Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)
Moderátor: Eddward
- radikator
- Začátečník
-
Takže po hodinách zkoušení se me nepovedlo víc jak 3.3Ghz x8 412.5/1650 a paměti 1100Mhz 5.5.5.15 stabilně. Se sníženým násobičem na na 6 x jsem se dostal na 450/1800 3.15Ghz. Tady ale procesor podával menší výkon, tak jsem se vrátil na původně uváděné nastavení. Napětí jsem zkoušel zvišovat a upravovat na všech úrovních. Ani při základním nastavení pamětí od výrobce, jsem se výš nadoslat.
Už nevěřim tomu, že bych z toho dostal víc. Než jsem si koupil tuto desku, mel jsem Gigabyt GA-965P-DS4 a E6400. Na této desce o skoro 5tis. levnější, jsem se dostal se slabším procesorem na stejnou hodnotu. Vlastně ještě víc. Paměti tam běhaly na 1117Mhz.
Jedinou útěchou me je to, že na tuto desku můžu osadit 2x8800GTX.
Snad se nepletu když řikám, že za ty peníze jinak opravdu nestojí.
Jestli jste někdo dosáhl lepších výsledků, dejte to sem pro porovnání.
Ještě něco: Když jsem dnes zapnul PC, tak nenajel. Musel jsem restartovat ručně!!! Pak už bylo zas vše OK.
Už nevěřim tomu, že bych z toho dostal víc. Než jsem si koupil tuto desku, mel jsem Gigabyt GA-965P-DS4 a E6400. Na této desce o skoro 5tis. levnější, jsem se dostal se slabším procesorem na stejnou hodnotu. Vlastně ještě víc. Paměti tam běhaly na 1117Mhz.
Ještě něco: Když jsem dnes zapnul PC, tak nenajel. Musel jsem restartovat ručně!!! Pak už bylo zas vše OK.
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tento zoznam vobec nebol aktualizovany odkedy je Striker v predaji.(pekna vizitka asusu absolutne na to seru)ale aj tak dik.hmm moju dosku este nemam zapojenu.(cakam na Case).som velmi zvedavy co za dobrodruzstvo ma s nou caka.radikator píše:Přístup k nim nemám. Zkus se podívat na QVL od ASUSU. Je to seznam podporovaných pamětí pro tuto desku.
http://cz.asus.com/420/download/product ... 439_10.pdf
Je tam toho ale nějak málo. Myslím, že ta deska umí víc typů.
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
radikator píše:Takže po hodinách zkoušení se me nepovedlo víc jak 3.3Ghz x8 412.5/1650 a paměti 1100Mhz 5.5.5.15 stabilně. Se sníženým násobičem na na 6 x jsem se dostal na 450/1800 3.15Ghz. Tady ale procesor podával menší výkon, tak jsem se vrátil na původně uváděné nastavení. Napětí jsem zkoušel zvišovat a upravovat na všech úrovních. Ani při základním nastavení pamětí od výrobce, jsem se výš nadoslat.
aspon ze ti to s tym bios 1002 nejako stabilne ide. uz len to je obrovsky" uspech "u strikera
- radikator
- Začátečník
-
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
neviem!pc som zapol.v priebehu 15 sekund sa procesor tak nahrial ze som si spalil cely palec ked som sa ho dotkol(monitor bol cierny-ziadny signal).potom sa sam vypol a dalej som ho radsej nezapinal a odniesol do firmy kde skladaju PC.tak cakam na co pridu.dufam ze mi ta doska neodpalila procesor.
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
u teba to jak vyzera?funguje?radikator píše:Před chvilkou modrá obrazovka a hlášení DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
To je ale parááááda!!!
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
- radikator
- Začátečník
-
No asi budu připadat jak blázen, ale vrátil jsem jí. Myslel jsem, že funguje dobře, ale občas počítač naběhl až na podruhý a pak to padalo do modra s hláškou DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. A to s minimálním O.C. Všechny ovladače aktuální. Strávil jsem stim spoustu hodin a přestalo mě to bavit.
Koupil jsem Gigabyt- P965-DQ6. Před tím jsem měl DS4 a spokojenost. Do Strikeru jsem šel kvůli SLI , ale to by ta deska musela fungovat jek má. DQ6 jsem ještě netestoval. Nebyl čas. Bohužel si na dobrou desku a zapojení SLI budu muset počkat déle. Asi se určitě najde někdo, komu Striker funguje dobře. Játo se dvěma kousky ale nebyl.
A měl si to nějak nataktovaný?
Koupil jsem Gigabyt- P965-DQ6. Před tím jsem měl DS4 a spokojenost. Do Strikeru jsem šel kvůli SLI , ale to by ta deska musela fungovat jek má. DQ6 jsem ještě netestoval. Nebyl čas. Bohužel si na dobrou desku a zapojení SLI budu muset počkat déle. Asi se určitě najde někdo, komu Striker funguje dobře. Játo se dvěma kousky ale nebyl.
A měl si to nějak nataktovaný?
