MSI K9N Platinum (AM2, nF570 Ultra)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

TOMBY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOMBY »

Ty lanky jsem už rozjel a to při poslední instalaci win. Škoda, že už mám 3:-)

Problém s kopírováním:
Také se mi vyskytl, a většinou to dopadlo ještě modrou obrazovkou :-)) NMastavení úpamětí do manualu by to mělo vyřešit.

@ Merdy:
Na detekci teplot použij everest ultimate. Ukazuje vše.

S biosem jsem si také užil.
Nejdřive jsem to dělal ve win z 1.0 na 1.1. Dělal jsem to prostřednictvím programu MSI live update. No nijak moc se to nepovedlo. V dosu jsem zachraňoval co se dalo. Ale až po dvou dnech to začlo valit na 1.1.
Při další verzi jsem flash zavrhnul, ale 1.3 s větší podporou RAM mě zlomila. Nainstaloval jsem čisté win a a aktualizoval MSI live update na poslední verzi. Pak jsem flashnul ve win a vše proběhlo jak má a do 2min to bylo OK.

Teď už deska valí jak má. Jen taktování je slabší stránkou. Cokoli se nastaví, zachvilu to spadne. Laboroval jsem nad tím hodiny. Pak jsem si na nVidi stahl utilitku nTune a nechal si vyladit cca 3h testem celé PC. Nejstabilnější profil se dá nastavit po spuštění win nebo při hře atd.
Z toho co mam jsem dostal: CPU 2280MHz, RAM 5-4-4-4 (760MHz),
CPU: AMD Athlon 3200+ (AM2) @ 2,28GHz, MB: MSI K9N Platinum, VGA: HIS X1800GTO ICEQ, RAM: 4x512 DDR2 Corsair 667 @ 5-4-4-4 CR2(760MHz)
Monster_cs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Monster_cs »

jak se da vubec na teto desce upravovat delička napětí atd potřebné věci pro přetaktování tady to jde tak max o tech 200mhz a pak už to nejede tak pls jak se to da udělat
TOMBY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOMBY »

Podívej se na oclab.cz popisují tam způsob nastavení v Biosu. Ale mně to nějak nešlo, tak jsem to zkusil utilitkou nTune a ta si našla své hodnoty co si zavádí. Funguje to na 100%.
CPU: AMD Athlon 3200+ (AM2) @ 2,28GHz, MB: MSI K9N Platinum, VGA: HIS X1800GTO ICEQ, RAM: 4x512 DDR2 Corsair 667 @ 5-4-4-4 CR2(760MHz)
jumich
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jumich »

Chcem sa spytat. Ked odmyslite taktovanie. Aka je ta doska? Myslim stabilitu, celkovy chod. Ked si precitam thread o Asus M2N-E tak mi je zle s tych problemov. Niesom na OC zaujimaju ma len skusenosti uzivatelov. Vdaka.
LITE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LITE »

Kolik jde dat nejvic V do pameti?? Ja aby nebyl stejny problem jak u Asusu....
Xeon 5460@3,8GHz,ASUS P5Q Turbo PRO,4x2GB, MSI 1060 6GB,, SSD S850Evo 250GB , Lenovo L220x
flakk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flakk »

jumich píše:Chcem sa spytat. Ked odmyslite taktovanie. Aka je ta doska? Myslim stabilitu, celkovy chod. Ked si precitam thread o Asus M2N-E tak mi je zle s tych problemov. Niesom na OC zaujimaju ma len skusenosti uzivatelov. Vdaka.
Jo tak já jsem s touhle deskou (MSI K9N Platinum) naprosto spokojenej. Všechno funguje jak má, po prvním spuštění se vše správně detekovalo, žádný erorr. Jen jsem zvědavej, jak moc nataktuju procesor (až k tomu někdy dojde).
Jinak stabilita apod. Se mi zatím nestalo, že by mi systém nějak spadl :-D :-D
jumich
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jumich »

flakk píše:Jo tak já jsem s touhle deskou (MSI K9N Platinum) naprosto spokojenej. Všechno funguje jak má, po prvním spuštění se vše správně detekovalo, žádný erorr. Jen jsem zvědavej, jak moc nataktuju procesor (až k tomu někdy dojde).
Jinak stabilita apod. Se mi zatím nestalo, že by mi systém nějak spadl :-D :-D
vdaka :)
truly
Nováček
Nováček

Nastavení voltage na cpu

Příspěvek od truly »

Jak mohu nastavit na desce K9N platinum v biosu větší voltage na cpu.V biosu mám max 1.3,s tim ale mohu nataktovat jen na 2500.Díky
truly
Nováček
Nováček

