Intel Pentium E21x0 - rady, problemy, taktovanie
- postel114
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Surgical
- Začátečník
-
- postel114
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Surgical
- Začátečník
-
- Denkez
- Nováček
-
Co to tu řešíte?
1. Deska C2D oficiálně podporuje, do FSB 800 MHz standardně, na 1066 MHz v režimu OC.
2. Pokud ti E2140 běží na 2,13 MHz, tak už je OC (použitý procesor má standardně FSB 200 MHz a nyní běží na 266 MHz). Mimichodem velmi slušný výsledek na použitý chipset a desku za 1100 Kč.
3. A ještě k desce samotné. Je to velmi zajímavá a užitečná deska, protože umožňuje využití starších komponent (DDR a AGP) s novými procesory. A ten chipset ve srovnání s novějšími není o mnoho pomalejší.
1. Deska C2D oficiálně podporuje, do FSB 800 MHz standardně, na 1066 MHz v režimu OC.
2. Pokud ti E2140 běží na 2,13 MHz, tak už je OC (použitý procesor má standardně FSB 200 MHz a nyní běží na 266 MHz). Mimichodem velmi slušný výsledek na použitý chipset a desku za 1100 Kč.
3. A ještě k desce samotné. Je to velmi zajímavá a užitečná deska, protože umožňuje využití starších komponent (DDR a AGP) s novými procesory. A ten chipset ve srovnání s novějšími není o mnoho pomalejší.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý
-
- Surgical
- Začátečník
-
- Bofasa
- Začátečník
-
zkus nastavit 101 nebo 100 manuálně a měl bys bejt v pohodě. Já mám nastaveno 100 a dostanu se s tim o 35% nad základní takt.
a když mu nenajede disk tak to stejně asi pci ečkem nebude
a když mu nenajede disk tak to stejně asi pci ečkem nebude
E6750 .. P35-DS3.. A-Data Vitesta EE (4x1GB CL4) .. Blue StormII. 500W .. 8800GTS 512 .. HP LP1965 .. Noctua NH U12F.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
No a co tu asi celou dobu píšu ?
Ze se tak moc nedeje, ale "podpora" zcela jiste neni stoprocentní, protože by jinak to CPU nebylo detekováno tak jak je.
O užitečnosti tyhle desky by to bylo na jinou debatu, využití starších komponent je krasna vec, ale za jakou cenu ?? "Kvalita" tyhle desky neni zrovna na urovni, i kdyz do kanclu by to stačit melo. Ale jak píšu, to je na debatu do jinyho threadu.
Ze se tak moc nedeje, ale "podpora" zcela jiste neni stoprocentní, protože by jinak to CPU nebylo detekováno tak jak je.
O užitečnosti tyhle desky by to bylo na jinou debatu, využití starších komponent je krasna vec, ale za jakou cenu ?? "Kvalita" tyhle desky neni zrovna na urovni, i kdyz do kanclu by to stačit melo. Ale jak píšu, to je na debatu do jinyho threadu.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Deska
Kdyz jsme u toho..
Ono i945 podporuje E2140(60)? Na gigabyte webu maj jen E4xxx a silnejsi rady, bratr ma GA-81945G ale ma za to ze nepodporuje zadny Core..Sentenced píše: Nebylo to pro to určeno, v ty dobe tyhle CPU vůbec nebyly a dneska bys vybral cokoliv vhodnejsiho na 945,965, a novejsich.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- loldaolda
- Nováček
-
cus, mam novou masinu tak jsem to cvicne taktnul rovnou na 3,4GHZ, teploty kolem 55 coretemp v zatezi.
S tim nemam problem ale desi me jina vec:
po 15ti minutach Orthosu neudrzim ruku na RAM zatim jede na 850MHZ pri 5-5-5-15 ale s tim se da samozrejme jeste pohrat.
Duvod takove teploty se mi osobne zda takovy, ze mam 4x1GB tzn vsecky sloty zaplnene a tim padem jsou nasebe nalepene opravdu blizko svymi hlinikovymi chladici
jedna se o ADATA VITESTA EXTREME
Co muzu delat? Je to normalni? Nemam se bat? Jak teple je mate vy?
po 15ti minutach Orthosu neudrzim ruku na RAM zatim jede na 850MHZ pri 5-5-5-15 ale s tim se da samozrejme jeste pohrat.
Duvod takove teploty se mi osobne zda takovy, ze mam 4x1GB tzn vsecky sloty zaplnene a tim padem jsou nasebe nalepene opravdu blizko svymi hlinikovymi chladici
- scream
- Začátečník
- Kinomaniak
- Začátečník
A kolik V máš na těch pamětech,osobně doporučuju tak od 2.2V ofukovat větrákem,dej ho tak,aby foukal přímo na ty ram,pokud na nich máš míň,měla by stačit dobře větraná skříň,já mám jednu 120vpředu na nasávání a jednu vzadu na výfuk.já mám Geily na 2.4V a větrák,co na ně přímo foká a mám okolo 45C,měřeno dig.teploměrem.loldaolda píše:cus, mam novou masinu tak jsem to cvicne taktnul rovnou na 3,4GHZ, teploty kolem 55 coretemp v zatezi.
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
- Revealman
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No já osobně mám RAMky na 750MHz, 4-4-4-12, 2.05V a jsem rád, že na nich při Orthosu tu ruku udržím (jen tak tak). Nechápu, čím to je, radši ty ramky ani výš netaktuju. Jsou tam jen dva moduly, takže mezi sebou mají místo a přesto to hřeje jako prase... Kolik mají stupňů nevím, jediný teploměr co doma mám, je ten digitální na měření tělesné teploty a tím asi měřit něpůjde
- Smook
- Nováček
-
Mám tuto desku a jako špatná se mi tedy vůbec nepřipadá!!! V poho mi na ni běží Core2 duo E4400 na 3 Ghz a můžu i vejš jen pak je problém s bootování , nabůtuje jen za tepla. Jinak ohledně tvého problému , stačí vypnout v Biosu O.C. FSB1066 Core.2 CPU .... Disable a tvůj porocesor poběží na normální frekvenci!! I když nechápu jak ti může vadit ,že máš o nějakých 34% vyšší výkon!!!
Intel Core 2 DUO E4500 @ 3,1Ghz, 2x A-Data 1024MB DDR II 800MHz Extreme Edition CL4, MSI P965 NeoF-V2, Sapphire ATI Radeon 3850 256MB (740mhz/1840mhz),LG GSA4120B;
- loldaolda
- Nováček
-
ahoj, nemel jsem moc casu ale presto jsem to zvednul na 3,6GHZ
450x8
Orthos stable 20minut - jak rikam nemel jsem cas a neni to definitivni.
CPU bezi na 1,440V ale myslim ze by snesl i mensi napeti.
K tem ramkam - bezi na 900MHZ pri 5-5-5-18 na STANDARTNIM napeti - to znamena ze jsem ho nezvysoval, ale konkretni hodnotu nevim (Vitesta extreme) verim ze by daly i lepsi hodnoty ale opravdu se bojim tech teplot takze to zatim necham tak.
K vetrani skrine - mam GIgabyte 3dAURORA 570 - jeden na nassavani, 2 na vyfuk, na CPU mam NOCTUA NH U-12F coz je vybornej vetrak - jedina nevyhoda je, ze neofukuje ramky.
O pridavnem vetraku na RAM zauvazuju, mozna by to bylo rozumne...
450x8
Orthos stable 20minut - jak rikam nemel jsem cas a neni to definitivni.
CPU bezi na 1,440V ale myslim ze by snesl i mensi napeti.
K tem ramkam - bezi na 900MHZ pri 5-5-5-18 na STANDARTNIM napeti - to znamena ze jsem ho nezvysoval, ale konkretni hodnotu nevim (Vitesta extreme) verim ze by daly i lepsi hodnoty ale opravdu se bojim tech teplot takze to zatim necham tak.
K vetrani skrine - mam GIgabyte 3dAURORA 570 - jeden na nassavani, 2 na vyfuk, na CPU mam NOCTUA NH U-12F coz je vybornej vetrak - jedina nevyhoda je, ze neofukuje ramky.
O pridavnem vetraku na RAM zauvazuju, mozna by to bylo rozumne...
- Jurawood
- Začátečník