HODNOCENÍ 17" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Larin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Larin »

tak , dneska jsem si konečně koupil Fujitsu-Siemens B17-2 DVI a plná spokojenost... obraz je perfektní!!! Polohovatelnost monitoru je taky výborná, za ty peníze jsem myslím koupil velmi dobře Smile
CPU: Athlon 64 2800+ 1800Ghz, MB: DFI Lanparty UT nF3 250Gb ,RAM: Kingmax 1GB 433 CL 2.5 433Mhz 2.5 3 3 6 ,VGA: Inno3D NVidia 6800GT 256MB,HDD: 250GB 16MB,O.M.: Philips CD-RW 4800 , DVD-RW LG 4163B
dieb
Začátečník
Začátečník

Eizo L568

Příspěvek od dieb »

Už dva měsíce testuji EIZO L568 17" LCD panel, šedý... zobrazení barev je úchvatné (nenalezl jsem ani jeden vadný pixel nebo subpixel), bílá opravdu bílá, černá také černá. Při porovnání s mým prapůvodním CRT monitorem je Eizo barevnější, má živější barvy. Je viditelné ze všech úhlů (žádné zkreslení) posvícení je rovnoměrné!
Jediným problémem je odezva (25ms) u filmů je znát jen pokud ho sledujeme z cca 0,5 - 1 metr pokud jsme dál vidíme jenom kvalitní obraz. Hry moc nehraji, ale když jsem zkoušel hry typu GTA:SA nebyl žádný problém, při hraní UT2k se objevují šílené mazance a hra je v podstatě nehratelná, obraz se šíleně rozmazaná. Jiné hry jsem nezkoušel.
Monitor je podle výrobce určen na grafiku a to plně splňuje.

Pokud má někdo hlouběji do kapsy tak doporučuji model Eizo L578, odezva 16 ms (ve středních tónech 12 ms)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Typ LCD: BenQ FP71G+
Cena: cca 6.500Kč
Link na LCD: http://www.benq.cz/Products/LCD/index.cfm?product=514

Odezva: 8ms, nemohu zhodnotit ale k výraznému rozmazávání nedochází, takže to asi bude odpovídat.
úhly pohledu: dle výrobce 140/130 ... ovšem doopravdy je na tom nečekaně lépe. Horizontálně odhaduji 160-170stupnu!!! vertikalne bude nejakych 140 odpovidat.
Jas: 300cd/m2 samozřejme dostačující
Kontrast: 500:1 taktéž bez potíží
Vstup: pouze D-Sub pripojeny na integrovane Radeon X300 (ASUS XPress200)
Vybavení: Klasicky jen napájecí a datový kabel, podstavec, manuály v češtině a CD
Hodnocení: Vzhledem k velmi nízké ceně nelze asi nic čekat.. Začnu ale pozitivními což je bezpochyby cena, jednoduchý elegantní design, kvalitní zpracování, slušné barvy, nadočekávání dobré pozorovací úhly a rychlá odezva. Na druhou stranu menší podstavec nepřidává příliš na stabilitě. Nakonec to nejpřejímnější a to je velmi nerovnoměrně podsvícení, především u horního kraje displeje, kde jsou uprostřed přechody mezi lampami při tmavých scénách téměř do očí bijící. Tento konkrétní kus měl jeden vyhaslý pixel, bohužel přesně ve středu obrazovky.
Celkově i přesto, že to byl zatím nějhorší panel co mi prošel pod rukama, za minimální peníz obstojná muzika :wink:

//edit Jasper - promazáno OT (v tomto threadu se pouze hodnotí LCD - viz. první příspěvek)
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Neuron_true-born
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neuron_true-born »

Philips 170B6
7350Kc+ 180 Kc DVI kabel
Super link:-):
link

interpolace pri 800x600 teda nic moc. Zkousel jsem to u warcraft III kdy tedy to krasny intro bylo opravdu dost skaredy. ve hre samozrejme taky dost kostrbaty.1024x768 myslim ze uz je v pohode a ztrata kvality je dle meho dojmu minimalni.
podsviceni: pri hornim a dolnim okraji je svetlejsi cast o sirce mensi nez hlavni lista. U leveho horniho rohu mam pocit ze je mirne tmavsi.
odezva: 8 ms neshledal jsem jediny problem. filmy:OK, hry: OK
jas: 250
kontrast: 500:1 s obojim nemam problem. uvidim az zacne svitit slunce.
pozorovaci uhly : dolu minimalni.
vybava: DVI (chybi kabel, USB v2.0 z boku monitoru, vystup na sluchatka.
barvy: zatim neutralni pocit. asi se me to nepodarilo jeste vyladit. Barvy na mem predchozim monitiru Sony Trinitron 15" se me zdaly bohatsi a prijemnejsi. uvidim casem.

