GeForce 7950GX2 - problémy s ovládačmi
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ufon
- Nováček

GeForce 7950GX2 - problémy s ovládačmi
koupil sem si nVidii 7950 GX2
občas v XP problikne monitor (hry jsem ještě nezkoušel). tak nevím jestli to může být nízkým napětímno (zdroj 500W) nebo by to chtělo novej firmware. no a ten se mi nedaří najít, zdá se že ho nvidia vůbec nevydává?
Jsou nějaké tuningové programy? firmwary?
předem děkuji za rady
občas v XP problikne monitor (hry jsem ještě nezkoušel). tak nevím jestli to může být nízkým napětímno (zdroj 500W) nebo by to chtělo novej firmware. no a ten se mi nedaří najít, zdá se že ho nvidia vůbec nevydává?
předem děkuji za rady
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Re: firmware
zakladnim ovladacum na graficke karty se nerika firmwary ale BIOSyufon píše:koupil sem si nVidii 7950 GX2
předem děkuji za rady
Podivej se na stranky vyrobce karty (ne na nvidia.com), jestli tam neco nenajdes.
Jinak jim zkus napsat na podporu, jestli nejaky dalsi BIOS pro kartu nevydali, ale neni moc co vylepsovat, takze si myslim.
Spis hledej problem v driverech nebo v nejake nekompatibilite.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
- ChrastyII
- Začátečník

- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
neco si o tom precti.ufon píše:jaké programy použít? jaké drivery použít?
Jestli budes taktovat takto z vody, tak mam obavy, ze to spatne dopadne...
Treba u nas
http://pctuning.cz/softwarovi_pomocnici ... karty.html
a i tady na foru se porad resi kde jak a co taktovat, tak hledej
- husky14
- Začátečník

-
Re: firmware
Autor asi myslel forceware....ufon píše:....nebo by to chtělo novej firmware....
@ufon: forceware = ovladace VGA stahnes opravdu na nvidia.com, popr. se daj stahnout a vyzkouset i ruzne modifikovany, napr. z guru3d.com....
Jinak jak uz padlo vyse, napred si o tom neco precti
EDIT - upravený názov threadu barco
- husky14
- Začátečník

-
A tohle si necet?ufon píše:dá se někde sehnat ten BIOS?
Btw. do flashovani biosu se bejt tebou moc nehrnu, kdyz tak ctu tvy posty. Navic tvuj problem zrejme jinej bios stejne nevyresi....Kamikadze píše:....Podivej se na stranky vyrobce karty (ne na nvidia.com), jestli tam neco nenajdes.
Jinak jim zkus napsat na podporu, jestli nejaky dalsi BIOS pro kartu nevydali, ale neni moc co vylepsovat, takze si myslim.
Ale delej jak myslis.
- ufon
- Nováček

A jak zjistim výrobce tej karty? Na ní toho moc nepíšou 
vypadá přesně takhle:
http://www.pretaktovani.cz/text/GF7950GX2.asp
vypadá přesně takhle:
- husky14
- Začátečník

-
Tak snad vis, co mas za kartu ne?ufon píše:A jak zjistim výrobce tej karty? Na ní toho moc nepíšou
vypadá přesně takhle:
Tohle co si nalinkoval, je referencni karta NVIDIE, takze jestli vypada presne takhle, tak muze byt vyrobce kdokoliv.....
Bude to vedet bios tvy karty....
- godlike
- Středně pokročilý

-
- husky14
- Začátečník

-
Re: dell
Tak to opravdu netusim, budes to mit mozna nekde v papirech....ufon píše:husky14: jak se podívam na výrobce do biosu?
Ale na vyrobce se vykasli, ty nepotrebujes novej bios (navic ho na tu kartu stejne nedokazes flashnout), ty potrebujes zkusit jiny NVIDIA ovladace=forceware.
Uz sis o tom neco precet?
Btw. A co takhle reklamace, mas prece sestavu od Dellu?
- ufon
- Nováček

husky: děkuju, zkusim forceware, článeček sem si samo přečetl, zatim z toho moc moudrej nejsem, musim to zkusit
jo a na matroxu mi s podobnou věcí bios pomohl, zkusil bych to, jen fakt nevim kde ho schrastit
godlike: zdroj nevim, až přijedu do kanclu zkusim zjistit
a na cenu se radši ani neptej vzhledem k tomu že to má core extrem
jo a na matroxu mi s podobnou věcí bios pomohl, zkusil bych to, jen fakt nevim kde ho schrastit
godlike: zdroj nevim, až přijedu do kanclu zkusim zjistit
a na cenu se radši ani neptej vzhledem k tomu že to má core extrem
- ufon
- Nováček

Sestava
Tak ten zdroj je Fortron 500FX PFC, procesor: DualCore Intel Core 2 Extreme X6800, 2933 MHz (11 x 267), základní deska: Dell Precision WorkStation 390, chipová sada základní desky: Intel Glenwood-DG i975X, paměť: 4GB Nanyo 677MHz (XP hlásí ale jen 3, musim se ještě poučit o PAE)
chybí ještě něco?
chybí ještě něco?
- ufon
- Nováček

forceware
Forceware je něco jiného než klasický ovladač který si stahnu ze stránek http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp ???