měl bych dotázek, dnes jsem si koupil tuhle "hračku" a s chutí začal fotit. Všechno byl v pohodě, ale jen do té doby než jsem fotky dostal na PC. Všechny fotky měli jen 72 DPI. Docela by mě zajímalo jestli to je normální(o čemž pochybuju) nebo jsem ***(což je pravděpodobnější a taky v to doufám
Olympus SP-510 Ultrazoom
- Kosta
- Nováček

-
Olympus SP-510 Ultrazoom
Nazdárek všichni,
měl bych dotázek, dnes jsem si koupil tuhle "hračku" a s chutí začal fotit. Všechno byl v pohodě, ale jen do té doby než jsem fotky dostal na PC. Všechny fotky měli jen 72 DPI. Docela by mě zajímalo jestli to je normální(o čemž pochybuju) nebo jsem ***(což je pravděpodobnější a taky v to doufám
)protože to nedokážu změnit.
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Kosta
- Nováček

-
"Tahal" jsem to přes orig. soft od Olympusu -> olympus master, rozlišení jsem zkoušel všechny tzn. 640x480, 2048x1536, 3072x2304.... formát klasika - JPEG. No jak jsem k tomu přišel - klik na fotku její vlastnosti tzn. šířka, výška bitová hloubka, clona čočky, režim blesku, délka fokusu.... atd. atd. a jedním z vlastností je horizontální a vertikální rozlišení, které se udává v dpi což je Dot Per Inch - počet bodů na palec tudíš čím vyšší tím lepší ne? Nebo říkám blbosti?
- Holda
- Středně pokročilý

- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejen na starym fotaku.
Moje zrcadlovka 350D ma taky 72dpi tedy podle toho co za dpi povazujete. To je aboslutne vporadku, jedna se imo o vlastnost JPG a hlavne DPI je relativni ukazatel kterej predse u nevytiskly fotky nic neznamena.
Pokud uvedu priklad: Mame-li 6meg rozliseni pak pokud z toho tisknem fotky pri 300dpi pak je maximalni rozmer 26x17,3cm pri nizsim dpi je pak rozmer vyssi. Cili to nemuzes takhle premerovat, takhle to maji zaznamenane vsechny fotaky a kolik "DPI" pak budes mit ve skutecnosti zavisi jen a jen na tobe a na velikosti tisku. Tohle tam ma imo jen informacni charakter a je to tam jenom jako nejaky defaultni nastaveni
(tyhle oblasti digitalu nerozumim, takze to berte jen ciste teoreticky takze je mozny ze se mylim)
Moje zrcadlovka 350D ma taky 72dpi tedy podle toho co za dpi povazujete. To je aboslutne vporadku, jedna se imo o vlastnost JPG a hlavne DPI je relativni ukazatel kterej predse u nevytiskly fotky nic neznamena.
Pokud uvedu priklad: Mame-li 6meg rozliseni pak pokud z toho tisknem fotky pri 300dpi pak je maximalni rozmer 26x17,3cm pri nizsim dpi je pak rozmer vyssi. Cili to nemuzes takhle premerovat, takhle to maji zaznamenane vsechny fotaky a kolik "DPI" pak budes mit ve skutecnosti zavisi jen a jen na tobe a na velikosti tisku. Tohle tam ma imo jen informacni charakter a je to tam jenom jako nejaky defaultni nastaveni
(tyhle oblasti digitalu nerozumim, takze to berte jen ciste teoreticky takze je mozny ze se mylim)
- Holda
- Středně pokročilý

- Kosta
- Nováček

-
- sx02
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jeste abys byl 100% klidny.
Tak tady je dred (anglicky) o tvym dotazu:
http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-m ... 0DFrW&tag=
pise se tam rekl bych temer presne to co jsem ti popsal vyse, ale kdybys to chtel odborneji a lepe, tak si to procti.
Opravdu nemusis mit obavy.
Tak tady je dred (anglicky) o tvym dotazu:
http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-m ... 0DFrW&tag=
pise se tam rekl bych temer presne to co jsem ti popsal vyse, ale kdybys to chtel odborneji a lepe, tak si to procti.
Opravdu nemusis mit obavy.
- Kosta
- Nováček

-
Tak teď už jsem na 100% klidný
. Jinak jsem ještě našel něco kolem toho, kdyby to někoho dále zajímalo ->
http://www.fotografovani.cz/art/fo_upra ... oces1.html
je to docela zajímavý čtení.
http://www.fotografovani.cz/art/fo_upra ... oces1.html
je to docela zajímavý čtení.