celkove mam z toho LCD pozitivni dojem a nelituji koupe. jako super vidim USB vystup z boku monitoru.[/b]

//Jasper - zkrácen link

v delce toho linku byla prave ta krasa.... ... :-(
MB: ASUS A8N-E NF4Ultra Infinity+spunty do usi CPU: AMD Opteron144, Leadtek 6600TD 128MB, Philips 170B6
asher
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asher »

Testuju monitor EIZO S1701
Cena cca 7500
Na hry celkem špička, jsem s ním spokojený

Jak vydíte tenhle monitor?
Hansjoerg
Nováček
Nováček

Fujitsu-Siemens Scenicview P 17-2

Příspěvek od Hansjoerg »

Typ: Fujitsu-Siemens Scenicview P 17-2, S-PVA
Cena: 8 290,- na obchod.cz
Link: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00025409
Odezva: U videa (DVD i AVI soubory) bez viditelných problémů, hry moc nehraji (jinak Max Payne 2 perfektní, stařeček Warcraft 3 taktéž). Podle kusých zpráv z několika zdrojů se příliš nehodí na hry typu CS apod.
Úhly pohledu: Jelikož se jedná o mé první LCD, byl jsem nejspíš namlsaný z klasických CRT. Výrobce uvádí 178/178. Čekal jsem ideální obraz i při větším "vyklonění" ze židle. Od cca. 30ti stupňového horizontálního vychýlení od osy je zřetelné žloutnutí (ze vzdálenosti 50 cm od LCD).
Jas: 280 - dostatečná rezerva i pro šílenosti :P
Kontrast: 1000
Podsvícení: Perfektně rovnoměrné i ve ztemnělém prostředí - měl jsem z něj snad největší obavy.
Barvy: Několik přednastavených profilů, nastavení černé, souběžně s ním provozuji Fujitsu-Siemens C 777 (CRT), při troše trpělivosti lze dosáhnout takřka identického podání barev.
Vstup: DVI, D-Sub (provozuji na GeCube Radeon X 1950 Pro přes DVI), audio (podle testů hrají integrované reproduktory solidně. Jelikož jsem šťastným majitelem M-Audio Studio Pro 3, po půlminutě "cvičného" poslechu jsem audiokabel ukryl hodně hluboko do krabice 8) )
Vybavení: DVI kabel, D-Sub kabel, síťový kabel, 3,5" audio kabel, DVD s drivery, manuály. Vše samostatně zabalené, na koncovkách datových kabelů byly ochranné krytky. Snad bych uvítal utěrku na obrazovku, ale to už bych chtěl moc :) .
Hodnocení: Testuji zatím 4 dny, pořizoval jsem si jej hlavně kvůli relativně "věrnému" podání barev (což 100% platí) a solidním pozorovacím úhlům (zde vidím největší slabinu, ale berte to v uvozovkách, v porovnání s rok starým školním 19" LG (TN) jsou H i V úhly o kus dál). Vyrábí se pouze v bílé barvě, s černým rámečkem až od 19". Reproduktory jsou vhodné maximálně pro zvuky operačního systému, bez nich by monitor i lépe vypadal.
i7 9700K+Noctua D15S, AsRock Taichi Z390, 16GB DDR4 Kingston HyperX 3200MHz, Samsung 970 EVO NVMe 250GB, WD Velociraptor 1TB + 4xWB Black 1TB FZEX RAID10, MSI GeForce 650 Ti OC 2GB, LG-GSA-H62N, Thermaltake Mozart TX+3xNoctua NF-S12+2xNoctua NF-P12, EVGA 650W, Dell S2740L+ LG 31MU97Z, MACKIE CR4, Sennheiser HD-25Plus, Win10Pro
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

@Hansjoerg: V podstatě souhlasím s tím, cos napsal. jen doplním, že na všechny hry je OK, není viditelné žádné zpoždění. Bohužel musím konstatovat, že po dvou 2,5 roků používání odešlo podsvícení. Monitor pořád bliká. Samozřejmě je ani ne půl roku po záruce :( Už od nich nic nekoupím, hlavně že jsem do toho krámu vrazil skoro 12000!!!
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“