Kterou verzi Athlonu64 s754?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

axle
Nováček
Nováček

Kterou verzi Athlonu64 s754?

Příspěvek od axle »

Zdravim, co pujde podle vás lépe taktovat?

Kód: Vybrat vše

http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA3000AIK4BX
nebo

Kód: Vybrat vše

http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA3200AEP5AR
Jeden je 90nm a TDP51W x druhý je 130nm ale zase má lepší TDP89W... :?
johnybest
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybest »

to si trochu pletes lepsi TDP ma ten na 90nm protoze je nizsi a obecne vzato by mel jit i lip taktovat
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

To uvazujes o s754 ? Neni to trochu mimo ? Pri dnesnich cenach AM2 a jeho relativne lepsi budoucnosti je s754 davno mrtve (a ceny pameti jsou taky PRO u AM2).
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

vetsinou sly lepe pretaktovat ty NewCastly. Ale davalo se do nich treba 1,65V a to chce uz slusny vetron.

Jednak dalsi vyhodu pro newcastle je ze MA POVOLENY nasobic 4x. A min VID ma 0,8V TO znamena ze na 800mhz pri 0,8V Ho muzes chladit pasivem z boxu :wink:
Petrt píše:To uvazujes o s754 ? Neni to trochu mimo ? Pri dnesnich cenach AM2 a jeho relativne lepsi budoucnosti je s754 davno mrtve (a ceny pameti jsou taky PRO u AM2).
stale je nejlevnejsi vzit starou 754 desku, 754 CPU a DD1. Takhle mas aspon nejaky PC. Kdyby si byl student, ktery kazdy den jeste po skole chodil do prace mluvil by si o penezich asi jinak.
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Čau nevíte jak je to s odemčenýma násobičema? Zajímalo by mě jestli má třeba Newcastle nebo Venice odemčenej nebo jde o štěstí a typ revize ?
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

pc blazen píše:Čau nevíte jak je to s odemčenýma násobičema? Zajímalo by mě jestli má třeba Newcastle nebo Venice odemčenej nebo jde o štěstí a typ revize ?
vsetky athlony64 maju odomknuty nasobc, ale iba smerom dole koli CnQ
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

urcite ber ten 90nm venice. Minimum na ktore pretaktujes kazdy jeden je 2,4Ghz lepsie kusky aj 2,8. Strop tych 130nm je niekde okolo 2,5Ghz. Nehovoriac o tom ze 90nm ma mensiu spotrebu a menej pecie.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

S tim pretaktovanim na tom budou oba dva stejne.. Rozdil je v tom ze Jadro NewCastle bude vic hrat, budes potrebovat opravdu dobry chladic...
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Je ten teplotní rozdíl Newcastle a Venice opravdu velkej ?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

pc blazen píše:Je ten teplotní rozdíl Newcastle a Venice opravdu velkej ?
Tak to uz vidis ze specifikaci.. Zatimce Venice bude mit maximalni spotrebu 51W, NewCastle 89W.. S tim ze pretaktovanim spotreba jeste o dost povyroste.. Ve stupnich ti to nekdo nerekne, ale ten NewCastle uz bude potrebovat opravdu nejaky "silnejsi kalibr" k uchlazeni na rozumne teploty..
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

[CZ]mike píše:stale je nejlevnejsi vzit starou 754 desku, 754 CPU a DD1. Takhle mas aspon nejaky PC. Kdyby si byl student, ktery kazdy den jeste po skole chodil do prace mluvil by si o penezich asi jinak.
Promin ale musim reagovat...
Pokud jen trochu uvazujes o budoucim upgradu, tak si snadno spocitas, ze DDR2 a AM2 te vyjde nakonec levneji. Sam mam obe reseni (s754 i AM2) a musim uznat, ze s754 nebyl nejlepsim krokem - takze pisu z vlastni zkusenosti (a to jsem kupoval v lednu, ted je to total mimo).

Mimochodem, jsem porad student (prvak postgradual), necele tri roky pracuju v jedne firme. Takze o chozeni do skoly/prace (a opacne) vim hodne sveho a vazne nepotrebuju podobne vypady od nekoho jineho. A nesnaz se oponovat bydlenim u rodicu ci na kolejich atd., protoze to uz taky nejakou dobu neplati. Na to co je v podpisu jsem si musel vydelat a nikdo mi na to jen tak nedal :razz: :wink:

2autor
za jake ceny to muzes mit ? Co mas za desku ?
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

mozna bych sahnul po nejakym mobile procaku ::)
1MB L2 cache, 25 - 35W TDP, 1,6GHz :) - podle toho jakej sezenes :)
http://www.pcprodejna.cz/?id=1932&produ ... 64%20ML-30
Tady se hraje na nizky napeti, takze kdyz tam nechas hodnotu defaultni pro S.754, tak uz to bude pro nej dostatek a ty ho mozna vyzenes i vysoko :roll:
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

