Poraďte mi nějakou adventure :)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Ted jsem zkousel demo Secret Files: Tunguska a hodne se mi to libi. Uz se tesim, az vyjde plna... Pribeh vypada zajimave, grafika pekna...

ENG demo
Screeny
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..prave jsem dohral Posla Smrti.. no.. a teda tenhle kousek nedoporucim.. na webu je to ohromne vychvalovana gamesa, podle BonusWebu nejlepsi ceska adventura vsech dob.. no.. to jsme na tom tedy docela spatne.. :(

..vyborna grafika.. dabing, i kdyz ponekud sekane namluveny, na velmi slusne urovni.. temhle vecem neni co vytknout..
..co me ale zklamalo je velmi casta skoro az nelogicnost ukolu.. ale hlavne, neustale behani sem a tam po nekolika malo lokacih, ktere hra obsahuje.. autori evidentne nevedeli, jak zajistit slusnou hraci dobu, tak to proste zprasili timhle zpusobem.. nastavaji zde situace, ktere ne, ze jsou treba trochu slabsim mistem hry, ale doslova cloveka irituji a obas jsem mel 100 chuti prastit do PC a rozlamat CDcka.. des..
..priklad.. aby jste mohli zvednout ze zeme sroubek musite na opacne strane mapy, nez se nachazite (za samozrejme co nejvice dvermi), pokecat o nejakem nesouvisejicim nesmyslu s postavou X, a pak se zase vratit pres celou mapu na misto cinu, kde najednou na sroubek pujde kliknout.. proste pakarna nejvetsiho kalibru.. jednotlive predmety a akce jsou na sebe extremne vazany jednotlivymi cinostmi..
..nastavaji tak situace, kdy clovek proklikava jak blbec celou obrazovku, s tim, ze uz nevi jak dal.. a nakonec se vse vyresi tim, ze ona akce, ktera nastala jako posledni si potrebovala jen trochu odpocinout, tzn. vase hodinove blouzneni po mape, kdy uz nevite jak dal, bylo naprosto zbytecne (dalsi pr. aby farar vyhledal z kroniky urcite informace musite navstivit hospodu ve meste, kde nemusite udelat vubec nic.. dulezita je jen pritomnost.. jinak nepomuze ani svecena..)
..tzn. pro cholericke typy (jako jsem ja) vyrazne nedoporucuji.. neni to uplne katastrofa, ale svym zpusobem je.. hraje naprosto priserne naprogramovana a graficke ani zvukove ztrvarneni (pribeh je take slusny) na tom nic nezmeni.. nehlede na to, ze jsem tak trochu nepochopil konec, ktery je naprosto zmateny...

..sam bych hru hodnotil maximalne znamkou 3 z 5ti..

to: shadow ..divim se, ze jsi hru v samostatnem threadu tak pochvalil.. me teda naprosto ani ne zklamala, jako spise pripravila o peknych par let zivota.. nejednou jsem se neuveritelne rozcilil..
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Maxtor píše:..prave jsem dohral Posla Smrti.. no.. a teda tenhle kousek nedoporucim.. na webu je to ohromne vychvalovana gamesa, podle BonusWebu nejlepsi ceska adventura vsech dob.. no.. to jsme na tom tedy docela spatne.. :(

..vyborna grafika.. dabing, i kdyz ponekud sekane namluveny, na velmi slusne urovni.. temhle vecem neni co vytknout..
..co me ale zklamalo je velmi casta skoro az nelogicnost ukolu.. ale hlavne, neustale behani sem a tam po nekolika malo lokacih, ktere hra obsahuje.. autori evidentne nevedeli, jak zajistit slusnou hraci dobu, tak to proste zprasili timhle zpusobem.. nastavaji zde situace, ktere ne, ze jsou treba trochu slabsim mistem hry, ale doslova cloveka irituji a obas jsem mel 100 chuti prastit do PC a rozlamat CDcka.. des..
..priklad.. aby jste mohli zvednout ze zeme sroubek musite na opacne strane mapy, nez se nachazite (za samozrejme co nejvice dvermi), pokecat o nejakem nesouvisejicim nesmyslu s postavou X, a pak se zase vratit pres celou mapu na misto cinu, kde najednou na sroubek pujde kliknout.. proste pakarna nejvetsiho kalibru.. jednotlive predmety a akce jsou na sebe extremne vazany jednotlivymi cinostmi..
..nastavaji tak situace, kdy clovek proklikava jak blbec celou obrazovku, s tim, ze uz nevi jak dal.. a nakonec se vse vyresi tim, ze ona akce, ktera nastala jako posledni si potrebovala jen trochu odpocinout, tzn. vase hodinove blouzneni po mape, kdy uz nevite jak dal, bylo naprosto zbytecne (dalsi pr. aby farar vyhledal z kroniky urcite informace musite navstivit hospodu ve meste, kde nemusite udelat vubec nic.. dulezita je jen pritomnost.. jinak nepomuze ani svecena..)
..tzn. pro cholericke typy (jako jsem ja) vyrazne nedoporucuji.. neni to uplne katastrofa, ale svym zpusobem je.. hraje naprosto priserne naprogramovana a graficke ani zvukove ztrvarneni (pribeh je take slusny) na tom nic nezmeni.. nehlede na to, ze jsem tak trochu nepochopil konec, ktery je naprosto zmateny...

