ASUS A8N-SLI /Deluxe /Premium /SE (nF4 SLI) - tipy a triky?
Moderátor: Eddward
- Imation
- Nováček
-
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Veril bych BIOSU, ale ten update BIOSU bych ti stejne doporucil.
Sam jsem updatoval z 1001 na 1016 a ten rozdil je znat.
Mam tam nove nastaveni RAM a CPU a dalsi dodatecne informace.
Problem zadny, takze ode mne na 100% doporuceni
Sam jsem updatoval z 1001 na 1016 a ten rozdil je znat.
Mam tam nove nastaveni RAM a CPU a dalsi dodatecne informace.
Problem zadny, takze ode mne na 100% doporuceni
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Imation
- Nováček
-
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme muzes hnedka nahrat nejnovejsi verzi.
Vyborny navod je na svethardware a link je ve FAQu u BIOS threadu.
Ja jsem to delal podle nej a zadny problem...
Jinak jakou mas desku? DeLuxe? Premium? SE?
Pokud mas Deluxe, tak ti mohu(snad pokud buh da a najdu jej jeste) poslat i link na funkcni BIOS, ktery pouzimvam ja a nemam s nim zadny problem...
Vyborny navod je na svethardware a link je ve FAQu u BIOS threadu.
Ja jsem to delal podle nej a zadny problem...
Jinak jakou mas desku? DeLuxe? Premium? SE?
Pokud mas Deluxe, tak ti mohu(snad pokud buh da a najdu jej jeste) poslat i link na funkcni BIOS, ktery pouzimvam ja a nemam s nim zadny problem...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Imation
- Nováček
-
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady je ten link na ten BIOS:
http://www.bgslevi.cz/soubor.php?kod=CAC9708&typ=b
je to hnedka ten nahore 1016. Mas tam napsane i zmeny oproti predchozi verzi. Ja ho mam stazeny take z levi a funguje me bez problemu. Kdybys mel otazky jak ho tam nahrat nebo naky problem, tak se ptej dale.
http://www.bgslevi.cz/soubor.php?kod=CAC9708&typ=b
je to hnedka ten nahore 1016. Mas tam napsane i zmeny oproti predchozi verzi. Ja ho mam stazeny take z levi a funguje me bez problemu. Kdybys mel otazky jak ho tam nahrat nebo naky problem, tak se ptej dale.
- crbrs
- Nováček
-
Zdravim.
Mam dosku Asus A8N-SLI Premium a chcel by som kupit zvukovu kartu od Creative a to bud X-Fi Fatal1ty alebo Premium.
Otazka je ci su stale problemy pri kombinacii NF4 + X-Fi, kedze viem ze niekedy boli. Nerad by som kupoval dost drahu zvukovu kartu a potom mesiace riesil problem, vymienal maticnu dosku, alebo reklamoval zvukovku koli nekompaktibilite s maticnou doskou.
Mate niekto skusenosti s touto kombinaciou MB + X-Fi?
Na jednej zahranicnej stranke som cital ze problemy nastavali len u verzii Platinum a Xtreme Music. Pri vyssich verziach(Fatal1ty a Elite Pro) sa to nevyskytovalo. Mozete mi to niekto potvrdit?
Alebo viete ci tento problem stale pretrvava?
Vdaka za kazdu informaciu.
C.
Mam dosku Asus A8N-SLI Premium a chcel by som kupit zvukovu kartu od Creative a to bud X-Fi Fatal1ty alebo Premium.
Otazka je ci su stale problemy pri kombinacii NF4 + X-Fi, kedze viem ze niekedy boli. Nerad by som kupoval dost drahu zvukovu kartu a potom mesiace riesil problem, vymienal maticnu dosku, alebo reklamoval zvukovku koli nekompaktibilite s maticnou doskou.
Mate niekto skusenosti s touto kombinaciou MB + X-Fi?
Na jednej zahranicnej stranke som cital ze problemy nastavali len u verzii Platinum a Xtreme Music. Pri vyssich verziach(Fatal1ty a Elite Pro) sa to nevyskytovalo. Mozete mi to niekto potvrdit?
Alebo viete ci tento problem stale pretrvava?
Vdaka za kazdu informaciu.
C.