Re: Nastavení voltage na cpu

Příspěvek od truly »

truly píše:Jak mohu nastavit na desce K9N platinum v biosu větší voltage na cpu.V biosu mám max 1.3,s tim ale mohu nataktovat jen na 2500.Díky
Koukám,že se odpovědi nedočkám.I tak dík
HarY_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HarY_cz »

TOMBY píše:Podívej se na oclab.cz popisují tam způsob nastavení v Biosu. Ale mně to nějak nešlo, tak jsem to zkusil utilitkou nTune a ta si našla své hodnoty co si zavádí. Funguje to na 100%.
tak jsem to taky zkoušel. přes bios jak s tim trochu hnu tak už se nedostanu do woken a hodí mi to po resetu zpátky původní nastavení. a když jsem zkusil v ntune system tune tak se mi comp seknul a musel jsem natvrdo resetovat. mám asi nějakej oc unfriendly model
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
Jaruna007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jaruna007 »

jumich píše:Chcem sa spytat. Ked odmyslite taktovanie. Aka je ta doska? Myslim stabilitu, celkovy chod. Ked si precitam thread o Asus M2N-E tak mi je zle s tych problemov. Niesom na OC zaujimaju ma len skusenosti uzivatelov. Vdaka.
Kolega v praci se mi pred tydnem chlubil, ze na ni postavil comp a hodne si ji pochvaloval. Delal to nekomu na zakazku, takze urcite netaktoval.
Gigabyte GA-MA69G-S3H (F6), AMD Athlon X2 3800+ EE (35W) 1,075V, AC Alpine64, Geil 2GB/667Mhz 3-4-4-8_2,1V, Hitachi Deskstar T7K500 320GB, Samsung SH-182D (SB06), Fortron FSP400W-60HLN 80% PFC, 19" BenQ FP93G P (P-MVA), BenQ W100.
jerry.75
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.75 »

Zdar Draci ja sem kolegovi na teto desce postavil comp s athlonem 3000+ vse OK ale pred nedavnem asi po tydnu u nej doma se mu stava ze chce zapnout comp a ten se rozne roztoci vetraky a jinak nic bez reakce po nekolikatem resetu se rozjede a pak uz v pohode ramky 2x512-800mhz dual, grafika 7600gs zdroj fortron 350w. ja sem za nim prijel a vse v poho na prvni sup veskera dagnostika OK proste nekdy nejde zapnout :( Ma s tim nekdo zkusenost
AMD 64 3700+san diego@FX57(2850),Arctic-Cooling Freezer 64 Pro,deska MSI s.939 K8N NEO4 FI - thermaltake pasiv, 2x1GB Kingstone 3200 Dual , Asus 7900GT @ (600/1800) Zalman VF900-Cu, Case Chieftec +3x 80 mm Fan
Naposledy upravil(a) jerry.75 dne stř 21. úno 2007, 18:41, celkem upraveno 1 x.
C-Nooty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C-Nooty »

jerry.75 píše:Zdar Draci ja sem kolegovi na teto desce postavil comp s athlonem 3000+ vse OK ale pred nedavnem asi po tydnu u nej doma se mu stava ze chce zapnout comp a ten se rozne roztoci vetraky a jinak nic bez reakce po nekolikatem resetu se rozjede a pak uz v pohode ramky 2x512-800mhz dual grafika 7600gs zdroj fortron 350w. ja sem za nim prijel a vse v poho na prvni sup veskera dagnostika OK proste nekdy nejde zapnout :( Ma s tim nekdo zkusenost
heh, tak AMD Athlon 3000+, DDR2 2x512 800MHz , dvě grafiky 7600GS počítám že aspon HDD 200, určitě nějaká mechanika a ty tam dáš Zdroj 350W ?? To si děláš srandu ne? :)
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300
Obrázek
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

Ahoj am mtuhle desku vše funguje naprosto dobře.Akroat teď jen čekám na lepší zdroj.Jen se chci zeptat jak sem kupoval paměti v alfacompu tak mi prodavac rikal,ze jen musim v BIOSU rucne nastavit a zvysit voltaz jedna se o tyhle pameti http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TU0TWATM

mohl by mi nekdo nejak stim pomoct? prosim? jako co kde nastavit.Nejlepe nejaky odbornik co se vtom vyzna dekuji

ptam se proto,ze sem se ptal par dalsich lidi a ti mi rekli jen hlavne nezvysuj voltaz bo to odkuris.dalsi to musis protoze ti pak nerozjede :( pls
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Gelid Phantom Black , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , eVga 3060 XC , Corsair RM850i
C-Nooty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C-Nooty »

