Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- creepZ
- Začátečník
-
- ezechiel1917
- Začátečník
-
- Max Casper
- Začátečník
2 gonsa: Pokud máš ve složce nějaké multimediální soubory, tak průzkumník windows se pokusí získat náhledy a informace z videí. Má to na svědomí "Správa mediálních souborů". Může to dělat problémy, mě to třeba i sestřelí průzkumník, zpravidla na OS, který je už nějaký pátek nainstalován. Pokud do složky lezeš přes total commander nebo jiný souborový manažer, tak je vše OK.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- gonsa
- Začátečník
-
jn,dela to jen kdyz lezu pres pruzkumnik - ale to vis novy PC,tak si vse spojuji s tim ze je neco nekde zakonite spatne.Max Casper píše:2 gonsa: Pokud máš ve složce nějaké multimediální soubory, tak průzkumník windows se pokusí získat náhledy a informace z videí. Má to na svědomí "Správa mediálních souborů". Může to dělat problémy, mě to třeba i sestřelí průzkumník, zpravidla na OS, který je už nějaký pátek nainstalován. Pokud do složky lezeš přes total commander nebo jiný souborový manažer, tak je vše OK.
Zkusim jeste to AHCI a pokud to nepomuze,tak reklamuji desku .
Sem si procetl celou tuto diskusi (dalo to teda zabrat !) a docetl jsem se ze s vypinanim disku mel problem skoro kazdy...ale jen pri restartu a kdyz mel v biosu mod AHCI.
Ja sem ten mod sice zkousel (ale bez nainstalovani ovladacu pres f6)ale nejak se mi nezdal a vratil sem to zpatky na IDE mode.s diskuze jsem pochopil ze tam musi byt nutne ten ovladac pres F6 a preinst.system.
Delalo Vam ale nekdy problemy ze by se vam vypl disk behem instalovani hry ?tak jako me ?A vubec ze disk nejak tuhl (proste jako kdyby deska nechtela s diskem komunikovat...)
Jsem zvedav jestli tomu to AHCI pomuze....jinak nevim proc to microsoft neudelal tak jako u dalsich xxxx systemu ze by se dal ten ovladac nainst ve voknech a ja nemusel zase preinstalovat system i kdyz jsem se k tomu uz po ctvrte za par dni chystal....!
- ezechiel1917
- Začátečník
-
zkus pridat 0.05v nebo 0.1v na FSB v biosu, je to sice divny kdyz jedes na default tak by ti to melo jet v poradku ale treba ma soutbridge malo stavy a nestiha zvladat diskovy radice. kazdopadne by ti to delat urcite nemelo bez pretaktovani, pokud mas moznost pripadne vyzkouset jiny zdroj a tak vyloucis zdroj a zbyde ti deska a urcite je to jako duvod k reklamaci :/
- supec
- Začátečník
-
podobny hlasky sem mel taky a byl to disk, chvili jeste fachal, ale mel spatny sektory a pak odesel uplne:(gonsa píše:Zapis se zpozdenim se nezdaril.Systemu se nepodarilo ulozit data souboru.Data byla ztracena.Chyba byla zpusobena selhanim hardwaru PC nebo sitoveho pripojeni.Pokuste se soubor ulozit jinam...Tak jsem po 3x za 3 dny !! co mam Core nainstaloval system na jiny HDD a v tomto smeru zatim OK i kdyz se mi ted zda ze slysim vice disky nez predtim na AMD (a CASE jsem nemenil..)
- bhe
- Nováček
-
problemy s vypinanim disku mel skoro kazdy, ale to se delo jen pri restartu... disk se zastavil a potom se znovu rozbehl, ted uz je to vyreseno. Je sice divne ze to resi ovladac do win, ale ten klidne mohl neco zmenit v nastaveni cipsetu. Kazdopadne to co se deje tobe je moc divne, a bud v disku nebo desce je nejaka krpa. Ten ovladac potrebujes uz pri instalaci (kdyz mas v BIOSu AHCI) pac jinak instalator nezma diskovy radic a tudiz bys nevidel disky na nej pripojene a ani bys nemel kam instalovat... je to proste novy hw a microsoft nemuze predvidat dopredu... jeste je tu moznost udelat si vlastni instalacku pomoci nlite kam si ty ovladace das..gonsa píše:jn,dela to jen kdyz lezu pres pruzkumnik - ale to vis novy PC,tak si vse spojuji s tim ze je neco nekde zakonite spatne.Max Casper píše:2 gonsa: Pokud máš ve složce nějaké multimediální soubory, tak průzkumník windows se pokusí získat náhledy a informace z videí. Má to na svědomí "Správa mediálních souborů". Může to dělat problémy, mě to třeba i sestřelí průzkumník, zpravidla na OS, který je už nějaký pátek nainstalován. Pokud do složky lezeš přes total commander nebo jiný souborový manažer, tak je vše OK.
Zkusim jeste to AHCI a pokud to nepomuze,tak reklamuji desku .