- jessie.james
- Začátečník
mam dotaz k desce ASUS A8N-SLI SE. je to primo tato KLIK
nikde jsem nenasel maximalni hodnotu FSB, ktera se da nastavit v BIOSu. pokud presne tuhle desku nekdo mate, mrknete prosim do BIOSu a dejte vedet.
zajimaji me proste OC moznosti desky. stahl jsem si ODSUD manual k zakladovce, ale bohuzel tam nejsou tyto veci popsany.
dekuji za kazdou radu
nikde jsem nenasel maximalni hodnotu FSB, ktera se da nastavit v BIOSu. pokud presne tuhle desku nekdo mate, mrknete prosim do BIOSu a dejte vedet.
zajimaji me proste OC moznosti desky. stahl jsem si ODSUD manual k zakladovce, ale bohuzel tam nejsou tyto veci popsany.
dekuji za kazdou radu
- nitram8
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
mam problem, po nacteni biosu se objevi tabulka s vypisem ruznych radicu atd. pred ni je napsano "pci no, dev no, func no atd." a nejdou pci sloty. nevite cim by to mohlo byt?
AMD Athlon 64 3000+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x256Mb Vertitec DDR400Mhz + 2x512 kingston cl2, Sparkle GF6600GT, Seagate 160GB SATA
Intel Core 2 duo E6750, Gigabite GA-P35-DS4, Geil DDR2 2x1GB dual slot, nvidia GeForce 8800GT (512MB), Seagate 320GB sataII, WD 640GB sataII
Intel Core 2 duo E6750, Gigabite GA-P35-DS4, Geil DDR2 2x1GB dual slot, nvidia GeForce 8800GT (512MB), Seagate 320GB sataII, WD 640GB sataII
- jcdenton12
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Prosím
všetkých vlastníkov dosky ASUS A8N-E vlastniacich digitálne fotoaparáty aby mi vyfotili okolie chipsetu
najlepsie spodnú právú stvrtinu dosky a fotky poslali na email jcdenton21@gmail.com
co najlepsia kvalita a rozlisenie su vitane
Dakujem velmi pekne
všetkých vlastníkov dosky ASUS A8N-E vlastniacich digitálne fotoaparáty aby mi vyfotili okolie chipsetu
najlepsie spodnú právú stvrtinu dosky a fotky poslali na email jcdenton21@gmail.com
co najlepsia kvalita a rozlisenie su vitane
Dakujem velmi pekne
...
- owoce
- Začátečník
-
ac97
Mám a8ns-li premium desku a mám dotaz, jak napojit přední audio konektory na case k zvukovce Audigy.Mam normalně zapojit do AC97, bude to brát zvuk z zvukovky nebo to bude brát pouze z integrované...na zvukovce bohužel žádný konektor na ac97 neni
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
- termixxx
- Nováček
-
větrák na cipsetu
zdravim.
Mam desku Asus A8N-SLI. Mám ji už přes 2 roky. Před týdnem mi začal hučet větráček na cipsetu. Je to ten nejmenší větrák a dělá randál jak .... . Zkoušel jsem ho odmontovat, ale nepřišel sem na to jak?? šroubky od krytky jsou totiž zespodu větráku (mezi základovkou a chladičem). Můžete mi poradit kde v Brně mi ten větráček vymění, nebo aspoň eliminují ten hluk ?? už mě to úplně odjebává jak to řve (( Nebo pokud tam jde namontovat pasiv chlaďák, tak bych byl ještě radši. PC potřebuju k práci a u takového hluku to fakt nejde něco řešit.
Díky a mějte se fajn
Mam desku Asus A8N-SLI. Mám ji už přes 2 roky. Před týdnem mi začal hučet větráček na cipsetu. Je to ten nejmenší větrák a dělá randál jak .... . Zkoušel jsem ho odmontovat, ale nepřišel sem na to jak?? šroubky od krytky jsou totiž zespodu větráku (mezi základovkou a chladičem). Můžete mi poradit kde v Brně mi ten větráček vymění, nebo aspoň eliminují ten hluk ?? už mě to úplně odjebává jak to řve (( Nebo pokud tam jde namontovat pasiv chlaďák, tak bych byl ještě radši. PC potřebuju k práci a u takového hluku to fakt nejde něco řešit.
