LCD EIZO S1931 - CHVĚNÍ OBRAZU - Problém nebo vlastnost?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

jjO0ee
Začátečník
Začátečník

Reakce

Příspěvek od jjO0ee »

michal3d píše:...ked si chcel monitor na hry(a kvalitny) tak si mal kupit napr. EIZO S1911, je to sice TN panel, ale odozvu by mal mat podstatne lepsiu ale kupit S1931 a testovat to na hrach...
Seš vadnej nebo co? Neumíš číst? Napíšu to tedy znova:

A neříkejte mi, že to způsobuje odezva pixelů, vždyť i právě na tom samém monitoru Eizo se kurzor bez Vsync NEZPOŽĎUJE (a projevuje se onen Tearing Effect - to tedy na tom LG také) a při zapnutém Vsync se prostě ZPOŽĎUJE.
Procesor: Intel Core 2 Duo 6600 2,4 Ghz
Základní deska: Gigabyte GA-965P-DS4
Paměti: Corsair DDR2 2GB 800 Mhz (dualchannel)
Grafická karta: ATI Radeon X1950XTX
Harddisk: Maxtor 320 GB SATA II

PC sestava platná od 12/2006
michal3d
Začátečník
Začátečník

Re: Reakce

Příspěvek od michal3d »

jjO0ee píše:
michal3d píše:...ked si chcel monitor na hry(a kvalitny) tak si mal kupit napr. EIZO S1911, je to sice TN panel, ale odozvu by mal mat podstatne lepsiu ale kupit S1931 a testovat to na hrach...
Seš vadnej nebo co? Neumíš číst? Napíšu to tedy znova:

A neříkejte mi, že to způsobuje odezva pixelů, vždyť i právě na tom samém monitoru Eizo se kurzor bez Vsync NEZPOŽĎUJE (a projevuje se onen Tearing Effect - to tedy na tom LG také) a při zapnutém Vsync se prostě ZPOŽĎUJE.
- a co ja mam s tvojim spozdovanim, co je cisto subjektivna zalezitost??? a ako som pisal, mne sa blbo hralo so zapnutym Vsync aj na CRT a teraz co? poviem, ze vsetky CRT su zle, alebo co?

btw...nemas ten LG napojeny nahodou na analog?
jjO0ee
Začátečník
Začátečník

Reakce

Příspěvek od jjO0ee »

michal3d píše:A co ja mam s tvojim spozdovanim, co je cisto subjektivna zalezitost??? a ako som pisal, mne sa blbo hralo so zapnutym Vsync aj na CRT a teraz co? poviem, ze vsetky CRT su zle, alebo co?

btw...nemas ten LG napojeny nahodou na analog?
1. Sorry za nadávku, ale já už se předtím neudržel.

2. No zpožďování na CRT jsem neměl, ovšem na starym PC ještě s GeForce 6600 to bylo alespoň teda v Source enginu (jinde jsem to tušim nezkoušel) na CRT při Vsync také takové zpomalené. Ovšem to mohlo být tpůsobeno jen poklesem FPS

Ale co je důležité je to, že u CRT samozřejmě Vsync není potřeba (také jsem ji nikdy nepoužíval, to jen vždy za účelem zkoušky). Kdežto u tohoto LCD (a i tedy jiných) se to bez Vsync nedá vůbec používat. O to právě jde.

No a člověk by si myslel, že když zapnu Vsync tak budu jásat jak je to super, ale vono prdlajs (cukání, spožďování). A to mi vadí. Jinak bych dejme tomu byl schopen i mlčet.

LG nebyl na analogu! To jsem prostě Eizo od kabelu odpojil, odložil a do stejného kabelu zapojil LG. Prostě jen čistá výměna.

michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

jjO0ee: :)

Ako hovorim, IMHO si dosiel na to, co uz vacsina vie, ze vacsina LCD(a hlavne tie kvalitnejsie) proste na hry nie su najvhodnejsie :wink: da sa na nich v pohode hrat, ale je si treba zvyknut na urcite specifika...

Inak to LG bude mat pravdepodobne lepsiu odozvu, takze by na tom mal byt po stranke hrania lepsie nez EIZO, a inak IMHO na to co hovoris moze mat vplyv len dve veci:
1) odozva
2) input lag(ale ten by sa prejavoval so zapnutym aj vypnutym Vsync)

btw...zaujimalo by ma, ci si postrehol rozdiel v kvalite obrazu LG a EIZO? :)
jjO0ee
Začátečník
Začátečník

Reakce

Příspěvek od jjO0ee »

michal3d:

No ono v podstatě věc se má tak, že to primárně na hry není (ty hraju jen občas), ovšem jde o to, že když si teda nějakou hru někdy pustim, tak abych vždycky nebyl nas*anej, co sem to za 13000 Kč koupil, když na CRT všechno běhalo prostě OK (a na asi ostatních LCD bez zpoždění). Za ty prachy jsem teda čekal něco univerálnějšího. Ono teda kdybych býval věděl, že to je bez Vsync takhle otřesný a je třeba použít Vsync, už bych zpozornil, protože o Vsync už jsem ledacos tušil.

No nevim jakou odezvou. Prostě tam to generování celého obrazu při Vsync je nějak asi více "spraseno" než u jiných LCD a proto se to při Vsync chová tak "zabržděně". Nevim. Odezvou pixelů to být nemůže, to by se pak chovalo stejně i bez Vsync, ale tos asi nemyslel.

O to právě šlo, neměl jsem na výběr, protože LCD s TN panelem považuju v podstatě za odpad (na to se prostě nedá dívat - bych musel být barvoslepej či co). Nechápu, jak to může někdo kupovat a hlavně prodávat.

Stejně tak mě se*e trh. Kdyby byl stále pořádný výběr nových CRT, určitě bych šel do CRT, ale jsem si mohl vybrat cca ze dvou značek, tak to prostě člověka znejistí. I když teď už bych si ještě rád vybral... s chutí :) .

No zítra kontaktuji e-shop, kde jsem to koupil a uvidim, jestli bude alespoň nějaká šance na vrácení (když je situace takováto). Holt jsem blb, nechal jsem se v podstatě "okrást".

No jinak když to dopadne špatně (asi velmi pravděpodobně), tak prodám EIZO S1931 SH-BK za 11000 Kč (nový, právě teď 59 hod. používaný, bez jediného vadného pixelu či subpixelu), pokud si někdo myslí, že mu toto vyhovuje :).

jjO0ee
Začátečník
Začátečník

Úplný závěr

Příspěvek od jjO0ee »

Malá aktualizace a absolutní závěr:

Tak jsem zkoušel hry na analogu při 75 Hz a "Tearing Effect" se tedy trochu zmenšil a opožděnost při Vsync taky (skoro bych řekl, že už tam není), cukání tam je tedy furt i když někde už ne tolik. Asi se to snad dá i ustát.

Sice v desktopu je obraz "ostrý" jako na nějakym levnym CRT, ale to lze asi ještě seřídit nebo přepnout na digital, tak to je asi OK.

Holt to budu muset tak různě přepínat, z analogu na digitál, do Vsync a zpět, jak pro co se daný nastavení bude nejvíce hodit. Takže jsem si za 13000 Kč koupil takový bonus - aktivitu navíc, neboť u CRT jsem nemusel šáhnout na nic, tam to prostě jelo všechno na jedno nastavení (nepočítám jas a kontrast).

Takže to vypadá, že dopadnu jako Happy. Sice jsem nespokojený, ale asi se zařadím a LCD si nakonec pravděpodobně nechám.

To jak ty výrobci postupně pomaloučku dávkujou ty "features" je vskutku naprosto sprosté.

Určitě by byl hrozně veliký problém, udělat hned LCD na 100 Hz

Teď si představte, že bych si své první LCD koupil na začátku, kdy začínaly.

Zajímalo by mě, přes kolik desítek LCD bych musel během v podstatě pár let projít, abych měl vždy v dané době alespoň něco ve standardní kvalitě?

Je to sprosťárna, je to dnes takto všude, ovšem u LCDček je to teda vidět přímo extra.

Spotřebitelé by se měli zamyslet... a odmítat!!!

Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Úplný závěr

Příspěvek od Luks »

jjO0ee píše:Spotřebitelé by se měli zamyslet... a odmítat!!!
Meleš naprostý sračky...Mám LCD,jsem SPOKOJENEJ tak proč bych to měl odmítat?Raději se zamysli ty a neblábol.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Úplný závěr

Příspěvek od Thellwin »

jjO0ee píše: ...
Já bych se nenutil do používání nečeho, co ti nevyhovuje, proč ?
Spotřebitelé by se měli zamyslet... a odmítat!!!
jjO0ee řekl a tak se také stalo ... na konci tohoto roku bude díky tobě poměr prodaných CRT u LCD 99:1 :lol:
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“