-!- Radeon X1600 / X1650PRO - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
H0
Nováček
Nováček

Příspěvek od H0 »

Tak to je lepsi varianta nez ze krade:) Takze tam proste nebudu koukat a snad se to zlepsi s nakejma novejma ovladacema. Dikes

Taktit jsem jeste nezkousel, jede totiz jen na pasivku bez heatpipe a chlazenych pameti. mam ztrach ze ji upecu, ale az prekona zvedavost strach ze zniceni tak pisnu co umi ;)

Jo a je naco jinyho nez catalisty? hledal sem omegy a ty uz asi nejsou co?
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

H0 píše:Tak to je lepsi varianta nez ze krade:) Takze tam proste nebudu koukat a snad se to zlepsi s nakejma novejma ovladacema. Dikes

Taktit jsem jeste nezkousel, jede totiz jen na pasivku bez heatpipe a chlazenych pameti. mam ztrach ze ji upecu, ale az prekona zvedavost strach ze zniceni tak pisnu co umi ;)

Jo a je naco jinyho nez catalisty? hledal sem omegy a ty uz asi nejsou co?
tak všechno zpět....v té kartě je technologie hyper memory II, takže ta paměť se asi opravdu ubírá ze systémové. Není určo problém to vypnout.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

x1600Pro 128MB a Hypermemory? to je pro mě novinka, podle mě ne a taky mě svého času x1600Pro 256MB AGP občas ukazovala 512MB, ale nějak jsem to neřešil.
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

takovej stupidní dotaz, nekde sem slysem ze na RX1650Pro GDDRIII AGPx8

nenarvu zalmana VF 700, pujde tam tedy VF900? :?
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

fanik píše:x1600Pro 128MB a Hypermemory? to je pro mě novinka, podle mě ne a taky mě svého času x1600Pro 256MB AGP občas ukazovala 512MB, ale nějak jsem to neřešil.
Mno, pokud umím dobře číst a čtu to na té krabici, co tu mám správně, tak je tam zcela zřetelně napsáno Hyper memory II edition.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Meridius píše:
fanik píše:x1600Pro 128MB a Hypermemory? to je pro mě novinka, podle mě ne a taky mě svého času x1600Pro 256MB AGP občas ukazovala 512MB, ale nějak jsem to neřešil.
Mno, pokud umím dobře číst a čtu to na té krabici, co tu mám správně, tak je tam zcela zřetelně napsáno Hyper memory II edition.
Existují s hypermemory a 64bit sběrnicí, ale netýká se to té s DDR3 (128bit).
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

to fanik: nevím, jak ti to mám vysvětlit, ale nepíšeš pravdu.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Existují x1600 se 64bit sběrnicí, které používají hypermemory
Existují x1600 se 128bit sběrnicí, které hypermemory nepoužívají

Nevím co je na tom nepravda a pokud jde konkrétně o tu kartu x1600 se 128MB DDR3 (128bit of course), tak at hledám jak hledám nenacházím ani jednu s hypermemory (samotného by mě zajímalo, jak by to bylo technicky provedeno)

//bereš to osobně...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

fanik píše:Existují x1600 se 64bit sběrnicí, které používají hypermemory
Existují x1600 se 128bit sběrnicí, které hypermemory nepoužívají

Nevím co je na tom nepravda a pokud jde konkrétně o tu kartu x1600 se 128MB DDR3 (128bit of course), tak at hledám jak hledám nenacházím ani jednu s hypermemory (samotného by mě zajímalo, jak by to bylo technicky provedeno)

//bereš to osobně...
neberu to osobně, ale prostě netvrď něco, co není obecně pravda...když je minimálně jedna karta, která to popírá. A jak to vypadá, bude jich víc..viz. i tento článek http://bonusweb.idnes.cz/hardware/hwnew ... 61003.html Přečti si pls první odstavec.

Abych citoval marketingové oddělení: Hyper Memory II is a combination of new hardware and software enhacements which improves the performace of ATI´s PCI Express GPUs in low frame buffer size and memory bit-width configurations. Pod tím je tabulka: pro 512 MB je ze systémové paměti alokováno 128MB, pokud 1 Giga a víc, tak 256MB...ta pak s onboard vga pamětí vytváří celkovou grafickou paměť. Nevím, jak to funguje, ale tohle je prostě na krabici.
Naposledy upravil(a) Meridius dne sob 13. led 2007, 17:45, celkem upraveno 1 x.
H0
Nováček
Nováček

Příspěvek od H0 »

No hypermemory II to fakt ma..:(( Tahle informace je na krabici a v catalistech, na strankach gigabytu o tom nemaj ani slovo. Na tej krabici je psano ze pokud je 1G operacky, tak to z ni sebere 384MB, pokud je 512M tak to veme 128MB.