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ja som nemal nic nataktovane!!vsetky veci uplne nove ktore som prvy krat vybalil a zapojil do case. asi aj ja sa radsej zacnem pozerat po inej doske.ale ked ja som tiez tak chel SLI. :sad:ale ved su aj ine dosky pre SLI, trebars P5N-E sli.alebo je tiez taka chybna ako ten Striker?!!pocul si nieco uz o nej od uzivatelov?na PCT je recenzia ale neviem ci uz mam tomu verit.veril som aj tej predchadzajucej rezenzii o Strikerovi .autor pri testovani mal asi stastie na dobry kus ,alebo neviem neviem preco pise v takom pozitivnom duchu.
- radikator
- Začátečník
-
Na jinou jsem nekoukal. Zatím pojedu na DQ6. Včera si kamarád koupil Asus Commando a bez O.C. při prvním restartu deska už nenajela. Ani vymazání CMOS nepomohlo. Doted to nezprovoznil. Nese to na reklamaci.
Jestli budeš mít tu desku taky vadnou, tak si z nás snad ASUS dělá prdel.
Tady na fóru myslím LuBr1CanT měl taky se Strikerem dost problémy.
Jestli budeš mít tu desku taky vadnou, tak si z nás snad ASUS dělá prdel.
Tady na fóru myslím LuBr1CanT měl taky se Strikerem dost problémy.
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Lubr1Cant ma cervenu kartu.nemoze podavat spravy .skoda.tiez som zvedavy ako sa mu dari udajne "uz zo stvrtou doskou"podla toho co citam hore.
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- radikator
- Začátečník
-
To je možný. Ale ani na defaut ta druhá nejela tak jak má. Vyzkoušel jsem toho vážně hodně. Na 3.3Ghz x8 412.5/1650 a paměti 1100Mhz 5.5.5.15 se to zdálo stabilní, ale když sem PC vypnul, tak naběhl až napodruhý. Nad FSB450 sem se nadostal ani při násobiči 6x a 800Mhz paměti.
Napětí sem zkoušel nahoru a dolu a nic. Když nebudu koukat na přetaktování, tak by snad druhá deska měla na defaut běhat dobře.
Asi ne mně. Ty paměti by taky měly být OK. A-DATA EXTREME 1066+.
Napětí sem zkoušel nahoru a dolu a nic. Když nebudu koukat na přetaktování, tak by snad druhá deska měla na defaut běhat dobře.
Asi ne mně. Ty paměti by taky měly být OK. A-DATA EXTREME 1066+.
- radikator
- Začátečník
-
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- Teffel
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
I respect.viem ze tu recenziu si pisal ty.ved od teba sa tu clovek dozvie asi najviac uvazenych odbornych veci.len sa mi nepaci jedno ,ze niektore veci v recenziach"vynesies do neba"a na fore danu vec doslova"zakopes pod zem".nevyznam sa velmi v PC a preto si nazor na danu vec snazim urobit z usudku odbornika trebars ako si Ty OBR.bohuzial vdaka osudu bol som vela rokov daleko od PC ,nevyznam sa tak dobre(aj ked som kedysi vedel programovat PMD basic,pascal mozno starsi si pamätaju,teraz tieto pocitace nemaju nic spolocne s tymi pred 20 rokmi)tak sa spolieham ze ked taky odbornik ako Ty povie ze ta vec je dobra,tak na druhy den na fore nebude spatna.(to sa tyka eVGA 680i SLI ktoru som chcel ale po tvojich komentaroch na fore ma odradila.potom v recenzii pises aky ma skvely bios Striker,neskor na fore tvoje vyjadrenie"asus nevedia robit Biosi-mal som asi dat na tieto slova a neverit tvojim vyjadreniam o eVGA)Aj tak So vsetkym respektom pred tvojou odbornostou viac menej na zaklade tvojej recenzie som si tuto dosku vybral aj ked ju zaciatocnikom neodporucas.bola pre mna vyzvou...ty si mal asi ozaj stastie na dobre kusy.ved sa pozri na vyjadrenia ostatnych ucastnikov.dufam ze sa ta nic z toho co pisem nedotklo.ja nadalej uznavam tvoje znalosti v tomto obore OBRE a budem sa dalej tesit na tvoje dalsie recenzie a prispevky do fora.OBR píše:Me jede druhy Striker naprosto bez problemu ... mimoto ja jsem psal tu recenzi na PCT a za zavery si stojim. Pokud ti deska nenajela tak jsi to blbe sestavil - me se to nestalo NIKDY a to behem roku otestuju desitky desek ....
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Jejejej, ty jsi to nejak popletl. Tak ja to shrnu:
eVGA je skutecne dobra deska ale nestoji za ty prachy, ma spoustu chyb ale pouzivam ji dodnes! Vykonove je skvela a kdyz vis jak ty chyby obejit da se pouzivat, ke koupi ale nedoporucuju.
Asus dela super BIOSy, nikdy jsem nic takoveho nerekl. Obecne Asus nemam rad ale neni dnes lepsi volba ...
Striker je obecne super deska ale nejak se do CR asi dostala blba revize s poruchama ...
eVGA je skutecne dobra deska ale nestoji za ty prachy, ma spoustu chyb ale pouzivam ji dodnes! Vykonove je skvela a kdyz vis jak ty chyby obejit da se pouzivat, ke koupi ale nedoporucuju.
Asus dela super BIOSy, nikdy jsem nic takoveho nerekl. Obecne Asus nemam rad ale neni dnes lepsi volba ...
Striker je obecne super deska ale nejak se do CR asi dostala blba revize s poruchama ...