Adsl VS Cable internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kans
Nováček
Nováček

Adsl VS Cable internet

Příspěvek od Kans »

mohol by mi pls niekto znaly popisat vyhody/nevyhody medzi tymito dvoma typmy? Ide mi hlavne o ping kedze rad hram online hry :)
Doma na Svk som mal cable net chello od UPC a bolo to vacsinu casu perfektne, Adsl som este nemal :oops:

S Adsl by som bol tak 2 az 3 km od ustredne

PS: Som v Londone( neviem ci je to dolezite, technologia tu a tam je asi rovnaka,neviem, cable net by mi isiel cez fibre optic cable)

Vdaka za pripadne rady :)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

co se vykonu tyka je to vlastne temer uplne stejne jen je to posilano po jinem mediu. Odezvy a rychlosti jsou v podstate shodne, spise zalezi na konkretnim providerovi.

Byt tebou tak se v tomto pripade rozhoduji ciste podle toho, jake jine vyhody krome ceny od prividera dostanu (IPTV, voice atd).

Osobne bych spise sel do kabelu, jestli je to po optice, je predpoklad, ze ta rychost v budoucnu pujde rychle nahoru, coz po telefonnich dratech mozne neni.
Toshiba Tecra A6
Kans
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kans »

najskor som bol rozhodnuty pre adsl a providera s 24mbit lajnou ale podla jedneho checkera moja vzdialenost od ustredne by mi dovolovala max 6-8 mbit spojenie tak rozmyslam nad 10 mbit cable( v blizskej dobe by mali zvysovat na 20 mbit)

Co je pravdy na tom ze cable je zdielany a ked vela ludi je na nete tak rychlost je o dost mensia? Na mojom chelle som to nikdy nespozoroval
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

sdilene jsou temer vsechny linky. I ADSL je sdilene. To jestli se ti to bude zpomalovat je malo pravdepodobne a pokud k tome ma operator natazenou optiku jak rikas, tak bych se toho nebal.
Toshiba Tecra A6
Kans
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kans »

dufam, ze mas pravdu a bude to v pohode, byvam takmer v centre , takze je predpoklad, ze cable tu ma kopec ludi, snad si skrtnem na nete :)

tak ci tak urcite to bude lepsie ako teraz, pripajam sa cez nejaky free wireless point, dost bieda :lol: ale zadara :twisted:

jedna vec by ma zaujimala, je mozne napojit cable modem cez adsl2+ modem router? :oops:
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Na netu si škrtneš... provideři používají shaping...... To ti zajistí, že ti net bude chodit, i když budou všichni najednou sosat :)
Kans
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kans »

no toho ze by mi net uplne nesiel sa nebojim ale nespadne to z 10 na 1mbit ked budu vsetci sosat?:?

a co sa tyka toho routra by nevedel niekto? je to konkretne netgear dg834
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

pokud mas router s ADSL modemem tak to nevyuzijes.
Operator ti da (pravdepodobne zdarma) kabelovy modem a veril bych ze v UK i modem/router takze se neboj ze se nepripojis.

pokud nebudes mit ADSL linku muzes svuj stavajici router prodat
Toshiba Tecra A6
Kans
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kans »

toho sa nebojim, viem ze k tomu dodaju modem len som chcel vyuzit aj tento router ale ked to nejde tak nic, dik za odpovede :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“