Sem si procetl celou tuto diskusi (dalo to teda zabrat !) a docetl jsem se ze s vypinanim disku mel problem skoro kazdy...ale jen pri restartu a kdyz mel v biosu mod AHCI.
Ja sem ten mod sice zkousel (ale bez nainstalovani ovladacu pres f6)ale nejak se mi nezdal a vratil sem to zpatky na IDE mode.s diskuze jsem pochopil ze tam musi byt nutne ten ovladac pres F6 a preinst.system.
Delalo Vam ale nekdy problemy ze by se vam vypl disk behem instalovani hry ?tak jako me ?A vubec ze disk nejak tuhl (proste jako kdyby deska nechtela s diskem komunikovat...)
Jsem zvedav jestli tomu to AHCI pomuze....jinak nevim proc to microsoft neudelal tak jako u dalsich xxxx systemu ze by se dal ten ovladac nainst ve voknech a ja nemusel zase preinstalovat system i kdyz jsem se k tomu uz po ctvrte za par dni chystal....!
Doporucuji ti to co uz tu par lidi napsalo: v BIOSu dej AHCI, zkontroluj kabely, a nainstaluj znovu windows, s pouzitim ovladace (pres F6tku). Pak treba otestuj HDTachem esli to ma spravnou rychlost. Pokud se nic nezmeni tak je ta deska nebo disk proste vadny.
- gonsa
- Začátečník
-
Doporucuji ti to co uz tu par lidi napsalo: v BIOSu dej AHCI, zkontroluj kabely, a nainstaluj znovu windows, s pouzitim ovladace (pres F6tku). Pak treba otestuj HDTachem esli to ma spravnou rychlost. Pokud se nic nezmeni tak je ta deska nebo disk proste vadny.
Diskama to nebude, delali to vsechny tri co jsem mel....
Nainstaloval jsem teda ten AHCI ovladac,systemu to viditelne pomohle,,jeste jsem neslysel ze bys e odpojil disk ale stejne se mi to zda nejake nestabilni.Protoze si pamatuju ze kdyz jsem predtim na AMD instaloval hru,tak jsem si cetl treba PDF a do toho poslouchal hudbu a ted kdyz jsem instaloval hru a poslouchal jsem hudbu tak mi PC vzdycky na nekolik malo sekund zatuhl a pak pokracoval dale....???
Znamy mi jeste doporucil ze by nebylo ani marne dat v biosu misto AHCI Raid a nainstalovat ovladace pres F6 pro raid - mel na chipsetu 975 taky problemy s diskem a prave toto to vyresilo.......Ja sem si myslel ze raid ovladac si muzu nainstalovat jen pokud si budu zapojovat disky do reidu - ale vyvedl me z toho,rika ze ten reid nemusim pouzivat a ze mi ten ovladac hodne pomuze (tak vyzkousim i jeste to,zacalo me nejak bavit preinstalovavat vokna )
Jinak PC uz mi nezatihava tolik jak predtim,vlastne za tech par hodin co pouzivam AHCI ovladace mi to zatuhlo jen pri instalaci hry ......ale nemelo by to delat ! Ja to stejne vidim na reklamaci fosny ....
Jeste k mym tranpotam se slozkou klipy :
Ted kdyz se snazim vlezt do te slozky pres pruzkumnika tak mi to zahlasi toto:
V zajmu ochrany pocitace system Windoes tento program ukoncil .
Omezeni spousteni dat pomaha chranit pocitac pred viry a jinymi bezpecnostnimi hrozbami.Ja to projel AVS a zadny vir tam nebyl .....
Tak nevim cim to je......
[/quote]
- bhe
- Nováček
-
[/quote]gonsa píše:Doporucuji ti to co uz tu par lidi napsalo: v BIOSu dej AHCI, zkontroluj kabely, a nainstaluj znovu windows, s pouzitim ovladace (pres F6tku). Pak treba otestuj HDTachem esli to ma spravnou rychlost. Pokud se nic nezmeni tak je ta deska nebo disk proste vadny.
Diskama to nebude, delali to vsechny tri co jsem mel....
Nainstaloval jsem teda ten AHCI ovladac,systemu to viditelne pomohle,,jeste jsem neslysel ze bys e odpojil disk ale stejne se mi to zda nejake nestabilni.Protoze si pamatuju ze kdyz jsem predtim na AMD instaloval hru,tak jsem si cetl treba PDF a do toho poslouchal hudbu a ted kdyz jsem instaloval hru a poslouchal jsem hudbu tak mi PC vzdycky na nekolik malo sekund zatuhl a pak pokracoval dale....???
Znamy mi jeste doporucil ze by nebylo ani marne dat v biosu misto AHCI Raid a nainstalovat ovladace pres F6 pro raid - mel na chipsetu 975 taky problemy s diskem a prave toto to vyresilo.......Ja sem si myslel ze raid ovladac si muzu nainstalovat jen pokud si budu zapojovat disky do reidu - ale vyvedl me z toho,rika ze ten reid nemusim pouzivat a ze mi ten ovladac hodne pomuze (tak vyzkousim i jeste to,zacalo me nejak bavit preinstalovavat vokna )
Jinak PC uz mi nezatihava tolik jak predtim,vlastne za tech par hodin co pouzivam AHCI ovladace mi to zatuhlo jen pri instalaci hry ......ale nemelo by to delat ! Ja to stejne vidim na reklamaci fosny ....
