Výběr LCD TV - Samsung vs. LG vs. Hyundai

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Yomega
Začátečník
Začátečník

Výběr LCD TV - Samsung vs. LG vs. Hyundai

Příspěvek od Yomega »

Prosím o radu. Jsem co se týká LCD TV poměrně laik. Po prostudování nesčetných diskuzí a informací jsem zúžil výběr své nové LCD televize na tři horké kandidáty:

Samsung LE32R32 (pro mě celkem záhada, nevyskytuje se ani na oficiálních CZ stránkách samsungu a prodává se taky jaká si varianta Samsung LE32R32 B....)

LG 32LC2R – asi největší favorit i po přečtení zdejší recenze. Ještě je levnější model 32LE2R – nevím, jaký je mezi nima rozdíl.

HYUNDAI ImageQuest A321 – nemám o něm moc informací

Nezajímají mě moc doplňkové funkce (PIP...) ani zvukový projev. Jde mě hlavně o kvalitu obrazu při sledování DVD (na TV skoro nekoukám) a bezproblémové spojení s PC (D-Sub, DVI). Chci si na něm občas skrze PC zahrát hru, nebo sledovat DivXy. Předem díky za pomoc a názory.
viper86
Nováček
Nováček

Příspěvek od viper86 »

Řešil sem podobny problem než sem se rozhodl pro plasmu :) (ale to je každeho věc) Hyudai bych rozhodně nebral a LG a Samsumg by měli byt kvalitou podoné, co sem ale někde četl o LG pry maji S-IPS panel ale na strankach vyrobce to neni uvedeno :-) A co se tyka připojedni pc tak oba modeli maji pouze D-Sub
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

No jo plasma je krásná vec, ale zaprve na ni nemam a za druhe mame malej byt, takze bych ji asi moc nevyuzil:-) Ten panel co maji udajne LG...to je dobre nebo spatne?:-) Diky.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ak by bol S-IPS je to lepsie ako klasicke zastarale TN
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Tak ted moc nerozumim. Mel jsem za to ze vetsina panelu ma S/PVA.
viper86
Nováček
Nováček

Příspěvek od viper86 »

To označeni B na konci znamena barvu b-black, Samsung LE32R32 na strankach neni protože jej vyrobce nahradil novou řadou ... LE32R32, LE32R71 (do nedávna taky byla na strankach) dnes už nahrazena řadu "86". Co se tyka toho LG bylo by dobre se někde zeptat co to je za panel protože ani vyrobce to strankach nema, ale určitě to je S/PVA v lepším přidadě S-IPS :)
viper86
Nováček
Nováček

Příspěvek od viper86 »

Recenze na LG here http://www.tvfreak.cz/art_doc-568C836D4 ... 8E1CD.html

Renceze na Samsunga here (Samsung LE32R71B bude max. o 500 drahší než LE32R32B) http://technet.idnes.cz/deset-lcd-tv-v- ... _video_vse

Jo ty cenny už dneska neplati

:)
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Tak uz jsem se temer na 99% rozhodl pro LG 32LE2R. Ma dobre parametry S-IPS panel a je za dobrou cenu. Jen me zarazi jedna vec, na nemeckejch strankach je uvedeno ve specifikaci barevny hloubky panelu - 8 bit (RGB), zarazilo me to proto, ze vetsina ostatnich mela uvedeno 16,7 mil. barev. Bohuzel jsem co se tyka videa laik, ale 8 bit me prijde malo. Nebude to mit problem s barvama? Predem diky za radu.
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

8 bit na kanál (RGB) je 24 bitů, což dá 2^24 těch 16,7 miliónů.
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Diky za informaci, jen me neni porad jasny, proc je model LG 32LE2R levnejsi nez LG 32LC2R a pritom ma lepsi parametry... :?
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

A koukals na LG 32LP1R? Je to předchůdce LG 32LB1R, ale dá se sehnat za směšnou cenu a má jak HDMI, tak DVI.

Máš o něm nějaké info, případně proč jsi ho vyřadil?
\( ^_^)Λ(^_^ )/
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Tak ted jsem na nej koukal a musim rict, ze vypada fakt zajimave. Mas s nim osobni zkusenosti? Hlavne jaka je kvalita obrazu. Vubec jsem o nem nevedel. Jediny co me chybi je D-Sub, ale zase ma DVI no.
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Nemám zkušenost, jenom jsem prolétl obchody a uviděl toto.
\( ^_^)Λ(^_^ )/
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Byl jsem teď o víkendu v Brně v Datartu. Bohužel musím konstatovat, že levné LCD nejsou levné pro nic za nic. Taky jsem se po nějakém koukal, kolem 20k spíš pod. Nevím jakej tam pouštějí signál a odkud, ale u těch levných to byla bohužel mazanice. Do 30k jedině plazma. Ikdyž ta má šílenou spotřebu energie. Do 20k snad nějaká širokoúhlá CRT. Ikdyž 81cm v CRT je málo. Nevím, možná to byl jen můj dojem a nebo si pohráli páni s nastavením.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
viper86
Nováček
Nováček

