Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
skompa
Začátečník
Začátečník

Re: VŠE O ASUS P4P(C)800 DELUXE

Příspěvek od skompa »

jakou máte verzi biosu?? konkretně pro typ P4P800-SE
hard_core
Nováček
Nováček

K půwodní otázce...

Příspěvek od hard_core »

Já mám P4P800 a měl jsem na ní nV MSI 5600XT a ted mám Asus 6600GT a s oběma grafikama nebyl sebemenší problém včetně jakýchkoliv ovladačů k nim!!!!A jak tu někdo psal o problémech s int. zvukovkou....já s tím nemám sebemenší problémy!!!!Ono možná záleží co v tom mobu máš za procák...já to krmím netaktěným P4 2.8HT...a jak píšu...jak ve hrách tak i v mutimediálních apl. je to na pohodu!!!Myslím že na tehdejší dobu sem vybral solidní "podovozek" :lol:
Procák:P4 Northwood 2.8HT,MoBo:Asus P4P800,RAM:2GB Kingston DDR400 CL2.5 d.ch.,Grafika:Asus N6600GT,HDD:Seagate 120GB 7200.7+Seagate 250GB 16MB 7200.10 SATA,DVD-RW:NEC-ND3520A+Teac 548D,LCD:Viewsonic VP171s
raoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od raoul »

Ahoj, mám menší problém. Při hraní her (např Doom 3,AOE 3) nebo při testovaní v 3DMarku mi padne PC. Zčerná obrazovka (napíše no signal), počítač vypadá, že beží, ale nereaguje (nejde restart, vypnout)....pomůže jen vypojení ze zásuvky nebo dlouze podržet vypínač. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost?
Mám P4P800-E Deluxe, Celeron D 345, 3.06 GHz, GeForce 6600, 2x512MB DDR 400MHz PC3200, 400W zdroj a bios verzi 1009.
Harry®
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harry® »

Podle toho, že padá při zátěži hlavně grafickej karty a protože pc furt nejspíš běží, bych to viděl spíš na problém s grafikou, máš ji taktovanou? Nebo zkus jinou.
C2D E6750 @3Ghz (Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe Cooler) + Asus P5N32-E Sli Plus + 2x 2GB Patriot Extreme Performance 800MHz DDR2 + BFG GF8800GTX OC2 768MB (Thermalright HR-03 Plus + ACUTAKE ACU-FAN92 PRO) + WD Raptor 74GB + LG GSA-H66N SATA + Fortron Epsilon FX600-GLN + Thermaltake MatrixVX VD3000BWA + Logitech MX518 Gaming-Grade + Logitech Media Keyboard + TEAC HP-6D-R 5.1 + 19" LCD LG Flatron L1900E BF + Windows XP 32bit
raoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od raoul »

No tak to mi neříkej ani ve snu:-) No zkusím sehnat jinou a odzkoušet to. respektive nevíte někdo, jak ověřit funkčnost gafiky jestli není vadná? Nějaký program či co:-)

P.S: to asi není otázka do této skupiny....
Harry®
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harry® »

No program na testování grafiky ji otestuje tím, že ji zatíží něčím pracným = hry, 3dmarky atd., takže ty ji defakto testuješ a NĚCO se ti přitom v pc podělá, takže nevím jak jinak ji testovat... Zkus si třeba od kámoše půjčit nějakou jinou (taky nVidia, abys nemusel přeinstalovávat ovladače!) a zkus hrát s ní, jestli to zase spadne, bude chyba asi na základovce.

edit: možná ještě by se mohla ta grafika přehřejvat, zkus šláhnout na její chladič a paměti, jestli na nich udržíš ruku, ale pokud není přetaktovaná, tak se těžko bude přehřejvat...
C2D E6750 @3Ghz (Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe Cooler) + Asus P5N32-E Sli Plus + 2x 2GB Patriot Extreme Performance 800MHz DDR2 + BFG GF8800GTX OC2 768MB (Thermalright HR-03 Plus + ACUTAKE ACU-FAN92 PRO) + WD Raptor 74GB + LG GSA-H66N SATA + Fortron Epsilon FX600-GLN + Thermaltake MatrixVX VD3000BWA + Logitech MX518 Gaming-Grade + Logitech Media Keyboard + TEAC HP-6D-R 5.1 + 19" LCD LG Flatron L1900E BF + Windows XP 32bit
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

Dalsi eventualitou by mohl byt prehrivajici se zdroj.
Ale pravdepodobnost to neni velka. Kazdopadne to ze musis vypnout komp ze zasuvky tomu chovani celkem odpovida.
Muzes zkusit i zdroj.
Nebo jen docasne zkus sundat bocnici, teplota se ti snizi cca o 5°C a vice, pak uvidis.
hard_core
Nováček
Nováček

For raoul

Příspěvek od hard_core »

