nenabihaji windowsy - problem s pameti?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
johnici
Začátečník
Začátečník

nenabihaji windowsy - problem s pameti?

Příspěvek od johnici »

Vzdycky pri prvnim pusteni pocitace mi to vypise : "Byly zjištěny potíže a systém windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození počítače. TECHNICKÉ INFORMACE
***STOP: 0x0000008E (zde jsou dalsi podobna čísla)
*** win32k.sys - adress BF821825 base at BF800000, DATESTAMP 41107F7a
Zahajování vypisu fyzické paměti RAM"
:cry:

Po několikátým restartu sytemu pak windowsy nabehnou, ale taky se mi stalo že ani 5x restart za sebou nepoml a ja musel vyndat pameti ze slotu a znovu je zandat. Slot na paměti by měl být v pořadku protože v něm před tím jela moje první ramka a s ni problémy nebyly. Zkusil jsem i jinej slot, ale pořad stejny problem. Taky je zajímavy že se to děje jen při prvním spustění, když pak počítač během dne vypnu a přijde k němu za 2-3 hodiny tak to normálně naběhne.

Zkoušel jsem memtest - běžel 8 hodin a pak goldmemory kterej prošel 2 cykly. Ani jeden program nenašel error. Celý problém je prostě jen při spuštění, pak už systém běži stabilně.
george5545
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od george5545 »

Může být problém s kondenzátory ve zdroji nebo základní desce, pak systém vlivem špatného napětí je nestabilní, někdy nelze zapnout MB vůbec a tak.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

jj s tými kondíkmi je to pravda. Na MB sa to ešte skontrolovať dá, ale keď ti odchádza zdroj tak jedine meraním výstupného napetia. Skus vyskúšať iný na 100% funkčný zdroj.

Kamoš má podobný problém a tak mu cez víkend veziem zdroj, keť to ním nebude, tak je MoBo v pŕ.... . To platí aj pre teba.

//Zišlo by sa napísať akú máš zostavu KOMPLET
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Přesně jak píše Garnet - v tyhle situaci bych začal vyzkoušením ty sestavy na spolehlivym, odzkoušenym a funkčním zdroji, pokud vše nabehne na poprve - máš jasno. Pokud ne - pokračuješ dál, testuješ desku, paměti atd.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

johnici
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnici »

Diky vsem za reakce, rozepisu se teda vic podrobneji abych vic nastinil situaci. Moje sestava:
Core2duo 6300
MB GigaByte 965P-DS4
ATI 1900gt
HDD Seagate 250GB ST3250620AS, SATA-3G, 16MB, 7200.10r-5R
Seasonic S12-500 500W, a k tomu pamet CORSAIR 1024MB XMS2-6400 DDRII 800 - takhle sem si v zari minulyho roku slozil pocitac - vsechno fugovalo dobre, zadny problem.

Ted jsem dokoupil druhej pametovaj modul - opet CORSAIR 1024MB XMS2-6400 DDRII 800 - na jehoz stitku je sice napsana verze 5.1 (ty puvodni jsou 2.1), ale kdyz jsem ho dal do pocitace jeli pameti v pohode v dualu. Cely problem je pouze v tom prvotnim spusteni - vyzkousel jsem ty pameti spolecne, ted tam mam jen tu novou a porad to blbne. Na zdroj se teda stezovat nemuzu, co sem cet patri k tim lepsim a tuhle sestavu by mel utahnout v pohode. Bohuzel moznost otestovani na jinym pocitaci nemam :sad:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ach takhle, takze tady se nejedná o nejakou letitou sestavu (jak jsem podle popisu problemu předpokladal) ale o vicemene novej stroj, s kvalitníma komponentama a špičkovým zdrojem.

Pokud to začalo až po přidaní novy pameti, tak sis vlastne odpovedel sám. Může bejt vadná. Může se nesnest s puvodní, což by me hodne prekvapilo - tenhle chipset bere totalne krkolomny konfigurace od ruznych vyrobců a jede, natož pak takovej kosmetickej rozdíl.

Možný je ale všechno - na tvym míste bych pamet vyzkoušel jinde, pripadne jinou pamet u tebe, pišeš ze to pujde težko, ale bude to asi treba :)

EDIT: Odkud jsi ? Stát se to tady nekde poblíž, tak bych nemel problem ti pujčit z firmy nejakou DDR 800, ale počítam ze nebudeš z okolí Č. Krumlova :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

johnici
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnici »

Bohuzel z okoli nejsem. No zkusim proste zajit do obchodu kde sem ji kupoval a rict co mam za problem a uvidim jak se zachovaji. But si ji tam nechaji na otestovani nebo ji poslou na reklamaci a nebo mi reknou ze mam smulu. Jinou moznost stejnak nemam (bohuzel).
johnici
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johnici »

Tak jsem zmenil ovladace ke graficke karte a zatim mi to hlasku nevyhodilo, tak doufam ze se problem vyresil.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“