beardie píše:bla bla...
AMD 5600 2.8GHz and Intel 6300 1.8GHz
Dualcore AMD s o 1GHz vyssim taktom na kazde jadro za uplne rovnaku cenu co si asi kupim?
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

beardie píše:bla bla...

To musíš mít nainstalované, aby ti chodil CCCP.Hijacker933 píše:co to je?Lukfi píše:není to náhodou absencí BotNetFX?
Určitě. Víš vůbec, jestli je to problém grafické karty? IMHO je to spíš nějakej bordel v ovladačích.Hijacker933 píše:to mas stesti,to je prave ta nespolehlivost ATi,vzdycky nejakej problem
Nemusíš to mít vynucený, stačí to nastavit ve hře (změny se projeví po restartu hry). Vyzkoušej to a uvidíš, že když tam necháš texture filtering na nejnižší, bude silnice kostičkovaná (to je bilinear), pak bude taková mázlá (trilinear) nebo bude krásně ostrá (anizo). Podle mě je nejlepší anizo vynutit přes ovladače, protože nemá cenu se připravovat o takový nárůst kvality obrazu.Hijacker933 píše:vsechno mam nastaveny jako u nvidie,zadnej vynucenej antisoptropic
Myslím, že jsme mluvili o Intel *deskách*, ne deskách s Intel čipsety. To je trochu něco jiného. AMD nedělá ani desky, ani čipsety (pokud teda nepočítáš ATi, ale ta stejně na trhu není nějak moc rozšířená).Hijacker933 píše:ja intel nikdy nemel, ale videl sem to u pratel a nikdy nemeli sebemensi problem ,ja uz mam 4tou desku u amd porad nejaky problemy...
Je možný, že si toho člověk nevšimne. Já měl GeForce 7 jen na pár dní a neměl jsem pořádně čas si na tom něco zahrát, takže jsem taky nic nepoznal. Možná už je to teď opravené, ale kdysi problémy byly.Hijacker933 píše:a shimering sem nikdy u nvidie nevidel
Myslím, že to spíš bude chyba někde v nastavení barevný křivky v ovladačích. Zkus si s tím pohrát. Já zase když jsem měl tu GeForce, tak jsem koukal, že to video je takové tmavé, pak v ovladačích vidím, že brightness, contrast staženo na 40%, tak jsem s tím chvíli laboroval ale prostě jsem z toho nedokázal vytlouct ten "normální" obraz, na jakej jsem byl zvyklej u R9800. Jakmile jsem zase vyměnil za ATi, tak bylo všechno jako dřív.Hijacker933 píše:u ati vidim jen samy problemy,ale musi se uznat ze kvalita videa vypada u ati lip nez u nV,jinak barvy jsou u ati jak u laciny televize,nerealne zvyrazneny (u 9600 byly ok,jen x1800 ma ten problem)
ATi renderuje hry tak jak mají být, nVidia má herní profily s upravenými barevnými křivkami pro každou hru, aby to vypadalo zdánlivě lépe, i když si to samozřejmě můžeš přenastavit i na ATi.Hijacker933 píše:moc teply odstiny,nektery hry (napr BF2) vypadaji na Ati lip,ale treba COD2 vypada na ati stejne a pritom ma min fps jak s moji bejvalou 7800GS
Já bych neřekl. Pro mě je jistota zase ATi - mám například jistotu, že za rok moje karta nebude šrot, jako karta nVidie.Hijacker933 píše:nvidia je proste jistota jak intel

asi tak...Gudas píše:Hm...za tych par rokov s ATi kartami som nemal moc problemov (mozno 2 ci 3 este za cias R9200) ktory tu popisujete...jedine s CCC (bol v predoslych verziach fakt pomaly a nie vzdy fungovalo to vykreslovanie 3D ako malo).
V otazkach stability ci kompatibility s inym softwerom ziaden problem...no mozno sa u niekoho objavi aj problem medzi PC a stolickou...a vtedy je najjednoduchsie to hodit na "tie blbe ovladace".
A co sa tyka nVidia ovladacov, takisto uplne v pohode

5130sk bez dph nieje podla teba >5000sk?beardie píše:ad Michigen: nj,ale ja som myslel ceny od 5000sk hore