Zkus se mrknout jestli ti dobře sedí gr.karta ve slotu,jestli je zajištěná tou "umělohmoteckou západkou",jestli máš napájecí káblík k té kartě dobře nasazený v kartě....pak ještě zkontroluj jestli ti sedí i paměti ve slotech(já jsem měl při výměně jednu pamět sice "zaklaplou" ale nebyla uplně dosedlá a dělalo to bordel)a určitě zkus vyčistit zdroj(stačí vysavačem vysát prach ze zdroje ev. z vrtulí)...a jak radil kolega, zkus nechat otevřené boční víko a zapni to s tím 3Dmarkem nebo v čem ti to padalo a otestuj to znovu....Jo a co tam máš za zdroj?krom toho že je to 400W...myslím výrobce + napájecí větve kolik ti dávájí...osobně bych to viděl spíš na problém zdroje jak gr. karty...a taky napiš co všechna na tom zdroji máš navěšené....myslím včetně mechanik,pci karet apod....
Procák:P4 Northwood 2.8HT,MoBo:Asus P4P800,RAM:2GB Kingston DDR400 CL2.5 d.ch.,Grafika:Asus N6600GT,HDD:Seagate 120GB 7200.7+Seagate 250GB 16MB 7200.10 SATA,DVD-RW:NEC-ND3520A+Teac 548D,LCD:Viewsonic VP171s
Ukonvej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ukonvej »

Ahoj všichni.Taky mám tuto desku....už třetí kus.Chtěl bych se podělit o své zkušenosti...Prvnímu kousku odešla po měsíci integrovaná zvuková karta.Deska jela normálně akorát se občas sám od sebe vypínal zvuk.Reklamace přímo výrobci asus ,který závadu uznal jako výrobní chybu.Bylo mi rečeno ze tím trpí jistá série desek ,takže kdo máte tento problém reklamace je na místě.Údajně se to týká nejen P4P 800 E deluxe s integrovanou realtek 850.....No nic dostal jsem jinou desku...po třech měsících nešel z ničeho nic zapnout pc.Po analýze opět u asusu diagnoza jasná...shořel severní most chipsetu.Opět asus (měli tam celý muj pc)konstatoval že se jedná o sériovou vadu.....Chipset se přehřívá bězně dosahuje 65 až 70 stupňů bez zátěže...nevěřte údajům pc probe ani biosu čidlo je na desce ne v chipu!!!!CHLADIT CHLADIT CHLADIT.No nic dostal jsem v reklamaci dalsi kus......jede do teď jenže chyba biosu nastavuje vyšší napětí procesoru než má......po 10 měsících bezchybného provozu(když šlape šlape skvěle)odešel nordwood....syndrom náhlé smrti.Příčina je jasná asus zjistil že bios sám nastavil procesoru 1.7 V jako automaticky.....co k tomu dodat.Nejsem příznivce přetaktování nikdy jsem jej netaktoval.....nechal jsem bios at nastavi vsechno sám.I přesto se mi problémy nevyhly.Toto forum jsem objevil náhodou a nemohl jsem si tyto řádky odpustit.Jen pro úplnost: P4P 800 E DELUXE,P4 nordwood 3.0GHz 800 FSB,1Gb kingstone 400/2.5,3,3,8.Western digital 250Gb sata,zvukovka sounblaster audigy 2ZS,ATI RADEON 9550.Teď sháním jiný procesor.....na tohle se reklamace nevztahuje:-(Shrnutí:tato deska podává excelentní výkony je velmi stabilní ale musíte mít sakra štěstí na dobý kus.......a taky dobře rozumět a CHLADIT CHLADIT CHLADIT procesoru ubrat napětí nenechat v žádném případě auto nastavení zvukovku lépe jinou než integrovanou míto tam na ni je.....mějte se ukonvej.
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

tak to máš docela v pohodě.. já jí mam nákou divnou.. bios mi prostě neukládá a každej start mi píše. new cpu installed please...noo takže nemužu ani taktovat nic... už se z toho zoufalej...
raoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od raoul »

Cus, díky za rady. Zdroj je nový 400W (Eurocase) dříve asi 250W (nějaký noname a myslel jsem, že je to zdrojem, tak jsem ho vyměnil. Bočnici mám preventivně sundanou, navíc tam mám větráček na odvod tepla a poměrně čisto:-) Jinak tam mám napíchnuto DVD vypalovačku(LG) a dva disky (samsung, jeden normal-master a druhý v ramečku-slave)
Zkusím prověřit řádné "zaklapnutí grafiky a pamětí.....
raoul
Nováček
Nováček

Příspěvek od raoul »

Ahoj, tak už vím v čem byl problém:-)
Grafika nebyla zapojena v přídavném napájení. Jak jsem se dozvěděl je to problém AGP slotů a když prý nezapojím přídavné napájení, tak se nedostanu se v 90% do 3D.
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

4x 512 jak na to reaguje tahle deska

Kámoš s jinou deskou má problém že jakmile naplní 3 nebo 4 banky tak mu klesne frekvence na polovinu.