Jeste k mym tranpotam se slozkou klipy :
Ted kdyz se snazim vlezt do te slozky pres pruzkumnika tak mi to zahlasi toto:
V zajmu ochrany pocitace system Windoes tento program ukoncil .
Omezeni spousteni dat pomaha chranit pocitac pred viry a jinymi bezpecnostnimi hrozbami.Ja to projel AVS a zadny vir tam nebyl .....
Tak nevim cim to je......
jasne, zadne tuhnuti ani nestabilita by se nemely objevovat, takze pokud se neco takoveho deje asi vazne bude neco s deskou..
- roman2107
- Nováček
-
- bhe
- Nováček
-
- roman2107
- Nováček
-
- bhe
- Nováček
-
- ChrastyII
- Začátečník
jaké máte zkušenosti s biosem F8?kromě jednoho člověka jste tady o něm nic nepsali...po (pro mně) nefunkčním biosu F7,se kterým jsem nemohl taktovat a nejdřív ani bootovat,před dalším resetem CMOS se radši zase ujistím jestli je v pohodě...
EDIT:tak jsem to nevydržel a flashnul...běží naprosto krásně..
EDIT:tak jsem to nevydržel a flashnul...běží naprosto krásně..
- lipe
- Nováček
-
Evidentně jsi si vybral špatnou deskuroman2107 píše:pls plosim plosimroman2107 píše:Mám dotaz koupil jsem desku DS4 ale mám problém jak mám propojit dva HDD a dvě DVD když je tam jeden slot ATA ( jsem laik)
pls poraďte ......
Já bych doporučoval prodat ty dva IDE HDD a koupit HDD SATA2. Jinak řadiče i převodníky mají prakticky kdekoliv, ale nikdy jsem to nezkoušel, tak nevím. IDE řadič do PCI rozhraní ( http://www.alza.cz/kouwell-571b-raid-4x ... d39534.htm ), nebo převodník z IDE na SATA ( http://www.alza.cz/kouwell-5562-sata-do ... d43400.htm ).
Jinak se podívej co stojí redukce, nebo řadič a srovnej to s cenou SATA disků. Jestli nebude lepší místo dvou malejch koupit rovnou jeden velkej SATA2.
- gonsa
- Začátečník
-
- Hosenfeld
- Začátečník
Jestli myslíš Burst Speed, tak je to asi málo. Já mam se Seagatem, co mam v popisu 230.1MB/s.gonsa píše:Tak jsem udelal test v tom HD Tach - a rychlost na sata2 250 GB disku od WD je - 165.6 MB/s . Je to OK ? a nebo to opravdu vypada na chybu radice ci desky ?
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Wolf
- Začátečník
-
Pridavam se k tem velmi spokojenym s touto skvelou deskou..
GA-965P-DS4 ( rev. 1.0/C1, 2x BIOS F8 ) + Allendale E6400 je skvela kombinace, do 415-420 MHz bez zvedani voltaze,
nad 475FSB uz musim vice pritlacit viz: http://sweb.cz/Vlada_sm/C2D_E6400/
Maly postreh, stabilite desky na frekvencich nad 420 MHz velmi prospelo flashnuti IDENTICKEHO BIOSU ihned po sobe do main a backup BIOSU. (pres F8 z BIOSU)
Doporucuji vyzkouset tem, co maji problem s Cold Bootem a naslednym cyklovanim zapnuti-vypnuti na frekvencich nad 333-350 MHz FSB.
Problem zapinani-vypinani disku pri restartu jsem odstranil diky Vasim informacim zde, zadne piskani pri testech z desky neslysim, a to mam sluch jak netopyr..
GA-965P-DS4 ( rev. 1.0/C1, 2x BIOS F8 ) + Allendale E6400 je skvela kombinace, do 415-420 MHz bez zvedani voltaze,
nad 475FSB uz musim vice pritlacit viz: http://sweb.cz/Vlada_sm/C2D_E6400/
Maly postreh, stabilite desky na frekvencich nad 420 MHz velmi prospelo flashnuti IDENTICKEHO BIOSU ihned po sobe do main a backup BIOSU. (pres F8 z BIOSU)
Doporucuji vyzkouset tem, co maji problem s Cold Bootem a naslednym cyklovanim zapnuti-vypnuti na frekvencich nad 333-350 MHz FSB.
Problem zapinani-vypinani disku pri restartu jsem odstranil diky Vasim informacim zde, zadne piskani pri testech z desky neslysim, a to mam sluch jak netopyr..
- Max Casper
- Začátečník
U mě se při Orthosu čas od času z desky ozývalo jakési kvílení, ale jenom chvílemi.Wolf píše:... zadne piskani pri testech z desky neslysim, a to mam sluch jak netopyr..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b