Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

A ktory XP zobrat ? Silver, Bold, light ? .. pripadne nestacil by ten HP Pro ?
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

wector píše:Tak aby tu ta naše min-komunita neumřela - AQ cool přišlo s novou řadou bloků, který už podle mého budou i relativně použitelné. Minimálně blok na chipset je přesně to, co mě osobně chybí - jednoduchý, aby zbytečně nebrzdil průtok a za normální cenu ( i když 583Kč - no mohlo by to být tak aspoň o 150 nižší, ale zase sežeňte něco pod litr... ). Ještě zjišťuju, jestli jde předělat fitinky ( mají pro 10/8 ). http://www.vodnichlazeni.cz

A ještě jsem objevil jeden web s podomácku dělanejma blokama. Bloky asi nebudou z nejvýkonějších, je to stejnej princip jako používal ( používá? ) Erty. Ale třeba někomu bude vyhovovat vzhled ( u chipsetu se výkon neřeší ) a jsou opravdu levné. Spíš jde o to, že je zase k dispozici jednoduchej a účinej blok na HDD, opět jako od Ertyho. Rozdíl je, že to nevypadá, jak kdyby to právě přežvejkal pes. A dostala mě ta záslepka. Sice za ten kousek kovu 170 zlodějina, ale přesně tohle potřebuju :) http://www.wroom.wz.cz

EDIT - 2Sejny - zase se uklidni :roll:
Mne ten novy AQ cool pripada ako "stare" galaxiho bloky ibaze mierne vylepsene. Najviac ma dostala ta univerzalna spona ktora akoby z oka vypadla HACKU od thermaltake :lol:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

sharker píše:Mne ten novy AQ cool pripada ako "stare" galaxiho bloky ibaze mierne vylepsene. Najviac ma dostala ta univerzalna spona ktora akoby z oka vypadla HACKU od thermaltake :lol:
se divis, vzdyt AQcool je viscool v blede modrem. okopirovat a prodat. nic vic, nic min.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

wector píše:
AlesShi píše:a bude jeste nekdo chladit chipset vodou? Vsechny lepsi desky maj hp chladic, kterej bych asi nesundaval, nechladi u patice jeste naky napajeni?

jinak stejne si doma jeste syslim staryho galaxyho na chip, ale pochybuju ze ho nekdy uziju
Jo, to sice mají, ale nějak se to teplo odvést musí. A pokud nemáš airflow, tak ti HP na chipsetu udělá asi stejnou službu, jako pasiv - žádnou. Výhodu to má v tom, že tim chladíš nějaký ty obvody, takže stačí prdnout někam na tom obvodu HP blok a hned je po starostech - při pořádnym OC ty chipsety dost hřejou. Ale spousta dobrejch desek je ani nemá, taková DS3 ti udělá dobrou službu a bez HP... Dneska se dají za litr sehnat ty od Alphacoolu, ale ty jsou drahý a zbytečně restriktivní. Ten od Galaxiho se snažim sehnat, už sem ho skoro měl, ale nějak to nedopadlo. Takhle jednoduchej blok je akorát.
taky jsem si myslel že heatpipe monstrum na DS4 bude stačit, jak sem se zmýlil :lol:
na pasivu sem neudežel ruku (po OC, bez něj to bylo v poho)
na chipset je ideální nějakej hodně jednoduchej blok, ten ertyho co používám je sice šerednej ale vůbec neni restriktivní, jen kvůli němu používám navíc dvě kolena...

\\edit: to dymONE: na ten Zern potřebuješ ještě tvrdší čerpadlo jan na ten alphacool, ale chladí cca stejně, opravdu na h**** je že má hodně tenký víčko takže se do něj nedaj pořádně zašroubovat fifiny
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Gr8 Vivec píše:taky jsem si myslel že heatpipe monstrum na DS4 bude stačit, jak sem se zmýlil :lol:
na pasivu sem neudežel ruku (po OC, bez něj to bylo v poho)
na chipset je ideální nějakej hodně jednoduchej blok, ten ertyho co používám je sice šerednej ale vůbec neni restriktivní, jen kvůli němu používám navíc dvě kolena...
jj ten chipset na DS4 topi pekne ale v mem pripade je to jen 55°C v zatezi (v klidu na nem ruku udrzim) coz me vubec nevadi ale pravda je ze mam jen 355 FSB vic me CPU odmita anebo sem OC lama :)

dymONE : kup silver vypada o dost lip jak na obrazku uplnej krasavec :)