Jak je na tom tahle deska a ještě jeden dotaz když naplnim 2x512 + 1x 512 bude to běžet jako dual + 512 nebo jako 3x 512 single?
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

já mam 4x 256 a všechno jede v pohodě...
když osadíš 3x512 tak ti to v dualu nepojede....
honzavr6
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od honzavr6 »

raoul píše:Ahoj, tak už vím v čem byl problém:-)
Grafika nebyla zapojena v přídavném napájení. Jak jsem se dozvěděl je to problém AGP slotů a když prý nezapojím přídavné napájení, tak se nedostanu se v 90% do 3D.
mám stejný problém a přídavné napájení mám zapojené..
není potřeba ho někde povolit?
všechny novější hry mi jedou 1-3min a pak to zdechne - jediná pomoc je restart
vyměnil jsem grafiku a zdroj a pořád nic :( :(
díky za každou radu ;)

EDIT: ani nejnovejsi bios a driver chipsetu nepomohl :(
xlooser
Nováček
Nováček

P4P800-E Deluxe (No drive attached to FastTrak controller)

Příspěvek od xlooser »

Zdravím, nadešel zničeho nic jeden problém u PC (není můj ale kamarádův), který jel v pořádku 5 let bez chybičky, a najednou toto ...

Po spuštění PC dojde k načítání Windows XP, ale v jeho průběhu se PC restartuje a znovu bootuje.
Do BIOSU se v pořádku mohu dostat.

Celý problém jsem nahrál na video (pomocí fotoaparátu): http://www.youtube.com/watch?v=FkidCdidfW4

Důvodem možná proč se něco podělalo bylo neočekávané vypnutí el. proudu na delší dobu, během toho ten el. proud zapínali a hned vypínali v dané obci, poté jak proud zapojili na stálo se ihned ukázal tento problém.

Měl jsem možnost ihned v jiném PC otestovat RAM a grafickou kartu, i když bylo asi hned jasné že v tom ten problém není. CPU asi bude taky v pořádku.

Jedná se o desku Asus P4P800-E Deluxe, a je na něm jen jeden disk přes ATA zapojení a CPU asi nějakej Celeron.

Předem děkuji za odpověď.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: P4P800-E Deluxe (No drive attached to FastTrak controller)

Příspěvek od Stano K. »

Bude treba nastaviť v BIOSe položku RAID, vypnúť prepnúť podla konfigurácie diskov.
Rowen
Nováček
Nováček

Re: Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+IC

Příspěvek od Rowen »

Ahoj Všem. Od roku 2004 až do roku 2014 mi deska P4C800-E Deluxe jela bez problému ale právě v tom roce 2014 mi deska začala vykazovat první problém a to že při každém spuštění PC jsem musel nastavovat čas a bios. A v srpnu roku 2014 chci zapnout PC a na monitoru černá obrazovka a nic nejde ani nic nepípne. Tak jsem vyměnil baterku na desce ani to nezabralo. Tak jsem začal vytahovat komponety a testovat zdrojem to není mám Fortron 300ATX a půjčil jsme si Tthermaltake 420 ani to nepomohlo. Grafické karty do AGP mám dvě 9800pro a 1950pro. Rámky jsem testoval po jedné do každého slotu. Procesor jsem vytáhnul očistil pastu a nanes čerstvou pastu mam dokonce i dva chladiče pro IP4 3.2gGhz(Prescott) 478 socet.
Kondíky nejsou vypouklé spíše se přikláním že je někde studeny spoj, Má někdo ještě nějaký nápad? Jsem člověk který se nerad vzdává. Děkuji za odpověď.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hele sorry, ale deska prostě dosloužila, nemůžeš se divit po 10 letech stálého provozu, kéž by vše vydrželo tak dlouho. Kdyby jsi jí chtěl z citového hlediska rozchodit, tak bych se kouknul k napájení CPU jestli nejsou vypálené VRM, pokud ne tak vyměnit všechny kondenzátory na desce. Kdyby ani to nepomohlo tak reball chipsetu proti studeňákům, ale to už by jsi v tom utopil tolik práce a peněz že se to fakt nevyplácí. Kup si novej komp, docela se divim jak jsi na té P4 dodnes přežíval. Ta výkonem odpadla někdy v roce 2006.
Rowen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rowen »

Sranda je že mám ještě své druhé PC z roku 1998 IP 166Mhz 3Dfx Voodou 2 + Ati Gpu , 98Ram a to jede doteď. Ale je pravda že asus deska tam není  Nove PC jsem skládal v roce 2012 ale u té starší sestavy jsem prožil hodně krásných chvil. Na to člověk nezapomene. Zkusím až budu mít nějaké zbylé finace a čas se to pokusit rozchodit. Když nerozchodím recykluji. Jinak ta sestava hravě stíhala do roku 2012 net, office, dvd, 720p bez problému u her to bylo už slabé. Já se vždy dobře staral svou sestavu. Čistil jsem desku od prachu a v letě jsem více chladil když teploty atakovali hranici 30°C. Možná tím vydržela ty roky.

I tak děkuji za odezvu.
Odpovědět

Zpět na „Asus“