Proceser Dual Core -Poradi nekdo lamce jako ja

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

mirda007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Proceser Dual Core -Poradi nekdo lamce jako ja

Příspěvek od mirda007 »

Zdravim!!
Mam procesor P D820 a posledni dobou mi strasne pokles vykon!!
A jsem takova lama ze nevim kde a jak zjistit zda mi jedou obe jadra (protoze se mi zda ze jedno prestalo fachat) nikdy jsem pc nemel az ted tak se omlouvam za moji blbost !! :-((
Mam jen everest a z toho se to nedoctu!!
No a jeste dodatek ve spravci uloh mi ve vykonu CPU stale skece a to dost velke kolisani (rozmezi) Vyuziti CPU do Cervena neni uz tam znat chyba?? Jako ze to skace do cervena !!
Dik moc aspon nejakou radu prosim ale s tim ze jsem opravdova lama a musi se na mne polopate !!

Dekuji mnohokrat!!
Mirda007
Nazdar lidi byl bych rad kdyby mi nekdo poradil . za odpovedi (rady) vam moc dekuji.

Gigabyte G1975X , 2*512MB DDR2 667MHZ ,P4 D820 , Ati Radeon X800GTO fireblade , 320GB ....
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Tak za zpomalení by mohlo buď prehrivaní CPU. Zkontroluj teploty a chladič a nebo nejakej vir nebo podobny svinstvo. Ze by odeslo jedno jadro a procak by jel se mi zda divny :roll:
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

no to by bol zazrak... :lol:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
mirda007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Procesor D820 teploty...

Příspěvek od mirda007 »

No a uz jem v p...
Kde presne zjistit ty teploty?? Na je potreba nejaky programek ? Nebo jen v Biosu pohrabat :-) ja su opravdu lama jak nikdo ach jo....lol
Chladic je sice jen origos ale vali v pohode...
Virus zadny !! vse jsem testoval na viry zrovna vcera..

no tak ja za to nemuzu ze nic nevim prave proto se tady ptam no..

diky moc
Nazdar lidi byl bych rad kdyby mi nekdo poradil . za odpovedi (rady) vam moc dekuji.

Gigabyte G1975X , 2*512MB DDR2 667MHZ ,P4 D820 , Ati Radeon X800GTO fireblade , 320GB ....
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

stiahni si core temp...na sledovanie teplot..... http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/ tam si klikni na download..ked to kces tak po lopate... :wink:
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

fat4l píše:stiahni si core temp...na sledovanie teplot..... http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/ tam si klikni na download..ked to kces tak po lopate... :wink:
Nechcu ti do toho kecat, ale s tim coretempem tam asi moc nepochodi :), zjisti teplotu v everestu, pak se podivej do task manageru, jestli ti nejaky proces nevytezuje cpu, pak uz me napada jenom preinstal systemu.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

aha...tak fakt newiem ci mu to pojde na jeho procaku..ale za skusku to stoji.. :roll: .....pripadne speedfan..alebo smart guardian.....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

MAM DOTAZ MAM e6300,DESKA ASUS P5B,RAM A-DATA 800MHZ 1024MB...CHTEL BYCH HO TAKTNOUT..NO UDELAL JSEM TO DAL JSEM FSB NA 320(PRO ZACATEK) DELICKA(MULTIPLIER) TAM NENI(ASPON NE V MIM BIOSU) JEN MUZU MENIT FREKVENCE DRAM COZ SI MYSLIM JEN TU DELICKU MASKUJI(TAM JSEM NASTAVIL 667)... PAK V CPU-Z MI TO UKAZOVALO POMER FSB:RAM 1:1..JE TO SPRAVNE??DIKY ZA ODPOVED CHTEL JSEM JEN ZKUSIT OVERCLOCKING..JINAK JESTE:na Vcore jsem z auto nastavil nejmensi co slo 1,250(nechapu proc neslo min) Pcie 100,pci auto...diky za odpoved
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

mokrejbandita píše:MAM DOTAZ...
Tak za prve pri 320 FSB nemas ram na 667, ale jestli mas ratio 1:1 tak ti jedou na 640 :) , proc si rovnou nepouzil 333? Nevim sice co mas za chladic, ale hod tam rovnou 400, aby ti ram jeli na 800...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no ty ses teda taslent kupco, zatim sem nevidel lepsiho overcockera nez ses ty... bude lepsi kdyz uz prispivat v tomhle ohledu nebudes :wink:

edit to bandita: procti si faq o oc, udelej si 5s cas a najdi si, jakej je defaultni Vcore :roll: , s 1.25V toho moc neudelas... jed ve winech s fsb nahoru, kdyz cpu zatuhne, skus v biosu snizit delicku a nabotovat s fsb o malo nizsi nez co ti komp spadnul, pri oc ve winech mej pustenyho orthose. jen tak se dostanes na maximum fsb cili i cpu defacto. potom skus kolik max snesou pameti a zvol si nejakej kompromis... :roll:
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