Jinak nemam paru v cem je hypermemory dobrej.. k cemu karta jako X1600 potrebuje 512 ramky a jestli nedojde spise ke spomaleni PC vlivem zmenseni operacky. ???
Jinak tady je info jak to vypnout.. takze vyzkousim a pisnu;) to prideleni pameti prej dela catalist.
http://www.rage3d.com/board/archive/ind ... 66647.html
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

H0 píše:***
No jo, ale já tam mám NO. A v catalystech je opravdu hypermemory, ale pochybuju, že by potom tahle karta dala 4,5k v marku 05, kdyby jela na systémovou paměť.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Která karta to popírá? sorry, ale já chci vidět kartu, která má 128bit sběrnici + DDR3 + Hypermemory

Budu aceptovat i kartu se 64bit sběrnicí + DDR3 + Hypermemory (ikdyž je to nesmysl)

Já mám kupříkladu na každé krabici x16xx do AGP napsáno crossfire, ehm ale tak nějak vím že to asi neklapne.

Prostě mi ukaž tu kartu... Mě třeba na AGP 3Dmarky ukazujou že má karta od 256MB do 512MB, podle toho jakou nastavím AGP aperture size

RAM vyhrazená pro textury
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

fanik píše:Já mám kupříkladu na každé krabici x16xx do AGP napsáno crossfire, ehm ale tak nějak vím že to asi neklapne.
No nemas az tak pravdu, protoze crossfire lze provozovat i v kombinaci AGP+PCIe,neni to tak dlouho co se to tu na foru resilo.I kdyz to neni tak obvykle, tak je to realne.Jinak taky bych rad videl tu kartu, sam jsem presvedcen na 90%, ze nic takoveho neni, i kdyz clovek nikdy nevi.Naposledy jsem napr. neveril tomu, ze se Asus vyrabi GeForce 6800 se 128b sbernici a nakonec se to potvrdilo :roll:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
H0
Nováček
Nováček

Příspěvek od H0 »

Tohle je RX16P128P-RH na PCI-E http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA ... uctID=2401
udelam foto krabice budeli treba kde je uvedeno hypermemoryII

V biosu nevim co nastavit aby nepouzival tu operacku.
pokud to vubec jde nastavit.
H0
Nováček
Nováček

Příspěvek od H0 »

Hmm tak ta varianta s tim registrem nemaka..
furt a stale to bere 384MB z opreacky i kdyz ja nastavena 0.:(

Nevite tedy nekdo nejakej jinej trycek jak nastavim HypermemoryII na Off bo ji pridelit hodnotu 128MB ??
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Mám tomu rozumět tak, že máš kupříkladu 1GB RAM a těch 256MB ti tam pak schází? Nebo jen vidíš napsáno že grafika má 384?
H0
Nováček
Nováček

Příspěvek od H0 »

fanik píše:Mám tomu rozumět tak, že máš kupříkladu 1GB RAM a těch 256MB ti tam pak schází? Nebo jen vidíš napsáno že grafika má 384?
jj presne.. ta karta si to proste odkousne z moji 1G 384MB. Kdyz to nevyuzije cos se asi u x1600 nestane, tak je proste prazda.. ale od nabutovani mam jen 600MB volnych a 400 plnych.. je to hnus jak sfina.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

grrr... já mám po nabootování taky 650MB na 1GB počítači a to mám úplně okleštěné windowsy...

Kdyby ta pamět byla blokovaná, tak se ti nebude ve win hlásit 1GB, ale 768MB... čím více paměti máš tím víc ji windows sežere.

Dobře jestli máš nějakou hru jako Company of Heroes, tak ji spust a chvilku hrej, pak se vrat do win a zjistíš že máš najednou volných 800MB

Opravdu se to řeší zbytečně, kdyby ta karta sežrala 256MB, tak po nabootování nebudeš mít 600MB free ale s bídou 450MB
H0
Nováček
Nováček

Příspěvek od H0 »

Takze mi chces rict ze si ta karta veme co potrebuje (ale max 384) a zbytek nechava Win. ze ji neblokuje furt. Takze napr: pri "malem zatizeni" ma 128 a pri "velkem" 128+384?? bo jak to mam chapat.
uz sem s toho uplne divokej :?
Naposledy upravil(a) H0 dne pon 15. led 2007, 01:32, celkem upraveno 1 x.
H0
Nováček
Nováček

Příspěvek od H0 »

Nebo se spis zeptam uplne jinka, abych tu neresil tu velikost co to kde bere. Je to prinos mit HM-II u tehle karty, nebo to jen brzdi PC a bere to ramku systemu?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“