..sam bych hru hodnotil maximalne znamkou 3 z 5ti..

to: shadow ..divim se, ze jsi hru v samostatnem threadu tak pochvalil.. me teda naprosto ani ne zklamala, jako spise pripravila o peknych par let zivota.. nejednou jsem se neuveritelne rozcilil..
Máš pravdu,tohle mě tam taky vadilo,naštěstí to nebylo moc často a ta hra jako celek není špatná.Určitě jsem grál i horší adventury,třeba Cestu do Indie.
Nevím,jestli se tu někdo zmiňoval o Post Mortem,taky se to dá hrát a není to nejhorší,ale opruzové momenty jsou v každé adventuře.
Jinak si zahrajte:
http://alt.tnt.tv/games/thedoors/
docela dobrá netová adventurka:-)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no tak opet taham strasi thread za ucelem podeleni se o zazitky.. :)

..tentokrat padl Sherlock Holmes: Případ stříbrné náušnice..
..mno.. jo.. graficky hodne hezky.. hudebne neni ani co rict, pac je to porad dokola, ale budiz.. sice qalitni klasika, ale mnoho toho neni.. jinak pokud se bere "hard skilled" adventura podle toho, jak malych detailu a skoro neviditelnych veci si clovek musi vsimnout, tak tohle je typicky zastupce.. neni to zase tak hrozny.. zaseku je jen par, nicmene jsou.. sam Sherlock by taky obcas nemusel chodit jak robot po sachovnici, ale taky se zasekava jen obcasne..
..ale jo.. celkove pochvalim.. pekne udelany.. na to jak je malo lokaci (coz se da vzhledem k prehlednosti brat spise jako plus) neni hra zase uplne nejkratsi.. zajimave jsou reseny i jednotlive ukoly, ktere jsou prokladany v podstate kvizy, kde clovek dava dohromady nashromazdena fakta a behem hry si tak alespon ujasnuje co by se melo dit dal..
..celkove vzato.. 4 z 5.. vic ne.. ale min, to by byla krivda..

..ostatne.. vcelku souhlasim s tim, co uz za mne napsali jini.. zejo..
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... t=sherlock
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

co hovorite na cesku Daemonicu?
niekedy minuly rok som hral demo a v celku ma to bavilo. hral to niekto? ma cenu ist do plnej verzie? vo svete to dostalo dobre ocenenia (+-80%).
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"

♪♫last.fm♫♪
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak jsem dohrál Barrow Hill

http://pc.hrej.cz/clanky/recenze/barrow-hill/

a mohu vřele doporučit všem fanjšmekrům, kteří si potrpí na výbornou atmosféru. Nelze než souhlasit s výše uvedenou recenzí, tj. nejde o žádný blockbuster, ale o libůstku pro starou gardu. Za celou hrou stojí nezávislé studio Shadow Tor a především jmenovitě Matt Clark - hra není nikterak dlouhá, ale vše působí konsistentně a horrorová atmosféra podtržená výbornou zvukovou stránkou by se dala doslova krájet. A na tom nic nezmění, ani "old-style" krokovací pohyb (který se navíc ke hře spíše hodí, než nehodí) a vůbec zastaralé grafické zpracování a poněkud do prázdna vyzněný konec.

U hry jsem se bavil mnohem více než u Syberie II, takového pouhého datadisku nezapomenutelného prvního dílu, datadisku, který byl bohužel jen takovou nastavovanou a nudnou kaší. (edit: dle mého osobního názoru )
Naposledy upravil(a) shadow dne pát 29. čer 2007, 20:28, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Nevím jestli to tu někde je , ale Siberia 1 a 2 . Potom taky Posel Smrti není špatný.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

shadow: Ted docela koukam.. vubec jsem netusil, ze tohle existuje.. resp. nic jsem o tom neslysel no..

