TES4 : Oblivion - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
shutr
Nováček
Nováček

Příspěvek od shutr »

Rajče píše:2 shutr: pojede to velice špatně, pokud vůbec....od integrované grafiky na desce nic nečekej...podle mě, jestli to rozchodíš, tak na těch 800*600 vše na minimum s nízkým fps a ještě ke všemu budeš mít jen 512Mb, což je na tuhle hru taky málo...ale uvidíš...jinak bych Ti doporučoval popřemýšlet o lepší desce...chápu, že vybíráš podle financí a podle int grafiky, protože grafárnu budeš kupovat později, ale do tohohle bych já osobně nešel ...
A jakou bys mi doporucil? Max do 2 k, vim ze to je malo, ale rodice mi na nove PC nedaji, podle nich je ten muj srot porad dostacujujici :lol: :roll:
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

shutr píše:
Rajče píše:2 shutr: pojede to velice špatně, pokud vůbec....od integrované grafiky na desce nic nečekej...podle mě, jestli to rozchodíš, tak na těch 800*600 vše na minimum s nízkým fps a ještě ke všemu budeš mít jen 512Mb, což je na tuhle hru taky málo...ale uvidíš...jinak bych Ti doporučoval popřemýšlet o lepší desce...chápu, že vybíráš podle financí a podle int grafiky, protože grafárnu budeš kupovat později, ale do tohohle bych já osobně nešel ...
A jakou bys mi doporucil? Max do 2 k, vim ze to je malo, ale rodice mi na nove PC nedaji, podle nich je ten muj srot porad dostacujujici :lol: :roll:
Hele já mám 6800le 16/5 a hraju to na vysoký detaily, 1024x768 2xaf a 768ram vobčas t ocukne jinak furt plynule i při soubojích a procesor za 7 stovek ->2800+@2,4ghz. JO samozřejmě ovladače 84.25 spešl pro oblivion.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

To se mi snad ani nechce verit jak ty detaily vysoky jsou.. :shock:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

shutr píše:
Tady jsme s tim OT :) ...ale tak když už tu ten post je :
je pravda, že s 2k na desku si moc vybírat nemůžeš, ale já osobně bych klidně radší ubral na procesoru a přitlačil na desce...u nekvalitní, levný desky pak můžeš narazit na nekompatibiltu s pamětma a jiný problémy...ale u tý tebou navrhovaný se mi nelíbí hlavně to, že má jen dva paměťový sloty - to by mohlo bejt pozdějc na obtíž...co třeba tohle : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43598 ? Má to int. grafiku, takže chvíli s tim bez normal, grafárny vydržíš a zdá se mi to bejt lepší volba..i když se ti přiznám, že nemám žádný zkušenosti s timhle čipsetem a pozor na to, že má jen jeden IDE port...

a nebo co třeba tohle :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38740 ...to vypadá ještě líp...ale předtim, než něco koupíš si o tom něco pohledej na netu (zkušenosti lidí, co desku používaj atd.)...
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Chlopi tak som si to kupil na XBOX360 a intenzivne hram asi 3 dni a mozem povedat ze na XBOX360 to ide omnoho lepsie ako na PC aj ked sem tam to cukne ale zanedbatelne. Hral som to dlho aj na PC ale XBOX je XBOX :-) Ono to vyzera ako keby to programovali primarne na Xko. Hlavne sa mi paci ze vlozis a hras a nemusis nic instalovat a ladit a uberat detaily :-D Vsetko ide naplno a vali jak das. Myslim ze framerate neklesne pod 30 FPS a ide vacsinou na 60FPS...
XBOX360
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Shack píše:Chlopi tak som si to kupil na XBOX360 a intenzivne hram asi 3 dni a mozem povedat ze na XBOX360 to ide omnoho lepsie ako na PC aj ked sem tam to cukne ale zanedbatelne. Hral som to dlho aj na PC ale XBOX je XBOX :-) Ono to vyzera ako keby to programovali primarne na Xko. Hlavne sa mi paci ze vlozis a hras a nemusis nic instalovat a ladit a uberat detaily :-D Vsetko ide naplno a vali jak das. Myslim ze framerate neklesne pod 30 FPS a ide vacsinou na 60FPS...
1. Ano je to robene primarne pre Xbox
2. O tych zasekoch by sa dalo vela rozpravat, napr na tomto videu su viditelne zaseky http://www.youtube.com/watch?v=DSEPNpS1pTQ a casto ti vyskoci loading world a podobne, na PC sa to zasekava kvoli tomu ze je hra neschopna vyuzit viac ako 1GB RAM! :evil:
3. Ako to myslis ze ide naplno? :) Na konzolach neexistuje nastavovanie detailov, detaily su vzdy nastavene/osekane tak aby to islo dobre hratelne.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

takova blba otazecka... vsude se pise ze prave na oblivion je potreba 2gb pameti, ze je hra pak plynulejsi. ale imho tady pisete ze vyuzije pouze 1GB ram. proc mi teda chodi trosku lip kdyz sem pridal dalsi 1GB k tomu puvodnimu jednomu? :?
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Flegy píše:takova blba otazecka... vsude se pise ze prave na oblivion je potreba 2gb pameti, ze je hra pak plynulejsi. ale imho tady pisete ze vyuzije pouze 1GB ram. proc mi teda chodi trosku lip kdyz sem pridal dalsi 1GB k tomu puvodnimu jednomu? :?
Ja som kvoli Oblivionu a Gothic 3 presiel na 2GB a bolo to velke sklamanie ked sa Oblivion s texture packmi trhal rovnako ako na 1GB RAM, pozriem do Win a RAM zaplnena na 50% , k Oblivionu to nema vyznam kupovat. Je v pohode hratelny na 512MB RAM s vyladenym systemom a s texturami na medium.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

MichiGen píše: 2. O tych zasekoch by sa dalo vela rozpravat, napr na tomto videu su viditelne zaseky http://www.youtube.com/watch?v=DSEPNpS1pTQ a casto ti vyskoci loading world a podobne, na PC sa to zasekava kvoli tomu ze je hra neschopna vyuzit viac ako 1GB RAM! :evil:
3. Ako to myslis ze ide naplno? :) Na konzolach neexistuje nastavovanie detailov, detaily su vzdy nastavene/osekane tak aby to islo dobre hratelne.
No Mne to sekalo na PC aj s 2 GB RAM takze na XBOXe s 512 mi to nevadi a nie je to take zle aby sa to nedalo hrat...

No ja som hovoril ze som to hral dlho na PC a tie detaily su na XBOXe take ako na PC naplno a vali to plynule. Chcel som tym povedat ze na PC sa nikto neserie s optimalizaciou a nechaju nech chudak PCckar nadava ako mu to na najlepsej zostave co je na trhu trha :-D
XBOX360
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Shack píše: No Mne to sekalo na PC aj s 2 GB RAM takze na XBOXe s 512 mi to nevadi a nie je to take zle aby sa to nedalo hrat...

No ja som hovoril ze som to hral dlho na PC a tie detaily su na XBOXe take ako na PC naplno a vali to plynule. Chcel som tym povedat ze na PC sa nikto neserie s optimalizaciou a nechaju nech chudak PCckar nadava ako mu to na najlepsej zostave co je na trhu trha :-D
Nj :) ale najviac ma na tom nastvalo ze hra nevyuzije viac nez 1GB RAM, tym padom odpada moznost dat si do hry krajsie textury atd lebo to potom s pribudajucimi texturami stale viac a viac trha , viac ma stve Gothic 3 ale inak na PC moze Oblivion vyzera lepsie nez na Xboxe :wink: na HD rozliseni s niekolko nasobnym vyhladzovanim , aniso filtrovanim atd s dvomi 8800GTX :twisted:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho nevim proc to tak udelali. smarja o adresaci se stejne zajima system :( . kdyz to tak vemu, tak prakticky vlastne neni mozny si to na zadnym stroji zahrat plynule v ultra detailech a vyssim rozliseni :(
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Flegy píše:imho nevim proc to tak udelali. smarja o adresaci se stejne zajima system :( . kdyz to tak vemu, tak prakticky vlastne neni mozny si to na zadnym stroji zahrat plynule v ultra detailech a vyssim rozliseni :(

No lebo ako som niekde na webe cital Bethesda ma najlepsie hry na najstupidnejsich technologiach. Preto ich hry boli vzdy take zabugovane aj ked Oblivion bol na tom asi najlepsie (zamerne hovorim bol lebo v datadisku to dorvali zasa) :lol: Esteze na XBOX datadisk nedorvali :-D
XBOX360
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Shack píše:No lebo ako som niekde na webe cital Bethesda ma najlepsie hry na najstupidnejsich technologiach. Preto ich hry boli vzdy take zabugovane aj ked Oblivion bol na tom asi najlepsie (zamerne hovorim bol lebo v datadisku to dorvali zasa) :lol: Esteze na XBOX datadisk nedorvali :-D
Akych najstupidnejsich technologiach??To skor Gothic 3 na polofunkcnom engine, Oblivion ma Gamebryo engine na vsetkych platformach a je to zmes spickovych technologii, dalej hra vyzera omnoho lepsie na PC s texture packmi vo vyssom rozliseni len ta adresacia tej RAM... :roll:

