Vymena zakladni desky - bude třeba reinstalace XP?

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
$luk
Začátečník
Začátečník

Vymena zakladni desky - bude třeba reinstalace XP?

Příspěvek od $luk »

Nazdárek, mám v úmyslu vyměnit desku (a samozřejmě CPU) MSI K7N2 Delta (socket A) -> K8N Neo-FSR (socket 754). Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenost s těmito konkrétními typy. Mám totiž OS docela dobře vyladěný (a taky trochu upravený) a nerad bych vše prováděl znova. Takže - bude stačit výměna ovladačů? Uvítám i podrobnější popis postupu :oops:

//edit Wilik - upraven nazev
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

co se proboha vsichni bojej reinstalace. dyt je to prace na hodku dve i se vsim softem. widle to mozna prezijou ale budou delat sileny veci jelikoz v nich bude hromada starejch ovladacu a dat to do stabilniho stavu bude mnohem vic prace nez cista instalace. zmena chipsetu a s tim spojenych dalsich chipu na desce je pro system docela rana a treba win98 sli nahubu okamzite w2000 a wxp najedou vetsinou ale je s tim silena prace. prechod sA -KT600 na s754 na nforce3 a widlim se to vubec nelibilo (jen jsem to zkusil a pak hura reinstal)
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

no ono to nie je o tom ze by sa asi bal to preinstalovat ale ako pise uz ma winy viac-menej prisposobene a musim priznat ze ani mne by nebolo pochuti to vsetko stelovat odznovu. ja mam moje XP na tomto pc uz 1,5 + daco roku takisto by som nechcel vsetko nastavovat znovu. ja si myslim ze tiw Winy to preziju ale ako sa pise nadomnou bude s tym vela roboty. najlepsie si zohnat programy na odstranenie starych ovladacov.. ja by som v nudzaku odinstaloval vsetky povodne ovladace, precistil registre, aj manualne cez regedit ak by bolo treba, premazal zbytocne a stare subory najlepsie Ccleanerom alebo Find Junk Files. proste by som pc totalne skontroloval kludne by som si na to dal aj viac dni a az potom by som cez nudzak nakopol vsetky ovladace s5
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Díky z rady, vidím to asi následovně: zkusím pročistit systém od zbytků starých ovladačů - hodím novou desku - zkusím tam šoupnout přes nouzový režim ty nové - pořádně otestuju a teprve v případě neúspěchu přistoupím k případné nové instalaci OS. OK?
Atsepicnu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atsepicnu »

jo zkus to tak, ale rekl bych, ze to uz nepude. Ale stejne jestli uz je mas 1,5 roku tak by si mozna zaslouzili reinstalovat. :) nekde ctu ze doporucujou reinstall 6 mesicu, nekde rok...... ja to delam, kdyz uz vidim, ze sou zpomaleny, nebo kdyz mam problem s hardwarem, tak reinstaluju, abych testoval benchmraky atd. na cisty reinstalaci, ale to vetsinou i zformatuju disk....
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Možná to někomu bude připadat zvláštní, ale já mám systém nainstalovaný určitě minimálně 15 měsíců a zatím nepozoruju žádný problém typu nestability / zpomalení. Takže reinstalace je pro mě krajní možnost. Uvídíme. Snad nebude třeba.
gryf
Nováček
Nováček

Příspěvek od gryf »

já myslím že určitě
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“