Příspěvek od viper86 »

To Meridius : meleš samy blabol !!! 1)Je blbost porovnavat televize někde v datartu 2)Plasma nema šilenou spotřebu a přibližne stejnou spotřebu jako LCD stejne uhlopřičky.... Je sice udavana spotřeba třeba o 100W než u lcd stejne uhlopřičky ale to plati pouze pro maximalni odběr.. jinak plasma ma třeba menši spotřebu než LCD v tmavych scenach
aladar72
Nováček
Nováček

Příspěvek od aladar72 »

mno porovnávat televize podle toho jak hrajkou vedle sebe v dataartu je scestné.. při šíření signálu přes nepříliš kvalitní propojení dochází k degradaci obrazu...
Volba je opravdu těžká .. Dataart bych nepovažoval za místo kde je se nemůže stát, že si prodavači lehce pohrají s nastavením aby měli vyší prodejnost dražších spotřebičů..
C2D E6300 , Gigabyte 965DS4 rev3.3 , 2GB APACER 800MHz , 160GB Samsung + 250GB WD , Samsung 206BW
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Upřesním, abyste se příště vyvarovali těch vášnivých reakcí. Obraz z DVD atd. bude asi slušnej i na LCD do 20k (ale zároveň neporovnatelnej s LCD nad 20 či nad 30). Ale klasické terestrické vysílání, jaké ho má většina lidí. To je bohužel na levných LCD tragédie. Navíc uhlopříčka 32" je na nějakej extra zážitek i v HD ready dost málo.

Ad spotřeba plazmy: až dostaneš účet za elektřinu, tak se možná podivíš. To samé např. LCD vs CRT ve spotřebě. Už to není takový rozdíl. Jak to bylo dřív prezentováno jako výhoda LCDčka, dnes jsou LCD CRTčkám na dostřel. Ale pořád je to lepší než spotřeba plazmy.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Meridius píše:Upřesním, abyste se příště vyvarovali těch vášnivých reakcí. Obraz z DVD atd. bude asi slušnej i na LCD do 20k (ale zároveň neporovnatelnej s LCD nad 20 či nad 30). Ale klasické terestrické vysílání, jaké ho má většina lidí. To je bohužel na levných LCD tragédie. Navíc uhlopříčka 32" je na nějakej extra zážitek i v HD ready dost málo.

Ad spotřeba plazmy: až dostaneš účet za elektřinu, tak se možná podivíš. To samé např. LCD vs CRT ve spotřebě. Už to není takový rozdíl. Jak to bylo dřív prezentováno jako výhoda LCDčka, dnes jsou LCD CRTčkám na dostřel. Ale pořád je to lepší než spotřeba plazmy.
Myslím že v dnešní době je naprosto jedno jakou LCD TV koupit zda-li do 20k nebo do 30k.
1. nereálne, přesaturované barvy díky 8-bitovému spracování
2. skoro všechny LCD-TV v této cenové skupině jsou sice vybaveny hafem analog. vstupů a přitom samotný panel je digitální. Příjde mi to jako cpát starou gramodesku do CD playeru už mi tam chybí akorát autozapalovač.
3. rozlišení dnešních LCD-TV wide začíná na 1440 a TV studia nám to pořád ládují 720x625.Jedině co je koukatelné je HD 1280x1080 jinak nižší rozlišení jak to tu už někdo nazval barevné,saturované bláto.
4.jas po roce provozu jde silně do kopru a to nemluvím o memory efektu při statických režimech. Musím i když nerad říct "zlaté CRT".
5. plazma je slepá ulička.
viper86
Nováček
Nováček

Příspěvek od viper86 »

To Meridius : http://www.plazma-lcd.cz/cz/ koukni na tohle dej si založku spotřeba energie a potom něco mel že ma Plasma mnohem větší spotřebu !!! Všichni maji zažite nevyhody plasmy (spotřeba,nutnost ventilatoru na chlazeni,nizka životnost atd.) ale dnešní plasmy jdou někde jinde mapř. životnost je stejna jako u lcd. Navic to že klasicke analogove vysilani nevypada dobře jen na LCD za 20 tisic je blbost, na LCD za 50 tisic s full hdtv bude vypadat heště huř ! Čim to ? Je to dane kostrukci lcd a čim větší rozlišeni u lcd tim huř taky bude vypadat analogove vysilani :) Paradox je v tom že na lcd telce za 20 litru to bude vypadat lip než na tv za 50 :)

Ja to vidim tak pro klasicke analogove vysilani je nejlepší volba CRT, HD plasma ani Lcd se pro to nehodi - na to nejmene kvalitu DVD i když i to je na nějake uhlopřičce 125cm malo :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

hmm..ten propagační web plazmy znám.. :lol:
viper86 píše:Paradox je v tom že na lcd telce za 20 litru to bude vypadat lip než na tv za 50 :)
jestli u tebe je lip=rozmazaněji, pak ano :wink:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“