Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
- Shit
- Odborník PCT

- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- D00M
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a hlavně, jak se to dá vypnout?
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
- Jackin
- Začátečník

pomale disky budou jeste pomalejsi, zvukovka jeste shitovejsi s praskanim...neresil bych to pokud nelze rozpoznat znatelna zmena...
jak poznas ze jsi zdravy ? je ti spatne, neco te boli...pokud te nic neboli a jsi ok, jsi zdravy...pokud nejsi hypochond a nehledas nekde nejakou tu nemoc...
vypnout to nejde, je to naintegrovane v jadre, a i kdyby nebylo (polemicky), na co by byla kvalitni ochrana, kdyz na uvodni obrazovce by bylo velke cervene tlacitko "VYPNOUT OCHRANU - NYNI SI MUZETE NELEGALNE KOPIROVAT". Jo dobry napad, taky bych to bral.
Nereste to, pokud vam to vadi (me v praci zatim ne), nainstalujte si XP nebo jiny OS.
jak poznas ze jsi zdravy ? je ti spatne, neco te boli...pokud te nic neboli a jsi ok, jsi zdravy...pokud nejsi hypochond a nehledas nekde nejakou tu nemoc...
vypnout to nejde, je to naintegrovane v jadre, a i kdyby nebylo (polemicky), na co by byla kvalitni ochrana, kdyz na uvodni obrazovce by bylo velke cervene tlacitko "VYPNOUT OCHRANU - NYNI SI MUZETE NELEGALNE KOPIROVAT". Jo dobry napad, taky bych to bral.
Nereste to, pokud vam to vadi (me v praci zatim ne), nainstalujte si XP nebo jiny OS.
- D00M
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sorry, blbá formulace mého dotazu - mě šlo spíš o automatické vypnutí té funkce zmršení výstupu - kdy ji vypne systém... po restartu, po dojetí nějakého programu?
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
- Kopito
- Nováček

-
- Lojza
- Začátečník

- Jackin
- Začátečník

Tak kolega vyresil problem pripojeni Vist do proxy site, kde se pouziva Samba. Cely clanek najdete zde http://www.builderau.com.au/blogs/codem ... =339270746 .
Pro ty co se jim to nechce cist: problemem "cerstvych" Vist je, ze pouzivaji pro bezpecnostni politiku pouze autentikaci NTLMv2, kteru by mela podporovat pouze nova Samba 3.0. Musime tedy zmenit konfiguraci Vist na starsi protokoly.
Postup:
1) date prikaz spustit "secpol.msc"
2) v bocnim menu pod zalozkou "nastaveni zabezpeceni - mistni zasady - moznosti zabezpeceni" najdete polozku "Zabezpečení sítě: Úroveň ověřování pro systém LAN manager", kliknete pravým a vyberete Vlastnosti
3) Vyberete polozku "Odeslat pouze LM a NTLM, v případě nutnosti použít zabezpečení NTLMv2"
Hotovo. Ted by se mely bezproblemu nacist "Share Folders", HTTP i HTTPS protokoly vcetne windows update.
Pro ty co se jim to nechce cist: problemem "cerstvych" Vist je, ze pouzivaji pro bezpecnostni politiku pouze autentikaci NTLMv2, kteru by mela podporovat pouze nova Samba 3.0. Musime tedy zmenit konfiguraci Vist na starsi protokoly.
Postup:
1) date prikaz spustit "secpol.msc"
2) v bocnim menu pod zalozkou "nastaveni zabezpeceni - mistni zasady - moznosti zabezpeceni" najdete polozku "Zabezpečení sítě: Úroveň ověřování pro systém LAN manager", kliknete pravým a vyberete Vlastnosti
3) Vyberete polozku "Odeslat pouze LM a NTLM, v případě nutnosti použít zabezpečení NTLMv2"
Hotovo. Ted by se mely bezproblemu nacist "Share Folders", HTTP i HTTPS protokoly vcetne windows update.
- oneill_sx1
- Začátečník

Když restartuju pc, písmo u ikon na ploše se změní. Změnou motivu na Vindows Vista se nastaví to pěkné, ale po restartu je zase jiné. Původní a to, které se mi líbí je takové:

ale mění se na:

(sami uznejte, že to není pěkné)
Zkoušel jsem i vyprázdnit Koš, ale vždy se to přenastaví
Další věc, obrazovka Víteje. Po nějaké době používání Visty při startu dlouho zůstává (asi 20-30s což výrazně prodlužuje dobu náběhu).

ale mění se na:

(sami uznejte, že to není pěkné)
Zkoušel jsem i vyprázdnit Koš, ale vždy se to přenastaví
Další věc, obrazovka Víteje. Po nějaké době používání Visty při startu dlouho zůstává (asi 20-30s což výrazně prodlužuje dobu náběhu).
- Shit
- Odborník PCT

- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Podle zpráv od lidí, co nemají legální systém, se děje spousta nemilých věcí - vypíná se Aero, blbne zvuk, pomalá síť...
Nějak to vypnout jít musí, vše co lze spustit lze i vypnout... Jenom je to zase ukázka klasické buzerace slušných lidí. Za chvilku se objeví hacknuté Visty a jedna skupina bude v pohodě.
Nějak to vypnout jít musí, vše co lze spustit lze i vypnout... Jenom je to zase ukázka klasické buzerace slušných lidí. Za chvilku se objeví hacknuté Visty a jedna skupina bude v pohodě.
- Shit
- Odborník PCT

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevratná? Vždyť když se z pohledu systému ( PCP ) vrátí vše do normálu, tak se TB deaktivují, ne? Takže pokud se jádru nakecá, že k žádné neobvyklé situaci nebo změně systémových souborů nedošlo, tak se nic nestane.
Mě by jenom zajímalo, jestli se tohle týká jen prémiového obsahu ( HD video + co vše k tomu ještě podle MS patří ) a systému jako takovému ( což by mě nijak nevadilo ) nebo bude dělat problémy, když si třeba koupím hru a použiju no-cd crack ( což už by mi vadilo, pořád přendávat média mě opravdu nebaví ). Zprávy, že třeba pokles napětí způsobený připojením USB flashky, které vyvolá TB beru jako paranoidní, tam imho probém nebude.
Tak jako tak bych zůstal u názoru, že je jen otázka času, než to někdo z warez komunity pořeší a zase to bude akorát otravná buzerace na ty, kteří si Visty koupí. Ať na tom s MS spolupracoval kdokoli. Vlastně ne buzerace, nýbrž "feature"
Mě by jenom zajímalo, jestli se tohle týká jen prémiového obsahu ( HD video + co vše k tomu ještě podle MS patří ) a systému jako takovému ( což by mě nijak nevadilo ) nebo bude dělat problémy, když si třeba koupím hru a použiju no-cd crack ( což už by mi vadilo, pořád přendávat média mě opravdu nebaví ). Zprávy, že třeba pokles napětí způsobený připojením USB flashky, které vyvolá TB beru jako paranoidní, tam imho probém nebude.
Tak jako tak bych zůstal u názoru, že je jen otázka času, než to někdo z warez komunity pořeší a zase to bude akorát otravná buzerace na ty, kteří si Visty koupí. Ať na tom s MS spolupracoval kdokoli. Vlastně ne buzerace, nýbrž "feature"
- Shit
- Odborník PCT

Ano...wector píše:Nevratná?...
To nebudu komentovat, ale zatím odpověď zní: "Ne".wector píše:....je jen otázka času, než to někdo z warez komunity pořeší....
Nějak tak...wector píše:...Vlastně ne buzerace, nýbrž "feature"
TB hlídají mj. datum editace/vzniku souboru procházejícím řadičem HDD (u všech HDD, nejenom na systémovém), veškeré změny systémových souborů, které nemají podpis od MS, "podezřelé" operace@změny v registru OS, atd @ MS to logicky "tají"... => neboli hlídají a aktivují se tehdy, pokud je "nebezpečí" cracknutí OS... Problém je ale v tom, že se někdy mohou aktivovat i z jiného důvodu (třeba vybitá baterka na bordu)... a asi není cesty zpět.
P.S.: Ono stačí ke "zrušení" aktivace WV i flash BIOSu, popř. změna ovladače grafiky -> podívej se po netu...
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

Tiltbits mají snad "3 kvalty".wector píše:Mě se právě nezdá to slovíčko "nevratné" - co já se dočetl, tak když např. bude haprovat nějakej driver, tak dochází k TB, k různému resetování daného driveru, jeho odinstalaci atp, ale když se situace vrátí do, pro PCP akceptovatelného, normálu, tak TB končí.
Haprování driverů může být ze dvou důvodů:
a) Hapruje proto, že se mu něco nelíbí, ale OS by chtěl, aby to makalo - "kvalt" 1 a 2 - vratné.
b) Hapruje proto, protože ho k tomu nutí OS se svými tiltbits - "kvalt" 3 - nevratné.
"Kvalty" 1 a 2 jsou vratné, ale třetí "kvalt" je nevratný a to je právě ten průs*r ... Nemusí se to stát pouze při činnosti spojené s cra*knutím ochran, resp. cra*k. OS...
Zpravidla pojmem klopné bity označuje až stav "3" a ten je skutečně nevratný.
Zdroje informací: Můj rozhovor s technikem MS a "odborné články" na jistých sajtách, které odporují pravidlům tohoto fóra.
Osobně mám pochopitelně Win Vista legal, ale docela mně tohle téma zajímá (ačkoli jedu stále na WXP SP2)...
- sheeen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Da se už ve Vistě něčím taktovat grafika od nVidie? Stahnul sem si sice nTune nastavim si frekvence nahodím si NVIDIA MONITOR frekvence jsou na nataktovanejch hodnotách ale 3D mark da stale stejnej vysledek i kdyz to nataktuju na nestabilni hodnoty jede to pořad stejně proetože to proste fyzicky nataktovaný není..nevite co s tím?
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB