pro postoupeni internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Zamčeno
jasa
Začátečník
Začátečník

pro postoupeni internetu

Příspěvek od jasa »

dobry den, jsem pripojeny na wifi internet (nevim presne cim mam v byte vyvedeny jen sitovy kabel) a chtel bych ho sdilet s mym kamosem 200 metru ode mne. Mam prideleno 5 verejnych IP adres a chtel bych mu jednu poskytnout s tim ze si rozdelime nejakym procentem rychlost pripojeni. Jeste pokud je to mozne bych pri tom chtel primo sdilet nas obsah pc. Tj. pripojit kamose pres WIFI mne pres sitovy kabel omezit rychlost DOWN. UPL. Jake zarizeni budu u mne potrebovat? Kamos chce pro sebe koupit WIFI kartu od ASUSU (http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=64985) Hodne se tady prosazuje ZyXEL P320W 802.1 G ale nevim jestli pro tento pripad vhodny. Poradte nejake hardwarove reseni pro obe strany. Diky :? :? :?
nějaké železo
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: pro postoupeni internetu

Příspěvek od Stanley »

jasa píše:dobry den, jsem pripojeny na wifi internet (nevim presne cim mam v byte vyvedeny jen sitovy kabel) a chtel bych ho sdilet s mym kamosem 200 metru ode mne. Mam prideleno 5 verejnych IP adres a chtel bych mu jednu poskytnout s tim ze si rozdelime nejakym procentem rychlost pripojeni. Jeste pokud je to mozne bych pri tom chtel primo sdilet nas obsah pc. Tj. pripojit kamose pres WIFI mne pres sitovy kabel omezit rychlost DOWN. UPL. Jake zarizeni budu u mne potrebovat? Kamos chce pro sebe koupit WIFI kartu od ASUSU (http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=64985) Hodne se tady prosazuje ZyXEL P320W 802.1 G ale nevim jestli pro tento pripad vhodny. Poradte nejake hardwarove reseni pro obe strany. Diky :? :? :?
Máš wifi a nevíš, jestil máš doma vyvedený síťový kabel?? Jak tomůžeš nevědět? Jestli je kamarád cca 200 metrů daleko a jestli máte na sebe přímou viditelnost, tak musíš pořídit nějaký AP (nejlépe router), který podporuje "Bandwith management" (nastavíš si jakou šířku pásma může které PC maximálně využívat)
Máš wifi a k tomu jsi dostal 5 veřejných IP adres??? Nepleteš se? To by byl docela luxus, řekl bych.
jasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jasa »

Stanley píše:
jasa píše:dobry den, jsem pripojeny na wifi internet (nevim presne cim mam v byte vyvedeny jen sitovy kabel) a chtel bych ho sdilet s mym kamosem 200 metru ode mne. Mam prideleno 5 verejnych IP adres a chtel bych mu jednu poskytnout s tim ze si rozdelime nejakym procentem rychlost pripojeni. Jeste pokud je to mozne bych pri tom chtel primo sdilet nas obsah pc. Tj. pripojit kamose pres WIFI mne pres sitovy kabel omezit rychlost DOWN. UPL. Jake zarizeni budu u mne potrebovat? Kamos chce pro sebe koupit WIFI kartu od ASUSU (http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=64985) Hodne se tady prosazuje ZyXEL P320W 802.1 G ale nevim jestli pro tento pripad vhodny. Poradte nejake hardwarove reseni pro obe strany. Diky :? :? :?
Máš wifi a nevíš, jestil máš doma vyvedený síťový kabel?? Jak tomůžeš nevědět? Jestli je kamarád cca 200 metrů daleko a jestli máte na sebe přímou viditelnost, tak musíš pořídit nějaký AP (nejlépe router), který podporuje "Bandwith management" (nastavíš si jakou šířku pásma může které PC maximálně využívat)
Máš wifi a k tomu jsi dostal 5 veřejných IP adres??? Nepleteš se? To by byl docela luxus, řekl bych.
5 IP za priplatek jednorazve, je tam napsano ze "mam v byte vyvedeny sitovy kabel" to znamena ze tam je ale nevim z jakeho zarizeni je sveden ke mne do bytu, u mne je jen zasuvka na sitovy kabel. Mohl by jsi mi nejake zarizeni doporucit? At zuzim vyber. Hodne na forech propagujou OvisLink WL-5460AP ale zajimal mne nazor ctenaru PCtuningu.
nějaké železo
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