Oblivion PC verzia 93%
Shivering Isles PC 87%
Naposledy upravil(a) MichiGen dne pon 30. dub 2007, 09:47, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho je fakt, ze jediny co mi trosku pomohlo proti skubani byly 2 disky do raidu. nic jinyho s tim clovek asi nevymysli no... :(
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Flegy píše:imho je fakt, ze jediny co mi trosku pomohlo proti skubani byly 2 disky do raidu. nic jinyho s tim clovek asi nevymysli no... :(
No jo, ale raid ma teda nelaka, nahodou odide jeden disk alebo zakladna doska a mozem sa rozlucit s datami :( RAID je vhodny asi hlavne len pre herne zostavy kde ma niekto nainstalovanu len tonu hier a ziadne data ktore by mu chybali
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

MichiGen píše: Akych najstupidnejsich technologiach??To skor Gothic 3 na polofunkcnom engine, Oblivion ma Gamebryo engine na vsetkych platformach a je to zmes spickovych technologii, dalej hra vyzera omnoho lepsie na PC s texture packmi vo vyssom rozliseni len ta adresacia tej RAM... :roll:
Ano technologia je vyborna ale programatori to trocha posrali :lol:
XBOX360
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Shack píše:Ano technologia je vyborna ale programatori to trocha posrali :lol:
Neviem naco narazas :) mimochodom toto nieje forum konzole vs pc
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

MichiGen píše: Neviem naco narazas :) mimochodom toto nieje forum konzole vs pc
Narazam presne na to co som povedal. Proste chce to kvalitnejsich programatorov a forum je o technickej stranke hry a tam patri aj PC aj XBOX360 aj PS3. Hlavny top je Hry a zabava takze tak a do zabavy patria aj konzoly.
Islo mi hlavne o to porovnat verzie XBOX360 a PC pretoze mam obe doma (mimochodom originaly :) ) a mozem to posudit lebo som hral 200 hodin PC verziu a Xboxovu drtim teraz a zda sa mi o nieco lepsia v technickom spracovani (Herne su samozrejme rovnake) Myslim tym plynulost hrania ,zadrhavanie a pod.
XBOX360
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Shack píše:Narazam presne na to co som povedal. Proste chce to kvalitnejsich programatorov a forum je o technickej stranke hry a tam patri aj PC aj XBOX360 aj PS3. Hlavny top je Hry a zabava takze tak a do zabavy patria aj konzoly.
Islo mi hlavne o to porovnat verzie XBOX360 a PC pretoze mam obe doma (mimochodom originaly :) ) a mozem to posudit lebo som hral 200 hodin PC verziu a Xboxovu drtim teraz a zda sa mi o nieco lepsia v technickom spracovani (Herne su samozrejme rovnake) Myslim tym plynulost hrania ,zadrhavanie a pod.
Tak v tomto maju konzoly navrh nieje to len pripad Xboxu, vyvojari su nuteni usit hru namieru pre danu konzolu aby na nej behala co najlepsie a zaroven co najlepsie vyzerala jednoducho optimalizacia, na PC je siroky vyber HW a na max to beha vacsinou len na najdrahsich strojoch a tu sa tolko neoptimalizuje ale zase ma hrac volnost pri nastavovani grafiky a aj vdaka tomu su hry na PC aj o 50% lacnejsie nez tie konzolove kde sa cena dokaze pekne drzat kludne na 2500sk co je podla mna moc za par hodin zabavy.
Myslim ze programatory v Bethesde su dobri a stale sa zlepsuju, ved kolko ma Oblivion bugov oproti Dagerfallu napr :) len zopar, a na tak velky svet je to dobra praca
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

Flegy píše:imho je fakt, ze jediny co mi trosku pomohlo proti skubani byly 2 disky do raidu. nic jinyho s tim clovek asi nevymysli no... :(
lagovanie može sposobovať windous ktory ma jednu zradnu funkciu.(čital som to v priručke od mikrosoftu).

aj pri dostačujucej kapacite pamäti pre danu aplikaciu(napr hru),windous stale" prezera "data pamäti, a ktore sa mu"zdaju dlho nepouživane",tak ich posiela naspäť na disk(do swap suboru)aj keď ich aplikacia pravidelne potrebuje."to aby sa pamäť zbytočne nezaplňovala a aby bolo v ňej stale dostatok miesta pre dalšiu pripadnu novu aplikaciu"ha ha.toto vraj može sposobovať nepotrebne lagy lebo data ktore pred malo sekundami z toho hore uvedeneho dovodu vyhodil na disk, musi znova načitavat z disku,čo trva a sposobuje lag.

ale podľa jakeho kluča určuje windous či su dane data v pameti"dlho nepouživane a nepotrebne" :( ,-neviedia asi ani sami mikrosoftaci :-D .a vyvojari hier asi na to kašlu a neoptimalizuju

microsoft len odporuča toto vypnuť v registroch.ale pri niektorych aplikaciach to nemusi fungovať a može zapričinovat padanie.

PS:kozole maju vyhodu že tam v pozadi nebeži žiadny blby windous a žiadne nepotrebne procesy a harwarove podmienky su stale rovnake
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“