\\edit Gr8 Vivec: zkrácena citace
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Highlander píše:
Luděk píše: jo toho si sem vedom, ale 2-3°C nevykompenzuje cenu cerpadla pri nakupu
To mas pravdu ale kdyz zacnes pocitat,tak 2-3 stupne na cerpadlu,4-5 stupnů na radiatoru,pak tu mame vykon samotnyho bloku treba dalsi 2 stupne.....no a najednou je tu 10C ani clovek newi jak :wink:
husty, tak to bych se po vymenene compactu600 za ddc mohl s viscoolem a dvema radiatorama dostat na pekny teploty, ted mam v burnu lehce pres 40°C s X2 na 2,5GHz
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja se vam porad divim, kdyz si koupite nejaky kvalitnejsi bloky z frozenu tak to o moc draz nevyjde :?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Flegy píše:ja se vam porad divim, kdyz si koupite nejaky kvalitnejsi bloky z frozenu tak to o moc draz nevyjde :?
Jasne, me vysly vsechno znackovy Swiftech - 1x cpu, 1x chipset, 2x grafika na 5000kc i s postou do CR ...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

OBR píše:Jasne, me vysly vsechno znackovy Swiftech - 1x cpu, 1x chipset, 2x grafika na 5000kc i s postou do CR ...
opravdu "levné"
za 5k máš celýho vodoucha
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Ono je ale nutný rozlišovat nákup celýho vodníka vs. potřebu jedinýho bloku...

BTW kolik stojí pošta třeba z toho Frozenu nebo Swiftechu?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

záleží na váze, když bych si chtěl nechat poslat jeden blok tak 45USD, u tří radiátorů by to bylo 65USD
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Já jsem tedka obědnal Fuziona + nejaky radiatory tak vám reknu kolik me bude stat posta.... :x
Kazdopadne to co koupis od swiftechu tak Alphacool udela tu stejnou praci za min penez.Aspon co se teda tyka bloku na CPU....
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to vivec: samozrejme mluvim jen o koupi komplet bloku. ono kdyz si to prepocitas tak te lespi bloky vyjdou jen o malinko draz. navic, co si budem povidat, v zahranici sezenes bloky ktery tady proste nejsou dostupny, a jestli dam za bloky 120-150$ a za postu 50$ tak je mi to porad milejsi, nez kdyz zaplatim v prepoctu treba o 500-800 min, a mam naky "usmrkany" bloky s plexi... nevim no... :oops:
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

a co poviete na tento..?....ma s nim niekdo skusenosti..?.. http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-ZM ... -1438.html ....jeho vyhoda je ze je univerzalny..... a aky by ste brali blok na Gpu ....ale aby sa dal zohnat v cz....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

fat4l píše:a co poviete na tento..?....ma s nim niekdo skusenosti..?.. http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-ZM ... -1438.html ....jeho vyhoda je ze je univerzalny..... a aky by ste brali blok na Gpu ....ale aby sa dal zohnat v cz....
je to smejd zalmana nebrat, uz sa to tu preberalo snad milion krat :roll: Voda od zalmana je dost suxx :wink:
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

sharker píše:
fat4l píše:a co poviete na tento..?....ma s nim niekdo skusenosti..?.. http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-ZM ... -1438.html ....jeho vyhoda je ze je univerzalny..... a aky by ste brali blok na Gpu ....ale aby sa dal zohnat v cz....
je to smejd zalmana nebrat, uz sa to tu preberalo snad milion krat :roll: Voda od zalmana je dost suxx :wink:
no takhle bych to zase nebral. ta konstrukceje schopna dobrych vykonu, ale jeste jsem ho nevidel, takze nevim jestli ma treba male vstupy a podobne. ale tenhle zalman by nemusel byt uplne tak spatny, ikdyz ta cena...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

mne sa tiez zda ze ta konstrukce je lepsia.....len problem je aky ma vykon.....lebo ja mam veci od ertyho....a riesim taky problemik....mam hadice 14/10..a brat nieco so vstupom 8 mm je podla mna blbost ... co myslite..?...ktore zname bloky (CPU,GK,CHIPSET) maju 10 mm vstup..?...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak a já sem bez expanzky, ta od trodase začla od víčka praskat (a samozřejmě že si já debil můžu za to sám), praskliny jsou až do cca 1/3 válce takže sem upustil vodu a zatim jedu dál, ale už mám objednanou náhradu
rozhodoval jsem se jestli vzít EK, ale nakonec sem vzal tuhle: http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 20&kat=253
sice je o dost menší než dosavadní, ale to jsem chtěl, chci jí dát dovnitř
EK v nejmenší verzi by se mi na místečko kam dám tuhle nevešla a vyšla by mě o cca 600,- víc
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Co sa jej stalo ? To si tam rval to viko nasilu alebo cos robil, bo jaj mam podobnu expu od galaxiho.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

líh, přidávám ho do okruhu kvůli řasám a pod.
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“