jasa píše:
Stanley píše: Máš wifi a nevíš, jestil máš doma vyvedený síťový kabel?? Jak tomůžeš nevědět? Jestli je kamarád cca 200 metrů daleko a jestli máte na sebe přímou viditelnost, tak musíš pořídit nějaký AP (nejlépe router), který podporuje "Bandwith management" (nastavíš si jakou šířku pásma může které PC maximálně využívat)
5 IP za priplatek jednorazve, je tam napsano ze "mam v byte vyvedeny sitovy kabel" to znamena ze tam je ale nevim z jakeho zarizeni je sveden ke mne do bytu, u mne je jen zasuvka na sitovy kabel. Mohl by jsi mi nejake zarizeni doporucit? At zuzim vyber. Hodne na forech propagujou OvisLink WL-5460AP ale zajimal mne nazor ctenaru PCtuningu.
Takže pravděpodobně máš na střeše WIFI AP s anténou a do bytu ti vede kabel. Ono těžko by to asi mohlo i být jinak. Opravdu mě ale překvapuje těch 5 veřejných IP adres. Říkáš jednorázový příplatek? Zajímalo by mě za kolik, jestli to můžeš napsat. A k čemu ti vlastně 5 veřejných IP adres využiješ? Provozuješ doma tolik serverů? :shock: :)
Hodně lidí doporučuje Ovislinky, ale řekl bych, že je to hlavně díky tomu, že jsou poměrně levné. Já bych je ale asi nebral. Sám mám doma starší ASUS wl-500g a musím říct, že (v tý době) za ty peníze bezva přístroj. Je to wifi router, možnost připojení USB tiskárny (a tedy i sdílení tiskárny), umí NAT, port forwarding, firewall, filtrování MAC adres, DHCP a spoustu dalších věcí a mimo jiné s posledním orginálním firmwarem umí i bandwith Management (i když jen omezeně), kde si můžeš podle IP adresy nastavit maximální rychlosti pro DOWN i UP-load. Takže například nový ASUS wl-500g PREMIUM. Cena cca 2800,-
jasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jasa »

Stanley píše:
jasa píše: 5 IP za priplatek jednorazve, je tam napsano ze "mam v byte vyvedeny sitovy kabel" to znamena ze tam je ale nevim z jakeho zarizeni je sveden ke mne do bytu, u mne je jen zasuvka na sitovy kabel. Mohl by jsi mi nejake zarizeni doporucit? At zuzim vyber. Hodne na forech propagujou OvisLink WL-5460AP ale zajimal mne nazor ctenaru PCtuningu.
Takže pravděpodobně máš na střeše WIFI AP s anténou a do bytu ti vede kabel. Ono těžko by to asi mohlo i být jinak. Opravdu mě ale překvapuje těch 5 veřejných IP adres. Říkáš jednorázový příplatek? Zajímalo by mě za kolik, jestli to můžeš napsat. A k čemu ti vlastně 5 veřejných IP adres využiješ? Provozuješ doma tolik serverů? :shock: :)
Hodně lidí doporučuje Ovislinky, ale řekl bych, že je to hlavně díky tomu, že jsou poměrně levné. Já bych je ale asi nebral. Sám mám doma starší ASUS wl-500g a musím říct, že (v tý době) za ty peníze bezva přístroj. Je to wifi router, možnost připojení USB tiskárny (a tedy i sdílení tiskárny), umí NAT, port forwarding, firewall, filtrování MAC adres, DHCP a spoustu dalších věcí a mimo jiné s posledním orginálním firmwarem umí i bandwith Management (i když jen omezeně), kde si můžeš podle IP adresy nastavit maximální rychlosti pro DOWN i UP-load. Takže například nový ASUS wl-500g PREMIUM. Cena cca 2800,-
500 za 5 IP jednorazove
nějaké železo
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

výtah z pravidel:
Doporučení:
Při použití odpovědi formou citace (tj. včetně příspěvku na který reagujete) se snažte ponechat pouze nezbytně nutnou část citovaného příspěvku pro správné pochopení vaší reakce, případně jen poslední citovaný příspěvek.
to jasa a ostaní: ste pomatení nebo co? kdo má tohle co tady předvádíte číst :x :?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
jasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jasa »

to jasa a ostaní: ste pomatení nebo co? kdo má tohle co tady předvádíte číst :x :?[/quote]
sry pomateny jsem a nestydim se za to pls lock :lock:
nějaké železo
Zamčeno

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“