Díky a mějte se fajn
- pazda
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: větrák na cipsetu
vymen ho za pasiv. staci odcvaknout starej, hodit tam pastu a nacvaknout novej. akorat ti muze (a nejspis bude) kolidovat s grafarnou, takze si asi budes muset pohrat s klestema.. me to stalo jedno odpoledne, ale nakonec pohoda a ticho.termixxx píše:zdravim.
Díky a mějte se fajn
HP Z600: CPU: 2x Xeon X5675 3GHz - 12core, RAM: 48GB DDR3, GPU:RX560, HDD1: SLC 2x 60GB RAID0, HDD2: Samsung 850 500GB, LCD: Dell U2716 QHD OS: Win 7
MAC: Macbook Pro 13" 2018 - i7 2,7GHz, 16GB RAM, 500GB Flash
HTPC: Mac Mini 2012 - i7 2,3GHz, 16GB RAM, 120GB SSD, 1TB HDD
NAS Synology DS214 + 2x WD Red 6TB
Apple TimeMachine 2TB
Apple TimeMachine 2TB
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Da se prosim nejak zmenit napeti chipsetu u desky A8N Sli DeLuxe? V BIOSu mam jen polozky Vcore a Dimm voltage.
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
- Hijacker933
- Začátečník
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
v polozce JumperFree configurationHijacker933 píše:ehm,kde je tam ta voltaz ramek,nejak to tam nevidim,bo to porad prehlizim
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
- Hijacker933
- Začátečník
- termixxx
- Nováček
-
Diky za odpoved. mohl bys mi prosim doporucit jekej konkretni chladic pouzit? A jeste jeden dotaz. Pri vymene chladice si postupoval jak?? oddelat jsem takovy 2 plastikovy cvocky na kterych to drzele, ale i po tom jsem nemohl oddelat chladak. Nevim zda pouzit hrubou silu a podelat tak celou desku, nebo jestli ten chladat jeste nekde drzi?? Je mozne ze je prilepený pastou??pazda píše:vymen ho za pasiv. staci odcvaknout starej, hodit tam pastu a nacvaknout novej. akorat ti muze (a nejspis bude) kolidovat s grafarnou, takze si asi budes muset pohrat s klestema.. me to stalo jedno odpoledne, ale nakonec pohoda a ticho.termixxx píše:zdravim.
Díky a mějte se fajn
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Secvakni ten kolik z druhe strany desky klestema a vytahni. To stejny s tim druhym.termixxx píše:...
Pak uz staci jenom jemne s tim chladicem zacit kyvat a za chvili se ti odlepi... Ta puvodni pasta ho tam docela dost drzi.
- pazda
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
pouzil jsem Primecooler PC-NB1, ja mam nanestesti velkou grafiku a navic jeste s velkym chladicem AC Silencer, takze polovina zebrovani musela jit pryc uplne a druha polovina se prizpusobila podminkam. kazdopadne mi ted grafika bere teplo od cipsetu takze ten se neprehreje. puvodni chladic drzi na paste, takze kyvat a kyvat az do zblbnuti...termixxx píše:Diky za odpoved. mohl bys mi prosim doporucit jekej konkretni chladic pouzit? A jeste jeden dotaz. Pri vymene chladice si postupoval jak?? oddelat jsem takovy 2 plastikovy cvocky na kterych to drzele, ale i po tom jsem nemohl oddelat chladak. Nevim zda pouzit hrubou silu a podelat tak celou desku, nebo jestli ten chladat jeste nekde drzi?? Je mozne ze je prilepený pastou??pazda píše:vymen ho za pasiv. staci odcvaknout starej, hodit tam pastu a nacvaknout novej. akorat ti muze (a nejspis bude) kolidovat s grafarnou, takze si asi budes muset pohrat s klestema.. me to stalo jedno odpoledne, ale nakonec pohoda a ticho.
HP Z600: CPU: 2x Xeon X5675 3GHz - 12core, RAM: 48GB DDR3, GPU:RX560, HDD1: SLC 2x 60GB RAID0, HDD2: Samsung 850 500GB, LCD: Dell U2716 QHD OS: Win 7
Apple TimeMachine 2TB
Apple TimeMachine 2TB