E6300

o.k default VCORE je tech 1,250 :-D no trosku sem byl lama,asi budu muset updatovat bios,pac s tou polozkou DRAM jsem v koncich,proc tam nemam multiplier aby to bylo vic srozumitelny,o.k kdyz zvysim FSB na 333 tak myslim ze moznost nejmensi delicky mi to ukazuje na 667mhz..a to je nasobic 2x??pac si myslim ze nejnizsi moznost je delicka 2 a tady je nejmin 667 tak to asi maskuje tu delicku 2x...nevim ..Neprijdu si jak blbec ,clovek jednou musi zacit,upozornuji jen ze nevim jak dal :lol: ,ano v tomhle jsem zacatecnik......Má sestava:C2DUO E 6300,Asus P5B,10234mb ram A-data 800hmz,GF 7950gt 512mb o:c 602@805,,chladic na cpu je original...Intel...jinak pro toho radce co mi radil at to okourim hned na 400fsb...myslim ze je lepsi to zajizdet pomalu a ne to hned okourit,svyho PC si vazim..diky za radu vsem 8)
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

E6300

Jinak mam jeste jeden problem :(v mim biosu v CPU configuration neni nikde polozka Hyper threading technology..v manualu je videt ale v biosu v mim copmu ji nikde nemuzu najit abych ji vypnul..

------------------------------------------------------------------
C2DUO e6300@1.86Ghz,chladic Box intel,deska- Asus P5B,1024mb ram PC2(6400)A-Data 800mhz 5-5-5-5-18,GF 7950GT 512mb OC:605@1610
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

E6300

Pomuze nekdo s mim OC na fsb 333 abych to nepokonil??? :)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

tvoj procesor (E6300) nema hyperthreading,preto sa ti to v biose nezobrazuje
ak das FSB na 333, tak pri delicke 1:1 ti pojdu pamate na frekvencii 667MHz
pomaly dvihaj fsb a testuj, ked sa dostanes na 400MHz FSB, pamate ti pojdu na 800MHz a vtedy si dosiahol co si chcel - kup si ale lepsi chladic,box suxx
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

E6300

Diky ...ja myslel ze HTT ma aspon nekde na foru jsem to cetl a oni meli taky E6300...no kdyz zvednu FSB na 333,tak v DRAM freqvenci mam na vyber..666,800 atd..tak jakou mam nastavit delicku..666 nebo 800??to prave nevim ,abych nedal 800 a nejelo mi to na 1066 nebo kolik to je dal..no dal bych 666,ale proc kdyz mam A-data 800mhz by melli jet jen na 666?to by byl pomer 1:1..v corer bych nastavil na 1,250 to by melo zvladnout tech 333 aby to moc nehralo..PCI-e na 100 ,PCI na auto..voltaz u ramek bych nechal taky na auto..neni dobrej ten box od intelu??chci jit do lepsiho chladice ale i tenhle by mohl tech 333fsb zvladnout .ne??diky za odpoved. :-D
-----------------------------------------------------------------------
C2DUO e6300@1.86Ghz,chladic Box intel,deska- Asus P5B,1024mb ram PC2(6400)A-Data 800mhz 5-5-5-5-18,GF 7950GT 512mb OC:605@1610
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

nastavuj vzdy podla pamati, ak mas delicku FSB:RAM 333:400(800) tak ju daj

s 333mhz FSB nebude mat box problemy ale do buducnosti radsej lepsi chladic
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

myslis ze by to mohlo fungovat???Fsb:333 ,dram freq:800 Vcore 1,250,Pcie 100,Pci auto...napeti ramek auto...prozenu to ..jo a jeste proc v mim biosu proste neni multiplier ,ale jen dram frequency??
-------------------------------------------------------------------------------------
C2DUO e6300@1.86Ghz,chladic Box intel,deska- Asus P5B,1024mb ram PC2(6400)A-Data 800mhz 5-5-5-5-18,GF 7950GT 512mb OC:605@1610 :oops:
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

multiplier nema s frekvenciu ramky nic spolocne a v podstate ta ani nemusi zaujimat,pretoze ho mas zamknuty
ak sa ti da tak daj fsb 333, dram 800, neviem ako presne je to v biose tvojej dosky, v hentej asuske som sa este nehrabal
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

ja totiz nevim s tou DRAM frequency viz tenhle clanek..
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
..tam pisou ze ty frekvence ty nasobice maskujou..tudiz kdyz dam fsb na 333,tak se mi zobrazy volby 666,800 atd..no podle toho clanku nas 2x je 666 a 2,5 je 800..kdyz teda dam Dram freq na 800 pameti mi poslapou na 833??myslim ze ano a zvladnou to?myslim abych nemusel pridat voltaz na ramkach 8)
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

ja myslim ze multiplier s rychlosti ramek ma dost spolecnyho ne??viz ten clanek...tam maj fsb 450 a nasobic na 2 tudiz jim ty ramky jedou na 900.. 8)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“