Hijacker933 píše:a shimering sem nikdy u nvidie nevidel
Tak shimering jsi nikdy neviděl? ale barvy ti přijdou jak u laciné tv? =)Hijacker933 píše:u ati vidim jen samy problemy,ale musi se uznat ze kvalita videa vypada u ati lip nez u nV,jinak barvy jsou u ati jak u laciny televize,nerealne zvyrazneny (u 9600 byly ok,jen x1800 ma ten problem)

To nikdo netvrdí, ale určitě je teď na tom relativně líp (oproti GF6) než v době vydání.Hijacker933 píše:btw ona je X800 dneska 5x vykonejsi nez predtim ze tak nvidie zastaravaj?
ATi vylepšuje výkon i na starších kartách (R3xx, R4xx). Ty problémy s Radeony X1950Pro se týkají jen některých výrobců, kteří tam dávají ten jednoslotový chladič. On to ale uchladí, jen je potřeba mít taky alespoň nějakej průvan ve skříni.Hijacker933 píše:je sice pekny ze se vylepsil vykon na x1xxx lepsima driverama ale u nvidie mam prve jistotu ze ta grfika vydrzi s zivotnosti,kdyz vidim ty problemy x1950pro apod karet s teplotou ,kde nektery karty neuchladi ani stock chladic
To je pak něco jinýho.Hijacker933 píše:samozrejme sem myslel desky s intel chipsetem

.....ses si tim jistej? je na tom uplne stejne,nvidii se taky zvedlo fps,nebo ted X700ka pro drti 66GT ?Lukfi píše:To nikdo netvrdí, ale určitě je teď na tom relativně líp (oproti GF6) než v době vydání.Hijacker933 píše:btw ona je X800 dneska 5x vykonejsi nez predtim ze tak nvidie zastaravaj?

V novějších hrách určitě, protože RX700Pro nezatěžuje zpackaná implementace SM3.0, jako GF6600GT. Jinak jsi vybral zrovna ten nejhorší možný případ - Radeon X700Pro byla snad nejhorší karta, co kdy ATi vydala...Hijacker933 píše:.....ses si tim jistej? je na tom uplne stejne,nvidii se taky zvedlo fps,nebo ted X700ka pro drti 66GT ?
no mně to zase přijde, že pokud nVidia za půl roku nedokázala doladit ovladače G80 tak, aby opravdu fungovala unifikace (když se tím tak chlubí), problém s ovladači má nVidia a ne ATi.Hijacker933 píše:stejnak ej to porad stejna pohadka, ati se neni schopna s tema driverama zaprsit a udelat je 100% ni jak FW,ale zlepseni nekterych veci od dob co sem mel posledni ATi tu rozhodne je,to bych ATi krivdil . Sem zvedavej jak budu vypadat drivery na R600

Jedinej problem, kterej sem zaznamenal byl v 64bit Vistach, kde vzdy pri vypinani systemu vyskocilo okno, ze CCC pracuje a jestli se vypne muzeme prijit o rozpracovana data - to sem jako nepochopil o jaka data muzu pri vypnutu CCC prijitHijacker933 píše:kdyby ATi zadnej problem nemela to by bylo lazovy,ale bohuzel ma jak sem poznal po porizeni x1800ky

Ještě dlouho na trhu byla R9800PRO 128MB i 256MB, R9800XT 256MB, za nějakou dobu spadla cena X800SE, pak vyšla X800, nato X800GT, X800GTO a po čase ještě X1600XT ... takže karet na výběr bylo víc než dost, jen se rychle střídaly. A víc než polovna z nich nabídla i lepší poměr cena/výkon.Hijacker933 píše:btw srovnani x700PRO a 6600GT je odpovidajici, kdyz ta XT se u nas snad ani neobjevila a nic jinyho konkurencniho nebylo na trhu ve stejny cene
Hijacker933 píše:a nevim proc by mela bejt u 66GT sm3 nevyhoda, spis naopak ,ja si s ni zahral pri slusnym fps hodne sm3 her a diky tomu vypadali lip nez na ATi,to byl jen problem ATi, ze ho tam nedala taky