Core 2 Duo E6300 @ 3.15GHz (7x450MHz)/1.28V (CoreTemp: Load->52°C / Idle->40°C ) :: Cooler Scythe SCINF-1000 Infinity :: MB Gigabyte GA-965P-DS4 (BIOS: F6b) :: RAM 1024MB DDR II PC800 Corsair TWIN2X1024A-6400 @ 5-5-5-15/1.9V :: GPU Asus GF7900GS :: CASE Thermaltake Armor 8000BWS :: HDD WD2500KS (250GB WD) + ST3120026A (120GB seagate) :: PSU Seasonic S12-500
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

cus, potreboval bych poradit jak naistalovat driver na sata disk. Do ted jsem mel jen patovy disky, takze nemam zadnou zkusenost s tim jak se to dela. Mam disk 320gb od seagatu - desitkova řada. Stahl jsem si tenle ovladac nahral na disketu. Pri bootovani woken jsem dal F6. Dal uz nevim jakej ten ovladac vybrat. Kdyz vyberu ten prvni(ICH8R/DO/DH SATA, kterej myslim, ze je spravnej)), tak mi potom, kdyz se dostanu na krok, kde vybiram, na jakej HDD chci nainstalovat wokna, tak mi to ukazuje velikost toho disku jen 130 GB. Poradte pls jak na to :)

// jinak v biosu mi to ukazuje, ze ten disk ma 320GB
lipe
Nováček
Nováček

Zapojení front audio panelu

Příspěvek od lipe »

Jo, selže-li všechno, přečti si návod...
Nemám ho teď u sebe, ale na stránce, kde je nakreslené zapojení konektorů pro front audio panel, jsou dvě schémata. Jedno dokonalejší pro High Definition Audio a jedno pro AC`97. U zapojení AC`97 je odkaz na další stránku v manuálu, kde se píše o instalaci driverů a pro tohle zapojení musíš v ovládacích panelech zvuku vypnout něco jako "automatická detekce konektorů na čelním panelu".
Taky mi čelní panel nehrál, ale tohle zafungovalo.
Podle mýho je rozdíl v tom, kolik drátů vede do každého konektoru na čelním panelu. Některé casy mají levý, pravý, zem, některé mají levý-in, levý-out, pravý-in, pravý-out, zem. Pět drátů pro audio výstup, pět drátů pro audio vstup (respektivě 4+4+společná zem). To druhé zapojení umí automaticky po zastrčení sluchátek do čelního panelu odpojit repro připojené vzadu, u prvního zapojení ti hraje všehno naráz a repráky připojené do zadního panelu si musíš vypínat sám.
Drummz píše:uz to frci pres 5,5 MB. Byl spatne nainstalovanej driver. Nejakej defekt. Se zapojenim tech kabliku by mi nekdo nepomohl?
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení front audio panelu

Příspěvek od Drummz »

lipe píše:Jo, selže-li všechno, přečti si návod...
Nemám ho teď u sebe, ale na stránce, kde je nakreslené zapojení konektorů pro front audio panel, jsou dvě schémata. Jedno dokonalejší pro High Definition Audio a jedno pro AC`97. U zapojení AC`97 je odkaz na další stránku v manuálu, kde se píše o instalaci driverů a pro tohle zapojení musíš v ovládacích panelech zvuku vypnout něco jako "automatická detekce konektorů na čelním panelu".
Taky mi čelní panel nehrál, ale tohle zafungovalo.
Podle mýho je rozdíl v tom, kolik drátů vede do každého konektoru na čelním panelu. Některé casy mají levý, pravý, zem, některé mají levý-in, levý-out, pravý-in, pravý-out, zem. Pět drátů pro audio výstup, pět drátů pro audio vstup (respektivě 4+4+společná zem). To druhé zapojení umí automaticky po zastrčení sluchátek do čelního panelu odpojit repro připojené vzadu, u prvního zapojení ti hraje všehno naráz a repráky připojené do zadního panelu si musíš vypínat sám.
Drummz píše:uz to frci pres 5,5 MB. Byl spatne nainstalovanej driver. Nejakej defekt. Se zapojenim tech kabliku by mi nekdo nepomohl?
dik, mikrofon uz mi jde. Sluchatka musim teprve zapojit, ale sand pudjou taky :) Moc detailne sem ten manual nestudoval, takze diky moc za radu

//edit Tak sem tam podle toho schematu na AC 97 zapich i front na audio a chodi to. V tom druhym schematu na hight deffinition se vubec nevyznam( neznam ty zkratky) Kdyby nekdo vedel jak to zapojit tak se ozvete. Přeci jenom by bylo pohodnější kdyby se to automaticky po zapojeni sluchatek do frontu detekovalo a potlacilo to repro zapojeny vzadu :)
uz bych jen pořeboval poradit jak na ten sata disk.
lipe
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipe »

A kolik máš drátů do předního audiopanelu? 5 nebo 9? Jestli jen 5 (sluchátka-L, sluchátka-R, mic-R, mic-R, zem), tak s tím nic nenaděláš. Dobře se to chápe namalované, ale jaksi nevím, jak do příspěvků to schéma namalovat.
Libor
dik, mikrofon uz mi jde. Sluchatka musim teprve zapojit, ale sand pudjou taky :) Moc detailne sem ten manual nestudoval, takze diky moc za radu

