Projekt RAPID - COMPLETED (foto. str. 5)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

PELKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Projekt RAPID - COMPLETED (foto. str. 5)

Příspěvek od PELKO »

Zhruba dva mesiace dozadu som sa potuloval internetom ked som zbadal jeden počítač a ten ma velmi zaujal... Bol v bubne od práčky!
Bol to naozaj trhlý nápad, ale naozaj sa mi to páčilo... takže priznávam sa, prvotný nápad nebol môj... Ale to je asi tak všetko čo som odkukal... všetko ostatné som nechal na moju fantáziu...

Hned ma napadlo, že máme doma jednu starú, nefunkčnú automatickú práčku. Hned na otočku som zbehol na dvor a začal rozoberať, bubon sa mi podarilo vytiahnuť za dva dni :D bola to fakt fuška :D
Teraz pekne po poriadku...

Prvé čo som samozrejme spravil, bolo, že som samozrejme bubon dôkladne očistil od zažratého vodného kamena... verte mi že to bola nechutná, prašná, a azda nekonečná robota... :(
Čistil som to vŕtačkou s najvyššími možnými otáčkami, v ktorej bola drôtená kefa...
Po vyčistení som mal vcelku pekný nerezový bubník :)

Obrázek

Po dôkladnom vyčistení som vyrezal najväčší a najdôležitejší otvor... Tiež to nebolo nič jednoduché, kedže je to nerez... Rezal som to priamočiarou pilkou s listom na železo :)

Obrázek

Narad prišla otázka, ako to bude celé stáť? čiže som musel vymyslieť nejaký podstavec... Rozhodol som sa pre nožičky... Kedže mám otca stolára, nebol pre mna problém si na sústruhu vysústružiť :)

Obrázek

Dalej som si povedal že by nemuselo byť odveci prirobiť tomu aj držiak...
Kedže nerezovú trubku som mal doma :D tak to opeť nebol problém... odrezať, zapilníkovať, vypilníkovať drážky a je to...

Obrázek

Nasledovali dalšie rezania do bubna.... tentokrát už posledné a to otvor pre cdromku a ovládací panel do 5,25 mechaniky a otvor na káble... opeť to bolo s priamočiarou pilkou...

A teraz prišlo najväčšie rozmýšlanie a trable... Ako upevniť držiak na cd rom? nevedel som či mám použiť zo starej case, alebo si vyrobiť od základov sám... Rozhodol som sa že použijem už vyrobený, ale ten bolo treba samozrejme hodne upraviť... dúfam že z obrázka je to každému jasné :)

Obrázek

Samozrejme som si musel opracovať plexisklo ktoré pôjde na čelo case.

Po všetkých týchto úpravách prišlo na radu striekanie... chcel som to mať nastriekané, kedže mi to pripadalo nejaké fádne... ale z vnútra som sa rozhodol že to ponechám nerezové, nech to pekne odráža svetlo :)

Obrázek

Nasledovali posledné malé kozmetické a funkčné úpravy o ktorých nemá cenu hovoriť... :oops:

(ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek, boli fotené s mobilom...)

Ešte chcem dodať, že na výrobu tejto skrinky som neminul viac ako 700 slovenských korún... jediná vec čo som kupoval bolo plexisklo, farba a plátky do priamočiarej pilky.

Prikladám ešte nejaké kvalitnejšie fotky, zatial bez hardwareu, kedže ten ešte len budem kupovať.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
(tá farba nieje ani zdaleka taká kriklavá ako je na týchto fotkách... nechcelo sam mi to znovu fotiť :D

A nakoniec by som chcel podotknúť, že toto je môj prvý casemodding... Doteraz som nemal žiadne skúsenosti s tunningom ani nič podobné...
Vopred ďakujem za ohlasy.
Naposledy upravil(a) PELKO dne pát 4. črc 2008, 14:58, celkem upraveno 3 x.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Tak tomu říkám originální casemodding, to budou na LANkách závidět :)

Kvalita zpracování vypadá taky gut, akorat takhle vyfoceny zdalky nejsou vidět detaily - jak jsou zapilovany kraje atd...

Co do toho daš za HW?
8800Ultra v pračce by znělo pěkně :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
PELKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PELKO »

No kedže rapid je v preklade šialený, tak nejaký v tom zmysle :)
Budem sa snažiť spraviť peknú zostavu... fotky nezabudnem samozrejme pridať :)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

SpeedyGT píše: 8800Ultra v pračce by znělo pěkně :)
crossfire s 2900 by melo stejny zvuk jako pracka :lol:

Vypada to pekne, jen ty nozicky mi tam nejak nesedi (neprohizel jsem vsechny obrazky). Zkus sehnat poradny fotak a nafotit detaily. A taky vlozit nejaky HW at vis jak to tam pasuje.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
PELKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PELKO »

Niekomu sa možno zdá čudné mať drevenné nožičky na celokovovej konštrukcii, ale to sa mi presne páči... Mať niečo iné ako ostatný. To je len vec vkusu :)
A HW som tam samozrejme mal, bolo len treba vyšpekulovať ako to tam všetko upevniť...
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

:) Zajímavý zajímavý. Vypadá to docela dobře. Barva se mi taky líbí. Ty nožky budeš ještě barvit? Mně tam přijdou jako kontrast vůči tomu bubnu (barvou).
PELKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PELKO »

No, neviem či ich budem farbiť alebo len prelakovávať, ale rozhodne ja mám rád kontrast :)
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Ještě se zeptám - máš v plánu nějakej nástavec nebo něco k mechanikám, aby blbě nevykoukávaly z bubnu?
PELKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PELKO »

Nie, mechaniky nebudú trčať z bubna, budú zasunuté... S prístupom nieje problém a ani to nevyzerá čudne :)
Aj by som hodil foto, ale momentálne mi odišli baterky vo fotáku :(
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

já bych nechal mechaniky zárovno s tím vrchním krajem a udělal bych nějakou výplň do té spodní mezery :wink: nehodily by se nožičky i na druhou stranu,ať se to nezačne kutálet dozadu?
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
PELKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PELKO »

Ako myslíš nožičky aj na druhú stranu? celkom nechápem...
Mám tam normálne dva páry nožičiek
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

A jo, docela zajímavej nápad a zatím to vypadá i pěkně. Proti nožičkám nic nemám, klidně ať zůstanou dřevěný.
Jsem zvědav na další postup :)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
PELKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PELKO »

Prikladám dalšie fotky pre tých, ktorý si nevedia predstaviť čelný pohlad a plus foto s pohladom na upevnenie stojanu s cdromami :)

Obrázek

Obrázek

Edit: kurna to ten pošahaný blesk tak zosvetluje tú farbu :lol:
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

tomu rikam silenost ^^ to bude mit asi zatracene dobry vetri se vsema tema dirama :D jinak fakt me zajima jak to bude pokracovat :D
PELKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PELKO »

No, mám na pláne tam pridať aj nejaké tie fany :lol:
Na plexi pôjde určite 120mm takže to bude pekne fučať :D Ale myslím si že to bude aj dosť pekne chladiť.... síce to bude treba častejšie vysávať, keďže to bude aj trochu prášiť, ale čo by som kôli PC nespravil :oops:
S4ne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S4ne »

krasa tusim to bolo na pretaktovani.sk nie? :-D
Bosso
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bosso »

No parada :shock: tak toto sa mi fakt paci...Ta farba tam fakt sekne a tie nozicky tomu dodavaju šmrnc...A to nehovorim ake to bude mat chladenie...Dierkovany plech to bude fakt strela...Bude slapat aj v Afrike pri 50 stupnoch v ovzdusi :onfire: :-D a ten chladic tak to uz fakt sila :up: :old8:
TheMelin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheMelin »

Panečku tomu řikam Psycho... fakt super :lol: :lol: :lol:
D4rkS7der
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D4rkS7der »

bejt tebou bych to nechal nepřestříkaný , to podle mě vypadalo líp - ale jinak nice work :up:
Fichen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fichen »

Babka bude hledat buben a vezme ti ten komp a si v ri.. ale jinak pekna prace
Odpovědět

Zpět na „Projekty“