Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- Rc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak tohle si z fyziky pamatuju Ale mam proste dotaz, uz sem to resil, nezodpovezeno No takze, mam lainga ddc ultra, normalne s vrchem z plexi a samozdrejme zapojene jako top (privod z vrchu). No a stejne je to nejhlucnejsi cast kompu Mam to polozene na kancelarske hodne mekke gume takze vibrace neresim, ale docela nahlas vrni... Na muj okruh by mi stacila pro verze, cili se ptam: Jde nejak zregulovat privod energie do toho cerpadla? treba na prepinani na nejvyzsi a na nizsi ...
A druhy dotaz: chci si na 6800GS (NV40) objednat blok, no chci tenhle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 40&kat=248 no alphacool mel ted nejake problemy tak se nedal moc sehnat ale ted uz pry je skladem, takze by byl asi tak do 10 dnu no a typem z CM mi jeste nabidl ve vyprodeji tenhle FC http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 17&kat=248 ze by byl hned... ted neberu v uvahu to, ze bych v brze dobe kupoval novou GK, ale spis to ze si myslim ze je to hlinik a med zaroven, tak jestli to nekdo vi odpovezte mi co mam radeji koupit. Jestli alphacool nebo taky ten FC. diky
A druhy dotaz: chci si na 6800GS (NV40) objednat blok, no chci tenhle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 40&kat=248 no alphacool mel ted nejake problemy tak se nedal moc sehnat ale ted uz pry je skladem, takze by byl asi tak do 10 dnu no a typem z CM mi jeste nabidl ve vyprodeji tenhle FC http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 17&kat=248 ze by byl hned... ted neberu v uvahu to, ze bych v brze dobe kupoval novou GK, ale spis to ze si myslim ze je to hlinik a med zaroven, tak jestli to nekdo vi odpovezte mi co mam radeji koupit. Jestli alphacool nebo taky ten FC. diky
MB: GyGabyte K8NF9- ultra/nForce 4 ultra, CPU: AMD Athlon 64 3800+, RAM: 2x Kingston 512MB 400Mhz ,VGA: nVidia MSI Geforce 6800GS + primecoler,Audio: Integrované,Creative I-Trigue 3200,HDD: Seagate Barracuda 120GB,LCD: NEC AccuSync 73VM
- Luděk
- Začátečník
-
no pokud ten druhej co si postnul je castecne nebo celej z hliniku tak ho neber, akorat budes mit dalsi starosti s antikoroznima pridavkama do vody, pokud mozno vem ten od alphacoolu mam podobnej typ ale pro ATI karty a sem s nim spokojenej, chladi dobre.Rc píše:tak tohle si z fyziky pamatuju Ale mam proste dotaz, uz sem to resil, nezodpovezeno No takze, mam lainga ddc ultra, normalne s vrchem z plexi a samozdrejme zapojene jako top (privod z vrchu). No a stejne je to nejhlucnejsi cast kompu Mam to polozene na kancelarske hodne mekke gume takze vibrace neresim, ale docela nahlas vrni... Na muj okruh by mi stacila pro verze, cili se ptam: Jde nejak zregulovat privod energie do toho cerpadla? treba na prepinani na nejvyzsi a na nizsi ...
- AlesShi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- AlesShi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Rc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
presne tak, bez topu to bylo extra hlucny, mam disk WD 500GB nakej novej a ten nejde slyset ani pri praci jinak puvodni seagate byl hlasitejsi nez laing, jen vim, ze pro verze je pry o dost tizsi (neslysna) oproti ultra verzi... takze bych moh mit naprosto neslysnej komp xD cerpadlo mam ted venku a v nicem neobaleny takze je preci jen slyset nejvic. Neda se rict ze je hlucny!Highlander píše: no ale bez topu jsou hlucny jako prase btw... bez topu DDC+ nemá zadnej smysl.
a u toho FC na gpu, jo je tam neco z hliniku, ale prave nevim jestli nejaka cast kterou protika voda, takze beru alphacool, vypada dost slusne a uz mam xp silver na procaku a chladi pekne, jen klade odpor...
highlandere pls nafotil bys tveho vodnika? zajima me jak vypada ten itali top, jak je treba vybrouseny vyvod z ddc2
- AlesShi
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ok, takze s topemHighlander píše:no ale bez topu jsou hlucny jako prase btw... bez topu DDC+ nemá zadnej smysl.AlesShi píše:no, to jsem si chtel precist
koupim ho bez topu, ten AQ je velkej a Petru schanet nechci, aspon zatim
http://www.jscomputers.cz/Laing_DDC_12V ... 12159.html
da se nekde sehnat jinej top?
- kupca
- Začátečník
- Rc
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=118650kupca píše:V cr ne, jinak tech topu uz je celkem dost, pekne shrnuti je na XS.
a nekde tam je different tops to sem ani nevedel
http://www.kp-xpcmods.com/osc/images/mcp350mods8.jpg zajimavy napad...
homemade realizace http://www.systemcooling.com/images/rev ... ge7big.jpg
ale stejne sem tam nikde nenasel itali top co ma nejspis highlander tak pls nahod highlandere ty fotky tveho stystemu
dal mam dotaz jak se podle barevnosti rotoru pozna ten typ nebo si jenom nekdo hral s barvickama ? myslim tohle: http://img209.imageshack.us/img209/5249/ddcimpua0.jpg ja mam ten ruzovej co je napravo tak snad je to DDC2
- kupca
- Začátečník
- myom
- Středně pokročilý
co rikate na Black ICE Radiator GT Stealth 360 Lite? videli jste nejaky test, jak se projevuji ty hlinikove lamely?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Vivec
- Středně pokročilý
- myom
- Středně pokročilý
takhle jsem nad tim nepremyslel. ja bych totiz rekl, ze lamely jsou zebra...Gr8 Vivec píše:hliníkový lamely nebo žebra?
lamely- věc kterou teče voda pokud se nemýlím
ale vis co myslim... jde mi o to, ze takhle bych mohl poskladat levne mensi farmu s vetrakama na par voltiku..
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Já se o tom bavil s MaWou, protože oproti norm. mědi je to o 4 kila levnější , ale prý je to celé z hliníku , a to je na pikachu...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- myom
- Středně pokročilý
to jako komplet hlinik? proc maji v popisu med hlinik? a kdyby to tak bylo, tak nechapu, proc by delali hlinikovou konstrukci a medene zebra...Kašpec píše:Já se o tom bavil s MaWou, protože oproti norm. mědi je to o 4 kila levnější , ale prý je to celé z hliníku , a to je na pikachu...
\\podle znameho zakonu padajici stolice jsem zacal zkoumat... jelikoz hlinik je 3,3x lehci jak med a lite verze je pouze o 170g lehci, tak mi to nejak nevychazi... kdyz vemu konkurenci, tak ta vazi jenom 0,5kg
- kupca
- Začátečník
- myom
- Středně pokročilý
takze tohle je vysvetleno a ted zpet k puvodni otazce... jak se projevuji tyto hlinikove lamely na vykonu? kdyz to vemu kolem a kolem, tak priblizny ekvivalent bych videl v HP chladicich, kde se jasne osvedcila kombinace hlinik med a rozdily jsou minimalne, ale chtelo by to neco konkretnejsiho. jake jsou vase nazory?