Palec123 píše:S tim pretaktovanim na tom budou oba dva stejne.. Rozdil je v tom ze Jadro NewCastle bude vic hrat, budes potrebovat opravdu dobry chladic...

tak to teda nebudu...venice idu ovela lepsie taktovat... tam kde ma venice minimum tam ma NC maximum... 2400-2500mhz
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
axle
Nováček
Nováček

to Petrt

Příspěvek od axle »

Jasny, ze AM2 je lepsi, o tom zadna. Ja mam s754 Gigabyte K8NE + Semprona64 2800+ a jak se muzes treba tady na fore docist, tahle kombinace nekdy proste nejde taktovat a nic s tim proste neudelas...takze jedu na 1.6GHz :evil:

Na stary CPU mam kupce, takze by me novej procak vysel zhruba na 700Kč. Pokud pujde pretocit, ziskam zhruba 800MHz navic, pokud nepujde, ziskam 400Mhz...takze to za tech 700kc zkusim, uz jenom ze zvedavosti :D

Jinak, byl jsem rozhodnutej pro Venice, nad NewCastlem jsem vubec neuvazoval, ale pak jsem cetl nejaky clanek v tom smyslu, ze cim ma procesor vetsi Thermal Power, tim jde lepe pretaktovat...heh..tak jsem se tady radsi zeptal..od ceho ty fora taky jsou, ze? :-D

A posledni vec: o penize "vubec" nejde. Nejsem kostelni mys, abych nemel na desku + cpu + ram na AM2, ale mam prednejsi konicky, do kterych chci vrazet moje zlataky..
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jasně ze Venice jde líp taktovat 90nm vs 130nm...tak jak tady nekdo řekl už predemnou,NC šli taktovat v prumeru do 2500mhz a to byl jejich strop (v prumeru).Když si měl štestí na dobrej Venice tak sel i na 2800mhz bezproblemu.
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: to Petrt

Příspěvek od Petrt »

axle píše:Jasny, ze AM2 je lepsi, o tom zadna. Ja mam s754 Gigabyte K8NE + Semprona64 2800+ a jak se muzes treba tady na fore docist, tahle kombinace nekdy proste nejde taktovat a nic s tim proste neudelas...takze jedu na 1.6GHz :evil:

Na stary CPU mam kupce, takze by me novej procak vysel zhruba na 700Kč. Pokud pujde pretocit, ziskam zhruba 800MHz navic, pokud nepujde, ziskam 400Mhz...takze to za tech 700kc zkusim, uz jenom ze zvedavosti :D
Ja jsem u sveho 2800+ limitovanej deskou a i u AM2 (taky gigabyte) je deska limitujicim faktorem. Ale ani tak me to netrapi, casy zbesileho taktovani jsou pryc a taky uz mam prednejsi veci. Tve duvody chapu a nic proti nim nemam, jen z tveho prvniho postu to takto znat nebylo a byl jsem zvedavej proc to delas - osobne do s754 investovat uz nic nebudu.

ps: zkousel jsi propocitat naklady na vymenu cele platformy ? Kdyz to mas jako konicek "ze zvedavosti", tak to vyjde treba podobne a vyhrajes si do aleluja :-)
axle
Nováček
Nováček

Příspěvek od axle »

zkousel, je to vic nez 700Kc :-D kdybych poridil Asus M2R32-MVP nebo Asus M2N-SLI Deluxe, AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, aspon 1GB RAM.....to je zhruba 6000Kc. No a za kolik myslis, ze dneska prodam K8NE, Sempron2800 a 2x512 DDR400? :wink:
Petrt
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Petrt »

axle píše:zkousel, je to vic nez 700Kc :-D kdybych poridil Asus M2R32-MVP nebo Asus M2N-SLI Deluxe, AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, aspon 1GB RAM.....to je zhruba 6000Kc. No a za kolik myslis, ze dneska prodam K8NE, Sempron2800 a 2x512 DDR400? :wink:
njn, to je uz ale trochu jiny upgrade nez jen vymena Sem na Athlona64 :-) A desly kso vybral imho taky trosku "lepsi" :-)
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Přesně jak psal Axle, že kombinace K8ne + Sempron nejde taktovat tak se taky přidávam - v biosu z 200 MHz maximálně 213 MHz a dál už jen přetočit ve woknech+easytune na 230 MHz, pokud dám vyšší, pc zatuhne hned po naběhnutí EasyTune a jen reset 8)
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

měl jsem ten samý "problém" akorát z Asus K8N a Sempron 2800+ , vyměnil jsem za Semprona 3100+ @ 2,4 GHz a stačí mi to :)
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“