Snažím se vyrobit si sensorbar pro muj wiimote jenze at se snazim jak se snazim porad mi nefunguje. Koupil jsem si v gesu 4 IRledky tyhle Na metku jsem si vypocital odpor pro 4 IRled v serii => 12 Ohm a pripojil to vsechno na USB. Problem je ze i takhle primitivni konstrukce mi nefunguje (polarita dobra, kabely v cajkou). Wiimote je nevidí, kamera se zapnutym nv je nevidi a ja vubec nevim jak merenim zjistit funkcnost. Problem bych videl ve vybranych diodach ale co jsem koukal na internetu na ruzny konstrukce nikde jsem nenasel presnejsi specifikaci
No problem v ledkach byt muze, jelikoz se delaji s ruznou vlnovou delkou, ale to by snad nemelo az tak moc vadit. Nicmene pokud sviti, tak by to melo byt v kamere (nebo digifotaku) videt i bez nocniho videni. Zkusil bych promerit, jestli tam z toho USBcka opravdu jde proud (je to malo pravdepodobne, ale nektere desky muzou USBcka vypinat). Pokud ano, doporucil bych treba jednu ledku vyzkouset samostatne, pripadne risknout i otoceni polarity (pro jistotu).
Eagle3DEngineunder developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
€agle píše:No problem v ledkach byt muze, jelikoz se delaji s ruznou vlnovou delkou, ale to by snad nemelo az tak moc vadit. Nicmene pokud sviti, tak by to melo byt v kamere (nebo digifotaku) videt i bez nocniho videni. Zkusil bych promerit, jestli tam z toho USBcka opravdu jde proud (je to malo pravdepodobne, ale nektere desky muzou USBcka vypinat). Pokud ano, doporucil bych treba jednu ledku vyzkouset samostatne, pripadne risknout i otoceni polarity (pro jistotu).
Kabel z usb pod proudem je Otoceni ma smysl ? Polaritu jsem dodrzel pokud si na wikipedii nevymejslej blbosti
Otocenim nemas co zkazit (pokud dodrzis napeti), takze bych to zkusil Taky kdyz to mas v serii tak staci, aby jedna ledka byla spatna uz z vyroby (stat by se to nemelo, ale mozne je vsechno), nebo byla omylem obracene a nebude to svitit. Pokud mas multimetr tak promer jestli muze prochazet proud z pres vsechny ledky v serii.
Eagle3DEngineunder developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Problém může být v tom, že tvoje diody mají Vf v rozsahu 1,2V - 1.5V.
Napětí 5V pro čtyři diody už nemusí být dostačující. Doporučuji použít paralelní kombinaci 2x (2 LED v sérii s rezistorem cca 120ohm).
Pokud nepopleteš polaritu, tak každou větví poteče proud 20mA, který můžeš změřit. A ve tmě se obvykle projeví funkce IR LED slabým svitem, který je vidět i prostým okem.
jankop píše:Problém může být v tom, že tvoje diody mají Vf v rozsahu 1,2V - 1.5V.
Napětí 5V pro čtyři diody už nemusí být dostačující. Doporučuji použít paralelní kombinaci 2x (2 LED v sérii s rezistorem cca 120ohm).
Pokud nepopleteš polaritu, tak každou větví poteče proud 20mA, který můžeš změřit. A ve tmě se obvykle projeví funkce IR LED slabým svitem, který je vidět i prostým okem.
Vf jako Forward Voltage je totéž jako Uf. U infra LED se dá spíš čekat hodnota 1,4V. A vzhledem ke slušné závislosti Uf na teplotě a protékajícím proudu není optimální pracovat s rozdíly napětí cca 0,2V. Prostě platí, co jsem už napsal.