//edit Tak sem tam podle toho schematu na AC 97 zapich i front na audio a chodi to. V tom druhym schematu na hight deffinition se vubec nevyznam( neznam ty zkratky) Kdyby nekdo vedel jak to zapojit tak se ozvete. Přeci jenom by bylo pohodnější kdyby se to automaticky po zapojeni sluchatek do frontu detekovalo a potlacilo to repro zapojeny vzadu :)
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

lipe píše:A kolik máš drátů do předního audiopanelu? 5 nebo 9? Jestli jen 5 (sluchátka-L, sluchátka-R, mic-R, mic-R, zem), tak s tím nic nenaděláš. Dobře se to chápe namalované, ale jaksi nevím, jak do příspěvků to schéma namalovat.
Libor

U mikrofonu mam Mic in, mic power, zem
a u sluchatek mam L-out, R-out, R-ret, L-ret a zem
lipe
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipe »

Jo, nebyl jsem si jist, jestli mám správně počet těch drátů a přehnal jsem to s drátama pro mikrofon.
Správné zapojení máš napsaný na těch konektorech, napícháš to podle návodu - L-out, R-out, R-ret, L-ret a zem. L-levý, R-pravý, out-směrem k přednímu panelu, ret-zpáteční směr.
Přední panel je zapojený tak, že v normálním stavu jsou spojené dráty out a ret v každém kanálu. Když strčíš jack do předního panelu, tahle cesta se rozpojí a do jacku jde R-out, L-out, zem.

Libor

Drummz píše:
lipe píše:A kolik máš drátů do předního audiopanelu? 5 nebo 9? Jestli jen 5 (sluchátka-L, sluchátka-R, mic-R, mic-R, zem), tak s tím nic nenaděláš. Dobře se to chápe namalované, ale jaksi nevím, jak do příspěvků to schéma namalovat.
Libor
U mikrofonu mam Mic in, mic power, zem
a u sluchatek mam L-out, R-out, R-ret, L-ret a zem
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

možná se to tu už psalo ale nechci pročítat celý thread...ten napájecí konektor pro PCI-E jak je u ramek, v manuálu píšou že do něj mám zapojit molex když mám dvě karty,sice mám jednu ale mám 8800GTX, mám teda ten molex zapojit když mám něco takovýho? :)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

ChrastyII píše:možná se to tu už psalo ale nechci pročítat celý thread...ten napájecí konektor pro PCI-E jak je u ramek, v manuálu píšou že do něj mám zapojit molex když mám dvě karty,sice mám jednu ale mám 8800GTX, mám teda ten molex zapojit když mám něco takovýho? :)
jo zapoj to, rozhodne to jen prospeje, i pro jednu vga
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

Wiruz píše:
ChrastyII píše:možná se to tu už psalo ale nechci pročítat celý thread...ten napájecí konektor pro PCI-E jak je u ramek, v manuálu píšou že do něj mám zapojit molex když mám dvě karty,sice mám jednu ale mám 8800GTX, mám teda ten molex zapojit když mám něco takovýho? :)
jo zapoj to, rozhodne to jen prospeje, i pro jednu vga
V manuály sa píše že ho treba zapojiť ak je to potrebné v závislosti od VGA. TEda otázka je lepšie ho mať zapojený aj pri slabších grafikách ako je napr moja G7300GT? Alebo ho stačí zapojiť len pri fakt žravých grafikách? Teraz ho zapojený nemám a ešte som nezistil nejaké problémy.
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
emca
Nováček
Nováček

grafika

Příspěvek od emca »

V manuálu je rovněž napsáno, že je nutno zapojit MOLEX když jsou použity 2 ks grafických karet. Mám jen jednu GF 7900GS a bohatě stačí napájení bez něj.Liberty 500W na to boihatě stačí. Rovněž jsem nahrál BIOS F7e a pozoruji snížení otáček ventilátorů a tím i větší ticho ve skříni NEXUS.Vypadá, že něco "vychytal" z F6
rebx
Začátečník
Začátečník

Re: grafika

Příspěvek od rebx »

emca píše:V manuálu je rovněž napsáno, že je nutno zapojit MOLEX když jsou použity 2 ks grafických karet. Mám jen jednu GF 7900GS a bohatě stačí napájení bez něj.Liberty 500W na to boihatě stačí. Rovněž jsem nahrál BIOS F7e a pozoruji snížení otáček ventilátorů a tím i větší ticho ve skříni NEXUS.Vypadá, že něco "vychytal" z F6
Odkiaľ máš F7E? Posledný ktorý som našiel je Bčko. A ešte jedna vec na stránke gigabyte sa zrazu objavili dve verzie P965 rev 1.0 a 2.0 (pozor nie G965 - tam viem že je integrovaná VGA) ale aký je rozdiel medzi revíziami 1.0 a 2.0 verzie P965-DS4??? CPU-Z mi ukazuje že mám revíziu C2 (???) A to čo bolo doteraz pri pôvodnej DS4ke (teda to čo som doteraz sťahoval - hlavne nový BIOS) na webe je teraz zaradené pri P965-DS4 rev 1.0 (pri 2.0ke je toho menej - nové BIOSy)? Teda mám naďalej sťahovať BIOSy pre revíziu 1.0?
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“