Airm@n64 píše: paměti v alfacompu tak mi prodavac rikal,ze jen musim v BIOSU rucne nastavit a zvysit voltaz jedna se o tyhle pameti http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TU0TWATM ptam se proto,ze sem se ptal par dalsich lidi a ti mi rekli jen hlavne nezvysuj voltaz bo to odkuris.dalsi to musis protoze ti pak nerozjede :( pls
Hm se mi nějak nezdá že jakýkoliv prodavač by ti řekl zvedni napětí :) kdyby se pak něco stalo a šel bys je reklamovat a řekl bys: jsem trochu zvedl napětí, tak by ti (určitě on řekl):''a kdo vám to říkal ?? reklamace nepřijmuta'' :)
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300
Obrázek
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

CarbooNooty píše:
Airm@n64 píše: paměti v alfacompu tak mi prodavac rikal,ze jen musim v BIOSU rucne nastavit a zvysit voltaz jedna se o tyhle pameti http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TU0TWATM ptam se proto,ze sem se ptal par dalsich lidi a ti mi rekli jen hlavne nezvysuj voltaz bo to odkuris.dalsi to musis protoze ti pak nerozjede :( pls
Hm se mi nějak nezdá že jakýkoliv prodavač by ti řekl zvedni napětí :) kdyby se pak něco stalo a šel bys je reklamovat a řekl bys: jsem trochu zvedl napětí, tak by ti (určitě on řekl):''a kdo vám to říkal ?? reklamace nepřijmuta'' :)
No on se prvně ptal jestli se vyznam v BIOSu a jak .tak sem mu řekl,že dokážu anstavit botování v biosu atd. a ak sem mu rekl,ze to nejak zvladnu.a on rekl,ze me musi upozornit,ze v cipu na ram je nastaveni vyrobce a musim ho zmenit,protoze ty ramky jedou jen na 667 kdyz to sou 800.myslim,ze rikal cip SPD nebo neco podobnyho,ze je to tam ulozeny.
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Gelid Phantom Black , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , eVga 3060 XC , Corsair RM850i
jerry.75
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.75 »

Tam mela byt carka ta grafika je jedna a ten zdroj je fortron takze v poho ! a kdyby byl zdroj v ...... tak by to padalo po zatizeni a ne pri zapnuti. Ted sme prisli na to ze kdyz comp vytahne na noc ze zasuvky tak rano najede na prvni sup :o dost zvlastni :sad:
AMD 64 3700+san diego@FX57(2850),Arctic-Cooling Freezer 64 Pro,deska MSI s.939 K8N NEO4 FI - thermaltake pasiv, 2x1GB Kingstone 3200 Dual , Asus 7900GT @ (600/1800) Zalman VF900-Cu, Case Chieftec +3x 80 mm Fan
Romeo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romeo »

čauky,..
moje zkušenosti s touhle deskou jsou opravdu rozporuplné,..
mám AMD X2 3800+, 7600GS, Corsair 2x512MB 800MHz CL5
Napřed to běželo na DFI Infinity NF4 AM2. byl jsem naprosto spokojen,...bezproblémový chod,velké množství nastavení a dobrý OC potenciál.
Bohužel odešla do věčných lovišt a jelikož už se nedala sehant tak mi na reklamaci nabídli výměnu za jinou,..tak jsem po chvilce hledání vybral tuhle,......
přišla domů,zapojil sjem ji a bez jakýho koliv nastavování běžela bez problémů.Install Xp,a chod v pohodě. Pak jsem zabrousil do BIOSU a chtel sjem naladit systém stejně jak běžel na té DFI.bohužel tady je kámen úrazu. Jakmile jsem se rozhodl změnit jakýkoliv hodnoty u RAM(u mých je nutné nebot v defaultu běžej na horší nastavení než udává výrobce.), nebo CPU tak systém bud nebootoval vubec a nebo se restartoval.zkoušel jsem se vše. různé verze BIOSU,různé nastavení. nic. musím říct že mně to opravdu zklamalo.
a k tomu všemu mi přestali běžet RAM v dualu a systém má občas problém běžet i na default. :(
nejspíš ji čeká reklamace.jen doufám že mám pouze špatný kus. jestli bude stejná i ta druhá tak nezbyde nic jinýho než koupit jinou. :( :sad:
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

Nemate nekdo ktere klavesnice do PS/2 podporuje tahle deska? Mam Genius KB21E do PS2 a nechce fungovat?

Popripade jake mate.A do USB by mela fungovat kazda ne?
dik
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

Muzete mi aspon naspat jake mate klavesnice vlastnici teto desky? Prodavac s prodejny mi rekl,ze nejaky desky maji jiny konektory,ze to PS/2 se nedotyka kontaktu :( pls help
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“