Mozna te prekvapi, ale treba takovy X3 Reunion a dalsi hry co se nedaji "pauznout" (napr. Gothic 3) ti bezi full load i pri alt-tabu.
singlcore vs. dualcore
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- honny
- Středně pokročilý

Neříkal sem všechny...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Mám D820, 1,5GB RAM, 3 disky. Jednou za čas komprimuju nějaký video (respektive jich dám třeba 5 do fronty) a přitom si klidně zahraju hru jako je např HL2rochne píše:Lepsi TV tunery podporujou hardware realtime MPEG kompr. A stejne pokud nemas dva disky, tak si hrat a ripovat dovolit nemuzes, jelikoz to tak zpomali disk, ze ses v p*ci! Vsichni si myslej, jak s DC nevyhrajou a nakonec, kdyz nemaj 1GB ram a dva disky, tak se predstavy zuzej o 100% zatizeni obou jader (vyjma vicevlakn. aplikacek) ...
Člověk na SC zapomene docela rychle
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ale ty splnujes kriteria, z jednoho disku hrabe hra a druhej pracuje s videem (pokud sou v raidu tak taky neni co resit)! Na jednom jadre hra a druhy jadro video. Dostatecne velka ram na hru a video. Myslenka byla takova, ze DC + 512MB Ram + Jeden disk strase omezuje praci jako Hry+Video, bze omezuje obe aplikace.Mr.Nigga píše:Mám D820, 1,5GB RAM, 3 disky. Jednou za čas komprimuju nějaký video (respektive jich dám třeba 5 do fronty) a přitom si klidně zahraju hru jako je např HL2
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

imho taková kombinace omezuje asi jakákoliv práce, ale jeden disk nemají ani moji "nejchudší" kamarádirochne píše:DC + 512MB Ram + Jeden disk
//Thellwin - abych nebyl zbytečně OT postem - já znám spoustu lidí se dvěma diskama. Ale většinou jsou to slepeniny typu 40+40GB nebo 80+20GB ... no jsem se svou 120kou proti nim chudý
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj ale na úkor výkonu pro tu aplikaci s nízkou prioritou takže pokud máš chuť u kompu trávit 2x tolik času tak je dc zbytečný ale v případě že nemáš multithread soft ale můžeš ho pustit paralelně tak prostě dc taky pomůže. a význam slova pomůže chápejte jako zkrácení času práce pc. ne jako možnost psát na icq při grabování filmurochne píše:blbost, widle to delaj samotnyMr.Nigga píše:Já to myslel hlavně pro lidi, kteří tvrdí, jak je DC zbytečnost, protože "nejsou líní nastavit priority"
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dam priklad:Mr.Nigga píše:co dělají samotný? Chceš mi snad tvrdit, že když například dáš komprimovat video a spustíš hru, tak videu se nastaví nízká priorita a hře vysoká? - tohle je blbost!
Delam grafiku a tak pustim render obrazku! Nejakou dobu to jede a pak prijde malej bratranek, ze si chce neco zahrat, prece mu nereknu ne, kdyz na PC nejsem, pustim hru s myslenkou, ze to pojede sekane, bze na pozadi jede program 100% vytezujici cpu a vono to jede jako nic, podivil sem se a na 2nd monitoru sem v ramci jeho hrani nahodil Spravce uloh... To sem se podivil, kdyz sem videl, ze hra zabira 95% a render 5% ...
Doufam, ze to jako priklad staci
heh, kdyz sem kupoval PC byl sem financne omezen, vrazil sem penize do 3200+ a sem spokojen, obcas sice nastane situace, kdy prahnu po DC, napr. nahravani z TV se krizi s jinou narocnejsi operaci, komprese videa pri nahravani z PC (DivX a jeho podpora vice vlaken je super), nebo uz jen ten blbej render obrazku podporuje az 99999 jader (max pocet vlaken, ktere jde nastavit) neni to malo ?karf píše:jj ale na úkor výkonu pro tu aplikaci s nízkou prioritou takže pokud máš chuť u kompu trávit 2x tolik času tak je dc zbytečný ale v případě že nemáš multithread soft ale můžeš ho pustit paralelně tak prostě dc taky pomůže. a význam slova pomůže chápejte jako zkrácení času práce pc. ne jako možnost psát na icq při grabování filmu
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
což to já měl před rokem a půl taky omezený finance tak jsem vrazil peníze do opterona144. na 2700 jsem s ním byl taky spokojenej ale protože amd slevilo docela výrazně tak jsem v červenci koupil dvoujádro.rochne píše:heh, kdyz sem kupoval PC byl sem financne omezen, vrazil sem penize do 3200+ a sem spokojen
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
jo tohle tvrdim.. prece nejvetsi priorita se nastavuje aktivnimu programu(hre teda)Mr.Nigga píše:co dělají samotný? Chceš mi snad tvrdit, že když například dáš komprimovat video a spustíš hru, tak videu se nastaví nízká priorita a hře vysoká? - tohle je blbost!