Maddogg: :roll:

Jinak jsem ted pred nedavnem zrusil stary The Longest Journey.. klasika no.. a ted u me nastava nejaky sucho.. pomalu zacinam premyslet nad Runaway 2 nebo novym Sherlockem..
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Teď jsem dohrál Paradise od Benoîta Sokala. Na Syberie to nemá, ale je to pěkná adventurka, zajímavý příběh, supr grafika. Co mě štvalo byl kurzor, který občas nějak blbě fungoval. Jinak je to teď jako příloha v levelu :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tak opet po case ozivim tenhle thread jakozto zdejsi nejctenejsi blog priznivcu adventur.. :)

Setkal jsem se s dalsimi dvema kousky.. Ni.bi.ru: Posel bohů a staricky Runaway..

Ni.bi.ru - velmi prekvapivy kousek.. mam-li byt uprimny necekal jsem, s jak kvalitni hrou jsem se setkal.. vcelku realny pribeh bez nedomyslenosti a nesmyslu.. velmi slusne zpracovani.. hra je opravdu pekna..
Co se tyce obtiznosti, nejedna se o zadny hardcore kousek a lze ji tak doporucit i obcasnym hracum.. prakticky na vse se da vcelku logicky prijit a odvodit z dane situace.. byl jsem proste prekvapen.. mozna by se nejake chyby nasly, ale po case si ted jiz na nic vyraznejsiho nevzpominam..

Runaway - No.. zde ale opet zklamani.. toliko opevovana hra by toho opravdu mela prinest vice.. zpracovani je vyborne.. grafika i celkova stylizace na naprosto perfektni urovni.. prostredi se jinak dynamicky stridaji.. co se ale tyce hadanek, jsme uz zase v te kategorii her, kde proste bylo za kazdou cenu potreba neco vymyslet a setkame se i s naprostymi nesmysly, ktere dokazou priznivce poradne rozcilit..
Jeden priklad za vsechny - taky se vam zda mirne receno pochybne, kdyz si mlada zena nasadi slunecni bryle ponorene v rope, a nevadi ji to? Ostatne preci prez ne uvidi mene svetla a ani nezpozoruje, ze jsou bryle "pritmavene" ponekud pachnoucim a spinicim dehtem.. proste des no..
To vse je navic doplneno naprosto fraskovitym pribehem, kdy uz od zacatku je jasne, ze hlavni hrdina je "vlezdoprdelka" a pokud mam byt uprimny, me tedy opravdu sympaticky nepripadal.. proste idiot na facku..
Vztahy na pozadi se potom odvijeji rychleji nez v telenovelach.. takove bleskurychle souzneni dusi jsem opravdu jeste nevidel..
Co se tyce lokalizace a dabingu, jsem skepticky take.. vse je namluveno tak, ze jeden hrdina neco rika a "nahle" je prerusen dalsi vetou hrdiny druheho.. nicmene pauza mezi temato dvemi texty je opravdu neprimerene velka a vysledkem je, jako by spatni herci predehravali nasprtanou scenu v nizkorozpoctovem filmu..
Celkove tedy zklamani na plne care.. ne ze by slo o vylozene spatnou hru.. to urcite ne a priznivci ji jiste musi videt, nicmene 6-7/10.. vic ani prt..
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Dohrál jsem Still Life. Perfektní atmosféra, příběh, filmečky, kvalitně zpracováno (až na animaci hlavní postavy).

Jediné, co se mi moc nelíbilo je konec. Asi plánovali pokračování, ale zatím není a asi nebude...
kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

Já jsem v poslední době hrál (ale ještě nedohrál) Ankh a Vraždu v Orient expresu. Graficky velice zdařilé adventury. Dobrá atmosféra, pohodové.
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
havk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havk »

Tak snad kazdy adventurista cital 6 dielny serial na Bonuswebe o prichadzajucich adventurach http://bonusweb.idnes.cz/pc/novinky/gc0 ... #jackkeane

I ked velky priznivec adventur nie som, par z nich ma zaujalo {Memento Mori, Experience 112, Overclocked ci Culpa Innata}.

Podla mna co brani rozvoju popularity adventur je ich zastaralost. Nie po stranke technickej, ale hratelnej. Vacsina v clanku zmienenych adventur su point&click, co nie je zrovna nejlepsi sposob pre popularitu. Jednoduxho povedane adventura vyrobena v roku 93 sa hra rovnako ako adventura z roku 07, co mi prijde dost smutne. Kazdy zaner presiel kus vyvoja, no adventury su stale rovnake, co im dost podraza kolena, i ked napr po stranke pribehu, postav ci hernej logiky su vyborne, nikdy sa nestanu aspon trochu znamymi, aby autori mohli svoje umenie naplno{= s financnou a logistickou podporou} predvadzat dalsie roky.

Ak by niekto vedel poradit adventury {nie P&C), ktore by stali za zmienku {teda maju vyssie zmienene kvality}, nech napise :wink:

Edit: Posledne taketo "adventury" som hral Fahrenheit{v mojom top 10 rebricku ma svoje miesto} ci CoC:DCoTE{pre mna hra roku 06}, teda velmi to stalo za to :roll:
montana
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od montana »

havk píše: Ak by niekto vedel poradit adventury {nie P&C), ktore by stali za zmienku {teda maju vyssie zmienene kvality}, nech napise :wink:
Pockej si na Dreamfall co bude v Listopadovem Levelu... jinak treba Broken Sword 3 je skvelej i kdyz nekomu nemusi vyhovovat, pribeh je ale opet perfektni. BS4 uz doporucit nemuzu, to je propadak na plne care. Dal zkus treba Sherlock Holmes: Procitnutí (FPS adventura) ma svoje chybky ale i docela povedenou atmosferu
http://www.kulturakriplu.net

Mainboard:Asus M2N-SLI DeLuxe CPU: AMD Athlon 64 X2 5600+ RAM: A-Data Vitesta EE 2x1GB 800MHZ Grafika: Sapphire ATI Radeon HD 2900 XT 512MB HDD: Western Digital Caviar SE16 320GB SATA II Mechanika: Samsung SH-S203B Skříň: Cooler Master Elite 331 Monitor: Samsung 20" SM 2032BW
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No co se tyce point-&-click, ja je vitam.. prave, ze ty mam nejredeji.. kdyz uz jiny styl, tak ale trochu mene tradicneji.. viz. Fahreheit.. prva proto bych ted upozornil i na paradni Experience112, ktera uz vystrkuje ruzky, resp. na "nekterych mistech" uz vystrcila.. vypada to sakra zajimave..
Celkove ted ale zase mame na co cekat.. par favoritu se uz urcite na svet klube.. krome tradičnich Sherlocku bude jiste za to stat Jack Kane, Everlight, hodne se take zapomina na HCA: The Ugly Prince Duckling
Cyber a sci-fi veci je tady vice.. uz se na to vsechno nemuzu dockat.. :)

..jeste bych prilozl dotaz ohledne Agatha Christie serie.. vsude to prohlasujou spise za prumer a horsi.. co na to mistni.. ma smysl se tim zabyvat..?
kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

Maxtor píše:..jeste bych prilozl dotaz ohledne Agatha Christie serie.. vsude to prohlasujou spise za prumer a horsi.. co na to mistni.. ma smysl se tim zabyvat..?

Pokud si nevyděl pár dílů Hercula Poirota, tak tě to asi bavit nebude. Ale pokud si ty filmy či seriály viděl a znáš ty postavy, tak tě to chytně a určitě přehlídneš nějaké ty nedostatky.
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
montana
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od montana »

Deset malych cernousku je paradni adventura. Graficky sice vcelku zastarala, ale ma styl, atmosferu a pribeh. A to je u adventur hlavni :)
http://www.kulturakriplu.net

Mainboard:Asus M2N-SLI DeLuxe CPU: AMD Athlon 64 X2 5600+ RAM: A-Data Vitesta EE 2x1GB 800MHZ Grafika: Sapphire ATI Radeon HD 2900 XT 512MB HDD: Western Digital Caviar SE16 320GB SATA II Mechanika: Samsung SH-S203B Skříň: Cooler Master Elite 331 Monitor: Samsung 20" SM 2032BW
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Dohrál jsem Tunguzku: Přísně tajné. Tato adventura se mi líbila hodně, zajímavý příběh, nadprůměrné zpracování. Na svém blogu jsem udělal menší recenzi s pár screenshoty a videem.
http://blog.mynameisearl.cz/clanek/tung ... sne-tajne/
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Tak a mame tu dalsi originalny adventurny pocin.
eXperience 112, doporucujem vyskusat. Link na demo je na konci pod recenziou :)

http://www.recenzeher.eu/recenze-clanek ... adventury/
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“