Zkušenosti s VBI Asmobile S96S

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george.wayne »

K tomu notebooku bylo prilozene CD s veskerymi ovladaci, tak z toho to myslim instaloval. Bohuzel jsem nebyl primo u toho, vsechno mi zprostredkovaval pres telefon, takze jsem se nemohl v tom sam pohrabat a podivat se jaka to byla verze apod.
Kazdopadne ja mu navrhoval at zkusi jeste ovladace odtud: http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHI ... WHQL.shtml
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

harleymaster píše:A ty ovladace ste tahali odkud? primo od vbi z download area?
Však ovladače dostaneš k notebooku na cd, neměl jsem s nimi jediný problém--- :?
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
japko33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od japko33 »

to je zajimavy, stejny notas co ma nidzo bez problemu je z neho nadsenej a vy na nas hrknete takovy valy.. tak to me teda nepotesilo.. uz sem ho chtel obednat ale asi jeste pockam nez to tady nekdo poradne vysvetly, jestli jde opravdu o soft chybu, nebo rozdil mezi xp a vista nebo taky original neoriginal zejo :D
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jenze ty jsi mel taky Visty pokud vim. On kdyz zacal instalovat pres ten instalator ovladace graficke kart,y tak zcernala obrazovka, ozvalo se opravdu osklive pipnuti a nezbylo nic jineho nez restartovani notebooku. A po restartu to hlasilo ze system byl obnoven po zavazne chybe. Nakonec to musel udelat pres nastroj pridat hardware, kdy se mu ty ovladace z CD natahly uz bez problemu.
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

japko33 píše:to je zajimavy, stejny notas co ma nidzo bez problemu je z neho nadsenej a vy na nas hrknete takovy valy.. tak to me teda nepotesilo.. uz sem ho chtel obednat ale asi jeste pockam nez to tady nekdo poradne vysvetly, jestli jde opravdu o soft chybu, nebo rozdil mezi xp a vista nebo taky original neoriginal zejo :D
Muzu te ujistit ze MEL originalni Windows XP se service packem 2
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Osobne me napada nekolik pricin.
1. Opravdu to ma na svedomi rozdil mezi WinXP a Vista(coz se fakticky rovna DX10 a 9, 32bit instrukce vs 64bit instrukce a zejmena OVLADACE)
2. Neodborne zachazeni ze strany meho kamose, ktery v BIOSu hrabal do neceho co nemel a neco si tam rozhasil (coz je ovsem nepravdepodobne, protoze ze zacatku do bios vubec nesahal a zkousel vse i v DEFAULT nastaveni)
3. Nespravne nainstalovane ovladace (zastarale ci neco podobneho...)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Může se jednat o vadný kousek, nebo lamu uživatele jinak si to vysvětlit neumím. Obě verze v mých očích nesnižují kvalitu produktu.
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Fifi píše:Může se jednat o vadný kousek, nebo lamu uživatele jinak si to vysvětlit neumím. Obě verze v mých očích nesnižují kvalitu produktu.
Ano, proti hardwaru take nic nemam. Jde spis o ten rozdil mezi XP a Vista a tedy to co k tomu patri.

Take jestli to nahodou nemuze byt tim, ze si k tomu vzal disk ktery jede pres S-ATA II....konkretne Seagate MOMENTUS 120GB, 8MB, S-ATA II, NCQ, 2,5"...

Prvni co musel udelat aby to vubec bylo spustitelne a zacala instalace windows bylo nastaveni v biosu tykajici se prave disku a S-ATA/S-ATA II
japko33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od japko33 »

aj aj .. to se me nelibi.. sem myslel ze tam picnu moje CD z woknama co mam doma a spusti se instal.. :cry:
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

japko33 píše:aj aj .. to se me nelibi.. sem myslel ze tam picnu moje CD z woknama co mam doma a spusti se instal.. :cry:

Tak presne se zobrazovala tahle chyba:
Byly zjištěny potíže a systém windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození
počítače.
Pokud je to poprvé, co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače,
restartujte počítač. Pokud se obrazovka objeví znovu, pokračujte těmito kroky:
Zkontrolujte, zda máte k dispozici dostatek místa na disku. Pokud je v koncové
zprávě určen ovladač, ovladač zakažte nebo se obraťte na dodavatele ovladače
a vyžádejte si jeho poslední verzi. Zkuste změnit videoadaptéry
Obraťte se na vašeho dodavatele hardwaru a vyžádejte si poslední verzi systému BIOS.
Zakažte paměťové možnosti systému BIOS, například použití mezi paměti nebo stínování.
Pokud potřebujete pro odebrání nebo vypnutí součástí použít nouzový režim, restartujte počítač, po stisknutí klávesy F8 vyberte upřesnění možnosti spouštění a poté vyberte položku nouzový režim.
Technické informace:
*** STOP: 0x0000007E (0xc0000005, 0xf853d0bf, 0xf8989208, 0xf8988f08)
*** pci.sys – address f853d0bf base ad f8536000, date stamp 3b7d855c“

Par lidi na netu uz to resilo. A radili jim, at spusti WinXP se zabudovanym SP2...to fungovalo az do te doby, nez se objevila hlaska, ze jeho notas pry nema zadny pevny disk.........pak proved ty upravy v BIOSu a jelo to naprosto v poradku.
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Cili moje rada zni, pokud se chcete vyhnout hrabani do BIOSu, nekupujte si k tomu S-ATA II disk a dejte prednost tomu Seagatu, co ma jen 100GB a je klasicky S-ATA....oba maji 7200 otacek a 8MB vyrovnavaci pameti. Jedine o co tim prijdete je NCQ a 20GB mista navic...ovsem cena mezi temito dvema verzemi disku je jen 69 Kč....
japko33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od japko33 »

skoda... sem myslel ze budu mit jednoduchou instalaci.. :(((
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dasi problemy ktere vznikly pri naslednych instalacich hardwaru, tak ty uz si neumim vysvetlit...pres install wizarda grafika jednoduse nainstalovat nesla. Pres Pridat hardware ano, ale jeji snizene vykony jsou dalsi zahada...
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

Mohli byste prosim napsat kde ste ty notebooky kupovali? na vbi.cz mi to prijde lehce predrazeny,diky
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Predrazeny???
No, to nezalezi na tom kde to koupis. Cena bude vzdycky stejna podle toho jak to ukazuje VBI.cz
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

No kdyz si das notebooknamiru.cz tak tam to mas o 1600,- levnejsi,coz je docela rozdil
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No na VBI jsou k tomu pripocteny jeste veskery ty poplatky co je nutny zaplatit...je to uplne konecna cena. Kdyzto tady si tim nejsem tak jisty...
Alo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alo »

zkoušeli jste to testovat ještě někdo další?
george.wayne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Alo píše:zkoušeli jste to testovat ještě někdo další?
Dnes nebo zitra bych ho mel mit doma. A pekne prozkousim nainstalovat XP i Visty ktere si po tehle zkusenosti uz planuju dokoupit a schvalne jak pobezi 3D Marky pod XP a Vistami...
Protoze dle ohlasu Nidza, to vypada ze s vistami nenarazil na jediny problem...
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

george.wayne píše:Protoze dle ohlasu Nidza, to vypada ze s vistami nenarazil na jediny problem...
Jj, bez jediného problému. Včera jsem ozkoušel i webkameru a můžu říct, že má dost vysokou kvalitu, čekal jsem nějakou šílenost, jako u webkamer za 200,- z minulého století, ale byl jsem mile překvapen...
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“