Skript pro hromadné vložení fontů ve windows

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Re: uzivatelé

Příspěvek od VasekB »

miniman píše:Jeste bych mel dotaz ohledne jednotlivych uzivatelu. Potrebuji ve skriptu nejak osetrit login a heslo jednotlivych uzivatelu. Aby se font mohl naistalovat konretnimu uzivateli ktery se prihlasi do site. Jinak mi to fungovat zrejme nebude. Predem dekuji za odpoved.

Kód: Vybrat vše

IF %USERNAME%==uzivatel1 IF NOT EXIST "%SystemRoot%\font\mujfont.ttf" copy "%source%\Font\mujfont.ttf" "%SystemRoot%\font\mujfont.ttf" 
IF %USERNAME%==uzivatel2 IF NOT EXIST "%SystemRoot%\font\mujfont.ttf" copy "%source%\Font\mujfont.ttf" "%SystemRoot%\font\mujfont.ttf"
ale slozitejsi login script uz je dobre zacit psat v necem inteligentnejsim.. treba .VBS

jeste je v tomhle pripade trochu problem s pravy do adresare "%SystemRoot%\font" kam by user mit pravo nemel. mozna by bylo lepsi, nez fonty pokazde nahravat udelat script, ktery je hodi na ty konkretni PC a ten pak spustit pod adminem....

neco jako :

set RemotePC=pc1
IF NOT EXIST "\\%RemotePC%\c$\winnt\Font\mujfont.ttf" copy "c:\install\font\mujfont.ttf" "\\%RemotePC%\c$\winnt\Font\mujfont.ttf"
a to hodit do smycky, ktera nacte seznam PC, na ktera se to ma nahrat a prez reg.exe add zmenit i registry. kdyz pribyde novy font, tak ti ho jako adminovi poslou + seznam na ktera PC to ma byt a ty to tam nahrajes scriptem.. predpokladam, ze se fonty nemeni kazdy den a pokud ano, tak to jde cele zautomatizovat
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nejak nechapu, proc to potrebujes, login script se spousti pod uzivatelskym uctem po prihlaseni do site...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
miniman
Začátečník
Začátečník

2 dony

Příspěvek od miniman »

Prave proto to potrebuju osetrit, jelikoz to potrebuju pridat do login scriptu.
miniman
Začátečník
Začátečník

2 VasekB

Příspěvek od miniman »

Potrebuji to nahrat jen urc. skupine uzivatelu ve firme, ne skripty se nemeni kazdy den, doufam ze jim to na nejaky cas bude stacit. Zkusim tvou radu a uvidim. Kazdopadne ti opet moc dekuji.
miniman
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od miniman »

pardon fonty se nemeni kazdy den :oops:
miniman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miniman »

Nedal by se tam nekam do toho skriptu vlozit parametr

/user:voice\administrator hesloveslo1 /PERSISTENT:NO
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

miniman píše:Nedal by se tam nekam do toho skriptu vlozit parametr

/user:voice\administrator hesloveslo1 /PERSISTENT:NO
jestli je to k tomu, abys zapsal do \fonts pod admin pravy, protoze user tam nezapise, tak to jde.. je na to program "runas.exe", ale je tam docela problem poslat to heslo.. docela jsem si s tim vyhral.. zkus hledat sanur.exe ;o)

ale jestli uzivatele sedi porad na stejnych PC, tak bude jednodussi, kdyz ty fonty nebudes aktualizovat v login scriptu, ale tim ze to pustis rucne ty, jako admin a nahrnes to do urcitych PC. jestli se porad stehuji, tak je to problem (mel jsem podobny, kdy uzivatele potrebuji user certifikat, ale pro jeho instalaci je potreba nahodit .dll pod adminem).
nebo jeste muzes vyuzit ActiveDirectory GroupPolicies.. tam muzes dat uzivateli, aby se mu urcite soubory nakopirovaly a to se deje pod admin pravy
miniman
Začátečník
Začátečník

Stale to nefunguje...

Příspěvek od miniman »

Zdravim, tak skript mi stale funguje jen pod Administratorem s plnymi pravy.Pod beznym uzivatelem s omez pravy to stale nefunguje. Nemuzu najit vhodny parametr pro osetreni loginu a hesla. Prosim neznate nekdo tento parametr?Dekuji
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

a co zkusit skript z administratorskeho PC s

copy aaa.ttf \\computername\admin$\font\atd.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
miniman
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od miniman »

Nefunguje tu centralni administracni system bohuzel :(. Potrebuji, aby se skript otevrel konkretnimu prihlasenemu uzivateli. Po prihlaseni na jakoukoli stanici Administratorem skript funguje, jakmile se prihlasi bezny uzivatel, skript uz nefunguje.
miniman
Začátečník
Začátečník

....

Příspěvek od miniman »

Proto potrebuji nekde najit konkretni parametr, ktery by identifikoval prihlaseneho uzivatele vcetne hesla a ktery bych mohl pripsat primo k parametru:

IF NOT EXIST "c:\WINDOWS\Fonts\*.ttf" copy "c:\temp\*.ttf" "c:\WINDOWS\Fonts\"
Nikde to nemuzu najit.
miniman
Začátečník
Začátečník

?

Příspěvek od miniman »

Nevite k cemu se pouziva parametr:

strComputer = "."
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

no, myslim ze si usetris hodne prace, kdyz na tom PC nastavis do slozky Fonts = Users:FullControll ;o) abys nemusel obihat vsechna PC, tak jsou na to nastroje primo ve win... cacls/xcacls

porad nechapu, proc ty fonty od sebe nanahrajes na ta PC 1x a musis se tam kopirovat po kazdem prihlaseni uzivatele ? to fonty menite na kazdemu uzivateli 3x/mesic ?

- strComputer = "." - to nastavi promenou strComputer na "." coz je nazev pro LokalniPC. pouziva se to ve .VBS/WSH scriptu
- do copy zadny parametr pro jmeno heslo neni. muzes ale copy pustit prez runas/sanur a tam to zadat, ale je to docela nechutne.. hlavne pozor na mezery v nazvech slozek a spravne pouziti uvozovek.. docela jsem si s tim vyhral, ale kombinaci neni zas az tak moc...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

hlavne neni moc bezpecne davat do skriptu administratorska hesla...
miniman
Začátečník
Začátečník

2 VasekB

Příspěvek od miniman »

Jelikoz mi to zadalo vedení, nic s tím neudělám. Raději by tu měli zprovoznit nějaký normální admin. systém, kde je vše mnohem jednodušší. Ještě se tě optám ten runas.exe mi nějak nejde spustit. Nevíš čím by to mohlo být?
VasekB
Začátečník
Začátečník

Re: 2 VasekB

Příspěvek od VasekB »

miniman píše:Jelikoz mi to zadalo vedení, nic s tím neudělám. Raději by tu měli zprovoznit nějaký normální admin. systém, kde je vše mnohem jednodušší. Ještě se tě optám ten runas.exe mi nějak nejde spustit. Nevíš čím by to mohlo být?
to teda nevim, kdyz nereknes jak a kde to poustis a co ti to pise/nepise.
dneska mi nejak kouzelna vestecka koule nejak nefunguje.

vedeni ti asi zadalo, aby mel uzivatel k dispozici fonty. to ale neznamena ze musis implementovat jejich (asi) laicky navrh nahravani fontu a udelat to nejak lepe, ne ?
miniman
Začátečník
Začátečník

2 VasekB

Příspěvek od miniman »

Chteli po me primo nejaky jednoduchy skript, jen jim jaksi nemuzu vysvetlit ze nejsem schopnej to vytvorit. Runas jede, ale je to hrozna prasarna. Nemuzes mi to nejak priblizit.
miniman
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od miniman »

mno tak sem jiz kapku obeznamil s runas, akorat nevim presne jak tam zadat cestu, davam

"copy "c:\temp\*.ttf" "c:\blabla\*.ttf""
furt mi to pise parametr neni spravny, pritom je tam priklad a je to presne podle nej...
VasekB
Začátečník
Začátečník

Re: ...

Příspěvek od VasekB »

miniman píše:mno tak sem jiz kapku obeznamil s runas, akorat nevim presne jak tam zadat cestu, davam

"copy "c:\temp\*.ttf" "c:\blabla\*.ttf""
furt mi to pise parametr neni spravny, pritom je tam priklad a je to presne podle nej...
runas.exe /user:domena\user "copy c:\temp\*.ttf c:\blabla\*.ttf"

musis mit nazvy vsech slozek bez mezer... ty dalsi "" tam totiz nejdou dat, kdyz pouzijes runas. ale pak stejne narazis na to, jak tam zadat heslo. je na to program sanur... M$ to totiz neumoznuje ;o(

ale porad budes mit to heslo pak viditelne, coz neni uplne dobre.
to uz je lepsi dat do slozky \font prava Users:Change.. bude to bezpecnejsi, nez zverejnovat admin usera:heslo

jednoduchy script to muze byt, ale musi poustet admin, ty fonty se zas tak casto snad menit nebudou
miniman
Začátečník
Začátečník

Diky

Příspěvek od miniman »

Uz jsem problem vyresil, v runas jsem spustil admin cmd (zadne heslo se nezobrazuje) a skript otevrel. Vse se v poradku nakopirovalo. Dekuji
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“