ne, ne ja myslel jako priority v zivote. Mam SC(ted bych si ho koupil jen proto ,ze bych chtel usetrit) takze nemuzu zaroven ripovat DVD a hrat hru ,treba. ALe koupim si MX1000 za usetreny penizMr.Nigga píše:Já to myslel hlavně pro lidi, kteří tvrdí, jak je DC zbytečnost, protože "nejsou líní nastavit priority"
ale ja v tom pripade tvrdim ,ze vetsina her se jaksik pauzne(viz muj priklad kdy mi naraz bezi W3,F1,COD)
ano to je pravda, ale proc si kupovat CPU za 5k Kc kdyz mi stejne dobre poslouzi SC za 2,5k KC. Ale tak kazdy z nas je specificky.. proto vam nevyvracim vase nazory jak genialne umite nakaldat s casem, ja hold radsi ozelim 15minut hrani a ripnu sit eda to DVD s tim ,ze sem usetril na CPU a mohl sem si koupit pifko ale ja sem jen chudy student co musi resit kompromisy..h4__ píše:tak nechapu tve posty, dualcore neni uplna nutnost, ale kdyz jsou penize, tak i nejlevnejsi DC da vyse taktovany singlecore, nemluvim o benchmarcich, ale o efektivite prace a vykonu....
troufnu si tvrdit ,ze mam jeden z tech lepsi TV tuneru(pinnacle, ale ted z hlavy fakt nevim jaky model, neco PCTV pro) a vytizeni CPU je okolo 50% proste TV karta i s hardwarovym MPEG neni vsemocna PC ti vytizirochne píše:Lepsi TV tunery podporujou hardware realtime MPEG kompr. A stejne pokud nemas dva disky, tak si hrat a ripovat dovolit nemuzes, jelikoz to tak zpomali disk, ze ses v p*ci! Vsichni si myslej, jak s DC nevyhrajou a nakonec, kdyz nemaj 1GB ram a dva disky, tak se predstavy zuzej o 100% zatizeni obou jader (vyjma vicevlakn. aplikacek) ...![]()
dobre, ale tady je to o tom kompromisu. Ja treba posledni dobou vyuzivam PC jako prostredek ke komunikaci a sedim treba 2hodiny u ICQ, takze je mi jedno jestli komprimuju(to nedelam alerochne píše:staci jeden a vytizis obe jadra
treby ty si to pochopil uplne blbe.. ja myslel ty zivotni priority, koupim si teda ten vysavac a hold SC protoze se smirim s tim ,ze nemuzu ripovat 2 filmy naraz. (jo a ja si ripnu jeden, vypalim a behem paleni v pohode ripuju druhy, proc ne?)karf píše:myslíš to tak, že nejdřív ripneš jeden, zkoukneš a pak druhej? nebo to myslíš tak, že oboum nastavíš minimální prioritu a ostatní programy to nebrzdí?[CZ]mike píše://abych to shrnul, je to muj nazor, neripuju 2 filmy naraz, umim si urcit priority.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No kdyz jsou penize, jde vsechno.. Ale o tom se tu nebavime.h4__ píše:tak nechapu tve posty, dualcore neni uplna nutnost, ale kdyz jsou penize, tak i nejlevnejsi DC da vyse taktovany singlecore, nemluvim o benchmarcich, ale o efektivite prace a vykonu....
Bavime se DC vs. SC s ohledem jak na cenu, tak vyuzitelnost.
Viz tvuj podpis, ja myslim ze to mluvi za vse..
Samozrejme vytizeni obou jader procesoru neni nutne podrizeno podmince, aby clovek delal dve veci zaraz.
Rad bych ale vedel, kdyz hrajes na jednom monitoru, co zaroven delas na druhem monitoru.
To uz jsou totiz dve veci naraz a to obycejny SC clovek nezvlada
No vidis, zrovna dnes jsem potreboval zalohovat dulezita data.Mr.Nigga píše:Mám D820, 1,5GB RAM, 3 disky. Jednou za čas komprimuju nějaký video (respektive jich dám třeba 5 do fronty) a přitom si klidně zahraju hru jako je např HL2
3 slozky o celkove kapacite 6,5GB = tri bezici "balici procesy" zaraz.
K tomu posilal i prijimal soubory po icq a tyto soubory posilal k tisku.
Brouzdani po webu a pustena music, ci video uz uvadim jen pro poradek, to mi jede temer celou dobu co jsem u pc
Zaplneni RAM bylo v tu chvili 750MB.
A vase nektere zdejsi prispevky me inspirovali k tomu, ze jsem spustil hru.
FPS neslo dolu ani o stupinek. Jak je to mozne?
Ano, presne tak. Vidim ze se tomu smejes, ale stacilo priradit winraru nizsi prioritu. Soubory se zpakovaly tak jako tak, posilani dat melo stale stejnou rychlost, jen tiskarna tiskla o neco pomaleji, davala si zhruba 30 sec prestavky mezi kazdym dokumentemMr.Nigga píše:Já to myslel hlavně pro lidi, kteří tvrdí, jak je DC zbytečnost, protože "nejsou líní nastavit priority"
Pokud by byl cas muj pan, a vyhradne by platilo ze cas jsou penize a nemohl bych si dovolit cekat o dalsi pul hodinu vice pak by jiste dvoujadro bylo nutnosti!
Jenze to uz zrejme nejsme u domacim vyuziti PC, je tak?
Tak tomuhle taky neverim..Mr.Nigga píše:co dělají samotný? Chceš mi snad tvrdit, že když například dáš komprimovat video a spustíš hru, tak videu se nastaví nízká priorita a hře vysoká? - tohle je blbost!
Zase by to resila priorita pro render. A nebo opet: prace cas penize, tak potom dvoujadrovy procesor.
Zbytek prispevku je uz dost OT.. I kdyz disk ma vliv prave pro uvadene cinnosti (rip, vypalovani atd..), tak bychom to tu asi nemeli resit az tak do pobrobna
Jinak musim jeste jednou zminit, ze diskuze zacala sporem pro vyuziti DC pro vetsinu domacich uzivatelu.
Sice cena za DC klesla na polovinu. To je velice priznive plus pro DC, jenze ona ta cena stejne klesla i pro SC, takze tim se vyrazne plus opet maze..
Pozn:
Ceny pred cervnem: (jen orientacne!)
A64 3000+ (s.939) cca 3500Kc
A64 X2 3800+ (s.939) cca 9000Kc
Ceny ted?
A64 3000+ (s.AM2) cca 2200Kc
A64 X2 3800+ (s.AM2) cca 4000Kc
Nemam vyhrady u profesionalniho vyuziti!
Ale to jsou specificke podminky..
- rochne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak do*****e sem si tu historku vycucal snad z prstu ?Palec123 píše:Tak tomuhle taky neverim..
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mam SCrochne píše:Tak do*****e sem si tu historku vycucal snad z prstu ?Palec123 píše:Tak tomuhle taky neverim..Jo a nenastavuje se priorita, ta je porad u vseho normalni, jen proste Widle uprednostnej hru, pred aplikaci na pozadi, muzes si to zkusit, vid..
Jensze ty mas nejspis DC, takze to asi koumat nebudes (urco to nejak i s DC de donutit widle to udelat ... )
- honny
- Středně pokročilý

Well, z mých zkušeností se pauzne menšina her, já snad vím jenom o The Sims2, SimCity4 a snad Mafii... Ale je fakt že už dlouho (prakticky) nehraju.[CZ]mike píše:ale ja v tom pripade tvrdim ,ze vetsina her se jaksik pauzne(viz muj priklad kdy mi naraz bezi W3,F1,COD)honny píše:Neříkal sem všechny...
//EfineSS: Smazano OT, vasi soucasnou diskovou kapacitu reste prosim nekde jinde..
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian