Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amon-Ra »

godlike píše:Cili i u 3.3 ZMIZEJ vsechny delicky a zustane ta 2.0 a AUTO?To me pos...
Nejen u 3.3 ale i u 2.0 s F10 zmizej děličky. Ještě jsem nezkusil teda zmiňovaný ctrl+F1?
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hele vsude radej vypnout EIST, mate nekdo nejake negativni zkusenosti s EISTem? Mam ho zaplej od zacatku a jeste mi to nezpusobilo nejmensi problem, tak proc ho vypinat.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Wiruz píše:hele vsude radej vypnout EIST, mate nekdo nejake negativni zkusenosti s EISTem? Mam ho zaplej od zacatku a jeste mi to nezpusobilo nejmensi problem, tak proc ho vypinat.
Předpokladam, že myslíš pri OC .. pač jinak samozrejme nezpůsobuje zadny problemy.
Ale při oc uz se mi taky u jednoho zakaznickyho PC stalo, že to po OC s EIST občas lehlo, snížení Vcore proste zazlobilo a OS lehnul do modry ... na ty vysoky frekvence je tam pak nízká voltáž.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jo , myslel jsem s OC. Jeste mam dotazek, netusite nekdo jestli hodnota pro podvoltovani pri snizenem nasobici je porad stejna, nebo se meni v zavislotist na vcore. A jeste jestli je pro kazdej C2D stejna nebo se lisi kus od kusu. Prislo mi ze byla pokazde trochu jina u jineho PC, ale meril jsem to pouze pres CPU-Z ktere je knicemu.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No problem je hlavne v tom, že se pri EIST má použít nejnižší nasobič * FSB, takže by se melo každy CPU dostat na stejnou frekvenci, počítám, že i V spadne na stejnou hodnotu.

Pokud je ale FSB zvyšená, tak to prave občas bohužel zazlobí, pač to jede uplne na jiny frekv. než bylo predpokladano a tak nízký V to neuživí.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Sentenced píše:... pri EIST má použít nejnižší nasobič * FSB... počítám, že i V spadne na stejnou hodnotu.
Ale to plati jenom,kdyz jsi das vcore na auto.Kdyz nastavim pevnou hodnotu, EIST ti jenom shodi nasobic, vcore zustava stejne/vyssi

Ja mam EIST take povoleno, a zadny problem , ale je pravda ze FSB mam relativne nizke- idle FSB 386x6 (2316MHz) a vcore mi shazuje na 1.2
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no ja mam vcore nastavene v biosu na vic a normalne mi ho to snizuje, a i teploty tomu odpovidaji, ze tam jde min
Obrázek
Obrázek
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Prave odhadnout, kdy uz EIST zazlobí a kdy ne, neni uplne snadny .. proto ho pri OC na FSB kolem 400 a víc vypínám. Za nejaky problemy to imho nestojí.
Je tak nejak obecne znamo, ze pri vyšších OC to může zlobit a občas zlobí, človek nemůže čekat ze i pri nastavení uplne mimo doporučení vyrobce to bude umet i tyhle funkce.
Samozřejme by tu ale mela bejt možnost SW nastrojů a EIST tomu CPU vicemene "vnutit" presne podle svych predstav.

Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Potřebuji rychle poradit. Vyplatí se koupš téhle desky za 2,5k? A dotaz č.2. Vejde se na ní Gemin. Díky oc. Mám tu jednu moc fajn nabídku.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Zdravim, neni to tak dlouho co jsem pokladal otazku, zda-li pojedou na tehle desce 45nm cpu.Padli nejake odpovedi ale presto mi to nedalo a napsal jsem primo podpore GB.

Za 3 tydny mi prisla odpoved, ktera dava malou nadeji ze to pojede.Posudte sami :
Dear Sir,

Thank you for your kindly mail and supporting GIGABYTE.
About the issue you mentioned in your earlier mail, the CPU is still under developing by Intel, once the mass-production CPU is available in retail market, GBT will update the list on the website.

At last, we apologize if our past service was not satisfactory. Due to the vast amounts of questions we receive daily, we understand the inconvenience of waiting for e-mail responses. If you still have any further question or suggestion about our product, please do not hesitate to contact with us. Thanks again for your understanding, and please receive our sincerely apology.

******** Thank you for supporting GIGABYTE products ***********
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
zevl
Nováček
Nováček

Příspěvek od zevl »

ahoj koupil jsem si tuto desku a po sestaveni PC se mi rozeběhnou jen větráčky :(

Sestava:
Zdroj - NEXUS NX-4090 400W ATX2.0, PFC, 120mm větrák, tichý
Procesor - Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX
chlazeni procesoru - Zalman CNPS9500 AT
Grafika - GigaByte MAYA GV-NX86T256H 256MB, PCI-E

něco jsem tu přečetl a tak mě napadlo vyměnit RAMky, ale žádná změna
skoušel jsem:
GoodRam DIMM 1024MB DDR II 667MHz
Kingmax DIMM 1024MB DDR II 800MHz
Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400DC) ( jak jednu tak obě dvě )

už važně nevim čim to je, že mi to nenaběhne ani do biosu
Obrázek
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

No, ono primárně tahle deska a její chipset procesory s 1333MHz sběrnicí nepodporovala (v době jejího uvedení se prostě ani nevyráběly).
Asi by to chtělo flashnout nejnovější BIOS, ovšem s procesorem, který ta deska nativně umí....
Navíc dle http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2288 ta deska podporuje 1333MHz procesory až od revize PCB 3.3, máš-li PCB verze 1.0 nebo 2.0, pak se přímo na Gigabajtech dočteš, že tvůj procesor podporován není....
zevl
Nováček
Nováček

Příspěvek od zevl »

s tim biosem to chápu, ale jak stou revizí???
to jde taky nějak updatovat nebo ne?

// edit: tak jsem si něco malo zas přečetl a už vim že to nejde napišu do obchodu jakou revizi má moje deska
Obrázek
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

nemusis nic schanet, staci se na tu desku podivat, je to na ni napsane, jeslti teda nemas plonbu na pc
Obrázek
Obrázek
zevl
Nováček
Nováček

Příspěvek od zevl »

jj už mi to taky někdo na CZE řekl ..... a mam revizi 1.0

a dokonce mi tam tvrděj, že když dam novej bios ( teť F10a beta ), tak mi tam ten procesor pofrči .....
Proto se ptám ma někdo tuto desku s revizi 1.0 a procesor s FSB 1333 MHz mu tam šlape??
Obrázek
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wydlosh »

Zdravim, měl bych na vás prosbu ohledně původního chladiče na téhle desce (rev. 1.0). Potřeboval bych ověřit rozměry a rozteče děr na té části chladiče překrývající mosfety, jestli odpovídají tomuto obrázku
Obrázek
Asi na ně budu bastlit vodní bloky, ale nechce se mi kvůli jejich přeměřování rozebírat celej komp, tak kdyby měl někdo z vás původní chladič sundanej nebo zkrátka jinak přístupnej a byl ochotnej to přeměřit... Předem dík.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ukažto nejede, takže se na ten obrázek nekouknu, ale co jsem měřil tak je to 95mm

a jinak tahle deska mě už fakt štve, vypnul jsem comp protože jsem si potřeboval vevnitř udělat místo pro novej disk, zapojim všechno zpátky a vyskočí na mě hláška že win byly ukončeny násilně co chci udělat- stav nouze, běžný spuštění bla bla bla, dám spustit běžným způsobem a nic, černá obrazovka, řikám si, blbej kabel od disku nebo tak něco, s kabelama sem šašil půl hodiny a nic, tak sem vzal linux na CD že z něj nabootuju (DSL), boot se mi nepoved, vždycky se to kouslo někde, řikám si to je divný, to asi diskem nebude, tak sem vyndal dvě ramky a pustil memtes jenom s geilama, statísíce chyb, tak si myslim jak mám vyhráno, dám tam a-data vyndám geily a pustim memtest, zase mraky chyb, řikám si tady něco nehraje, prohodil jsem sloty a to samý
tak a teď mě zajímá co je vadný, deska nebo ram?
protože si řkám že by se přece neposrali oboje ramky najednou ne?
bohužel nikdo okolo mě nemá DDR2, tak sem se na to vybod a koupil novou desku a kdyby to náhodou byli paměti tak jí vrátim...jo a vzal jsem abit IP35 :)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Gr8 Vivec píše:ukažto nejede, takže se na ten obrázek nekouknu, ale co jsem měřil tak je to 95mm

a jinak tahle deska mě už fakt štve, vypnul jsem comp protože jsem si potřeboval vevnitř udělat místo pro novej disk, zapojim všechno zpátky a vyskočí na mě hláška že win byly ukončeny násilně co chci udělat- stav nouze, běžný spuštění bla bla bla, dám spustit běžným způsobem a nic, černá obrazovka, řikám si, blbej kabel od disku nebo tak něco, s kabelama sem šašil půl hodiny a nic, tak sem vzal linux na CD že z něj nabootuju (DSL), boot se mi nepoved, vždycky se to kouslo někde, řikám si to je divný, to asi diskem nebude, tak sem vyndal dvě ramky a pustil memtes jenom s geilama, statísíce chyb, tak si myslim jak mám vyhráno, dám tam a-data vyndám geily a pustim memtest, zase mraky chyb, řikám si tady něco nehraje, prohodil jsem sloty a to samý
tak a teď mě zajímá co je vadný, deska nebo ram?
protože si řkám že by se přece neposrali oboje ramky najednou ne?
bohužel nikdo okolo mě nemá DDR2, tak sem se na to vybod a koupil novou desku a kdyby to náhodou byli paměti tak jí vrátim...jo a vzal jsem abit IP35 :)
hmmm, tak hlavne jestli jsi se dobre uzemnil, kdyz uz jsi se v tom vrtal :twisted: , jinak nevim co je na tom k nastvani, mam tudle MB rev 1,0 uz pres rok a neco a jsem sni maximalne spokojen, az na pocatecni biosy
Obrázek
Obrázek
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

k naštvání na tom je že půjde už na druhou reklamaci
a uzemnil jsem se o kolík v zásuvce než sem do toho lez...
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wydlosh »

Gr8 Vivec píše:ukažto nejede, takže se na ten obrázek nekouknu, ale co jsem měřil tak je to 95mm
Díky, 95mm souhlasí s obrázkem :)
Jinak tuhle desku mám už asi třičtvrtě roku a zatim jsem s ní neměl žádné závažnější problémy, spokojenost :)
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“